|
|
| V kolika letech jste odesli z Ceska / Ceskoslovenska |
| 19 a méně |
|
29% |
[ 5 ] |
| 20-24 |
|
47% |
[ 8 ] |
| 25-29 |
|
11% |
[ 2 ] |
| 30-34 |
|
11% |
[ 2 ] |
| 35-39 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 40-44 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 45-49 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 50-54 |
|
0% |
[ 0 ] |
| 55 a více |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Celkem hlasů : 17 |
|
| Autor |
Zpráva |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 913 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá květen 02, 2008 8:55 am Předmět: V kolika letech jste odesli z Ceska / Ceskoslovenska |
|
|
| Docela by me zajimalo, v kolika letech jste odesli/emigrovali z CR s tim, ze se usadite v zahranici a do CR se vratite max. tak na duchod. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne květen 04, 2008 5:58 am Předmět: |
|
|
| jak se ma hlasovat kliknout na neco? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 913 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne květen 04, 2008 9:41 am Předmět: |
|
|
| Abys mohl hlasovat tak musis byt zaregistrovany. Pak zaskrtnes moznost a das Odeslat hlas. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 545 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne květen 04, 2008 9:49 am Předmět: Re: V kolika letech jste odesli z Ceska / Ceskoslovenska |
|
|
| czolgos napsal: | | Docela by me zajimalo, v kolika letech jste odesli/emigrovali z CR s tim, ze se usadite v zahranici a do CR se vratite max. tak na duchod. |
Jak jsem jiz psal v mem prispevku(Emigrace), tak ja jsem odesel z Cech kdyz me bylo 34 let.
Myslel jsem si tez, ze prijedu do Kanady vydelat penize a na stari se vratit do rodne "hroudy".
Pak jsem se tady ale ozenil s kanadankou a "tahnout" ji do Cech nema smysl.
Jak kanadani, tak americani nemaj zadny potuchy, jak se v Cechach zije.
Zaoceanska mentalita lidi je uplne jina nez Ceska a to me nikdo nevyvrati 
Naposledy upravil Rumburak dne ne červen 22, 2008 9:44 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Katherine Anonymní
|
Zaslal: po květen 19, 2008 11:07 am Předmět: Emigrace |
|
|
| Dobrý den,jsem studentkou gymnázia a píšu seminární práci na téma emigrace (především rok 1968 a dále),byla bych moc ráda,kdyby se někdo z přítomných se mnou podělil o svůj příběh,který bych mohla pro práci použít.Našel by se tu někdo takový? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 426 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Cesky obcan Anonymní
|
Zaslal: čt červen 19, 2008 12:54 pm Předmět: Domov |
|
|
Zdar americti cesi, lol na tenhle web sem narazil uplne nahodou, pisu z nasi krasne ponekud srdcovite ceske zeme z malenkeho mestecka za pekneho zapadani slunce s vuni borovic u nosu. Chci vam jen rict, at se vam tam, teda tady pekne dari. Ukazte vsem ze cesi nejsou zadny spatny narod . Jinak, docela cumim, aktuality, zpravy, ale chtelo by to spis nejaky zpravy o zivotnim stylu v CR . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 954 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: čt červen 19, 2008 1:28 pm Předmět: |
|
|
Cesky obcan>> Dik za pochvalu..
Rad vidim vlasteneckou myslenku, aby jsme jako cesi drzeli pospolu..
To je vlastne myslenka ktera vytvorila a tvori toto forum..
You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Cesky obcan Anonymní
|
Zaslal: so červen 21, 2008 3:33 pm Předmět: JJ tak tak |
|
|
JJ narod sobe. Jak jinak ze jo, pride mi nelogicky opovrhovat nekterymi ze od nas odesli. Tak co odesli, sli treba za lepsim, nebo za horsim, ale to je preci jedno! Hlavni je, kdyz zustanou byti cechy a mi jim za to budeme verni svoji pomoci, jakozto cech cechovi. Jako treba v soucasny dobe, sem sice vlastenec a jak by rekl moravak ako cip, ale pride mi ze cesi kteri sou hrdi na svoji zemi a sou sni jak staks spokojeni je strasne malo. No radsi se nebudu rozjizdet. Jinak co takhle tu udelat nejakou galerie nebo odkaz na web s galerii (sem ochotny i pomoci miro ) vis jako USA a CR proste fotky mist a prirody, me osobne USA taky laka, ale zatim musim studovat , pak nekdy na dovcu. A clovek by rad videl nejaky ten flak velke zeme kde zije tak pocetna skupina "nasich bratru a sester" pouvazuj a kdyz tak pisni kudrnacm@gmail.com jinak se muzes juknout http://www.panoramio.com/user/214403 sem jen ale amater. No uz to tady nejak moc *S*P*A*M* , tak radsi koncim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 490 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: so červen 21, 2008 10:53 pm Předmět: |
|
|
It is good to be a patriot.
