|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 8:47 am Předmět: |
|
|
| Ambra napsal: | | .......... Manzel tady v US dela na stavbe jako kazdy chlap z Evropy. Ja hlidam deti, coz je nejlip placena prace, zatim pro emigranty................ . Dik. |
Manzel nema GC?
Hlidani deti jako nejlepsi placena prace kdyz mas GC?
Anebo spis je clovek pohodlny a nechce zmenu a za nicim nejde. Takhle budes v USA hlidat deti i za dalsich 20 let. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 192 Bydliště: Florida
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 9:16 am Předmět: |
|
|
| Ambra napsal: | Diky za vsechny rady. Vim, ze Kanada je drazsi nez US a dane vyssi. To, ze i kdyz budu mit GC a budu muset vlastne byt ve statech 6 mesicu z roku, jsem uplne zapomnela, no to bude asi problem.
Praci si muj manzel hleda pres vyrizovani papiru, udelal si tu zadost a ma pocet bodu na prijeti. On ma skolu nutrition, takze by mohl delat nekde v posilce jako trener, nebo tak neco. Tady v US dela na stavbe jako kazdy chlap z Evropy. Ja hlidam deti, coz je nejlip placena prace, zatim pro emigranty (holky). Doma mam ekonomku, ale to je uplne jedno, tady s tim stesti neudelam, ale mohla bych jit nekde do obchodu nebo tak a casem se vypracovat, zdravym selskym rozumem. Odvahu mame, jen si overuju, co nejvice informaci. Dik. |
Radeji si overuj, jake moznosti budes mit s GC tady v USA. Neni to tak hrozne, jak popisujes. Pokud mas dobrou praci, naklady na zdravotni peci mohou byt velmi prijatelne. Delal jsem pred casem (jeste bez zelene karticky) v nemocnici a zdravotni pojisteni jsem mel takove, ze jsem platil max $30 co-pay. Prodelal jsem dve operace nosu (sinus a septoplasty) a neplatil jsem vubec nic! Pokud bych si nechal COKOLIV delat in-network, jakakoliv surgery je zdarma. MRI, CT, X-Rays - $0!
Takze to jde i bez stehovani do Kanady.
Pokud ma manzel nutrition skolu, mohl by se uchazet o praci jako dietitian v nemocnici anebo v nejakem ustavu. Cca $50.000/year.
Ty s ekonomkou muzes byt cokoliv. Od ucetni po financial manager. Samozrejme se tam budes muset dopracovat postupne ale vsechno jde. Mate nejake americke certifikaty o vzdelani nebo jenom ceske? Je dobre si udelat aspon GED. Nic to nestoji a jsou to cca 2 dny testu a hned mas US High school diploma (equivalent). S tim uz muzes neco provest. Jako jit se uchazet o misto a ukazat jim ho plus (prelozene) ceske diplomy. I kdyz je oficialne nemusi uznat, rekne jim to o vas, ze mate snahu! Pokud mate porad kysely xicht a vymlouvate se, ze nic nejde, nedivim se, ze jste tam, kde jste.
Mne lidi jako ty(vy) desne stvou. Mate tady TOLIK moznosti!!!! Mne ale pripada, ze jste naprosto bez ambic a myslite si, ze vas jina zeme zachrani. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ambra
Registrace: 09. 04. 2008 Příspěvky: 30 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 9:49 am Předmět: |
|
|
To Anonym,
tak jen tak pro poradek, ja jeste GC nemam, teprve cekam na pohovor. A i kdyz mam pracovni povoleni, tak hlidani deti je dobre placene, mam $15 na hodinu a jsem svou pani (obvolam si co potebuju, zajdu na postu nebo do banky i s detma). Manzel GC nema, mam to pres sponzoring z prace. On nema ani zajem o GC, protoze se mu tady nelibi.
Proc jsem stale ve stejne praci, i kdyz mam prac. povoleni je proto, ze cekam na GC a chci jed nejdriv domu na par tydnu a kdo mi bude drzet novy job nekde nekolik tydny? To neni tim, ze jsem lina a mam kysely ksicht. To je pro BERNAU, predstav si, ze mi dokonce pred mesicem nebidl praci pravnik, ktery mi vyrizuje papiry, potreboval by nekoho do kanclu a moje anglictina a cestina by se mu hodily, nezvala jsem to pro to, ze nabizi jen $400 tydne, u deti mam 2x tolik a taky kvuli tomu, ze chci co nejdriv jed do CR za rodinou po 10ti letech. Tak me tady nezezerte prosim a zbytecne nesudte. Jen jsem se chtela slusne zeptat, jestli nekdo nevi neco o te Kanade a ted me tady uz pomalu kamenujete. Diky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ambra
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 9:59 am Předmět: |
|
|
To Bernau,
co to mas za super incuru? Taky se pripojistim, kdyz budu mit operace za free a x ray too. To je fakt uzasny!
