|
|
| Autor |
Zpráva |
renata
Registrace: 10. 07. 2008 Příspěvky: 9
|
Zaslal: čt červenec 10, 2008 1:03 am Předmět: Rozvod v USA |
|
|
| Ahoj vsem,nemate prosim nekdo zkusenosti s rozvodem ve state Nevada? A nebo s rozvodem vubec? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klarca Anonymní
|
Zaslal: čt červenec 10, 2008 5:28 am Předmět: |
|
|
Zalezi co potrebujes?Pokud se oba chcete rozvyst,tak by jsi nemela mit problem.Pokud to jeden nechce ,tak se priprav na dlouhou trat .....
Ps: ja jsem v PA ,muj(dneska uz manzel )se rozvadel s 1 zenou a byl to horor!!!!nikomu to nepreju |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 262 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: čt červenec 10, 2008 11:24 am Předmět: |
|
|
Klarca ma pravdu. Nejlepsi je rozvod kdyz ani jedna strana nema sveho pravnika. Problem je ze pravnici chteji mit bitvu a nezajima je ten svazek nejak skoncit a dohodnout se. Na tom by nevydelali. Moje manzelka se rozvedla pred lety v Las Vegas s pomoci paralegal, byla to nejaka organizace ktera pomahala zenam s rozvodem. Moc to nestalo a trvalo to jenom sest mesicu nebo mozna rok, nejsem si jisty. Ani nemusela jit k soudu. Jeji manzel ani neodpovedel na ty papiry ktery dostal od soudu ze se jeho zena chce s nim rozvest. A taky nemeli deti a zadne nemovitosti. Tim padem vsechno bylo jednodussi.
Myslim ze rozvod je lehci v Nevade nez v jinych statech ale musis mit "residency" nejakou dobu.
Osobne jsem mel kliku pred lety co se tyce rozvodu. Vzal jsem si totiz chybou nejakou babu v Las Vegas a rok na to jsem se chtel s ni rozvest v Californii. Krome poplatku a par tisic pravnikovi mne to nic nestalo protoze jsem zjistil ze ta baba byla byvala kurva a kdysi pracovala v nejakym bordelu u Rena, NV. Ona vedela ze to vim a byla si vedoma ze kazdy soudce by se okamzite priklanel ke mne, tak se ani nesnazila dostat ode mne nejaky penize. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
renata
|
Zaslal: čt červenec 10, 2008 4:03 pm Předmět: rozvod |
|
|
| No u mne je to tak,ze jsme sem s manzelem prijeli spolu.V dobe prijezdu jsme manzele nebyli a chteli se vzit zde ve statech,coz jsme udelali.Ted se po nekolika letech chceme rozvest.On je zpet doma v Cechach a ja zde. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1398 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt červenec 10, 2008 8:28 pm Předmět: |
|
|
Radit Ti nemůžu. Ani nevím v jakým státé žiješ. Sice o rozvodu znám úplné h-vno, ale pár poznámek:
(1) Uvědom si že rozvod není zase tak jednoduchý. Musíš na to mít právníka.
(2) Jestliže oba souhlasíte že se chcete rozvést, tak je to jednoduší (no Fault divorce)
(3) Jestliže nemáte spolu děcka, tak je to jednoduší.
(4) Jestliže nemáte splu moc majetku, tak to bude jednoduší.
(5) Nezáleží (skoro nikdy) jestli jste se vzali v USA nebo v ČR.
(6) Jestliže on od Tebe zdrhnul, a nevrátil se za určitý čas, tak ho můžeš soudit na základě opušténí (
(7) Zjisti si jestli jste vůbec manželé (bigamy, insanity, incest)
(8 ) Zjisti si jestli je vaše manželství voidable (byli jste moc mladí, opilí, duress, fraud, incurable impotence) a může to mít annulled.
(9) Jestli jste spolu jen krátký čas, tak rozdělení majetku bude jednoduší.
Ale právníka na to budeš muset mít. Sice můžeš si to uděl pro se, ale neznám žádný případ kde to někdo bez právníka udělal. Jestliže nevíš jak sestavit dokumenty jako Summons, Complaint and Insurance Certification, Confidential Litigation Sheet, Answer, Counterclaim, Answer to Counterclaim, Case Information Statement, atd. tak na to právníka budeš muset mít. I když budete mít uncontested hearing (oba souhlasíme, nechceme už plýtvat čas), tak stejně musíte mít alespoň něco jako Property Settlement Agreement, a Marital Lifestyle Statement.
