|
|
| Autor |
Zpráva |
mila Anonymní
|
Zaslal: čt květen 15, 2008 1:31 am Předmět: Border officers s nedokoncenou zakladni skolou |
|
|
| Pred x roky jsem byla drzena 24 hodin na borderu. Ve statech jsem byla vzdycky legalne. Nutili me podepsat papiry, coz jsem odmitla. Chtela jsem zavolat pravnikovi, coz mi oni nedovolili. Mimojine jsem zahledla cestovatelku, jejiz syn, se kterym cestovala, pasoval drogy. Mela telefon v ruce. Jak nejste americanka, tak jste bez prava a pro ne naprosta 0. Pro amiky je Cesko jak Rusko. Navrhla jsem, ze si zaplatim letenku zpet. Byla jsem v pokrocilem tehotenstvi s americkym ditetem. Nadavali mi "you bitch!". A to jen proto, ze jsem si zachovala chladnou hlavu a trvala na nepodepsani lzi, co tam napsali. Mluvila jsem s nimi diplomatickym tonem. Absolutne nic na me nemeli, tak si vymysleli story o falsovani dokumentu, svine zasrany paranoidni. Neuveritelny, jakou maji moc. Drzeli me 24 hodin ve vezeni bez jidla a piti. Ke konci uz jsem byla uplne hotova. Asi bych udelala cokoliv jen se dostat odtud pryc. Nyni jsem vdana, manzel a dite jsou americane. V americe mam rodinu a mame tam s manzelem dum, ze ktery musime mesicne platit udrzovaci castku. Pravnikovi platime $5000, rika, ze to vidi blede...Z usa jsem byla "deported" and "removed", coz je jeste horsi. Berou me jako nepritele. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 916 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: čt květen 15, 2008 4:28 pm Předmět: |
|
|
... and justice for all, indeed.
A presto se najdou lidi, a to i tady na foru, coz se mi zda vic nez sokujici, kteri tvrdi, ze s Americkym imigracnim systemem neni nic v neporadku, ze to, ze se Ti tady narodi dite Te k nicemu neopravnuje a rozdeleni rodiny deportaci neodporuje zadnym zakonum ani zakladnim lidskym pravum, ze kazdy "ilegal" je kriminalnik, ktery si za vsechno muze sam a co jste si nadrobili, to si sezerte.
No, jak se zda, tak uz se to zacina vztahovat i na "legaly". Mel bych asi brnknout Scoutikovi a ostatnim "strujcum sveho stesti", aby si dali bacha.
Tenhle prispevek a ten skvely argument, ktery hodil Pete do jine rubriky by tady meli byt povinna cetba pro vsechny Hurvinky, kteri sem chteji se trema stovkama v kapse a trema slovickama anglictiny "na cerno". |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1338 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt květen 15, 2008 8:10 pm Předmět: |
|
|
| Promiň, ale moc to nechápu. Proč jsi byla zadržená? To bylo když jsi šla do USA, nebo z USA? Co chtěli aby jsi podepsala? Proč Ti nadávali? Proč Tě drželi bez jídla a pití? Proč jsi byla “removed” nebo “deported” když jsi v USA prý byla legálně? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mila Anonymní
|
Zaslal: pá květen 16, 2008 7:10 am Předmět: |
|
|
....jeste chci dodat, ze mi do papiru napsali "You are a citizen of Czechoslovakia. To jsou lide bez vzdelani, kdyz i pote, co jsem jim rekla, ze jsem z Czech Republic a mam to i v pasu, trvali na svem.
Zadrzeli me pri priletu z Evropy na pasove kontrole. Moje chyba byla to, ze jsem cestovala jako turistka s moznosi navazovat business kontakty bez zpatecni letenky. Trval na tom muj manzel - american, kteremu pripadalo vse velice jednoduche. Jsem s nim, tak se nic nemuze stat. Omyl......
Vizum mam na 10 let. Ani mi nic nedali do pasu.
Problem videli v tom, ze jsem pri predchozi navsteve pretahla a zustala 8 mesicu. Ovsem, nejsem zadny amater a vim, jak si povoleni vyresit. Zazadala jsem si o prodlouzeni pobytu vcas, ktery mam jeste dnes status "pending"!!! Coz dokazuje muj legalni pobyt. Taky za to chteli par stovek $$$. Taky mam v usa firmu a tak si domysleli, ze delam na cerno. Zadny zakon ovsem nezakazuje cizincum otevrit firmu v usa. Amici jsou v zakonech nepredvidatelni.
Proc me drzeli bez jidla a piti? Jednoduse, jak jsi v jejich rukou, oni muzou vse. Neco jako zid za Hitlera. Jsou to desny hyeny. Rekli mi, ze nemam zadna prava na nic! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá květen 16, 2008 8:51 am Předmět: |
|
|
| mila napsal: | ....jeste chci dodat, ze mi do papiru napsali "You are a citizen of Czechoslovakia. To jsou lide bez vzdelani, kdyz i pote, co jsem jim rekla, ze jsem z Czech Republic a mam to i v pasu, trvali na svem.
Zadrzeli me pri priletu z Evropy na pasove kontrole. Moje chyba byla to, ze jsem cestovala jako turistka s moznosi navazovat business kontakty bez zpatecni letenky. Trval na tom muj manzel - american, kteremu pripadalo vse velice jednoduche. Jsem s nim, tak se nic nemuze stat. Omyl......