Jo a sorry, ze te stvu, vubec me neznas, ale uz po me vyjizdis, ze jsem bez ambic atd.
Nehledam jinou zemi, ktera me zachrani, jen jsem v US 10 let a moc ruzove to tu nevypada a o Kanade jsem slysela, ze je lepsi, takze i tu ambici asi mam, ne? Jinak bych se sbalila a jela brecet do CR a nadavat na US. Taky do te Kanady bych jela kvuli manzelovi, ktery tady nechce byt a nechce ani GC i kdyz by ji casem mel preze me.
Ale i tak hadat se nechci a jak uz jsem vyse psala, dekuji i za negativni nazory. Cest praci! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 10:00 am Předmět: |
|
|
| Ambra napsal: | To Anonym,
tak jen tak pro poradek, ja jeste GC nemam, teprve cekam na pohovor. A i kdyz mam pracovni povoleni, tak hlidani deti je dobre placene, mam $15 na hodinu a jsem svou pani (obvolam si co potebuju, zajdu na postu nebo do banky i s detma). Manzel GC nema, mam to pres sponzoring z prace. On nema ani zajem o GC, protoze se mu tady nelibi.
Proc jsem stale ve stejne praci, i kdyz mam prac. povoleni je proto, ze cekam na GC a chci jed nejdriv domu na par tydnu a kdo mi bude drzet novy job nekde nekolik tydny? To neni tim, ze jsem lina a mam kysely ksicht. To je pro BERNAU, predstav si, ze mi dokonce pred mesicem nebidl praci pravnik, ktery mi vyrizuje papiry, potreboval by nekoho do kanclu a moje anglictina a cestina by se mu hodily, nezvala jsem to pro to, ze nabizi jen $400 tydne, u deti mam 2x tolik a taky kvuli tomu, ze chci co nejdriv jed do CR za rodinou po 10ti letech. Tak me tady nezezerte prosim a zbytecne nesudte. Jen jsem se chtela slusne zeptat, jestli nekdo nevi neco o te Kanade a ted me tady uz pomalu kamenujete. Diky. |
To jsi jeste po 10 letech tady nepochopila, ze $400/tyden ti nabizi jako start a navic praci u nej si zacinas budovat karieru! Jak si muzes myslet, ze ti nekdo nabidne neco lepsiho kdyz mu odpovis na otazku "What's your experience?" "Babysitter."
Taky se musis umet prodat. Kdyz ti nekdo nabizi $400, reknes "Sorry ale minimum ktere mohu akceptovat je $600" Pokud ma o tebe skutecny zajem, tak ti ty prachy da. Nebo prijde s protinabidkou.
I kdyz te chapu, ze se ti penize za babysitting libi, predpokladam, ze to neplanujes delat az do duchodu. (Jakeho duchodu. Predpokladam, ze te plati pod stolem...)
A bez experience ti nikdo top job nenabidne. To by musel byt blazen.
Proto musis mirit vysoko ale zacit od nuly.
Btw, kolik hodin tydne hlidas? 40? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 10:05 am Předmět: |
|
|
| Ambra napsal: | To Bernau,
co to mas za super incuru? Taky se pripojistim, kdyz budu mit operace za free a x ray too. To je fakt uzasny!
Jo a sorry, ze te stvu, vubec me neznas, ale uz po me vyjizdis, ze jsem bez ambic atd.
Nehledam jinou zemi, ktera me zachrani, jen jsem v US 10 let a moc ruzove to tu nevypada a o Kanade jsem slysela, ze je lepsi, takze i tu ambici asi mam, ne? Jinak bych se sbalila a jela brecet do CR a nadavat na US. Taky do te Kanady bych jela kvuli manzelovi, ktery tady nechce byt a nechce ani GC i kdyz by ji casem mel preze me.
