|
|
| Autor |
Zpráva |
vatnajokull
Registrace: 08. 05. 2008 Příspěvky: 3
|
Zaslal: čt květen 08, 2008 11:17 am Předmět: BUY BY? Odkud nakoupit? |
|
|
Dobry den, velice rad bych se informoval, odkud nakoupit obleceni, elektroniku ci jine zbozi v USA.
Zatim jsem narazil na obchodni sit Wall-Mart, ktery se mi jevi jako Tescu tady u nas. Co se tyce cen, tak jsou slusne a rad bych si tam neco koupil. Napadla me moznost vyuzit dovazky do konkretniho wall-martu, kde by mi to bratranek pouze vyzvedl a predal rodicum pri blizke navsteve USA. Ma nekdo s Wall-Martem ( prevazne oblecenim ) zkusenosti?
Dale bych ale spise potreboval tip, kde kupovat pres net obleceni ve Statech ( jaky eshop? ). Samozrejme obleceni typu Wall-Mart neni zrovna nej, tak bych se rad porozhledl i po jine nabidce ( znackove obleceni, dost se mi libi styl NFL, slevove obleceni, ... )? Nevite nekdo, na kolik vyjde dovoz do CR? Jakym zpusobem je to nejvyhodnejsi?
Zatim me napadli tyto zpusoby, o kterych bohuzel nemam prilis informaci:
1.) Rodice navstivi USA. Zadat adresu bratrance, kam vse dojde. Oni to privezou do CR.
*** Avsak slysel jsem, ze je mozne prevest 20kg v kufru na osobu bez doplatku v letadle?
2.) Nechat si to poslat z USA z konkretnich obchodu do CR?
*** Platit ruzna cla, mytne, ci "wax?"?
S timto nemam zkusenost a rad bych se neco dozvedel.
3.) Nechat si to poslat bratrankovi do USA a on mi to preposle jako fyzicka osoba?
*** Ze pry se v tomto pripade neplati zadna cla atd., ale kdo vi, kolik stoji tento zpusob dopravy, co?
Prosim vsechny o informace, jez mate k dispozici. Co jste jiz vyzkouseli, co muzete garantovat, nebo alespon doporucit.
Jsem rad za kazdy komentar  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 403 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: čt květen 08, 2008 2:37 pm Předmět: |
|
|
| pekne obleceni najdes na www.territoryahead.com je to luxusni obcho a urcite ti to poslou i do ceska ale nevim za kolik,to se da snema domluvit.Velice seriozni firma vzdy jsem byl spokojen. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
vatnajokull
|
Zaslal: pá květen 09, 2008 7:31 am Předmět: |
|
|
Ahoj, neni to spatne, ale obleceni tam mi prijde presprilis predrazene. Obycejne polo tricko za 600,- je pro me docela nevyhodne.
Tady Wall-Mart se mi zatim jevi jako levne-kvalitni?-"pekne".
Ale jak jsem jiz psal, rad bych si koupil i nejake znackove obleceni, tedy prosim o tipy?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 782 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: pá květen 09, 2008 9:08 am Předmět: |
|
|
Sorry, ale Wal Marty jsou americkym ekvivalentem vietnamske trznice u nas, to ja kdyz uz neni vyhnuti radsi nakupuju v sekacich - stejne smejdy a Goodwill a Salvation Army aspon prispivaji na nejaky tou charitu
Doporucuju outlet malls (Google it!) pokud mas tesny rozpocet:
www.outletbound.com
www.premiumoutlets.com
BTW. pokud vim, tak se dneska uz oteviraji a proclivaji i baliky odesilane privatne, takze tim si asi moc nepomuzes. Doporucoval bych, aby Ti to rodicove nebo nekdo jiny prevezli.
To se tu nenajde zadna shoppingem posedla zenska, ktera se vyzna a poradila by lip nez ja  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
|
Zaslal: pá květen 09, 2008 5:05 pm Předmět: |
|
|
| tady je znackove boleceni"pro tebe drahe"a wall mart prodava jen cinsky crap" vetsina americanu nechodi do wall martu nakupovat oblecen-je to pro ty nejchudobnejsi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1167 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá květen 09, 2008 5:50 pm Předmět: |
|
|
| Nesouhlasím že WalMart je jenom pro chudé, a že se tam prodávají jen šmejdy. Můžeš tam najít dobré věci. Sice bych tam nešel si koupit oblek, ale neměl bych problém si koupit nějaké tričko, kalhoty nebo tenisky. Je to v Walmartu levnější – to je pro mě lepší; nemá cenu zbytečně vyhazovat prachy když levnější věci stačí. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
|
Zaslal: pá květen 09, 2008 6:26 pm Předmět: |
|
|
| Mlynku kdy jsis naposled koupil obleceni ve WALLMARTu????? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 445 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá květen 09, 2008 6:59 pm Předmět: |
|
|
Dnes jsem ve Walmartu zakoupil par Levi Strauss za $19.98. Jsou to original ne ten smejd ktery prodavaji v Cechach Vietnamci. Samozrejme to posilam do Cech rodina a znami maji porad zajem o kvalitu..a musim uznat ze jsou Levisky udelany dobre. Ja davam prednost Wrangler. A ty staly 13 dollaru. Myslim si ze je to levnejsi nez to bylo pred dvaceti roky.AZP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 782 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: so květen 10, 2008 2:11 pm Předmět: |
|
|
A tak to ja jsem koupil na podzim Levi'sky (nebo je to Levisky, bez apostrofu, kdyz je to pocestene???) v Levi's Company Store za $8. Jediny problem s Outlets (podle me) je fakt, ze nemaji takovy sortiment stylu a velikosti, ktery uspokoji narocneho zakaznika a obcas se da rict, ze jsou tam jenom lonske modely - ale pokud to vezes do Cech, tak je to stejne dva roky pred cimkoli, co se nosi tam ... a samozrejme na rozdil od supermarketu a mallu nejsou na kazdem rohu.
Pokud uz do neceho "investujes", tak kupuj spis znacky ... at uz to bude kdekoli ... tech Wal Mart a podobne supermarkety zase az tolik nemaji. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
vatnajokull
|
Zaslal: ne květen 11, 2008 3:18 am Předmět: |
|
|
Chapu, mate tedy nejake osvecene ''znackace'', kde je moznost poslani do CZ, nebo alespon vyzvednuti ( nejlepe IL ) a nabidka outletu?
Zde doporucene www.outletbound.com a www.premiumoutlets.com neukazuji presnou nabidku, ale jenom sale-days. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|