Vizum mam na 10 let. Ani mi nic nedali do pasu.
Problem videli v tom, ze jsem pri predchozi navsteve pretahla a zustala 8 mesicu. Ovsem, nejsem zadny amater a vim, jak si povoleni vyresit. Zazadala jsem si o prodlouzeni pobytu vcas, ktery mam jeste dnes status "pending"!!! Coz dokazuje muj legalni pobyt. Taky za to chteli par stovek $$$. Taky mam v usa firmu a tak si domysleli, ze delam na cerno. Zadny zakon ovsem nezakazuje cizincum otevrit firmu v usa. Amici jsou v zakonech nepredvidatelni.
Proc me drzeli bez jidla a piti? Jednoduse, jak jsi v jejich rukou, oni muzou vse. Neco jako zid za Hitlera. Jsou to desny hyeny. Rekli mi, ze nemam zadna prava na nic! |
Precti si to po sobe a potom ti to mozna dojde. Jsi vdana za americana ale porad turisticke viza, originalni pobyt propadly sice jsi pozadala o prodlouzeni a je to pending i po tak dlouhe dobe? Ze mas firmu v uSA jako cizinec by slo ale na turisticke viza? Dale jsi vycestovala kdyz jeste nemas schvalene prodlouzeni pobytu? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá květen 16, 2008 7:17 pm Předmět: |
|
|
| mila napsal: |
Pro amiky je Cesko jak Rusko.
|
| mila napsal: |
....jeste chci dodat, ze mi do papiru napsali "You are a citizen of Czechoslovakia. To jsou lide bez vzdelani, ... |
To že někdo neví že je rozdíl mezi Českou Republikou a Československem neznamená že je bez vzdělání nebo že nedodělal základní školu.
Chápu že pro Tebe, jako pro vlastně všechny lidi na tomto fóru, je obrovský rozdíl mezi Československem a Českou Republikou, ale to neznamená že lidi na druhé straně Zeměkoule to vidí také. Uvědom si, že pro Američana je rozdíl mezi Moskvou, Římem a Londýnem, asi stejný jako je rozdíl mezi Hong Kongem, Šanghaiem a Pekingem pro Čecha. Chtít aby nějaký Američan věděl že Československo se rozdělilo na ČR a Slovensko, je asi jako očekávat aby nějaký Čech věděl že Jiangsu se rozdělil na Subei a Sunan. Rozlišovat mezi Českem a Ruskem pro Američana asi tak důležité jako rozlišovat mezi Shaanxi a Sichuanem pro Čecha. Česká Republika, Itálie, Francie, a ostatní Evropské státy jsou pro Američany jen nějaké politické jednotky na západní části Ásie, která je jeden z několika světodílů na východní polokouli. Né že by byli nevzdělaní, ale pro Američany se svět netočí kolem České Republiky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 590 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá květen 16, 2008 11:29 pm Předmět: |
|
|
No Milo,pokud to neni nejaka fantazie a mas urcite dukazy ze Ti U.S. goverment ublizil tak je tady organizice pravniku,ktere nejak nemam moc v oblibe,ale mozna ze by Ti pomohli.
Pokud mas manzela Americana,tak jsem si jisty ze by zaridil to prvni interview a preklad..
http://www.aclu.org/
Good luck.AZP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: so květen 17, 2008 8:09 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | No Milo,pokud to neni nejaka fantazie a mas urcite dukazy ze Ti U.S. goverment ublizil tak je tady organizice pravniku,ktere nejak nemam moc v oblibe,ale mozna ze by Ti pomohli.
|
Možná že to vidíš jinak než já, ale já bych spíš souhlasil s jejím právníkem: nepřipadá mi to moc pozitivní.
Problém není jestli je nebo není Američanka. Problém je, že člověk na hranici nemá stejná práva jako na území USA. Né že bych byl emigrační právník, ale pokud si to pamatuji správně, chování zastupovatelů vlády na hranicích je omezováno jedině tím co zákonodárská větev exekutuvní větvi povolí, a není omezováno Ústavou. To znamená, že např. policie na území USA si nemůže prohlížet auta, domy, zavazadla, a ostatní soukromné věci, jak chce, i kdyby jí takovou moc zákonodárská větev té jurisdikce (ať federání, státní, nebo městská) dala, protože takový zákon a takové chování by bylo oproti 4. Dodatku. Ale na hranici, což znamená než se člověk dostane na půdu USA, chování zastupovatelů vlády, v tomto případě CBP, není omezováno 4. Dodatkem -- můžou si prohlížet soukromé věci jak jim to povolí Congress.
Podobně člověk který je “zadržený” na půdě USA má podle Ústavy právo na právníka; člověk na hranici na to právo nemá. Takže se nedivím že jí nepovolili zatelefonovat právníkovy. Jestliže Mila nenajde někde v zákonech že jí to právo Congress dal, což je sice možné ale divil bych se, tak je SOL.
Když jí prý řekli že “nemá práva na nic”, tak se tedy moc nemýlili. Není to protože je nebo není Američanka, ale protože není chráněná Ústavou ale jen zákonem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|