|
|
| Autor |
Zpráva |
Magor25
Registrace: 11. 12. 2007 Příspěvky: 67
|
Zaslal: st duben 23, 2008 9:07 am Předmět: Jak se stat MD v USA or Canada? |
|
|
| Nevíte někdo jak dlouho to trvá a co se musí(kromě med školy) udělat, než se stane člověk doktorem v USA nebo v Canada, kolik to stojí času i peněz ,atd. Slyšel jsem že někdo studoval medicine ají po čtyřicítce jenom proto aby si splnil sen? Díky za odpovědi |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1403 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st duben 23, 2008 12:08 pm Předmět: Re: Jak se stat MD v USA or Canada? |
|
|
No, v USA jen ti nejlepší studenti se dostanou na medicínu. Sice studovat medicínu a pak residency jsou dosti těžké a namáhavé (100 – 110 hodin týdně), nejtěžší je se na školu dostat. Pre-meds na studium na vysoké (13. – 16. třída) jdou docela ostře aby měli dobré známky aby se dostali na medical school; měl jsem jednu nepříjemnou situaci kdy jsem si bral biochemistry třídu kde byly jen pre-meds, a byl jsem šťastný že jsem nepropadl.
Kolik let? Podle toho na jaký obor jdeš, ale jestliže se student nějak nerozptyluje, tak do třicítky by to mohl dodělat. Jó, znám lidi co chodili na med school ve 40, ale to bylo až po tom co pracovali už jinde a byla to jejich druhá kariéra. Nikdo nestuduje medicínu od 22 do 40.
quote] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1042 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt duben 24, 2008 8:22 am Předmět: |
|
|
Koukni na blog tyhle holky z Kanady. Popisuje tam taky studium na medicine. V ostatnich clancich popisuje jak pred 8 lety emigrovala cela jejich rodina do Kanady. Celkem zajimavy, ale misty trochu zmateny.
http://sedlakova.blog.idnes.cz/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|