|
|
| Autor |
Zpráva |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 985 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: so březen 29, 2008 12:47 pm Předmět: |
|
|
Pro Tebe bude rozhodujici, co bude levnejsi a jednodussi. Australie ma levnejsi vyssi vzdelavani, o chlup vyssi zivotni naklady a povoluje studnetum pracovat. V US se za vysoke skoly plati a plati se hodne, non-resident studenti plati jeste vic - tudiz budes muset vybirat ne podle kvality skoly nebo podle toho, kam bys chtel jit, ale podle toho, kde dostanes nejakou formu stipendia - to uz ale asi vis. Vim, ze kdyz jsem byl na vysce ja, tak jsem AUS zvazoval, prave protoze meli solidni jak program pro zahranicni studenty celkove, tak spolupraci s CR. Jdi se poinformovat na AUS ambasadu nebo jejich weby.
Nevim jak to je dneska, ale v AUS bylo taky lehci ziskat statut residenta po ukonceni studii, internships a ziskani sponsoringu pres pracovni misto - kamos s tim nemel problem - ale mozna se to zmenilo, kdyz to ta holka nedostala. AUS je opravdu o hodne tolerantnejsi k imigratum nez US nemaji hranici s Mexikem. Muj stryc rikal, ze uz se to trochu meni, kvuli prilivu imigrantu z Asie, ale prece jenom mas vyhodu, ze jsi beloch a VS titul tady hodne pomuze - cim vyssi vzdelani tim lepsi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1404 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: so březen 29, 2008 6:56 pm Předmět: |
|
|
| jakudo napsal: |
S těma zbraněma to nechápu, tak se k tomu nebudu vyjadřovat. |
Promin.
No, nechápeš to protože můj příspěvek byl zaměřen na AzPete, a né Tobě. Já myslel že když jsem dal do mého příspěvku quote od AzPeta, že to bylo jasné. Psal jsem mu že má možnost se přestěhovat do Austrálie i dnes, a psal jsem mu o jeho zbraních.
Jakudo, napiš jak jsem to mohl napsat jasnější aby jsi pochopil že to bylo psané na AzPete a né na Tebe. Díky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 620 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: so březen 29, 2008 8:16 pm Předmět: |
|
|
Mlynku,samozrejme se muzu prestehovat do Australie, ale porad zapominas ze mam rodinu a Ti se nechteji stehovat. A az je dovychovam tak budu moc stary se stehovat tak daleko.
Co se tyce zbrani,vlastnictvi hand guns je legalni ale daleko vice kontrolovane.
Dejme tomu ze bych se stehoval a chtel bych si svoji"sbirku: vzit sebou tak to se samozrejme da ale je to hodne papiru. http://www.aic.gov.au/stats/crime/keyFacts_handguns.html
Urcite bych prodal par pistoli ktere me uz "nebavi". Apropos, vite ze slovo Pistole je Ceskeho puvodu?
Jinak se v Australiji pouzivaji rifle bez problemu.Co si jeste chci koupit ...jednou.. je Henry rifle. Ale chci novou. Tady na blesaku sezenes pouzite a ruzne znacky ale co se tyce Henry rifle tak chci neco custom.
http://www.henry-guns.com/rifles.cfm  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jakudo
Registrace: 28. 01. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: Trebic/Praha/Seoul(Jižní Korea)
|
Zaslal: so březen 29, 2008 9:09 pm Předmět: |
|
|
Big_Rig: No a v tom se právě možná pleteš. Když to vezmu fakt jen podle ceny, tak školné je jak v USA, tak v AUS a když jsem zjišťoval ceny, tak jsou víceméně stejné (záleží na škole). Pracovat se dá taky jak v USA, tak v AUS, pouze s tím rozdílem, že v AUS můžeš pracovat "lépe", protože můžeš pracovat kdekoliv, ale v USA, jen pro Universitu v campusu. S tím stipendiem by to taky nemuseo být tak naléhavé, protože ČVUT má výborné smlouvy (jak s USA, tak s AUS) a mám možnost tam vycestovat od ČVUT (pokud se nic nezmění, tak těď je stipendium 10000,-/měsíc s tím, že se neplatí samozřejmě školené). Ale zas na druhou stranu tam chci titul, takže bych tam měl studovat a platiti si to, tak jak říkáš. A ty stipendia jsi myslel jak? Jako že je dává třeba Australská vláda? Nebo jednotlivé školy?