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
|
Zaslal: čt červenec 10, 2008 9:09 pm Předmět: |
|
|
| Jak jsem psal, rozvod je mozny v Nevade bez pravnika. Jenom potrebujes paralegal aby ti pomohl s formularema. Mlynek ma ale pravdu v tom vsechno je mnohem jednodussi kdyz oba souhlasite se rozvest, nemate majetek ktery se musi rozdelit, nebo souhlsite s tim jak majetek rozdelit a nemate deti. Fakt ze tvuj manzel zije v CR a ty tady s tim nema moc spolecneho. Jestli jsi v Las Vegas a mas zajem tak mi dej veted a ja pro tebe zjistim kdo byl ten paralegal ktery me manzelce pomohl pred lety...jestli tam porad je. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
renata
|
Zaslal: čt červenec 10, 2008 10:10 pm Předmět: rozvod |
|
|
Chtela bych moc podekovat za odpovedi,ktere jste napsali!Opravdu si jich vazim.
Co se tyce manzela a mne,tak jsme ve skutecnosti velmi dobrymi prateli,kteri maji vse ujasnene a jedinne co zbyva a mame pred sebou je ukol,dotahnout spolu tuhle papirovou zalezitost do konce.
Vicemene mame dve moznosti.Jedna je rozvest se zde.Druha moznost je,rozvest se v Cechach.
Prvni verze se zdala nejjednodussi udelat v Nevade,ale popravde tam nebydlim,takze myslite,ze bych mela zkusit pravnika a zjistit,co to obnasi tady v MS
Druha verze mne doslova desi,protoze nemame cesky oddaci list a procedura pres ambasadu se mi zda uplne priserna.A nebo se mi to jenom zda |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: čt červenec 10, 2008 11:07 pm Předmět: Re: rozvod |
|
|
| renata napsal: |
Vicemene mame dve moznosti.Jedna je rozvest se zde.Druha moznost je,rozvest se v Cechach.
Prvni verze se zdala nejjednodussi udelat v Nevade,ale popravde tam nebydlim,takze myslite,ze bych mela zkusit pravnika a zjistit,co to obnasi tady v MS |
Aby soud mohl přijmout vaši žalobu na prozvod, tak na to musí mít jurisdikci. Většinou jen soud ve státě kde alespoň jeden z vás bydlí jí má.
Aby ses mohla rozvést v NV, tak tam musíš žít alespoň 6 týdnů. NRS 125.020 - 1(e)
Aby ses mohla rozvést v MS, tak tam musíš žít alespoň 6 měsíců. § 93-5-5. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
renata
|
Zaslal: pá červenec 11, 2008 7:35 am Předmět: Re: rozvod |
|
|
Aby soud mohl přijmout vaši žalobu na prozvod, tak na to musí mít jurisdikci. Většinou jen soud ve státě kde alespoň jeden z vás bydlí jí má.
Co to znamena,prosim te? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá červenec 11, 2008 2:19 pm Předmět: Re: rozvod |
|
|
| renata napsal: | Aby soud mohl přijmout vaši žalobu na prozvod, tak na to musí mít jurisdikci. Většinou jen soud ve státě kde alespoň jeden z vás bydlí jí má.
Muzes se rozvist jen ve state kde bydlis. Nebo kde on bydli. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
renata
|
Zaslal: pá červenec 11, 2008 10:19 pm Předmět: Re: rozvod |
|
|
| pdmlynek napsal: | | renata napsal: | Aby soud mohl přijmout vaši žalobu na prozvod, tak na to musí mít jurisdikci. Většinou jen soud ve státě kde alespoň jeden z vás bydlí jí má.
Muzes se rozvist jen ve state kde bydlis. Nebo kde on bydli. |
Diky moc za vysvetleni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
renata
|
Zaslal: pá červenec 11, 2008 11:27 pm Předmět: |
|
|
Podle vseho se domnivam,ze by to snad mohlo byt snazsi provest zde,nez v Cechach.
Ale je tu samozrejmne to sluvko ale z nehoz mi vyplyva otazka.
Myslite si nekdo,nebo mate prosim nejake zkusenosti s tim,rozvadet se zde,pokud ma clovek propadlou delku pobytu? Ma to s tim neco spolecneho? Nebo overuje se to nejak? Mam na mysli,muze mi to nejak uskodit? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
|
Zaslal: so červenec 12, 2008 11:08 am Předmět: |
|
|
| Odpoved je ne. Zadne problemy s tim nebudes mit. Poslal jsem ti PM. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
renata
|
Zaslal: ne červenec 13, 2008 10:59 am Předmět: |
|
|
| bouncingczech napsal: | | Odpoved je ne. Zadne problemy s tim nebudes mit. Poslal jsem ti PM. |
Dekuju,poslala jsem odpoved. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
renata
|
Zaslal: ne červenec 13, 2008 11:10 am Předmět: |
|
|
Panove bouncingczech a pdmlynek dekuji vam jeste jednou za sdileni a snahu poradit krajance zijici na tehle polokouli,ktera se s jiskrickou nadeje obratila na tyhle stranky.
Ted mam v hlave ujasneno,ze je v mem pripade skutecne jednodussi zazadat a rozvest se zde.
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|