|
|
| Autor |
Zpráva |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 509 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne duben 20, 2008 10:37 am Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: | | Rumburak napsal: |
Oba A kdyz uz o tom pisu, tak vlastne kazdy na tomto foru  |
Jen co dostanu dalsi zachvat grafomanie.  |
A kdy to bude? Myslim tim jak casto tu grafomanii dostavas?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 191 Bydliště: Florida
|
Zaslal: ne duben 20, 2008 10:45 am Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: | | Bernau napsal: | | Rumburak napsal: |
Oba A kdyz uz o tom pisu, tak vlastne kazdy na tomto foru  |
Jen co dostanu dalsi zachvat grafomanie.  |
A kdy to bude? Myslim tim jak casto tu grafomanii dostavas?  |
Citim ze tveho prispevku, jakobyses na me predstaveni se uz hrozne tesil...
Patience young Skywalker!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 385
|
Zaslal: ne duben 20, 2008 5:48 pm Předmět: Re: pro Piskle |
|
|
| Ambra napsal: | Ahojky Piskle,
snazila jsem se Ti odeslat odpoved, bohuzel mi to hodilo do slozky neodeslane, skoda, nevim, co s tim. Kazdopadne dekuji za konecne prvni positivni odpoved. Mas pravdu, clovek tady potka asi poustu "zvlastnich" lidi. Diky moc a treba se potkame v nejake diskusi.  |
Ale ja jsem si ty dve soukrome zpravicky precetla hned ten den...
---------------------------------------------------
ale Piskle si ji jeste nevyzvedlo ('cause she workin' hard on them chains, Hallelujah)
Bigu...ty si ale wuuuuuuuuul  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ambra
Registrace: 09. 04. 2008 Příspěvky: 18 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: po duben 21, 2008 8:00 am Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: | | Ambra napsal: | | Anonymous napsal: | | Ambra napsal: | To jsem si pocestila z americkeho jmena Amber.  |
Co je potom preklad Amber do cestiny? |
Amber je jmeno, prelozit se to neda. Ja jsem si to zvolila jako presdivku. |
Amber je v cestine jantar ty obstojna anglictino. |
Hele Bernau, uz me nestvi! Amber je spise prelozeny jantarovy a protoze je to jmeno, tak jsem to myslela tak, ze se to neda prelozit. A prave proto i ta moje anglina je jen obstojna a ne suprova  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: po duben 21, 2008 8:47 am Předmět: |
|
|
| Ambra napsal: | | Bernau napsal: | | Ambra napsal: | | Anonymous napsal: | | Ambra napsal: | To jsem si pocestila z americkeho jmena Amber.  |
Co je potom preklad Amber do cestiny? |
Amber je jmeno, prelozit se to neda. Ja jsem si to zvolila jako presdivku. |
Amber je v cestine jantar ty obstojna anglictino. |
Hele Bernau, uz me nestvi! Amber je spise prelozeny jantarovy a protoze je to jmeno, tak jsem to myslela tak, ze se to neda prelozit. A prave proto i ta moje anglina je jen obstojna a ne suprova  |
A proc je tvoje anglictina stale jenom obstojna? Po deseti letech by mela byt suprova.
Tento fakt taky o tobe leccos napovida.
Timto oficialne koncim se svymi utoky proti tvoji osobe. Jestli jsem te urazil, ublizil, nastval, nebylo to umyslem, chtel jsem abyses na svuj problem podivala z jineho uhlu pohledu.
Jak uz jsem kdysi psal o lidech, kteri prichazeji hledat stesti do jinych zemi slovy z filmu Six days seven nights:
"Quinn: They come here looking for the magic, hoping to find romance, when they can't find it anywhere else.
Robin: Maybe they will.
Quinn: It's an island, babe. If you didn't bring it here, you won't find it here."