Sometimes it takes to emigrate to appreciate someones country,culture and heritage.
It does not kick in on a tourist visa,but it might start a "mental spark".I am here in the U.S. for 30 years,but I have never gave up on the Czechs. Yes,lately they have become much colder,selfish and critical. Freedom has it's responsibilities.
Czechs need to kick some ass and get rid of idiots who want to sell the country to the highest bidder.
To look beyond the value of a crown versus dollar and how many Mp3 players they can buy.
These are temporary values.
Czechs need to stick together,just like the Mexicans,Poles ,Austrians and others do,otherwise there will be people leaving and there is no reason to leave today.
Czechs lost a lot of talent which contributed to other countries and made them richer.
The U.S.pays,but that is all.
Even afer 30 years I am still an imigrant. That's how it
is and that's how it always will be.
U.S. is great,but not the greatest anymore...and every imigrant has a different story.
My advice to the younger generation is: make Czech republic a great country it should be.What is stopping you? A poor leadership? Greed? Martha Stewart?
Figure it out. AZP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1222 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne červen 22, 2008 1:01 am Předmět: |
|
|
AZP, Co takhle to napsat v češtině? Je to pro některé lidi docela těžké pochopit co přesně myslíš, i když třeba slovům rozumí.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 490 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: ne červen 22, 2008 1:22 am Předmět: |
|
|
Mlynku,zase jsi nepochopil ten principl. Vsak To vis ze pisu na 99% v cestine. Byl bych rad aby se ty Ceske mozky trochu probudily a porozumnely anglictine.
Kdyz jsem vyrustal( a porad rostu) tak jsem se musel domluvit Cesky,Polsky,Rusky.Potom na gymplu prisla Anglictina a v Traiskirchenu Nemcina. Pozdeji samozrejme "espanol"."Que Barbaro". Ty chces abych to vse prekladal? Nikdo to neprekladal pro mne.
Bud rad ze po triceti letech v Americe pisu,jak pisu. AzP. Preloz to za me. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ceskej obcan Anonymní
|
Zaslal: ne červen 22, 2008 2:13 am Předmět: OK |
|
|
Jako ja te chapu, ja na UK, US, EU forech taky nemluvim cesky , ale tady chicago-cz.com mi to pride jako ze chcete tu mluvit cesky, jinak co se tyce aby se cesti lidi probudili. Jako normalni zakladky a pak ty ucnaky co tu mame nic moc jazyk, ale myslim ze pak gymnazia, prumyslovky a pak na vejskach uz to neni zase takova bida. Navic hlavni ucel jazyku jako takoveho je snad se dorozumet. Kdyz to clovek dokaze tak ma z poloviny vyhrano ne . Ja osobne nejak tak trosku ovladam jen anglictinu a rustinu. Anglictina potrebuje hodne vylepsit :S. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne červen 22, 2008 2:33 am Předmět: |
|
|
Hm jako co bolo to bolo to uz nezmenime. ALe co bude to muzeme zmenit. CR se snazi 1. Jedna z nejrychleji rostoucich ekonomik na svete 2. Opravdu rychle posilovani ceske koruny (no ted uz ne pac sme exportni stat a vlada si nepreje, aby jsme byli pro ostatni drahy :S) a kdyz za rok ceska koruna posili vuci dolaru z 22 na 15,50 no to uz je zajimavy i s cenama tady unas. Jako porad je toho hodne a hodne co chce vylepsit a CR se snazi . Jinak nechci zde vyvolat nejakou negativni diskuzi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Cesky obcan Anonymní
|
Zaslal: ne červen 22, 2008 5:27 am Předmět: Re: JJ tak tak |
|
|
| Cesky obcan napsal: | JJ narod sobe. Jak jinak ze jo, pride mi nelogicky opovrhovat nekterymi ze od nas odesli. Tak co odesli, sli treba za lepsim, nebo za horsim, ale to je preci jedno! Hlavni je, kdyz zustanou byti cechy a mi jim za to budeme verni svoji pomoci, jakozto cech cechovi. Jako treba v soucasny dobe, sem sice vlastenec a jak by rekl moravak ako cip, ale pride mi ze cesi kteri sou hrdi na svoji zemi a sou sni jak staks spokojeni je strasne malo. No radsi se nebudu rozjizdet. Jinak co takhle tu udelat nejakou galerie nebo odkaz na web s galerii (sem ochotny i pomoci miro ) vis jako USA a CR proste fotky mist a prirody, me osobne USA taky laka, ale zatim musim studovat , pak nekdy na dovcu. A clovek by rad videl nejaky ten flak velke zeme kde zije tak pocetna skupina "nasich bratru a sester" pouvazuj a kdyz tak pisni kudrnacm@gmail.com jinak se muzes juknout http://www.panoramio.com/user/214403 sem jen ale amater. No uz to tady nejak moc *S*P*A*M* , tak radsi koncim. |
S tou galerii to sem mameluk dyt uz to tady mate tak sorry  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|