|
|
| Autor |
Zpráva |
VVNY
Registrace: 28. 07. 2007 Příspěvky: 26
|
Zaslal: po květen 19, 2008 4:15 pm Předmět: Registrace manzelstvi |
|
|
| Chci zadat na konzulatu o registraci manzelstvi na matrice v Brne. Nema nekdo nahodou preklad Apostili,County Clerk form a Marriage Certificate do CJ??? Byla bych vdecna kdyby nekdo pomohl.Dekuju! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
verunka
Registrace: 26. 03. 2008 Příspěvky: 6 Bydliště: FL
|
Zaslal: po květen 19, 2008 6:34 pm Předmět: |
|
|
| Ahojky. JJ, preklad mam vseho, ale zalezi odkud jsi - stat v USA - kam patris. Nebo nevim jestli se to nezmenilo atd. Zadala jsem o to pred par mesici, vyrizeni trvalo cca myslim 2 mesice, a zrovna vcera jsme se vratili z washingtonu kde jsem zadala o novy pas. Kam ti to mam poslat? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrno
Registrace: 02. 06. 2007 Příspěvky: 74 Bydliště: Orange County,CA
|
Zaslal: st květen 21, 2008 1:52 pm Předmět: registrace manzelstvi v Brne |
|
|
ahojky,
kazda ambasada Cr v USA chce trochu jine papiry, nejlip zavolej na tu pod kterou patris, oni ti je poslou nebo najed na jejich web a potrebne formulare si vytiskni, musis pak jit osobne na ambasadu to podat a pak zase osobne vyzvednout , trva to tak 3 mesice, potrebujes jen platny pas a kopii rodneho listu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrno
Registrace: 02. 06. 2007 Příspěvky: 74 Bydliště: Orange County,CA
|
Zaslal: st květen 21, 2008 1:52 pm Předmět: manzelstvi |
|
|
| + vsechny doklady co te pozadaji o ve formulari jako. prelozeny oddaci list s appostile atd |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VVNY
|
Zaslal: st květen 21, 2008 4:38 pm Předmět: |
|
|
| Diky za rady a tipy. Ja jsem si asi 2 tydny dopisovala s pani s konzulatu,ale vubec se mi nezminila,ze i Apostila musi byt prelozena do Cj,takze mi vse poslali zpatky.No nikdy jsem si nemyslela,ze to bude takovy hassle!!!jen pro upresneni.V NY zadost muzeme poslat i postou. THanks anyways |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
VVNY
|
Zaslal: st květen 21, 2008 4:40 pm Předmět: P.S. |
|
|
| P.s. V NY musime dodat originaly birth certificate i manzela! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 211 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: st květen 21, 2008 6:25 pm Předmět: |
|
|
| Tohle mne momentalne zajima. Mam dual citizenship, US a Ceske, manzelka je americanka. Letos jsem dostal "osvedceni o ceskem obcanstvi" a bylo mi receno ze ted si muzu pozadat o zapis do te matriky v Brne. Otazka je ...proc? Co to ma za vyhody mit me manzelstvi zapsane v CR? Ziju v US....Dekuji za jekekoliv informace... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
verunka
Registrace: 26. 03. 2008 Příspěvky: 6 Bydliště: FL
|
Zaslal: st květen 21, 2008 7:05 pm Předmět: |
|
|
| Hm, tak nevim, ja zadala, abych mela novy pas s novym prijmenim, bo se mi nechce cekat par let na US pas a taky abych nemela zadne problemy pri vstupu zpet do USA, i kdyz pry staci pas s maiden name a marriage license, ale sem slysela ze ocas muzou delat problemy a prostoje. No, kazdopadne ted uz jsem vdana i v cesku, no byla bych tak jak tak, ale ja mam rada, kdyz je v tom poradek. Zadost o vyrizeni ceskeho oddaciho listu neni povinna a nemusi se tam osobne, osobne jen pri zadosti a vydani pasu. O zadnych vyhodach/nevyhodach nevim. Hm, i kdyz ted me napada, co treba deti naozene tady v USA, aby mohly mit oboji obcanstvi...nebo taky mi rikala jedna mlada pani, ze i maleho nahlasili doma v SK a jelikoz tady nebere nic, tak tam bere prispevek na dite, no i kdyz to uz je tak nejak mimo asi zakon, to bych neresila, ale to obcanstvi pro deti asi jo. Teda pokud to jde, bo pak jim bude cela evropa otevrena. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 182 Bydliště: CA
|
Zaslal: pá květen 23, 2008 12:15 pm Předmět: |
|
|
| verunka napsal: | | Hm, tak nevim, ja zadala, abych mela novy pas s novym prijmenim, bo se mi nechce cekat par let na US pas a taky abych nemela zadne problemy pri vstupu zpet do USA, i kdyz pry staci pas s maiden name a marriage license, ale sem slysela ze ocas muzou delat problemy a prostoje. No, kazdopadne ted uz jsem vdana i v cesku, no byla bych tak jak tak, ale ja mam rada, kdyz je v tom poradek. Zadost o vyrizeni ceskeho oddaciho listu neni povinna a nemusi se tam osobne, osobne jen pri zadosti a vydani pasu. O zadnych vyhodach/nevyhodach nevim. Hm, i kdyz ted me napada, co treba deti naozene tady v USA, aby mohly mit oboji obcanstvi...nebo taky mi rikala jedna mlada pani, ze i maleho nahlasili doma v SK a jelikoz tady nebere nic, tak tam bere prispevek na dite, no i kdyz to uz je tak nejak mimo asi zakon, to bych neresila, ale to obcanstvi pro deti asi jo. Teda pokud to jde, bo pak jim bude cela evropa otevrena. |
JA jsem ted byla par dni v CR, take mj k vuli koupi jednoho bytu a pze mam americke jmeno a dvoji obcanstvi,musela jsem predlozit krome ceske obcanky i cesky oddaci list....takze asi aspon pro urcite aktivity je nutne predlozit ze snatek uzavreny v USA,je zapsan i v matrice v Brne. Taky pri vystaveni nove obcanky v CR chteli tento oddaci list. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|