Pro ty pomalejsi. Aplikovano na imigraci; pokud schopnosti a "drive" nemate v sobe, nikde na svete je nenajdes. (Komu neni zhury dano, v apatyce nekoupi)
A pokud hledas zemi, kde litaji peceni holubi, obavam se, ze budes hledat marne. A pokud zrovna nejsi spickovy odbornik ve svem oboru, tak vsude budes muset zacinat od 0 a postupne se vypracovat nahoru. Ty jsi promarnila deset let, ktere jsi mohla venovat budovani sve kariery, hlidani cizich harantu. I kdyz chapu, ze te to muze treba i bavit a mas "slusne" penize, nebude ti to v budoucnu (temer) k nicemu. Naposledy kdyz jsem se dival, se hlidani fakanu nepovazuje za "experience" ani v ekonomice ani v interior design. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ambra
|
Zaslal: po duben 21, 2008 12:37 pm Předmět: |
|
|
Nechapu,co mas proti praci s detmi, nebudu pouzivat (haranty) je to prace, jako kazda jina. Ja jsem tady prijela jako kazdy, byla jsem zvedava, jak to tu chodi a taky kvuli angline, kterou mluvim obstojne, i kdyz ne tak super jak ty , ale domluvim se vsude a lidi mi rozumi. To ze ty nemas deti a nesnasis je, je tvuj problem, ja je mam rada, planuju v brzku rodinu.
Zacinala jsem tady taky jak ty, na uklidech a to rok na Targetu, pak jsem si nasla hlidani deti, ktere pred 9ti lety jen tak kazdy nedelal. Dnes to dela kazda druha Ceska a je to fakt dobre placena prace, je to prace jako kazda jina, tak nechapu, co ohrnujes nos. Kazdy nejak zacinal a tahle prace je poctiva.
Taky to, ze te parkrat vyhodili z tech tvych praci, asi stoji za zamysleni, zrejme jsi hodne komplikovana osoba a proto mas problem, delas svary i tam, kde nemusis, jako v mem pripade. Navazis se do me a za nic. Takze take i easy. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: po duben 21, 2008 1:08 pm Předmět: |
|
|
Ale ja prece proti praci s detmi nic nemam. Zase mne spatne chapes. Ja rikam, ze praci s detmi ztracis cas. K tomu abys ziskala tvuj dream job ti to nijak nepomuze.
Chapu, ze te to bavi ale prece nechces byt Mary Poppins dosmrti.
A vubec. Kdo jsem ja abych ti rikal co mas delat. Mas svoji vlastni makovici a v ni urcite spocitano jak hlidanim fakanu prijdes k tvemu vysnenemu jobu.
Vymlouvas se, ze skola stoji hodne penez. Welcome to real world. Skola stoji KAZDEHO hodne penez a presto tam lidi jdou protoze vi, ze je to investice, ktera se jim vrati. Get student loan. Najdi si praci, ktera nabizi podporu v pripade, ze chces studovat. Nekteri zamestnavatele zaplati 100% nakladu v pripade ze graduujes s A.
Mozna, ze si nerozumime ale mne pripada, ze si myslis, ze se tvym prestehovanim se do kanady veskere tve problemy vyresi a ze se tam nebudes muset pekne ohanet abys uzivila sebe a svoje decka. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 784 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: po duben 21, 2008 1:15 pm Předmět: Re: pro Piskle |
|
|
| Piskle napsal: |
Ale ja jsem si ty dve soukrome zpravicky precetla hned ten den...
---------------------------------------------------
|
Obviously not fast enough!!! Spending less time on the phone with incredibly handsome, charming, smart, funny, sweet ... did I forget something? ... truck drivers may be helpful. Zvlastni je, ze Tvuj manzel mi rekl do telefonu tri slova a uz se neozval - protiklady se pritahuji.
| Piskle napsal: | Bigu...ty si ale wuuuuuuuuul |
A jeste k tomu s W ... no toto ? Hele, ze tady vykecam, proc mas prezdivku Piskle . |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 509 Bydliště: Canada
|
Zaslal: po duben 21, 2008 1:29 pm Předmět: |
|
|
| Ambra napsal: | Nechapu,co mas proti praci s detmi, nebudu pouzivat (haranty) je to prace, jako kazda jina. Ja jsem tady prijela jako kazdy, byla jsem zvedava, jak to tu chodi a taky kvuli angline, kterou mluvim obstojne, i kdyz ne tak super jak ty , ale domluvim se vsude a lidi mi rozumi. To ze ty nemas deti a nesnasis je, je tvuj problem, ja je mam rada, planuju v brzku rodinu.