Ale i tak hadat se nechci a jak uz jsem vyse psala, dekuji i za negativni nazory. Cest praci! |
Uz to pojisteni nemam, protoze uz v nemocnici nedelam. Bez delat do nemocnice, ti maji jedny z nejlepsich zdrav. pojisteni. A vubec, bez delat nurse. ty berou $25 -$40/hod a je jich staly nedostatek. Ale to by skoncilo vykecavani po telefonu a "easy money" co? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ambra
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 10:16 am Předmět: |
|
|
Tak vidis, sam uz tu super incuru taky nemas! Hlavne, ze je to tu tak super. Jo a jestli jsi myslis, ze nanny is easy job, tak to se hezky pletes. A taky clovek ma zodpovednost, ale to je jedno, nebudu to tu rozepisovat. Asi tezko me plati pod stolem, kdyz jsem pres ne sponzorovana, ale to jde videt, ze nectes zadne prispevky a jen kritizujes.
Jeste jednou sorry, ze jsem se zeptala na tu Kanadu a diky za to, ze jsi me BERNAU roznesl na kopytech. Fakt se nedivim, ze se pak lidi boji ptat, protoze je takovy typci, jako ty, hned uzemni a udelaji z nas blbce, nebo lenochy, fakt super uroven.
PS. kdyz jsi tak v razi, tak bez na druhe tema, kde se ptaji lidi na Kanadu a dej jim taky kartac jak me, nebo, ze by to bylo tim, ze jsem holka? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ambra
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 10:20 am Předmět: |
|
|
A jeste k te moji slavne line praci, jak to vypada, tak delam denne 10,5h plus mam jeste $20 na beznin tydne.
A prestav si, ze jsem pochopila, ze bych u toho pravnika tech $400 mela na start, i na tom easy babysittingu mas na start a co roku ti zvysuji.
Prodavat se nemusim, protoze ja jsem o tu praci tam nestala, jak uz jsem psala, nehledam novou praci, z duvodu, ze planuju jed na nekolik tydnu do CR a je mi jasne, ze mi nikdo nebude tak dlouho drzet flek ani u tech deti. Novy job budu hledat az se vratim. A to si pis, ze se budu umet prodat  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 10:22 am Předmět: |
|
|
| Ambra napsal: | Tak vidis, sam uz tu super incuru taky nemas! Hlavne, ze je to tu tak super. Jo a jestli jsi myslis, ze nanny is easy job, tak to se hezky pletes. A taky clovek ma zodpovednost, ale to je jedno, nebudu to tu rozepisovat. Asi tezko me plati pod stolem, kdyz jsem pres ne sponzorovana, ale to jde videt, ze nectes zadne prispevky a jen kritizujes.
Jeste jednou sorry, ze jsem se zeptala na tu Kanadu a diky za to, ze jsi me BERNAU roznesl na kopytech. Fakt se nedivim, ze se pak lidi boji ptat, protoze je takovy typci, jako ty, hned uzemni a udelaji z nas blbce, nebo lenochy, fakt super uroven.
PS. kdyz jsi tak v razi, tak bez na druhe tema, kde se ptaji lidi na Kanadu a dej jim taky kartac jak me, nebo, ze by to bylo tim, ze jsem holka? |
Holka neholka...
Za prve. Co je to incura?
Za druhe. Zase jsem te na tech mych kopytech tak neroznesl. Jen jsem udelal par narazek na tvou pripadnou lenost a nedostatek ambici. Asi jsem tal do ziveho co?
Co chces btw delat v kanade? Taky BS? Tak jake mas teda vlastne ambice? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 10:27 am Předmět: |
|
|
| Ambra napsal: | A jeste k te moji slavne line praci, jak to vypada, tak delam denne 10,5h plus mam jeste $20 na beznin tydne.
A prestav si, ze jsem pochopila, ze bych u toho pravnika tech $400 mela na start, i na tom easy babysittingu mas na start a co roku ti zvysuji.
Prodavat se nemusim, protoze ja jsem o tu praci tam nestala, jak uz jsem psala, nehledam novou praci, z duvodu, ze planuju jed na nekolik tydnu do CR a je mi jasne, ze mi nikdo nebude tak dlouho drzet flek ani u tech deti. Novy job budu hledat az se vratim. A to si pis, ze se budu umet prodat  |
Zajimave ze mas pri te tve tvrde praci jeste cas na vykecavani na Chicago-cz.com.
Jinak ti preju hodne stesti po tvem navratu z dovce pri hledani lepsiho mista. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 10:41 am Předmět: |
|
|
| Ambra napsal: | A jeste k te moji slavne line praci, jak to vypada, tak delam denne 10,5h plus mam jeste $20 na beznin tydne.
