|
|
| Autor |
Zpráva |
češi v emigraci Anonymní
|
Zaslal: čt březen 27, 2008 1:20 pm Předmět: emigrace |
|
|
jsem tady v mnichově už nějakou dobu a neni tu tady jednoduchý -zašel jsem parktát do českýho sokola a emigranti maj zase plný huby keců a vyčítaj mě jak to tady maj dneska mladí lehký-to mě sere nejvíc -přitom my to tady máme o dost těžší -dneska už mě někdo neuvěří jako vám že nemůžu studovat školu jakou chci nebo pracovat kde chci a musím pořád vyřizovat pracovní povolení za 200 eur co říká david je pravda,vemte si chartu 77 ty co podepsali a odešli sem tak dostali podporu a hráli si na to jak jsou pronásledovaný přitom všechny prachy prochlastali a žili jako vandráci
souhlasím s davidem jak tady psal o emigrantech
nechtěj se k nám mladým vůbec znát že naši rodiče jsou komunisti atd ta zlost je v nich snad vrozená -přitom každej druhej byl udavač stb všude v evropě
byli mezi nimy i slušní lidé ale těch zase tolik neni
majetky jim nevratí tak se mstěj
v usa to bude určitě podobný |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt březen 27, 2008 2:16 pm Předmět: |
|
|
| klobouk dolu před tím jak se chová německá policie k přistěhovalum politickej i ekonomickejm -a staří přistěhovalci a lidi v čechách na ně pořád nadavaj |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 156 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: čt březen 27, 2008 4:20 pm Předmět: Re: emigrace |
|
|
| češi v emigraci napsal: | jsem tady v mnichově už nějakou dobu a neni tu tady jednoduchý -zašel jsem parktát do českýho sokola a emigranti maj zase plný huby keců a vyčítaj mě jak to tady maj dneska mladí lehký-to mě sere nejvíc -přitom my to tady máme o dost těžší -dneska už mě někdo neuvěří jako vám že nemůžu studovat školu jakou chci nebo pracovat kde chci a musím pořád vyřizovat pracovní povolení za 200 eur co říká david je pravda,vemte si chartu 77 ty co podepsali a odešli sem tak dostali podporu a hráli si na to jak jsou pronásledovaný přitom všechny prachy prochlastali a žili jako vandráci
nechtěj se k nám mladým vůbec znát že naši rodiče jsou komunisti atd ta zlost je v nich snad vrozená -přitom každej druhej byl udavač stb všude v evropě
Ja jsem jeden s tech kteri odjeli v roce 68-69 a musim rict ze mas 100% pravdu. V te dobe emigrace byla tak lehka. Dovedes si predstavit ze na mne privitali tri anglicky holky v mini sukynkach kdyz jsem priletel do Londyna s peti dolarama v kapse? Ano, holky byli od imigraku a okamzite jsem dostal vsechno co jsem potreboval. To byl zivot, ani jsem nemusel pracovat, jenom se zeptat, to stacilo. Ale zlenosil jsem s toho a byla to po par letech luxusu v Mayfair trochu nuda tak jsem jel do US. Never tomu co ti nekdo rekne o americkym imigraku, jako ze jsou prisny a pomaly a pain-in-the-ass. Vubec ne, vsecho klapalo jako namazany, Green Card za tyden, obanstvi za rok, slusnou podporu kazdy tyden - dokonce mi platili mexickou uklizecku na ten 8,000 ctverecnich strevicu barak v Bel Air kterej mi samozrejmne dali zadarmiko. To byla za Reagana a ted je to neco jineho.
Ale budu na tebe myslet, ze v tom Mnichove trpis a brecis do nemeckeho piva, jak se tady valim u bazenu a cucam mango ktery mi naka maserka strka do huby. "Yes darling, I'll have another margarita, on the rocks, thanks!" |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 541 Bydliště: Canada
|
Zaslal: čt březen 27, 2008 8:51 pm Předmět: Re: emigrace |
|
|
| češi v emigraci napsal: | jsem tady v mnichově už nějakou dobu a neni tu tady jednoduchý -zašel jsem parktát do českýho sokola a emigranti maj zase plný huby keců a vyčítaj mě jak to tady maj dneska mladí lehký-to mě sere nejvíc -přitom my to tady máme o dost těžší -dneska už mě někdo neuvěří jako vám že nemůžu studovat školu jakou chci nebo pracovat kde chci a musím pořád vyřizovat pracovní povolení za 200 eur co říká david je pravda,vemte si chartu 77 ty co podepsali a odešli sem tak dostali podporu a hráli si na to jak jsou pronásledovaný přitom všechny prachy prochlastali a žili jako vandráci
Koukam, zase jeden "knoural"
Proc si nezazadas do Kanady, kdyz te to v Evrope "sere"
http://www.migrationexpert.com/canada/Visa/working_in_canada.asp |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 487 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá březen 28, 2008 12:42 am Předmět: Re: emigrace |
|
|
No osobne bych se k Tobe take nehlasil.
