|
|
| Autor |
Zpráva |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1042 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 10:53 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Na trochu jine tema: Porad nemozu pochopit lidi (nejen Buckethead)kteri rikaji: Ja bych se vratil, strasne mi CR chybi, rikam si co tady v USA delam, a nejedu do CR. TAK PROC TU ZUSTAVAJI, PROC ZIT NEKDE ANEBO STRVAVAT NA MISTE KDE TRPIS? |
Na tom neni nic zvlastniho. Nekteri lide si proste nasli partnera z jine zeme a museli se rozhodnout, kde budou spolecne zit.
Ale nechci mluvit za Buckyho, treba to ma jinak... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 486 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 2:20 pm Předmět: |
|
|
| Piskle ja bych te treba mel rad,(ale na mne taky neni spolehnuti) ale nevzdavej se!!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 404
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 3:34 pm Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | | Piskle ja bych te treba mel rad,(ale na mne taky neni spolehnuti) ale nevzdavej se!!!!! |
Henku a poradis mi co mam udelat,abych to nevzdala???  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 486 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 3:57 pm Předmět: |
|
|
| DOUFAM ZE JESTE PORAD MAS PRACI NA FLORIDE.TAK PRACUJ ,VYRES SI SITUACI Z MANZELEM A POSTAREJ SE O DETI |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 404
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 4:07 pm Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | | DOUFAM ZE JESTE PORAD MAS PRACI NA FLORIDE.TAK PRACUJ ,VYRES SI SITUACI Z MANZELEM A POSTAREJ SE O DETI |
Praci stale mam,situaci s manzelem vyresim rozvodem a nemohly by se takhle naaaaaaaaahodou decka postarat tentokrat o me??? 22 a 16 let ...uz by je asi clovek nemel nazyvat deckama,ze? Hm...... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 517 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 7:17 pm Předmět: |
|
|
Piskle,
vysvetlim situaci! kdyz jsem tu byl poprve v roce 2001 az do 2005 tak jsem strasne chtel GC a zustat v USA, ale ja jsem odjel, jelikoz moje sestra byla nemocna a pak bohuzel zemrela. Predtim nez jsem odjel, tak jsem se seznamil s americankou kterou jsem se ptom ozenil a dostal GC. Vis porovnat CR a USA muzes jen kdyz se domu vratis na nejakou dobu a poznas ze se v CR spatne nezije. Napriklad kamoska ktera je tu 9 let tak konecne a touzila po tom strasne, dostala GC a jela na mesic do CR. Potom co se vratila zpet do USA tak rikala ze zenelou splachne do zachodu a pojede domu. Moc se ji tam libilo.
To vis, proste v CR je ten zivot veselejsi, tady v USA se kazdy honi jen za peneznma, a vice lidi je v praci nez aby travil nekde krasne chvile jak s rodinou tak i kamarady.
Mozna kdybys odjela do CR tak by se ti libilo a chtela zustat tam.
Musis si uvedomit, ze starnes, a take ze v USA health care je totalne suck!!!!
Nevim proc, ale jeste za tu dobu jsem si poradne nezvykl, a asi nikdy nezvyknu na tu americkou mentalitu. Jak kazda zenska touzi po zasnubnim prstinku za tisice dolaru a chlapa kterej je uzivi.
Treba dnes, delam u paru, ktery chlap je cely den v praci, a zenska doma a nedela. Coz o to ze nedela ale ona ani doma nedela, cely den je na internetu a cte knizky.
Dnes treba me prekvapilo to, ze ona ma dokonce uklizecku ktera ji chodi 2 krat do mesice uklizet. A to ani nevari, takze co ta zenska dela cely den? No proste HOVNO a takovou zenskou bych nechtel ani za zlaty prase.
Jsem bydlel v hodne statech Anglie, belgie, nemecko, USA a muzu rict ze cesky jsou nejlepsi.
Neznam ani jednoho cloveka v US kteremu by mu to klapalo z rodilou americankou. Takze je to dosti relevantni samo za sebe
Zdar buh
Bucky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 7:19 pm Předmět: |
|
|
Uz bych asi mel zmenit muj profil po vcerejsim zapase ne,ehm!!!!!!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1398 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 7:44 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: |
To vis, proste v CR je ten zivot veselejsi, tady v USA se kazdy honi jen za peneznma, a vice lidi je v praci nez aby travil nekde krasne chvile jak s rodinou tak i kamarady.
|
a pak:
Treba dnes, delam u paru, ktery chlap je cely den v praci, a zenska doma a nedela. Coz o to ze nedela ale ona ani doma nedela, cely den je na internetu a cte knizky.
|
Počkej, teď nechápu.
Je Tvá pozice že to je v USA horší než v ČR protože v USA se lidi honí za penězma než kdyby trávili časy doma s rodinou a kamarády? Nebo je Tvá pozice že je to v USA horší protože v USA ženské tráví čas doma s rodinou a kamarády a nechodí do práce, a nehoní se za penězmi? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 7:49 pm Předmět: |
|
|
Mozna jsi to nepochopil, ale jeden clovek chodi do prace, tak asi musi vydelat vice penez i za toho druheho, takze asi se s tim partnerem moc nevidi ze ano? A to co jsem psal je o primych americanech, jakej tady maji styl.