Ale máš pravdu s tím statusem residenta. To je v AUS prý o hodně jednodužší.
pdmlunek: Ale jo, pochopil jsem, že to byla reakce na AzPete, ale nepochopil jsem, že to má až tak osobní kontext. Moje chyba;) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nola
Registrace: 17. 11. 2006 Příspěvky: 17
|
Zaslal: so březen 29, 2008 10:32 pm Předmět: |
|
|
Znovu vstupuji do diskuse.
Muj bracha si udelal v Sydney titul bakalare IT a dostal rezidenta. Pochopitelne to nebylo jednoduche. Ucil se od rana do vecera, v noci byl v praci (security v hotelu) aby na tu skolu vydelal. O rezidenstvi si tam zadal nejakym bodovym systemem, kdy mas body za vzdelani v IT, znalost AJ, vek, praxe atd. Bylo to ale skoro pred peti lety a asi se to ted hodne zprisnilo.
To bylo slavy, kdyz dostal rezidenta!!!! No ale pak zjistil, ze se v Sydney na lepsi praci nedostane, protoze nema zkusenosti v oboru a tak zustal delat securitaka. Po par mesicech to zabalil a ted ma super praci v Praze.
Jinak co se tyka studenstske prace v AU. Legalne muzes pracovat jen 20 hodin tydne. Je jasne, ze si moc nevydelas. Spousta lidi dela vic, ale za mych dob tam byvaly immigration raids a pokud zjistili, ze nekdo dela vic, tak ho bez milosti odvezli do detention centra....
Dalsi kapitola jsou naklady - slusne bydleni v Sydney je pomerne drahe k tomu si pripocitej skolu, pojisteni, naklady na immigration atd.
Tim te nechci odrazovat, protoze jak rekl AzPete, Aussies jsou fajn. Tady v Americe mi to pripada neosobni, lidi se tu jen honi za penezma....
Ja byt tebou tak bych asi zvolila Australii, jen te chci upozornit abys sis to moc neidalizoval.
Good luck. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jakudo
Registrace: 28. 01. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: Trebic/Praha/Seoul(Jižní Korea)
|
Zaslal: so březen 29, 2008 10:53 pm Předmět: |
|
|
myslím, že si to neidealizuji. Vím, že to není jednoduchá jak tam tak jinam...
Zrovna Sydney mě neláká, ale tak náklady budou asi všude podobné...
Dik za info |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne březen 30, 2008 8:45 pm Předmět: |
|
|
| Nola napsal: |
To bylo slavy, kdyz dostal rezidenta!!!! No ale pak zjistil, ze se v Sydney na lepsi praci nedostane, protoze nema zkusenosti v oboru a tak zustal delat securitaka. Po par mesicech to zabalil a ted ma super praci v Praze.
|
A v Cechach nevyzadoujou zkusenosti z oboru? Aha, to sem nevedela...
Pro kazdeho absolventa je to tezke kdekoliv a je jenom na nem jesli se prosadi!
Vsechno ostatni jsou jenom vymluvy... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: ne březen 30, 2008 8:45 pm Předmět: |
|
|
| Nola napsal: |
|
A v Cechach nevyzadoujou zkusenosti z oboru? Aha, to sem nevedela...
Pro kazdeho absolventa je to tezke kdekoliv a je jenom na nem jesli se prosadi!
