|
|
| Autor |
Zpráva |
marcibrn Anonymní
|
Zaslal: čt duben 03, 2008 12:35 pm Předmět: Pujceni auta s automatickou prevodovkou v CR |
|
|
| Ahojky, jedu do CR a nasla jsem uz par pujcoven , ale rada bych vase zkusenosti a typy.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 508 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: čt duben 03, 2008 9:52 pm Předmět: |
|
|
Marci,
To neumis ridit manualem?
Zlata ceska autoskolska skola..hahaha
Ja sem delal ridicak v CR v roce 1998 a pak jeste v USA 2002, a opravdu proces tady v US a v CR nebe a dudy.
No americany to fakt maji easy.
Marci tak jsi pujc motorku, ale aspon tisicovku;) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1331 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá duben 04, 2008 6:54 am Předmět: |
|
|
Hele, Bucketheadu, není potřeba ponižovat lidi za to že neumí nebo nechtějí používat zastaralou technologii. Co kdyby jsi ji spíš odpověděl na její otázku než se jí vysmíval?
Já sice řídit s manuálem umím, ale připadá mi to nesmysl aby v dnešní době někdo řídil s manuálem. Od 50-tých letech je to normální řídit s automatem.
Chci zrychlit? Tak šlápnu na plyn. Chci zpomalit? Tak šlápnu na brzdu. Proč to komplikovat se řazením rychlostí? Proč by mě to zajímalo v jaké rychlosti auto si přeje být zařazené? Vážně mám jiné starosti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Praha
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 915 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: pá duben 04, 2008 11:29 am Předmět: |
|
|
Jo, jo, je nacase, aby se tu zase jednou neco zvrhlo  - automaty nejsou zadna prevratna a uz vubec nova nebo pokrocila technologie. Maji vyssi porizovaci naklady, vyssi naklady na udrzbu, nizsi spolehlivost, vyssi spotrebu a v rukou zkuseneho ridice jsou manualy daleko bezpecnejsi, obvzlast pri zhorsenych podminkach/snizene trakci. Automaty maji dve zakladni vyhody, ktere je delaji tak popularni - pohodli a relativni blbovzdornost. Bude jeste nejaky cas trvat, nez technologie dozene lidsky mozek ... and then turns against us.
Hertz je asi opravdu nejlepsi doporuceni, co se tyce kultury a urovne "car rentals" v Cechach. Tady ve Statech jsem se s Hertz nikdy neobtezoval (Shelby GTH jedina vyjimka), zdaji se mi predrazeni, ale v CR se mi zdaji jako nejlepsi a nejbezpecnejsi volba. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 214 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: pá duben 04, 2008 1:24 pm Předmět: |
|
|
Osobne, kdyz jsem v Cesku, tak auto moc nepotrebuju. Hlavne tedy v Praze, kam se chystam zase koncem dubna. I kdyz jsem zvyklej na auto tady, v Praze je s tim porad nejaka starost. Jako kde parkovat a nic se neda v aute nechat protoze rikaji ze se tam krade. Jo, a taky nevadi kdyz mam v sobe par piv. Krome toho je to zmena jezdit tramvaji a metrem, je to rychle i kdyz to tam nekdy smrdi. To nic. Tak si pujcuju auto jenom na vylety do prirody. Priznam se ale ze bych radci automatickou prevodovku. I kdyz to s manualni umim, neni lehke se holit, pit kafe a kecat na mobilu s manualni prevodovkou behem jizdy. To jde jenom s automatikou.
K |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1003 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá duben 04, 2008 1:52 pm Předmět: |
|
|
Za to kecani na mobil se dava pokuticka
Jinak mas pravdu. Jezdit autem po Praze je katastrofa v pracovni dny behem spicky. Nektery useky jsou snad rychlejsi i chodit pesky.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá duben 04, 2008 3:31 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | Za to kecani na mobil se dava pokuticka |
A co když máš headset?
Od začátku března ve státě kde žiji začínalo to taky být protizákoné. Tak používám Bluetooth headset, ale je to na draka.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 660 Bydliště: Canada
|
Zaslal: pá duben 04, 2008 8:01 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: |
Jo, jo, je nacase, aby se tu zase jednou neco zvrhlo  - automaty nejsou zadna prevratna a uz vubec nova nebo pokrocila technologie. Maji vyssi porizovaci naklady, vyssi naklady na udrzbu, nizsi spolehlivost, vyssi spotrebu a v rukou zkuseneho ridice jsou manualy daleko bezpecnejsi, obvzlast pri zhorsenych podminkach/snizene trakci. Automaty maji dve zakladni vyhody, ktere je delaji tak popularni - pohodli a relativni blbovzdornost. Bude jeste nejaky cas trvat, nez technologie dozene lidsky mozek ... and then turns against us.
|
S tim zvrhnutim mas pravdu. Posedni dobou je na foru nejaka "nuda"
Bud tady do nas "rejpaj" nejaci debilni anonymove a nebo pak lidi, kteri z jejich blosti Ameriku nemaj radi.