V CR si odbouchas 8 a jdes domu, tady 8 a supajda do druhe prace. Takze tam asi te zabavy moc nebude!!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 8:20 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | | Mozna jsi to nepochopil, ale jeden clovek chodi do prace, tak asi musi vydelat vice penez i za toho druheho, takze asi se s tim partnerem moc nevidi ze ano? A to co jsem psal je o primych americanech, jakej tady maji styl. |
Dovolím si nesouhlasit. Toto není “Americký” styl nebo “Český” styl, ale styl rodiny. To že Ty pracuješ pro někoho kdo chodí do práce a jeho žena se povaluje, neznamená že toto je v USA běžné. V některých rodinách ženská pracuje, v některých nepracuje. Podobně jako v ČR.
Když se podíváš na statistiku kolik ženských pracuje v USA a porovnáš kolik pracuje v ČR, tak se to moc nelýší. Female economic activity rate v USA je 58.8%, v ČR je 61.2%. (Zdroj: http://www.nationmaster.com/graph/lab_fem_eco_act-labor-female-economic-activity ). Labor force participation rate je taky skoro stejná: 70.1% v USA, 64.0% v ČR. (zdroj: http://www.nationmaster.com/graph/lab_for_par_rat_fem_of_fem_pop_age_1564-female-population-ages-15-64 ).
Ani USA ani ČR není černá Afrika kde každá ženská musí pracovat, nebo nějaké muslimské země kde ženský pracovat skoro ani nesmějí. Rozdíli mezi USA a ČR jsou malé. Jestli ženská pracuje nebo nepracuje nezáleži na tom jestli jsou v USA nebo v ČR, ale záleží na manželství. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 8:29 pm Předmět: |
|
|
Mlynku,
nevis co porad posilas za nejake statistyky, ja moc dobre vim jak to je. U nas zenska kdyz nedela tak je bud na materske, a nebo v duchodu a pak jeste jedna sorta lidi, kteri nechteji delat a jsou de facto na pracaku.
Kdyz se zeptas americanky jestli umi varit, tak ti z 95% odpovi ze neumi. Tak proc mi posilas nejake hlouposti a nebo zeptej se cesky jestli je pro ni dulezity zasnubi prstynek, tak tak ti odpovi ze ne, ale tady je to automaticke...
Proste " No money No honey" |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 8:33 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Mlynku,
nevis co porad posilas za nejake statistyky, ja moc dobre vim jak to je. U nas zenska kdyz nedela tak je bud na materske, a nebo v duchodu a pak jeste jedna sorta lidi, kteri nechteji delat a jsou de facto na pracaku.
Kdyz se zeptas americanky jestli umi varit, tak ti z 95% odpovi ze neumi. Tak proc mi posilas nejake hlouposti a nebo zeptej se cesky jestli je pro ni dulezity zasnubi prstynek, tak tak ti odpovi ze ne, ale tady je to automaticke...
Proste " No money No honey" |
Souhlas |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 8:53 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | | V CR si odbouchas 8 a jdes domu, tady 8 a supajda do druhe prace. Takze tam asi te zabavy moc nebude!!!! |
S tím taky nesouhlasím. V ČR je fůra pracovitých lidí kteří dřou dlouhé hodiny. A v USA je taky fůra lidí co dělají jen 8 hodin (nebo méně) denně.
Průměrný pracovní čas v ČR je 1882 hodin, v USA 1777. zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Yearly_working_time.jpg
Jestli chceš pracovat hodně tak si pracuj. Jestli chceš být více s rodinou a kamarády, tak se na práci vykašli. Nezáleží na tom kde jseš, ale jaký máš pohled na život. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 9:02 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Mlynku,
nevis co porad posilas za nejake statistyky, ja moc dobre vim jak to je. |
Právě že nevíš. To že znáš pár lidí v USA neznamená že “tak to v USA je”. Podobně že ty znáš pár lidí v ČR, neznamená že to tak v ČR je. Jestli se domníváš že v USA nebo v ČR “to tak je”, tak to dokaš, a nespoléhej se na pár lidí které znáš.
Já taky můžu bydlet v Watts nebo Bronxu, a pak naříkat jak je to chudé oproti Dejvicích, a tak USA prý je chudá a ČR bohatá. Nebo můžu žít v Chánově a pak v Bell Aire, a naříkat jak je ČR chudá oproti USA. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: čt červen 05, 2008 9:05 pm Předmět: |
|
|
Kdyz se zeptas americanky jestli umi varit, tak ti z 95% odpovi ze neumi. |
Právě že ne. Je to možné že jestli TY se zeptáš Američanek tak 95% neumí vařit, ale jestli já se zeptám Američanek tak 95% vařit umí. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|