|
|
| Autor |
Zpráva |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 820 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: so duben 05, 2008 1:14 pm Předmět: |
|
|
A uz se to tady zase hejbe - dance, puppets, dance!
Sorry, couldn't help myself.
PD ma opet ... swing and a miss. Debata ohledne manual/automat neni vubec o veku ani o technologii. V dnesni dobe technologicky zdaleka nevyspelejsi a nejvykonejsi prevodovky jsou manualni sekvencery v F1. Pred par lety se nektere tymy snazili prejit na predprogramovane automaticke prevodovky, ale nakonec od toho upustili, protoze uz ve druhem kole zavodu zacali ztracet cas. Pokud napriklad v trucku ztratis kontrolu (jack knife - tahac a naves se zlomi v pivotnim bodu), tak uplne nejhorsi, co muzes udelat, je zacit brzdit. V teto situaci je prvni na rade vyslapnuti spojky. Tudiz primo z huby lidi, kteri se tim zivi (truckeri and/or zavodnici ) - manual is the king.
Ja v zadnem pripade nejsem proti zavadeni novych technologii - naopak si myslim, ze prave napr. trucking je sto let za opicema. S vekem to uz vubec nema nic spolecneho - Bubak nazorne demonstrovala za me. Spis to bude ten stary dobry Euro kontra US. Vsiml jsem si, ze vsichn moji cesti kamosi, kteri se ucili ridit doma a meli uz neco odjezdeneho na manualech, je preferovali i tady a naopak lidi, kteri doma neridili vubec nebo jenom poskrovnu, nic nez automat nechteji.
O sportovnich autech se ani nema cenu bavit - malem me kleplo, kdyz si naky vul v jednom magazinu stezoval, ze Z06 nema ve vyberu manual a Dodge postavi nadherny Challanger SRT-8 a jedina prevedovka k dispozici ... 4-speed slushbox . Coz takhle nastrikat to na ruzovo a rikat tomu Miata .
Tohle nebude o veku - tohle bude o tom, ze nekteri z nas jsou car guys/gals a jini lejou olej do nadrzky ostrikovace ... rejp, rejp
Did I mention something about not being able to help myself? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 492 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: so duben 05, 2008 3:22 pm Předmět: |
|
|
Pdmlyneku,
Nevysmival jsem se ji, jen sem to myslel jako zert.
Chapu a i zaroven jsem universalni na tento nazor, pokud nekdo neumi jezdit manualem tak to neni nic spatneho.
Bral jsem to jako srandu:)
V kazdem pripade jak psall Rig, tak automat je pohodlni ale zaroven drahy a tezsi na udrzbu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 544 Bydliště: Canada
|
Zaslal: so duben 05, 2008 5:53 pm Předmět: Re: Pujceni auta s automatickou prevodovkou v CR |
|
|
| marcibrn napsal: | | Ahojky, jedu do CR a nasla jsem uz par pujcoven , ale rada bych vase zkusenosti a typy.... |
Tady jedna auto-pujcovna z ktere jsem si jiz 5x pujcil auto. Jsem u nich uz staly zakaznik
http://www.ducar.cz/2004/index.htm
Auta jsou spolehlivy a ekonomicky.
Napis jim a zeptej se jich, jestli maji i automaty.
Ja si vzdy pujcuju manual, tak nevim. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 912 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne duben 06, 2008 2:36 am Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | czolgos napsal: | Za to kecani na mobil se dava pokuticka |
A co když máš headset?
Od začátku března ve státě kde žiji začínalo to taky být protizákoné. Tak používám Bluetooth headset, ale je to na draka.  |
S headset muzes. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: ne duben 06, 2008 8:17 am Předmět: Re: Pujceni auta s automatickou prevodovkou v CR |
|
|
| Rumburak napsal: |
http://www.ducar.cz/2004/index.htm
Auta jsou spolehlivy a ekonomicky.
Napis jim a zeptej se jich, jestli maji i automaty.
Ja si vzdy pujcuju manual, tak nevim. |
Maj aspon jeden automat: Ford Focus 1,6
automat, př. V ceniku to tak uvadi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
marcibrn Anonymní
|
Zaslal: út duben 08, 2008 10:38 pm Předmět: auto |
|
|
autem s manualem jezdit umim, ridicak jsem delala v Cr a pak tu v USA. - to jen pro ty rypavce.
Jen po 7 letech s automatickou prevodovkou nebudu saskovat s nejakym manualem, kdyz to neni zapotrebi a tato technologie se dostala uz i do Cr tak proc toho nevyuzit ze?
Spise mne zajimalo jestli vi nekdo o dobrej pujcovnach a ma zkusenosti a tak, dekuji tem par co mi odpovedeli na dotaz. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|