Jinak abych se vratil k tematu, automaticka prevodovka je jen pro lidi, kteri moc o autech nevedi. Nechci aby se nekdo urazil, to ne , ale jak spravne pises, manual je bezpecnejsi.
Kdyz je treba namraza, tak s manualem se da delat vice nez s automatikou.
Ja jsem vzdy ridil manual a tak jsem na nej zvykli. Moje zena ma auto s automatickou prevodovkou a kdyz me nekdy pozada, abych ji natankoval benzin, tak prvni je, ze v aute hledam radici paku  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
XxX
Registrace: 13. 07. 2005 Příspěvky: 907 Bydliště: Na měsíci
|
Zaslal: pá duben 04, 2008 9:37 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: |
Já sice řídit s manuálem umím, ale připadá mi to nesmysl aby v dnešní době někdo řídil s manuálem.
Chci zrychlit? Tak šlápnu na plyn. Chci zpomalit? Tak šlápnu na brzdu. Proč to komplikovat se řazením rychlostí? Proč by mě to zajímalo v jaké rychlosti auto si přeje být zařazené? Vážně mám jiné starosti. |
Proc nesmysl?
Prece at si kazdej jezdi cim chce, ne?
Zrychlit? V automatu?
To ja az do dneska mela za to ze s manualem je to uplne o necem jinem. Nevim, asi jsem ze stary skoly, u nas jezdi cela rodina manualem, a zivot nam to nekomplikuje.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: pá duben 04, 2008 10:02 pm Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: |
... Jinak abych se vratil k tematu, automaticka prevodovka je jen pro lidi, kteri moc o autech nevedi. Nechci aby se nekdo urazil, to ne , ale jak spravne pises, manual je bezpecnejsi.
Kdyz je treba namraza, tak s manualem se da delat vice nez s automatikou.
Ja jsem vzdy ridil manual a tak jsem na nej zvykli. Moje zena ma auto s automatickou prevodovkou a kdyz me nekdy pozada, abych ji natankoval benzin, tak prvni je, ze v aute hledam radici paku  |
No, nevím jestli to je česká povaha, nebo povaha některých starších lidí, ale připadá mi to že hodně lidí zde jsou Luditi. Když se něco technicky vylepší, zvláště když to je pak jednoduší, a je to přístupné pro víc lidí, tak hodně starších lidí na to nadává. Připadá mi to že to je skoro v každém oboru.
„No jo, vy mladí nevíte jak řadit, jak si pohrát se spojkou. Vy mladí jen sednete a jedete aniž by jste věděli v jaké rychlosti je motor auta zařazené. Automat je tak pro lidi kteří autům nerozumí, a kteří chtějí blbovzdornost.”
Nebo:
“Nó jó, vy mladí ani nevíte jak počítat s kalkulačkou. Vše dnes děláte v Excelu na počítači, dáte formulu, a je to. Nemusíte o tom ani přemýšlet. Ten Excel je tak pro lidi kteří jsou líní a oblbuje to.”
A před 30 lety?
“Nó jó, vy mladí ani nevíte jak použít logaritmické pravítko. Vše jen děláte na té oblbovající elektronické kalkulačce. To není pak žádný kumšt jako na logaritmickém pravítku. Kalkulačka je jen pro lidi kteří nechtějí přemýšlet...”
A před 80 lety?
“Nó jó, vy mladí nevíte ani jak používat logaritmické tabulky. Máte ty moderní logaritmické pravítka které jsou jen pro lidi kteří jsou líní.”
Nebo dnes co říkají starší lidé mladým co se starají o trávník?
“No jó, vy mladí jen sednete na ZR traktor, a sekáte trávu. Já jsem musel za sekačkou šlapat. To byl kumšt. Ty dnešní traktory jsou jen pro lidi kteří chtějí pohodlí a nemusí nic umět.”
Před 20 lety:
“No jó, vy mladí jen šlapete za motorovou sekačkou. To nic není. Já musel používat manuální sekačku. To jsem se nadřel. Vy jste jen změklí.”
Před 50 lety:
“No jó, vy mladí máte sekačku. Já to musel dělat kosou. To bylo umění. To byl kumšt to dělat. To není jak dneska, kdy každý se sekačkou si může posekat louku.
