Americké občanství

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Americké občanství
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta
Autor Zpráva
Marek

Registrace: 12. 01. 2008

PříspěvekZaslal: pá leden 25, 2008 12:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
Marek napsal:
Ach jo, stejne je to na nic. Kez bych se tak moch narodit v USA. Je mi jasny ze sem to moch taky schytat daleko hur (treba KLDR Very Happy ) ale porad me to stve ze ziju v CR a ne v Americe.
Ach jo, Marku. Proc si myslis, ze by bylo pro Tebe lepsi, kdyby jsi se narodil v USA? Co kdybys jsi se treba narodil uprostred pouste ilegalnim utecencum z Mexika (trochu zertuji).
Chapu, ze USA muze byt Tvym velkym snem, ale znovu se Te ptam: jak dlouho jsi tu zil a co vsechno o tehle zemi vis? Protoze predstava ci sen je vec jedna, realita vec druha a zivot ma obe kurky bez ohledu na to, kde na tehle planete jsi.

Ale jak já už sem napsal tak já si moc dobře uvědomuju že sem mohl rozhodně dopadnout daleko hůř. Jenom jsem chtěl říct, o kolik by byl můj život snadnější ....(ale to samozřejmě poznám až v USA budu dýl (doufám teda jenom v to, že se mi to nakonec skutečně podaří když si vezmu na zřetel všechno to papírování a věci kolem .. ale po 11. září je zároveň chápu ))
gabby

Registrace: 04. 04. 2008

PříspěvekZaslal: út duben 08, 2008 8:20 am    Předmět: Marek Odpovědět s citátem

Mily Marku,

neztracej svuj sen. Muze se ti to zdat tezke a mozna az nerealne, ale verim, ze se ti tvuj sen splni.

Chce to jen velke usili a vse se splni.
Marek

Registrace: 12. 01. 2008

PříspěvekZaslal: út duben 08, 2008 11:12 am    Předmět: Re: Marek Odpovědět s citátem

gabby napsal:
Mily Marku,

neztracej svuj sen. Muze se ti to zdat tezke a mozna az nerealne, ale verim, ze se ti tvuj sen splni.

Chce to jen velke usili a vse se splni.

Díky moc za podporu, vážně si toho cením. Lidé jako vy mi dávají obrovské odhodlání pokračovat a určitě nejenom mně takže ještě jednou děkuji
gabby

Registrace: 04. 04. 2008

PříspěvekZaslal: čt duben 10, 2008 8:16 am    Předmět: Marek Odpovědět s citátem

Ahooj,

nemas vubec zac dekovat. Libi se mi tvuj optimismus a nadseni. Verim ,ze ti to vydrzi dlouho. Smile Laughing
weapon1

Registrace: 21. 06. 2008

PříspěvekZaslal: so červen 21, 2008 1:53 am    Předmět: ahoj Odpovědět s citátem

ahoj můžete mi pls poradit jak dostat americké občanství předem dekuji za všechny odpovědi
Marcibrno

Registrace: 02. 06. 2007

PříspěvekZaslal: po červen 30, 2008 5:22 pm    Předmět: obcanstvi USA Odpovědět s citátem

bud se jako american narodis nebo ho ziskas po urcite dobe co obdrzis trvaly pobyt v USA( zelena karta) , pokud mas trvaly pobyt pres manzelstvi tak je to min 3 roky, jinak min 5 od zacatku trvaleho pobytu. Jak ziskat trvaly pobyt v USA - nekolik moznosti: vyhra v loterii, snatek s US obcanem, pracovni povoleni...cesta je to dlouha, draha a ne zrovna jednoducha.
michal90

Registrace: 08. 09. 2008

PříspěvekZaslal: po září 08, 2008 2:05 pm    Předmět: ds Odpovědět s citátem

Ahooj kamarádi

můžu se zeptat jak je to s vdavkama v USA abych teoreticky dostal občanství? Sepisují se nějaké manželské smlouvy nebo tak? Protože mě jen tak selským rozumem napadlo že přiženit se tam a hned pak rozvést by třeba mohlo vést k tomu že bych spoustu let platil alimenty nebo něco takového Very Happy
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po září 08, 2008 2:33 pm    Předmět: Re: ds Odpovědět s citátem

michal90 napsal:
Ahooj kamarádi

můžu se zeptat jak je to s vdavkama v USA abych teoreticky dostal občanství? Sepisují se nějaké manželské smlouvy nebo tak? Protože mě jen tak selským rozumem napadlo že přiženit se tam a hned pak rozvést by třeba mohlo vést k tomu že bych spoustu let platil alimenty nebo něco takového Very Happy

Obcanstvi dostanes az po nekolika letech manzelstvi. Fingované manželství pro účely získání GC nebo občanství je trestný čin, pokud ti na to přijdou.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po září 08, 2008 4:14 pm    Předmět: Re: ds Odpovědět s citátem

michal90 napsal:
A

No, to jsem tedy zase pyšný na to že pocházím z ČR. Crying or Very sad

Sice nemám zájem radit jak šidit k získáním GC, a o family law vím úplné h-vno, ale jen bych uvedl pár poznámek ohledně sňatkách.

