Komu patri svet?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Komu patri svet?
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> US ekonomika
Autor Zpráva
died7times

Registrace: 04. 07. 2008

PříspěvekZaslal: pá červenec 04, 2008 7:24 pm    Předmět: Komu patri svet? Odpovědět s citátem

http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936&q=&hl=en

zajimavy dokument
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá červenec 04, 2008 10:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, nemám čas plýtvat 3,5 hodin se dívat na paranoiní film které bere zkroucené věci z kontextu pro lidi kteří nerozumí kapitalismu. Ale prohlédl jsem se alespoň na jejich stránku themoneymasters.com . Vážně oni to nechápou. Jo, jsou veliké problémy s ekonomií, ale myslet si že zničení volného trhu nějak pomůže hospodářství je volovina.

Jak pěkně jim to napsal Milton Friedman: "As you know, I am entirely sympathetic with the objectives of your Monetary Reform Act...You deserve a great deal of credit for carrying through so thoroughly on your own conception...I am impressed by your persistence and attention to detail in your successive revisions... Best wishes. Milton Friedman," (zdroj: jejich stránka http://www.themoneymasters.com/reviews.htm ). Překlad z diplomatické angličtiny do češtiny: “Jste volové.” No, když Friedman jim popřál šťastnou cestu dopr-dele, tak aspoň by se neměli těšit na cestu. Rolling Eyes

BTW, jestli se někdo domnívá že bankéři nějak kontrolují svět (místo toho že bankéři dodávaji službu která pomáhá volnému trhu existovat), tak ať si koupí akcie nějaké banky.
died7times

Registrace: 04. 07. 2008

PříspěvekZaslal: so červenec 05, 2008 11:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemas cas plytvat se na paranoini zkroucene veci ktere z kontextu.to je v poho. Tesi me, ze aspon nekdo vi jak se veci maji.Jsem take rad, ze si se prohledl.
Mne se dokument libi a dozvedel jsem se v nem spoustu zajimavych veci, ktere ty uz zrejme vis. Shocked
Petr Gejdoš

Registrace: 25. 08. 2007

PříspěvekZaslal: po červenec 07, 2008 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Tesi me, ze aspon nekdo vi jak se veci maji.Jsem take rad, ze si se prohledl.
...
dozvedel jsem se v nem spoustu zajimavych veci, ktere ty uz zrejme vis.
Jo, pan pdmlynek ví prakticky všechno. Myslím, že je škoda, že to celé neřídí. I když - kdo ví ?? Třeba to řídí...
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt září 25, 2008 2:22 pm    Předmět: Ekonomicka krize... Odpovědět s citátem

Doufam ze se to v USA "neposere" uplne, protoze pak by se v tom "vezl" cely svet Sad
http://ca.news.yahoo.com/s/afp/080925/business/us_finance_banking_politics_bush
Petr Gejdoš

PříspěvekZaslal: čt září 25, 2008 2:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne - úplně se to neposere... tedy alespoň ne hned zítra. Pan president z bílé chaloupky ale asi dost hodně "zadubených" lidí překvapil, že ? Furt bylo všechno dobré, ba nejlepší možné v celém vesmíru. A najednou tohle. No není to divné ? Nakonec budu mít přece jen pravdu já ?? Very Happy
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: čt září 25, 2008 3:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gajdosi ty ses trouba..situace porad neni spatna zrovna jsem koupil farmu za velice vyhodnou cenu.To jsou ty pozityvni veci.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: čt září 25, 2008 4:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:
Gajdosi ty ses trouba..situace porad neni spatna zrovna jsem koupil farmu za velice vyhodnou cenu.To jsou ty pozityvni veci.

No, ty ceny nemovitostí se mi taky líběj!

Má žena mi řekla je to v pořádku, ať si klidně koupíme chatu v horách, nebo u moře, nebo u nějakého jezera -- ale jen až dodělám všechny práce kolem našeho baráku. Crying or Very sad

Takže to vlastně nikdy nekoupím.
Rumburak

PříspěvekZaslal: čt září 25, 2008 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dneska jsem nasel na Zvedavci zajimavy prispevek v diskusi o USA ekonomicke krizy.
Zajimalo by me co si o tom mysli nas "odbornik" Mlynek.

Krachu se nebojí Ti,jež svojí činností to vše organisují.Doma maji majetky o kterých se Vám ani v nejlepších snech nezdá,velká čast je přepsana na rodinné příslušníky,mnoho majetku je pod cizími jmeny a v mnoha jiných zemí,zlato,šperky,obrazy,sbírky míncí,známek a jiné, to vše je jejich záruka.Co na ně platí?
Když vykradli Rusko a sebrali carský poklad,zkoncili krvavou revoluci,tak se postupně odvalili do bezpečí USA,tudiž,udělejme revoluci v USA,po vzoru te "Ruské",zlikvidujme buržousty, osvobodme nevolníky,novodobé otroky,v rámci dělnické třídy a internacionalismu zničme utiskovatele a nepřátele delnické třídy, když nás to tak desítky roků učili,ve dne v noci a všude,kam jsme se jen pohnuli,když komunismus je jejich kapitalistický vynález,boj za práva dělníků přišel dříve z Chicaga ,než z Moskvy.Ještě dnes na internetu "Kožení" v celosvětovém měřítku nabízejí rychlé a bezpečné zbohatnutí ,ovšem, bez práce,to dá rozum,že ano?
Bill Gross, founder of PIMCO – one of the largest asset management companies in the world, with over $800 billion in funds. He's used "Secured Investment Contracts" to turn every $1 million into $285 million – a 2,757% return.
› Eddie Lampert, considered the richest man in Connecticut, has used Contracts to turn every $100,000 invested into more than $2.6 MILLION.
Rumburak