Zacinala jsem tady taky jak ty, na uklidech a to rok na Targetu, pak jsem si nasla hlidani deti, ktere pred 9ti lety jen tak kazdy nedelal. Dnes to dela kazda druha Ceska a je to fakt dobre placena prace, je to prace jako kazda jina, tak nechapu, co ohrnujes nos. Kazdy nejak zacinal a tahle prace je poctiva.
Taky to, ze te parkrat vyhodili z tech tvych praci, asi stoji za zamysleni, zrejme jsi hodne komplikovana osoba a proto mas problem, delas svary i tam, kde nemusis, jako v mem pripade. Navazis se do me a za nic. Takze take i easy. |
To, ze hlidas deti neznamena, ze az budes mit ty svoje, ze se ti to bude libit.
Ja deti take nemam a vubec je nepostradam.
Jsou s nimi jen "problemy" 
Naposledy upravil Rumburak dne st duben 23, 2008 6:48 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ambra
|
Zaslal: po duben 21, 2008 2:19 pm Předmět: |
|
|
Rumburak
you got lost,
to jsem reagovala na mistra Bernau, toho vyhodili z prace a konfliktni typ je teda ukazkovy. Sije to do me od zacatku, ale jak uz Piskle psala, je to tady na Foru normalka, proste chodi se sem normalni lidi a pak ti druzi.
Kazdy je strujcem sveho stesti. Ja moc praci tady nepoznala, uklid obchodu prvni rok v US a pak hned hlidani deti, kde jsem se naucila anglinu. Ale nemam ten pocit, jak mi Bernau psal, jsem sem tu promarnila 10 let, to je pekna blbost. Naucila jsem se rec a procestovala jsem staty. Chodila jsem do ruznych zajmovych krouzku, delat neco pro sebe, sportuju atd.
Jen ted hodne lidi mluvi o te Kanade a to jsem se na to chtela zeptat, samozrejme, kdybych tam byla legalne, deti uz hlidat nebudu, tak jak tady US, protoze stale jeste cekam na GC. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1169 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po duben 21, 2008 3:13 pm Předmět: |
|
|
| Ambra napsal: | | Nechapu,co mas proti praci s detmi, nebudu pouzivat (haranty) je to prace, jako kazda jina. |
Ambro, já Ti fandím. Tvá práce je velice nutná a důležitá.
Měli by jsme si vážit každá práce která je podstivá, ať je to v childcare nebo umývat záchody nebo v baru jako bouncer nebo uklízet obchody. Dost se mi hnusí když někdo se domnívá že práce jiného je něco čím by se mělo opovrhovat.
Znovu, držím Ti palce! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JaJa Anonymní
|
Zaslal: po duben 21, 2008 7:16 pm Předmět: |
|
|
Teda, to je zase diskuze.
Ja na jednu stranu chapu, ze nekdo hlida deti, i kdyz je tady legalne. Znam par pripadu. Holka hlida deti, silene ji to otravuje, potom nejakym zpusobem prijde ke GC a zjisti, ze sice dela praci, ktera neni tak socialne zavrhovana, ale najednou si uz nemohou udrzovat takovy standard zivota, na ktery byly zvykle, no a kdyz se nedejboze pridaji jeste nejake zdravotni problemy, a dotycna nema obstojne pojisteni, tak je to katastrofa, jelikoz rezervy se zatim podstatne ztencily. Nejednou se takhle holky vratily k hlidani, i kdyz mely vyrizene papiry.
I kdyz - uprimne - mit legalni pobyt a hlidat dlouhodobe deti mi pripada jako ztrata casu. Z mnoha hlesidek.
Na druhou stranu, neni nahodou pravidlo, ze kdyz nekoho zamestnavatel sponzoruje, musi u nej dotycny i nadale pracovat? Teda aspon driv to takhle bylo. Kdyz rodina chtela nanny sponzorovat, pracovni povoleni trvalo jen po dobu udrzeni pozice...mozna se to vsechno zmenilo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: po duben 21, 2008 7:41 pm Předmět: |
|
|
| Ambra napsal: | Rumburak
you got lost,
to jsem reagovala na mistra Bernau, toho vyhodili z prace a konfliktni typ je teda ukazkovy. Sije to do me od zacatku, ale jak uz Piskle psala, je to tady na Foru normalka, proste chodi se sem normalni lidi a pak ti druzi.
