Jak se dostat z USA a zpet po prekoceni pobytu?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Jak se dostat z USA a zpet po prekoceni pobytu?

Autor Zpráva
zaneta
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 12, 2008 9:30 pm    Předmět: Jak se dostat z USA a zpet po prekoceni pobytu? Odpovědět s citátem

Ahojky vsichni,
tak jsem procetla cele forum a rozhodla se pozadat o radu.Ziju v USA 5let z toho 4 nelegalne. Pred 2ma roky se mi narodil chlapecek a ma ceske i americke obcanstvi.Manzel je cech-10 let v USA nacerno. Z rodinych duvodu potrebuji se synem odcestovaat do Cech a po lete se zase vratit sem. Nevim jak to udelat.Turisticke Vizum mam platne,pas propadly ale mam i pas novy.Zijeme u San Diega,takze do Mexika mam kousek,ale mam strach cestovat sama s ditetem pres Mexiko.Prosim o rady a zkusenosti,dekuju Vsem Wink
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: út květen 13, 2008 6:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zaneto to je celkem risk, z mych skusenosti se to vse strasne zprisnilo, kdyz letam do CR tak na zpet do USA te dost proklepavaj, ptaji se te na otazky atd. mel jsem dokonce problem i ja, pul hodiny nekam zenska na letisti v Berline volala, a to mam Green Card, samozrejme me musely pustit ale overujou si vse.
Ale zase kazdy ma jine zkusenosti.
Byt tebou tak bych zustal v USA a nebo vzal sebou i manzela a zustat v CR. Je opravdu male procento ze te pusti zpet, uz jen to ze ty mas CR pas a decko US.
Hodne stesti
Bucky
Marcibrno

Registrace: 02. 06. 2007

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2008 3:01 pm    Předmět: USA Odpovědět s citátem

Pokud vim tak za a . budes potrebovat pisemne svoleni otce ze muzes dite vyvezt z USA b. oni budou vedet ze mas prekroceny pobyt a je jen otazkou jestli to budou overovat pokud jo, je dost mozne ze od hranic vrati jen tebe a dite si budou chtit nechat v US protoze je obcan USA....ja byt tebou tak se zeptam pravnika je to dost komplikovane a radci bych nejezdila pryc a pokud ano priprav se na to ze se nebudes moc vratit.
zaneta
Anonymní

PříspěvekZaslal: so květen 17, 2008 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,dekuju Vam za odpovedi,moc jste mi nepotesili ale to jsem cekala...Vim,ze je to velky risk,proto hledam rady,jak se dostat ven i zpet s co nejmensim riskem. Myslela jsem si,ze si v Cechach necham malyho napsat do sveho pasu a priletime zpet jako dva Cesi a vubec bych jeho am. pas neukazovala.Kdyz bych jela domu pres Mexiko,tak nikdo nebude vedet kdy jsem odletela,ne Question O jakem povoleni od otce mluvite? diky za odpovedi Smile
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: so květen 17, 2008 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zaneta napsal:
...O jakem povoleni od otce mluvite? diky za odpovedi Smile

No, není to tak jednoduché. Prý podle zákonů, nemůžeš vycestovat s dítětem bez souhlasu druhého rodiče. Toto je důležité aby nedošlo k únosům dítěte jednoho rodiče v případě rozvodu. Když rodiče jsou manželé, tak tak to nehraje velkou roli. Viz. http://www.travel.state.gov/family/abduction/prevention/prevention_560.html.

Mám dojem že nepotřebuješ souhlas s druhým rodičem (jestliže nejste rozvedení nebo manželé), ale potřebuješ souhlas druhého rodiče na to aby dítě dostalo pas. Aby dostalo pas, musíte být u žádosti oba dva, nebo musíš mít notářsky ověřený souhlas (formulář DS-3053) druhého rodiče. Viz. http://www.travel.state.gov/passport/get/minors/minors_834.html .
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: pá květen 23, 2008 12:32 pm    Předmět: Re: Jak se dostat z USA a zpet po prekoceni pobytu? Odpovědět s citátem

zaneta napsal:
Ahojky vsichni,
tak jsem procetla cele forum a rozhodla se pozadat o radu.Ziju v USA 5let z toho 4 nelegalne. Pred 2ma roky se mi narodil chlapecek a ma ceske i americke obcanstvi.Manzel je cech-10 let v USA nacerno. Z rodinych duvodu potrebuji se synem odcestovaat do Cech a po lete se zase vratit sem. Nevim jak to udelat.Turisticke Vizum mam platne,pas propadly ale mam i pas novy.Zijeme u San Diega,takze do Mexika mam kousek,ale mam strach cestovat sama s ditetem pres Mexiko.Prosim o rady a zkusenosti,dekuju Vsem Wink

Pokud budes chtit zpet do CR, pri odletu po tobe budou chtit odevzdat bilou karticku jednak a jednak prijdou na to ze ses tu prescas,co pak bude nevim, ale ze se podivas zde zpet je myslim fixe......a je uplne jedno jim ze tve dite je obcan USA.
Marcibrno

Registrace: 02. 06. 2007

PříspěvekZaslal: út červen 03, 2008 5:25 pm    Předmět: cestovani z USA Odpovědět s citátem

no myslim ze by po ni mohli chtit vice nez bilou karticku pri ceste z USA, po mne chteli zelenou kartu uz pri vyjezdu z USA ( u prepazky letecke spolecnosti 2x, u security 2x) letela jsem z LAX ( Los Angeles mezinarodni) a kdosi nemel platne vizum prede mnou a vedli ho kamsi pryc...
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2008 4:00 am    Předmět: Re: cestovani z USA Odpovědět s citátem

Marcibrno napsal:
no myslim ze by po ni mohli chtit vice nez bilou karticku pri ceste z USA, po mne chteli zelenou kartu uz pri vyjezdu z USA ( u prepazky letecke spolecnosti 2x, u security 2x) letela jsem z LAX ( Los Angeles mezinarodni) a kdosi nemel platne vizum prede mnou a vedli ho kamsi pryc...

Jo,nekam do sklepa,kde dotycneho budou mucit,trhat nehty a rezat ruce.Boze. Pokud neni bila karticka,nic se nedeje.Nikdo te nezavre,nikdo nikoho nikam nevede.Samozrejme u tebe mohou udelat vykricnik a zpatky se uz nedostanes.Znam spousty lidi naprosto bez VISA,co leteli domu a bez problemu.Nestras
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com