Vsechno ostatni jsou jenom vymluvy... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jakudo
|
Zaslal: ne březen 30, 2008 9:09 pm Předmět: |
|
|
Tak já třeba už praxi v oboru docela mám. Od 3. ročníku na střední (Střední průmyslová škola stavební v Třebíči), jsem pracoval v projekčních kancelářích (nejdřív v Třebíči a na vysoké samozřejmě v Praze) a v posledním roce, než jsem odjel do Korei, tak jsem dělal v Agentuře na Ochranu přírody a krajiny ČR, takže doufám, že s tou praxí to nebude až tak obrovský problém pro mě ...i když kdo ví |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 620 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: po březen 31, 2008 12:08 am Předmět: |
|
|
Jakudo.Ja si myslim ze mas tu spravnou "attitude" a ze se jednou dostanes kam chces a uspejes.Australie je take hodne do ochrany sve prirody a jejich parky jsou na vysoke urovni.Ja osobne znam jen malou cast Australie,ale tu znam dost podrobne: http://www.townsvilleeguide.com/
Par veci co by se me asi nelibilo(na trvalo) je vysoka vlhkost v lete, dost silne tajfuny a jelly fish v sezone,ale to je to riziko se kterym musis pocitat.
Townsville ma snad ten nejhezci "water park "Townsville strand" ktery jsem kde videl. Muj syn se tam opravdu vyradil.A ja jsem si tam uspokojil svou"slabost" na vsechno co se da jist cerstveho z oceanu (krabi,sneci,oysters apod.)Tak se me tam libilo ze bych se priste vratil na zpatek do Queensland. Jeste uvazuji na letos ale asi to nevyjde. Zivot je tak kratky... AzP. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jakudo
|
Zaslal: po březen 31, 2008 12:55 am Předmět: |
|
|
AzPete, život je sice krátký, ale to znamená, že ho musíme pořádně užívat. A podle toho, co tady píšeš, tak mi přijde, že ho vůbec neflákáš
Já se snažím si ho užívat co to jde a myslím, že můžu být naprosto spokojen s tím, co už jsem zažil, udělal, procestoval... a nehodlám v tom končit;)
S tou přírodou máš pravdu, ale to mi přišlo i v Americe, že se tam lidi o přírodu docela starají.
Jídlo z oceánu:)mňamka. Teď jsem v Korei a Sea-food máme téměř denně
Jen jsem nepochopil přesně tu větu na konci Tvého příspěvku | citace: | | Tak se me tam libilo ze bych se priste vratil na zpatek do Queensland. Jeste uvazuji na letos ale asi to nevyjde | Tím si myslel, jako, že se tam pojedeš podívat na dovolenou nebo se tam chceš vrátit, jako bydlet? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
češi v emigraci Anonymní
|
Zaslal: po březen 31, 2008 6:27 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Nola ma pravdu. Ja jsem mel Australiji a Australany velice rad. Australani me pripadaji uprimnejsi,skromejsi a rozhodne pohostinejsi nez Americane.
Casto jsem premyslel jestli jsem neudelal chybu a nesel do Australie pred 30 roky z Traichirskenu.
Australie ma urcite nevyhody samozrejme.
Mensi vydelky a vysi ceny nez v U.S.
Je to hrozne daleko do Evropy.
Vetsina je opravdu jen rovna poust a za par roku clovek pozna vsechny ti prirodni krasy.
