|
|
| Autor |
Zpráva |
zaneta Anonymní
|
Zaslal: po květen 12, 2008 9:30 pm Předmět: Jak se dostat z USA a zpet po prekoceni pobytu? |
|
|
Ahojky vsichni,
tak jsem procetla cele forum a rozhodla se pozadat o radu.Ziju v USA 5let z toho 4 nelegalne. Pred 2ma roky se mi narodil chlapecek a ma ceske i americke obcanstvi.Manzel je cech-10 let v USA nacerno. Z rodinych duvodu potrebuji se synem odcestovaat do Cech a po lete se zase vratit sem. Nevim jak to udelat.Turisticke Vizum mam platne,pas propadly ale mam i pas novy.Zijeme u San Diega,takze do Mexika mam kousek,ale mam strach cestovat sama s ditetem pres Mexiko.Prosim o rady a zkusenosti,dekuju Vsem  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 517 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: út květen 13, 2008 6:17 am Předmět: |
|
|
Zaneto to je celkem risk, z mych skusenosti se to vse strasne zprisnilo, kdyz letam do CR tak na zpet do USA te dost proklepavaj, ptaji se te na otazky atd. mel jsem dokonce problem i ja, pul hodiny nekam zenska na letisti v Berline volala, a to mam Green Card, samozrejme me musely pustit ale overujou si vse.
Ale zase kazdy ma jine zkusenosti.
Byt tebou tak bych zustal v USA a nebo vzal sebou i manzela a zustat v CR. Je opravdu male procento ze te pusti zpet, uz jen to ze ty mas CR pas a decko US.
Hodne stesti
Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrno
Registrace: 02. 06. 2007 Příspěvky: 74 Bydliště: Orange County,CA
|
Zaslal: čt květen 15, 2008 3:01 pm Předmět: USA |
|
|
| Pokud vim tak za a . budes potrebovat pisemne svoleni otce ze muzes dite vyvezt z USA b. oni budou vedet ze mas prekroceny pobyt a je jen otazkou jestli to budou overovat pokud jo, je dost mozne ze od hranic vrati jen tebe a dite si budou chtit nechat v US protoze je obcan USA....ja byt tebou tak se zeptam pravnika je to dost komplikovane a radci bych nejezdila pryc a pokud ano priprav se na to ze se nebudes moc vratit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zaneta Anonymní
|
Zaslal: so květen 17, 2008 9:50 am Předmět: |
|
|
Ahoj,dekuju Vam za odpovedi,moc jste mi nepotesili ale to jsem cekala...Vim,ze je to velky risk,proto hledam rady,jak se dostat ven i zpet s co nejmensim riskem. Myslela jsem si,ze si v Cechach necham malyho napsat do sveho pasu a priletime zpet jako dva Cesi a vubec bych jeho am. pas neukazovala.Kdyz bych jela domu pres Mexiko,tak nikdo nebude vedet kdy jsem odletela,ne O jakem povoleni od otce mluvite? diky za odpovedi  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1398 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so květen 17, 2008 9:24 pm Předmět: |
|
|
| zaneta napsal: | ...O jakem povoleni od otce mluvite? diky za odpovedi  |
No, není to tak jednoduché. Prý podle zákonů, nemůžeš vycestovat s dítětem bez souhlasu druhého rodiče. Toto je důležité aby nedošlo k únosům dítěte jednoho rodiče v případě rozvodu. Když rodiče jsou manželé, tak tak to nehraje velkou roli. Viz. http://www.travel.state.gov/family/abduction/prevention/prevention_560.html.
Mám dojem že nepotřebuješ souhlas s druhým rodičem (jestliže nejste rozvedení nebo manželé), ale potřebuješ souhlas druhého rodiče na to aby dítě dostalo pas. Aby dostalo pas, musíte být u žádosti oba dva, nebo musíš mít notářsky ověřený souhlas (formulář DS-3053) druhého rodiče. Viz. http://www.travel.state.gov/passport/get/minors/minors_834.html . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 203 Bydliště: CA
|
Zaslal: pá květen 23, 2008 12:32 pm Předmět: Re: Jak se dostat z USA a zpet po prekoceni pobytu? |
|
|
| zaneta napsal: | Ahojky vsichni,
tak jsem procetla cele forum a rozhodla se pozadat o radu.Ziju v USA 5let z toho 4 nelegalne. Pred 2ma roky se mi narodil chlapecek a ma ceske i americke obcanstvi.Manzel je cech-10 let v USA nacerno. Z rodinych duvodu potrebuji se synem odcestovaat do Cech a po lete se zase vratit sem. Nevim jak to udelat.Turisticke Vizum mam platne,pas propadly ale mam i pas novy.Zijeme u San Diega,takze do Mexika mam kousek,ale mam strach cestovat sama s ditetem pres Mexiko.Prosim o rady a zkusenosti,dekuju Vsem  |
Pokud budes chtit zpet do CR, pri odletu po tobe budou chtit odevzdat bilou karticku jednak a jednak prijdou na to ze ses tu prescas,co pak bude nevim, ale ze se podivas zde zpet je myslim fixe......a je uplne jedno jim ze tve dite je obcan USA. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrno
Registrace: 02. 06. 2007 Příspěvky: 74 Bydliště: Orange County,CA
|
Zaslal: út červen 03, 2008 5:25 pm Předmět: cestovani z USA |
|
|
| no myslim ze by po ni mohli chtit vice nez bilou karticku pri ceste z USA, po mne chteli zelenou kartu uz pri vyjezdu z USA ( u prepazky letecke spolecnosti 2x, u security 2x) letela jsem z LAX ( Los Angeles mezinarodni) a kdosi nemel platne vizum prede mnou a vedli ho kamsi pryc... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červen 12, 2008 4:00 am Předmět: Re: cestovani z USA |
|
|
| Marcibrno napsal: | | no myslim ze by po ni mohli chtit vice nez bilou karticku pri ceste z USA, po mne chteli zelenou kartu uz pri vyjezdu z USA ( u prepazky letecke spolecnosti 2x, u security 2x) letela jsem z LAX ( Los Angeles mezinarodni) a kdosi nemel platne vizum prede mnou a vedli ho kamsi pryc... |
Jo,nekam do sklepa,kde dotycneho budou mucit,trhat nehty a rezat ruce.Boze. Pokud neni bila karticka,nic se nedeje.Nikdo te nezavre,nikdo nikoho nikam nevede.Samozrejme u tebe mohou udelat vykricnik a zpatky se uz nedostanes.Znam spousty lidi naprosto bez VISA,co leteli domu a bez problemu.Nestras |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|