(1) Zákony o sňatkách a rozvodech je věc státní vlády, a né federální vlády. Každý stát to má trochu jinak. Co jde v New Yorku třeba nejde v Texasu a opačně.

(2) Ano, existují pre-nuptial agreements. Pro mladé lidi to moc nemá cenu, ale jestliže člověk má děcka z dřívějšího sňatku tak je to docela potřeba.

(3) Ve většině států majetek co přivedl člověk přivedl do manželství zůstává jeho; po rozvodu to dostane naspátek celé. Co přivedl člověk do manželství během manželství se při rozvodu rozděluje. Takže jestliže máš akcie za 10.000 USD a oženíš se, za rok to vyleze na 14.000 USD a rozvedeš se, tak většinou dostaneš 10.000 USD + 2.000 USD (polovina výdělku), a ona dostane 2.000 USD.

(4) Alimenty v USA už moc neletí. Jsou míň a míň časté. Velikost alimentů záleží na mnoha věcích, jako např. jak dlouho jsi byl ženatý. Jestli se hned po sňatku rozvedeš, tak žádné alimenty nebudou.

(5) Jestliže se chceš oženit s tím že se chceš rozvíst, tak sňatek možná není platný. Ve většině států aby jsi mohl uzavřít sňatek, tak ho musíš chtít uzavřít. Jestliže ho uzavřeš aniž by jsi ho chtěl uzavřít, nebo ho uzavřeš zlomyslně, tak může být neplatný (void), nebo alespoň zrušitelný (voidable).
michal90

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2008 11:32 am    Předmět: rgt Odpovědět s citátem

a ještě bych měl jeden dotaz pokud tím neobtěžuju Smile

vezměme si teoreticky, že by nějaký čech měl někde v USA vlastní nemovitost (rodinný domek), který by byl napsaný na něj. USA plánují zrušit víza, takže myslíte že by měl člověk možnost odjet si kdykoli do svého domu do zámoří a pobývat tam jak dlouho chce? Samozřejmě bez občanství..
Vím že v EU je to něco jiného, když je tu volný pohyb mezi státy, ale do německa třeba taky můžu odjet kdy se mi zachce a odjet zrovna tak .. Smile

Díky Very Happy
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2008 11:53 am    Předmět: Re: rgt Odpovědět s citátem

michal90 napsal:

vezměme si teoreticky, že by nějaký čech měl někde v USA vlastní nemovitost (rodinný domek), který by byl napsaný na něj. USA plánují zrušit víza, takže myslíte že by měl člověk možnost odjet si kdykoli do svého domu do zámoří a pobývat tam jak dlouho chce? Samozřejmě bez občanství..
Vím že v EU je to něco jiného, když je tu volný pohyb mezi státy, ale do německa třeba taky můžu odjet kdy se mi zachce a odjet zrovna tak .. Smile

Nemám ponětí jaký zákon bude po zrušení víz, ale hádal bych že jestli člověk vlastní nebo nevlastní pozemek asi nebude mít na možnost navštívit USA žádný vliv.
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2008 2:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Souhlasim s mlynkem. V parxi zruseni viz znamena ze rozhodnuti jestli nekoho pustit do US nebo ne bude zalezit na US immigration behem pasove kontroly. Ono to tak vlastne je i ted protoze znam pripady kdy lidi meli visum a stejne bili poslani zpatky do Evropy po prijezdu do US. Neni pravdepodobne ze nejake zmeny immigracniho zakonu otevrou dvere tem kteri maji nemovitost v US. Existuje ale moznost dostat Zelenou kartu jako "investor" - to je clovek ktery ma nekolik milionu dollaru ketre chce pouzit na nejaky business v US. Presne kolik je potreba neni nikde napsano.
michal90

PříspěvekZaslal: pá září 12, 2008 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bouncingczech napsal:
Souhlasim s mlynkem. V parxi zruseni viz znamena ze rozhodnuti jestli nekoho pustit do US nebo ne bude zalezit na US immigration behem pasove kontroly. Ono to tak vlastne je i ted protoze znam pripady kdy lidi meli visum a stejne bili poslani zpatky do Evropy po prijezdu do US. Neni pravdepodobne ze nejake zmeny immigracniho zakonu otevrou dvere tem kteri maji nemovitost v US. Existuje ale moznost dostat Zelenou kartu jako "investor" - to je clovek ktery ma nekolik milionu dollaru ketre chce pouzit na nejaky business v US. Presne kolik je potreba neni nikde napsano.

takže dostat se do USA je prakticky nemožné jak to vypadá Very Happy no asi si my prostí češi můžem o prosluněných plážích, nádherné krajině, krásných starých autech a rušných velkoměstech nechat jen zdát Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com