Nebo ve fotografii:
“No jó, vy s tou digitálním fotografováním nic o focení nevíte. To není jako já jsem se to učil, kde jsem si musel všechno nastavit na foťáku sám. Vy jen zmáčknete spoušť a je to. Ani nevíte jakým f/stopem na jak dlouho to je focené. Digitání focení je jen pro primitivi.”
Atd.
Připadá mi tento pohled na moderní věci dosti směšný. Ale chápu proč to je: protože to co dříve bylo těžké nebo nepřístupné je najednou lehké a přístupné, a tak lidi kteří to uměli za stara stracejí důležitost. Když někdo strávil hodně času se učením pracovat s logaritmickém pravítkem, nebo s kosou, nebo s manuálním focením, nebo manuálním přehazováním rychlostí v autech, a najednou mladší lidi to dělají rychleji, snadněji, bez žádného učení, tak chápu že to naštve. A tak se moderní technologie musí ponižovat.
Ohledně automatickém přehazování vs. manuálním přehazování: kdyby jste vzali někoho kdo auto neviděl, a chcete ho naučit řídit, tak co je snadnější: (a) „Tady jsou 2 pedály: zmáčkni ten na pravo kdyš chceš jet rychleji, ten na levo když chceš spomalit”; nebo (b) „Tady jsou 3 pedály: zmáčkni ten na pravo kdyš chceš jet rychleji, ten na levo když chceš spomalit, ale musíš ten třetí pedal taky mačkat když chceš více zrychlit nebo zpomalit, a přitom musíš ve stejnou dobu s pravou rukou točit tak různě s touhle pákou, takže při každý křižovatce budeš muset se naučit přehazovat tak asi 5-krát,...”. WTF??
Ve skutečnosti manuální přehazování oproti automatickém žádné výhody nemá. Automat je jednoduší. To že lidi si říkají že automat je pohodlný a „blbovzdornostný” nebo že manual v rukou lidí co jsou zkušení je bezpečnější, jen potvrzuje že je to těžší nebo větší kumšt řídit s manuálem.
Jinak, doufám že nebudu říkat svým dětem: „No jó, vy to máte tak jednoduché řídit. Máte AWD, a ABS, a ESC, a kdo vi co ještě. To není jak za mlada kdy jsem musel jezdit s automatem na 2 kola bez žádné moderní oblbující technologie...”  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: pá duben 04, 2008 11:12 pm Předmět: |
|
|
Mlynku, ty ale uz nejsi taky nejmladsi
Musi ti byt tak okolo 44 let?
To uz me skoro "dohanis"
Mimochodem, tvym vnoucatum budes rikat presne to co pises tady:
„No jó, vy to máte tak jednoduché řídit. Máte AWD, a ABS, a ESC, a kdo vi co ještě. To není jak za mlada kdy jsem musel jezdit s automatem na 2 kola bez žádné moderní oblbující technologie...”
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: pá duben 04, 2008 11:58 pm Předmět: |
|
|
| bouncingczech napsal: | Osobne, kdyz jsem v Cesku, tak auto moc nepotrebuju. Hlavne tedy v Praze, kam se chystam zase koncem dubna. I kdyz jsem zvyklej na auto tady, v Praze je s tim porad nejaka starost. Jako kde parkovat a nic se neda v aute nechat protoze rikaji ze se tam krade. Jo, a taky nevadi kdyz mam v sobe par piv. Krome toho je to zmena jezdit tramvaji a metrem, je to rychle i kdyz to tam nekdy smrdi. To nic. Tak si pujcuju auto jenom na vylety do prirody. Priznam se ale ze bych radci automatickou prevodovku. I kdyz to s manualni umim, neni lehke se holit, pit kafe a kecat na mobilu s manualni prevodovkou behem jizdy. To jde jenom s automatikou.
K |
Ze pises o tom pujcovani aut v Cechach.
Ja vzdy kdyz priletim do Prahy, tak zustanu na par dni tam. Tez si tam auto nepujcuju. Jezdim bud tramvaji, autobusema nebo metrem. Je to snazsi a levnejsi.
Jezdit autem v Praze, je o "drzku". Jednou jsem si vypujcil auto a jel jsem mimo Prahu na vylet.
Hned na vypadovce smerem na Brno jsem se omylem zaradil do nespravneho pruhu.
Snazil jsem zmenit jizdni pruh, mel jsem zapnuty blinkr skoro kilometr, ale nikdo to nebral na vedomi.
Nechteli me proste do druheho pruhu pustit.
Tak jsem se nasral a proste jsem tam "strhl" rizeni.
To jste meli videt a slyset ten "povyk". Vsichni zacali houkat, tlouci si na hlavu a slova jako kreten, debil, vysukanec atd... byla jeste "lichotiva".
Hned jak jsem se dostal z "tlacenice", tak jsem radsi slapnul hodne na plyn, abych se vyhnul nejakym jinym problemum.