V U.S. je tech parku daleko vic a jsou vic rozmanite. Australie dovazi vsechnu naftu.V pripade velke krize,nevim jak by to bylo z benzinem..ale kazda zeme ma sve problemy. Australani jsou podle me stastnejsi nez Amici a clovek si tam muze najit misto ktere mu vyhovuje.Arizona ma hodne mist ktere me pripominaji Australskou prirodu,ale bez klokanu.Arizona ma zase kaktusy.AzP.  |
az pete může se zeptat jak jsi se dostal do rakouska(Traichirskenu)přes jugoslávii jako rumburak nebo přímo?nepotkal jsi tam rosse hedvicka,,?
dík |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 985 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: po březen 31, 2008 12:14 pm Předmět: |
|
|
| jakudo napsal: | | Big_Rig: No a v tom se právě možná pleteš. Když to vezmu fakt jen podle ceny, tak školné je jak v USA, tak v AUS a když jsem zjišťoval ceny, tak jsou víceméně stejné (záleží na škole). |
No jak uz jsem psal, tak tohle vsechno se odehravalo v minulosti - 1 USD = 40 CZK, kde jsou ty casy. Z toho, co mi rikal stryc a ta zenska z ambasady je taky AUS skolstvi daleko vice podporovane statem, ale opet uz se to mozna zmenilo.
| jakudo napsal: | | Pracovat se dá taky jak v USA, tak v AUS, pouze s tím rozdílem, že v AUS můžeš pracovat "lépe", protože můžeš pracovat kdekoliv, ale v USA, jen pro Universitu v campusu. |
Jinymy slovy v US pracovni povoleni nemas a v AUS ano - nerad bych Ti bral iluze, ale "prace" na US campusech je vicemene dobrovolna. Pokud je placena tak minimum wage a je ji jako safranu. Nikdo z lidi, ktere tady znam na Miami U, OH, by na campusu nepracoval ani omylem, protoze by si tim nevydelali ani na slanou vodu.
| jakudo napsal: | | protože ČVUT má výborné smlouvy (jak s USA, tak s AUS) a mám možnost tam vycestovat od ČVUT (pokud se nic nezmění, tak těď je stipendium 10000,-/měsíc s tím, že se neplatí samozřejmě školené) |
Presne tohle jsem mel na mysli - nejaky program pres tu skolu, kde studujes. Ty programy nejsou nic, nez forma stipendii. Uz to, ze nemusis platit skolne je velke stipendium, protoze skolne je zdaleka nejvetsi polozka - moje kamoska nedavno dodelala jenom mizerny dvoulety associates dgr in photography na community college v SF a vyslo ji to na nejakych $10K rok. Ba co dim, svarecsky kurs na mistni comm college stoji $4K a moje autoskola vysla na $5K/3 mesice a to bylo v minulem tisicileti . Proste a jednoduse, tak jako tady psal PD - zjisti si, ktere jsou nejlepsi skoly v oboru a na jednu z nich jdi - se Te asi nebude tykat. Spis budes muset jit na jednu z tech skol, se kteryma ma CVUT smlouvu. Dostat se na spickovou skolu je obrovsky problem pro amiky, natoz pro cizince o studiu zadara ani nemluve.
Coz takhle dodelat CVUT, najit si job u nejake mezinarodni firmy v Praze a procestovat svet jako zamestnanec - firma za Tebe bude platit naklady, budes mit mzdu ... daleko lepsi zivot nez 10000 korun stipendia, za ktere si tady nic moc nekoupis. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1042 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po březen 31, 2008 3:09 pm Předmět: |
|
|
| jakudo napsal: | | Ale jsem teď tak nějak zklamán směrem, kam tato diskuse míří. |
Ok, tak zpet k AUS. Tady se muzes kouknout na stranky myho kamarada, ktery tam stravil skoro rok a pul na jazykovce a v praci v restauraci. Ma tam nejaky fotky a povidani (rok 2004-2006)
AUS |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jakudo
|
Zaslal: po březen 31, 2008 5:18 pm Předmět: |
|
|
Big_Rig: no jak jsi psal o tom najití si práce v ČR a procestovat svět jako zaměstnanec... to mi pravě v ČR přijde defakto nemožné a je to jeden z důvodů, proč bych se chtěl odstěhovat z ČR. Přijde mi, že nejde najít práce, kde bych mohl (ať už jako zaměstnanec nebo soukromě) procestovat svět.
czolgos: dik za odkaz:) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|