PříspěvekZaslal: so září 27, 2008 12:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobra, Mlynek na toto nemuze odpovedet, tak tedy neco z novin.
http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/banking_and_finance/article4795072.ece?token=null&offset=0&page=1
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so září 27, 2008 1:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rumburak napsal:
Dobra, Mlynek na toto nemuze odpovedet, tak tedy neco z novin.

Nevím kde jsi přišel na to že jsem povinný zde odpovídat na všechny prkotiny. Toto je fórum Chicago-cz.com a né “Ask Mlynek Service”.

Neodpověděl jsem protože to nemá cenu. Příspěvník kterého jsi kopíroval vůbec nechápe jak svět pracuje. Myslí si že existují dělnická třída, utiskovatelé, že komunismus je kapitalistický vynález, že každý kdo si vydělá peníze si je musel vydělat jen ukradením, atd. Myslí si že někdo organizuje krach.

Např. píše že lidi kteří prý organizují krach si schovávají své bohatství v collectibles (šperky,obrazy,sbírky míncí,známek). Každý kdo má o inveticí páru ví že collectibles jsou jedno z nejhorších investment vehicles. Nemá z toho žádný cash flow, může to být zničené, není to vůbec liquid, commission je obrvská částka, je to časově velice náročné, atd. A hlavně při krachu to je špatné. Aby někdo vydělal na collectibles, tak je koupí levně když je špatně a lidi jsou hladoví, a prodá je když je dobře a lidi vyhazují prachy za blbosti. Koupit je když je dobře a prodat je po krachu nedává smysl.
Petr Gejdoš

PříspěvekZaslal: so září 27, 2008 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:

Pane Henek - to ty jsi trouba. Ne ale tím, žes koupil farmu, to ne. Ale sám si to řekl tím obratem - totiž že "..situace porad (ještě) neni spatna.."

Doporučuju se tím utěšovat - pro obzvláště tupé to je vcelku přijatelná "meducína". Very Happy
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: so září 27, 2008 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petr Gejdoš napsal:
citace:

Pane Henek - to ty jsi trouba. Ne ale tím, žes koupil farmu, to ne. Ale sám si to řekl tím obratem - totiž že "..situace porad (ještě) neni spatna.."

Doporučuju se tím utěšovat - pro obzvláště tupé to je vcelku přijatelná "meducína". Very Happy

Ono je lip fnukat kdyz neni proc, ze? A pozitivni pohled neni hloupy, ale to ty asi neznas co?
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so září 27, 2008 5:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petr Gejdoš napsal:
citace:

Hm, Gejdos - a cim se utesujes Ty? A nebo uz ani nemas cim, tak alespon rypes, ze?
Klidne vymenim US ekonomiku za uhelny spad z Ostravska Twisted Evil . (po uzavirkach dolu jste asi radi, je jeste mate alespon vubec nejakou pollution, ze?).
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: so září 27, 2008 6:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A jeste jedna vec: ano, ekonomika US sucks. Ale porad je to lepsi, nez CSSR v 80. letech (ktere zive pamatuji - drive ne), kdy jsme meli banany ci pomerance jen na Vanoce, kdy jsme po skole (zamestnani atd.) museli jeste na pole okopavat rajcata, brambory, plit jahody ci krmit kraliky. Kdy nic nebylo, ani poradne boty a rada veci jen pod pultem a nebo za bony v Tuzexu.

A ta uredni byrokracie. Byla drive, je i ted. Zrovna minuly tyden jsem napr. mela cilou korespodenci s Reiffensenbankou. Oni mi bez varovani zrusili ucet a jeste nauctovali penale (a to ani nevim za co). Kontakt na me meli, ale kontaktovali me az v okamziku, kdy muj ucet byl "collectible". Neuveritelna drzost. A domluva zadna - ja jsem banka, Ty budes delat, co rekneme. Pardon, po par letech v USA jsem tomuhle odvykla ... (bylo jim uplne jedno, ze jsem se ten ucet uz snazila davno zrusit; oni chteli, abych ho zrusila osobne - coz, pokud jsem za oceanem, jde dost tezko).

Takze pokud nekomu vyhovuje zit v byrokratickem state, at si klidne poslouzi. A klidne muze do nas, kteri z nej utekli, i rypat. Tohle my klido uneseme Razz
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> US ekonomika Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 1 z 5

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com