|
|
| Autor |
Zpráva |
munchen boy
Registrace: 04. 05. 2008 Příspěvky: 49
|
Zaslal: út květen 20, 2008 7:26 am Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | | munchen boy napsal: | hod jsem ještě nějaký zajímavý články ,určitě ještě nějaký máš  |
chci se zeptat jak je ted v nemecku?zrovna jsem se docetl ze 26 % nemcu zije na hranici chudoby,vydelavaji kolem 315. euro za mesic. |
no je to bohužel pravda no-hlavně mladí němci tam maj dneska těžký,drahý školy -práce jen tak tak
ale co se týče nezaměstnanosti tak ta je jen okolo 4 %
což je menší než v čr
ale tak 315 euro spíš v tom východním německu na západě to ješět neni tak zlý ,ale tak euro ztrácí hodnotu a všechno s ním no
no pravda je že když se člověk dostane na ten vytouženej západ a pak vidí že to tady neni až tak uplnně super no jak předpokládal
ale já jsem tu spokojen -noviny německy nečtu,televizi neposlouchám,jen občas net a jdeto  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1388 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: út květen 20, 2008 8:31 am Předmět: |
|
|
| munchen boy napsal: |
no pravda je že když se člověk dostane na ten vytouženej západ a pak vidí že to tady neni až tak uplnně super no jak předpokládal
|
Toto je velice běžný zážitek. Skoro každý emigrant tímto projde do určité míry. To že se člověkovi žije lépé v jeho nové zemi (např. Německo) než v jeho staré (např. ČSSR), a považuje to za lepší domov, neznamená že vše v nové zemi je lepší než ve staré. Viz. film “Moscow on the Hudson” (1984) kde Rus (Robin Williams) který utekl na Západ se usadil v New Yorku a poznal že v USA vše není růžové jak si myslel když žil v SSSR.
Neexistuje ráj na zemi kde vše je lepší po všech stránek. V některých státech, jsou některý věci lepší než v jiných. Člověk se musí rozhodnout co je pro něho “lepší” (jde o peníze, kariéra, svoboda, pozemek, styl života, rodina, ...) a najít si zem, a stát kde v celku se mu bude žít lepší než jinde.
Vlastně to je tak se vším: neexistuje město které je po všech stranách nejlepší; člověk se musí rozhodnout co je podstatné, a jít žít tam kde to je pro něho nejlepší. Neexistuje kariéra, nebo práce která je po všech stranách nejlepší; člověk se musí rozhodnout co je podstatné, a jít dělat tam kde to je pro něho nejlepší. Neexistuje manžel/ka který/á je po všech stranách nejlepší; člověk se musí rozhodnout co je podstatné, a jít vzít si toho/tu kdo to je pro ní/něho nejlepší. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
munchen boy
Registrace: 04. 05. 2008 Příspěvky: 49
|
Zaslal: út květen 20, 2008 10:35 am Předmět: |
|
|
| u tebe to bylo stejný podmlynku ve filadelfii? |
|