prosím o radu ohledně práce/brigády

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

prosím o radu ohledně práce/brigády

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zustat nebo jet domu?
Autor Zpráva
lojza
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne březen 30, 2008 10:51 am    Předmět: prosím o radu ohledně práce/brigády Odpovědět s citátem

Ahoj je mi 21, za chvíli dokončim druhý ročník VŠ ale v posledni dobe mam "deprese" ze budu jako krysa ikdyby s titulem hnit az do konce zivota nekde v kanclu.Do USA bych se chtel podivat o techto prazdninach na mesic ci dva nebo i vice.Rad bych tam navstivil wrestlingove zapasy, sprintcars zavody a dalsi silenosti, je mi jasne ze tam budu muset makat jako blazen ale na druhou stranu mi nebude vadit kdyz si do ceska privezu treba jenom 5USD.Jde mi pouze o zazitky a zlepseni anglictiny .Problem je v tom ze nejsem tak hardcore jako nekteri tady, nemel bych odvahu se proste jenom sebrat a jet...tak bych chtel poradit treba nejakou Vami proverenou agenturu (je mi jedno jakou si vemou provizi o penize mi vubec nejde staci mi kdyz tam budu mit na zivot a na letenku zpet).
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: ne březen 30, 2008 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud chces je pres leto do US, tak se do toho musis pustit tak rok dopredu. Nejlepsi pro Tebe je Work & Travel program, eventuelne, kdyby's chtel byt au-pairka. Jezdit sem na turistak za praci je spatny napad, byt to ma byt jenom na kratko a ty tzv. agetury, ktere slibuji legalni praci v US jsou vesmes podvody - pokud teda nejsi spickovy vedec nebo hokejista.
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po březen 31, 2008 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Planovat rok predem nemusis. Ale ted uz je nejvyssi cas. Kdyz jsem jel ja prvne tak jsem se rozhodl v unoru a v kvetu jsem letel.
Nejlepsi je jet sam. Az dorazis na misto tak se z tebe ten hardcore stane Smile Budes se muset postarat sam o sebe a nikdo ti nepomuze.
Zkus agentury jako Studentagency, GTS, CCUSA. Nektere i praci sezenou za priplatek.
Big_Rig

PříspěvekZaslal: po březen 31, 2008 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty jsi se rozhodl v unoru? Damn! Ma pamet je mlhava, ale neuzaviraly se prihlasky do WAT na konci ledna? Ja vim, ze jsme vyplnovali prihlasky uz nekdy na konci leta a v breznu uz jsme meli jak vizum, tak pracovni smlouvu, tak letenky. Mozna se to urychlilo, ale i tak je lepsi planovat hodne dopredu.

Rok to opravdu byt nemusi Wink - ja jsem se pripravoval tak dlouho z toho duvodu, ze jsem zustaval - ale z toho klucinova dotazu usuzuju, ze on tak rok potrebovat bude ... clueless.
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po březen 31, 2008 3:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak dobre Smile Zacal jsem o tom uvazovat v listopadu. Pak jsem to vypustil z hlavy. No a na konci unora jsem zavolal do agentury, at mi poslou seznam praci, ktere mi mohou zajistit. Za pul hodky, co jsem obdrzel seznam, jsem si rezervoval fleka v AK. Pak uz to jelo samo. Viza, rezervace hostelu, letenky a 31.5. jsem boardoval.
Big_Rig

PříspěvekZaslal: po březen 31, 2008 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

My jsme to s kamosema meli trochu "tradicnejsi" - vsechno jsme delali pres agenturu (dokonce ani na ambasade jsme nebyli), sli jsme na vsechny ty pripravne seminare, byli jsme na "WAT Job Fair", kde jsme uzavreli smlouvu primo s CP representatives (coz melo tu vyhodu, ze jsme nemuseli mit ssebou prakticky zadnou hotovost pro vstup na US uzemi), letenku, pojisteni atd. zajistovala taky agency, byli jsme se nechat ockovat proti vsem moznym nemocem (US pro nas tehdy byla zeme tretiho sveta Laughing), pristali jsme tusim kveten 28 jako uplne prvni vlna te sezony v Newarku (bylo nas s Polakama dve letadla), tam uz nas cekalo "welcome comittee", odvezli nas na Columbia U - hnusnejsi koleje nez u nas, ale par kroku od Broadway, kde jsme pak celou noc parili (dali si jedno pivo, pizza slice a omdleli z ceny). Druhy den byla orientation a snaha o sehnani nejake dopravy do Sandusky, pak turistika a treti den se valilo do CP, pak uz se asi nas postup shoduje. Musim rict, ze i pres toto vsechno planovani a obrovskou pomoc od lidi, se kteryma jsme to absolvovali a dobrovolniku v NY, to bez angliny bylo maso. Kamoska si sehnala praci sama, priletela rovnou do Charlotte ... a tam ji rekli, ze job neni. Mesic byla bez prace a mela stesti, ze ji k sobe vzali znami a nemusla spat pod mostem. Se zase nudim, sedim u compu, hledam financing a insurace ... tak sem se zase tak nak melancholicky rozkec EmbarassedLaughing. Well, to quote a classic: "It was the worst of times ... it was the best of time."

Co mi ale porad vrta hlavou - nebyla pro J-1 viza pro ucely WAT nejaka deadline??? Ja vim, ze jeden kluk do toho chtel jit s nama a rekli mu, ze uz je pozde, at by se snazil, jak chtel, protoze ambasada uz zadne viza na tento rok neudeluje ... ale mozna se to tykalo neceho jineho a jsem uplne mimo.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zustat nebo jet domu? Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com