Proc o tom vlastne pisu je, ze se me stalo neco podobnyho v roce 2002, kdyz jsem vzal moji zenu(kanadanku) poprve do Cech.
Jeli jsme do jiznich Cech, kde jsme se ubytovali v peknem hotelu "Ruze" v Rozmberku nad Vltavou.
Jezdili jsme tam v okoli po ruznych hradech a zamcich.
Jednoho dne jsem se rozhodl, ze se pojedeme podivat na zamek Hluboka. Jeli jsme tedy do Ceskych Budejovic, kde jsme se stavili na obede a pak pokracovali smerem na Hluboka nad Vltavou.
Projizdeli jsme jednou vesnici a ja jakozto "cizinec" jedu predepsanou rychlosti (abych nedostal pokutu za rychlou jizdu).
Vsiml jsem si ve zpetnem zrcatku, ze za mnou jede nekdo dost blizko. Trochu jsem zrychlil, ponevac jsem se bal ze do me ze zadu vrazi.
To ale nepomohlo a ridic za mnou zacal i blikat svetlama. Myslel jsem si, ze bych zastavil a nechal ho predjet, ale nebylo kde zastavit, protoze ulice vedla mezi barakama, ktery byli na sobe doslova "prilepeny" a ulicky zadny.
Konecne jsme tedy vyjeli z vesnice a ja pridal na rychlosti. No pridal, ale soferovi za mnou to zrejme nestacilo a tak se me pokousel nekolikrat v nebezpecnych zatackach predjet. Vzdy se ale zase vratil zpet, to kdyz proti nemu jel bud autobus a nebo kamion.
Zastavovat jsem nechtel, tak jsem na to slapnul jak to slo, ale on jel porad za mnou jak "silenec".
Pak se mu konecne podarilo me predjet a ja si rikal, no jed vole.
Asi po 3 km jsme projizdeli dalsi vesnickou a tam vidim policajti, jak stavej auta. No zpomalil jsem a najednou vidim to samy auto, co se me parkrat pokouselo predjet. No co jinyho, bylo "krachly" do postovni schranky na rohu jedny ulice.
Zastavil jsem abych se ho zeptal, jestli je v poradku. Rval na me, ze je to moje vina a myslel jsem si ze me "zabije", kdyz v te chvili prijeli policajti.
Rekl jsem jim, ze jsem nehodu nevidel, jen jsem zastavil a dival se jestli nepotrebuje pomoc. Nic mu nebylo, ale predek auta byl uplne zdemolovany.
Byl jsem rad, ale na druhou stranu jsem si uvedomil, ze to mohlo se mnou dopadnout mnohem hure.
Moje zena byla hodne prekvapena.
Od te doby nechavam vsecny ridice predjizdet.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: so duben 05, 2008 7:54 am Předmět: |
|
|
Mlynku se mnou tvoje teorie o stari pada :] Ja sem mlady stene a uprednostnuju manual z duvodu, ktery vyse popsal Rumburak a Big Rig.
Mela sem tu na tyden z pucovny automat, ale az na to, ze se s nim snadneji za jizdy vola sem na jinou vyhodu neprisla. Desila sem se, ze by mohlo nasnezit a ja mela porad automat, kterej podrazuje celou vecnost(1-2s) a ja si cit na brzdu za tu dobu jeste nevypestovala ;] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: so duben 05, 2008 12:37 pm Předmět: |
|
|
| bouncingczech napsal: |
I kdyz to s manualni umim, neni lehke se holit, pit kafe a kecat na mobilu s manualni prevodovkou behem jizdy. To jde jenom s automatikou.
K |
To me pripomelo vtip, ktery jsem tu kdysi napsal:
Kdyz jsem se dnes rano pri jizde po dalnici podival do leveho jizdniho pruhu, videl jsem v nem za sebou zenskou v poslednim modelu BMW, ktera to frcela 160-kou, a pritom si ve zpetnem zrcatku malovala ocni linky.
Kdyz jsem se po ni po chvili opet ohledl, byla uz napul v mem jizdnim pruhu a porad si malovala ten ksicht.
Ja tedy neco vydrzim, ale tohle me tak vydesilo, ze jsem upustil holici strojek, ktery me pri padu vyrazil z druhe ruky koblihu.
Jak jsem se ve zmatku snazil vyrovnat vuz koleny oprenymi o volant a zaroven zachytit koblihu, vyklouzl me mobil od ucha a spadl do kelimku s kavou, ktery jsem mel mezi koleny.
Kafe se vylilo, popalilo me na koulich, znicil se me mobil a prerusil dulezity hovor...
ZASRANY BABY ZA VOLANTEM!!!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|