A prestav si, ze jsem pochopila, ze bych u toho pravnika tech $400 mela na start, i na tom easy babysittingu ,............ |
Takze mas vic penez ale za daleko vic hodin. a jedno jestli te plati pod stolem nebo ne, dulezite je kolik priznavas na danich, jestli to podvadis a platis jenom trochu tak doufam ze hodne setris protoze potom budes mit velmi maly duchod ani ne na preziti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ambra
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 10:45 am Předmět: |
|
|
Apropo, co delas teda ty, ze tady taky vykecavas na Chicagocz forum? Tak si predstav, ze pri tom mojem easy job muzu i na net se kouknout, jestli mi nahodou nejaka dobra duse neporadila ohledne Kanada, ale nasla jsem tady jen tvoji kritiku, takze jsem uprimne otravena a zrejme uz sem dlouho neprijdu.
Jo a ta incura, jak jsi nepochopil, to je v cestine (tak jak to tady Cesi v US pouzivaji) insurance, takze fakt sorry, ze se te to tak dotklo.
Uz te nebudu obtezovat a sebe taky ne. Jen je smutne, ze na moji prvni otazku ve Foru jsem takhle zle pochodila. Zdar a snaz se byt priste trochu lidstejsi. PS: Jen by me zajimalo jak reagujes na otazky typu, jak se tady lidi okradaji, jak nepracuji, falsuji doklady a chcou do US prijed za pecenyma holubama. Protoze jsem tady takove prispevky uz precetla. Mozna by jsi se mel prezentovat tam. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 909 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 12:22 pm Předmět: |
|
|
Vsechny chytroprdelniky aside - psal jsem tady do jineho vlakna o imigraci do Kanady, mozna by stalo za to precist si to a ignorovat lidi jako je ... you know who . Tyka se to sice truckingu, ale az na par extra veci tykajicich se ridicu by to melo stejne i pro ostatni joby.
To, ze splnis ten bodovy system jeste celkem nic moc neznamena. Otec to splnil bez problemu, ale nez vubec zadal o vizum, tak musel mit nejdriv sponzora - tj job. Bylo to slozite, byl napr na Alberta job fair az v Nemecku, ta cesko-albertska agentura dost pomohla, ale i tak to nebylo lehke. Nakonec se ale povedlo - obrovska vyhoda je, ze otec je vysoce kvalifikovany strojar a vseumel s obrovskou praxi. Naopak jeho anglina je vicemene jediny kamen urazu. Kanada ma nastesti metricky system a technicke vykresy jsou pro "gearheads" univerzalni reci . Ja jsem se chtel do Montrealu prestehovat uz dlouho - Pariz bez frantiku a Canadiens ted dokonce maji skvely tym, komu by se tam nelibilo - ale neni to zeme zaslibena. Byt Tebou, tak to zkusim otocit nejdriv tady - byla by skoda odjet ted, kdyz budes mit GC a otevre se Ti spousta novych dveri.
BTW. vsadil bych svuj posledni par bot, ze Ambru znam. Nanny v Chicagu, cca 30 let veku, 10 let v US, ekonomka, interior design jako dream job, trosku nespokojena, ale neochotna vzdat se hlidani deti (coz naprosto chapu, protoze ja bych taky chtel zkusit spoustu jinych veci, ale vzdat se truckingu? big no, no) ... ta verze, kterou znam ja a videl jsem ji naposled minuly tyden ovsem nema ani manzela ani zelenou kartu a do CR se jeste dlouho nepodiva. Pokud vim, tak na Kanadu se me taky nikdy neptala
Attack of the clones, alien conspiracy, apocalypse now  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 12:47 pm Předmět: |
|
|
Tak se na to podivejme, Ambra chce poradit ale pravdu nerekne a jeste se rozciluje.
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 909 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: pá duben 18, 2008 1:03 pm Předmět: |
|
|
Prr, kone! Ja nerikam, ze to je jedna a ta sama osoba, v Chicagu je vic nez jedna nanny a vsechny jsou jako naklonovane ... aspon Ty, ktere znam ja (SGT Pepper's Lonely Hearts Club ), to za prve.
A za druhe - tohle je internet ... what's love and truth got to do with it? Kdyby sem vsichni o sobe psali pravdu, tak by to bylo jako Alien vs Predator vs Dr. Lecter vs Dick (Chenney) Rangers vs The Child Molesting Granpa From 'Family Guy' vs The Cast Of Backdoor Sluts 9 vs The Cast Of 'Desperate Hosewifes' ... let's not go any further, y'all know who I'm talking about.
Sorry, just in case I blew somebody's cover ... again. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|