Kazdy je strujcem sveho stesti. Ja moc praci tady nepoznala, uklid obchodu prvni rok v US a pak hned hlidani deti, kde jsem se naucila anglinu. Ale nemam ten pocit, jak mi Bernau psal, jsem sem tu promarnila 10 let, to je pekna blbost. Naucila jsem se rec a procestovala jsem staty. Chodila jsem do ruznych zajmovych krouzku, delat neco pro sebe, sportuju atd.
Jen ted hodne lidi mluvi o te Kanade a to jsem se na to chtela zeptat, samozrejme, kdybych tam byla legalne, deti uz hlidat nebudu, tak jak tady US, protoze stale jeste cekam na GC. |
No to je jakobych hucel do dubu.
Myslim, ze nema smysl se neustale opakovat a ti chapavejsi porozumeli, takze jeste jednou a naposledy. Babysitingem ani neopovrhuji ani ho nepokladam za stratu casu POKUD JE BABYSITTING TVUJ DREAM JOB!
Tvuj dream job je ale pokud si dobre pamatuju, interior design. Tak mi teda povez, jak ho chces dosahnout babysittingem?
Proto ve TVEM pripade povazuji babysitting za ztratu casu, protoze kazdy den, straveny hlidanim fakanu, si oddalujes splneni sveho snu stat se interior designer(kou). Vyjadril jsem se dostatecne jasne?
Nemas nahodou ceskou vysokou skolu? Byla tady kdysi diskuse o intelektualni urovni ceskych vysokoskolaku. Dotycni si jiste pamatuji
To je prosimpekne joke ok?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1169 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po duben 21, 2008 8:23 pm Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: |
No to je jakobych hucel do dubu.
Myslim, ze nema smysl se neustale opakovat a ti chapavejsi porozumeli, takze jeste jednou a naposledy. Babysitingem ani neopovrhuji ani ho nepokladam za stratu casu POKUD JE BABYSITTING TVUJ DREAM JOB!
Tvuj dream job je ale pokud si dobre pamatuju, interior design. Tak mi teda povez, jak ho chces dosahnout babysittingem?
Proto ve TVEM pripade povazuji babysitting za ztratu casu, protoze kazdy den, straveny hlidanim fakanu, si oddalujes splneni sveho snu stat se interior designer(kou). Vyjadril jsem se dostatecne jasne?
|
Ne.
Bernau, neber to ve zlém, já chápu že to myslíš s Amber dobře a že jí chceš pomoc. Problém ale je, že když shazuješ a ponižuješ její řemeslo, tak to připadá že jí spíš nadáváš a útočíš na ní, než jí pomáháš.
BTW, psal jsi že jsi prý ženatý. Když Tvá manželka si s Tebou popovídá, a naříká jaké má problémy, taky jí dáváš rady (jako by jsi to dal chlapovy) protože jí chceš pomoc? Jestliže jo, hádej proč to pak vede k hádce. Viz. Mars/Venus knihu od Greya.
Been there. Done that. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: po duben 21, 2008 8:57 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | Bernau, neber to ve zlém, já chápu že to myslíš s Amber dobře a že jí chceš pomoc. Problém ale je, že když shazuješ a ponižuješ její řemeslo, tak to připadá že jí spíš nadáváš a útočíš na ní, než jí pomáháš.
BTW, psal jsi že jsi prý ženatý. Když Tvá manželka si s Tebou popovídá, a naříká jaké má problémy, taky jí dáváš rady (jako by jsi to dal chlapovy) protože jí chceš pomoc? Jestliže jo, hádej proč to pak vede k hádce. Viz. Mars/Venus knihu od Greya.
Been there. Done that. |
Na tom neco bude.
Zapomnel jsem, ze jsou zeny "different species".
Delam stejnou chybu se svou manzelkou ale ta uz si, zda se, zvykla.
Aspon ve vetsine pripadu. Vi, ze se nehadam kdyz nejsem presvedcen, ze mam pravdu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|