Odsuzujes a nevis o cem mluvis. Ja osobne nechci zadny majetek i kdyz mam na nej pravo,za tricet roku jsem v U.S. mel podporu v nezamestnosti pul roku kdy jsem se prestehoval z Cal. do Arizony a to bylo v 1989.Do te podpory jsem platil skoro deset roku.Na nic jsem si nehral a to co jsem "prochlastal" na to jsem si vydelal.Apropos,nikdy jsem jako vandrak nezil a ver tomu ze nebudu.Zustan v Mnichove do U.S. anebo do Kanady se nehodis,uprimne AzP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: pá březen 28, 2008 12:46 am Předmět: Re: emigrace |
|
|
| bouncingczech napsal: | | češi v emigraci napsal: | jsem tady v mnichově už nějakou dobu a neni tu tady jednoduchý -zašel jsem parktát do českýho sokola a emigranti maj zase plný huby keců a vyčítaj mě jak to tady maj dneska mladí lehký-to mě sere nejvíc -přitom my to tady máme o dost těžší -dneska už mě někdo neuvěří jako vám že nemůžu studovat školu jakou chci nebo pracovat kde chci a musím pořád vyřizovat pracovní povolení za 200 eur co říká david je pravda,vemte si chartu 77 ty co podepsali a odešli sem tak dostali podporu a hráli si na to jak jsou pronásledovaný přitom všechny prachy prochlastali a žili jako vandráci
Ja jsem jeden s tech kteri odjeli v roce 68-69 a musim rict ze mas 100% pravdu. V te dobe emigrace byla tak lehka. Dovedes si predstavit ze na mne privitali tri anglicky holky v mini sukynkach kdyz jsem priletel do Londyna s peti dolarama v kapse? Ano, holky byli od imigraku a okamzite jsem dostal vsechno co jsem potreboval. To byl zivot, ani jsem nemusel pracovat, jenom se zeptat, to stacilo. Ale zlenosil jsem s toho a byla to po par letech luxusu v Mayfair trochu nuda tak jsem jel do US. Never tomu co ti nekdo rekne o americkym imigraku, jako ze jsou prisny a pomaly a pain-in-the-ass. Vubec ne, vsecho klapalo jako namazany, Green Card za tyden, obanstvi za rok, slusnou podporu kazdy tyden - dokonce mi platili mexickou uklizecku na ten 8,000 ctverecnich strevicu barak v Bel Air kterej mi samozrejmne dali zadarmiko. To byla za Reagana a ted je to neco jineho.
Ale budu na tebe myslet, ze v tom Mnichove trpis a brecis do nemeckeho piva, jak se tady valim u bazenu a cucam mango ktery mi naka maserka strka do huby. "Yes darling, I'll have another margarita, on the rocks, thanks!" |
Hmmm. Ses si jisty ze "cucas Mango"?Kdo vi co Ti do te huby ta maserka "strka". Hlavne ze to chutna dobre.That's the spirit. AzP. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
češi v emigraci Anonymní
|
Zaslal: pá březen 28, 2008 5:20 am Předmět: Re: emigrace |
|
|
| bouncingczech napsal: | | češi v emigraci napsal: | jsem tady v mnichově už nějakou dobu a neni tu tady jednoduchý -zašel jsem parktát do českýho sokola a emigranti maj zase plný huby keců a vyčítaj mě jak to tady maj dneska mladí lehký-to mě sere nejvíc -přitom my to tady máme o dost těžší -dneska už mě někdo neuvěří jako vám že nemůžu studovat školu jakou chci nebo pracovat kde chci a musím pořád vyřizovat pracovní povolení za 200 eur co říká david je pravda,vemte si chartu 77 ty co podepsali a odešli sem tak dostali podporu a hráli si na to jak jsou pronásledovaný přitom všechny prachy prochlastali a žili jako vandráci
no vidiš dneska už to neni na západě jak to bejvávalo
-ale má kdo si zasloužil v tý době politickej azyl -možná někdo v 50 letech když utekl lesem do bavorska a žil v těch nejhorších lágrech tak jo, ale někdo kdo v roce 1988 odjel do rakouska na dovolenou a zůstal tu na podpoře a pak nám mladým bude vyprávět jako doma trpěl to snad né -dneska nám němci říkají gastarbeiter to jsi dříve někdo nemohl dovolit
kanada a usa mě vůbec nelákají -já to tady mám rád nenadávám na město ale na lidi kteří tu mluví o čechách přitom doma nebyli 30 let |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 541 Bydliště: Canada
|
Zaslal: pá březen 28, 2008 6:46 am Předmět: Re: emigrace |
|
|
| češi v emigraci napsal: | | bouncingczech napsal: | | češi v emigraci napsal: | jsem tady v mnichově už nějakou dobu a neni tu tady jednoduchý -zašel jsem parktát do českýho sokola a emigranti maj zase plný huby keců a vyčítaj mě jak to tady maj dneska mladí lehký-to mě sere nejvíc -přitom my to tady máme o dost těžší -dneska už mě někdo neuvěří jako vám že nemůžu studovat školu jakou chci nebo pracovat kde chci a musím pořád vyřizovat pracovní povolení za 200 eur co říká david je pravda,vemte si chartu 77 ty co podepsali a odešli sem tak dostali podporu a hráli si na to jak jsou pronásledovaný přitom všechny prachy prochlastali a žili jako vandráci
no vidiš dneska už to neni na západě jak to bejvávalo
-ale má kdo si zasloužil v tý době politickej azyl -možná někdo v 50 letech když utekl lesem do bavorska a žil v těch nejhorších lágrech tak jo, ale někdo kdo v roce 1988 odjel do rakouska na dovolenou a zůstal tu na podpoře a pak nám mladým bude vyprávět jako doma trpěl to snad né -dneska nám němci říkají gastarbeiter to jsi dříve někdo nemohl dovolit
kanada a usa mě vůbec nelákají -já to tady mám rád nenadávám na město ale na lidi kteří tu mluví o čechách přitom doma nebyli 30 let |
Proc toto vsechno pises na nase forum?
Proc si to nevyrikas z tema emigrantama v Nemecku?
Ja vim proc ne, protoze by te poslali do prdele.
V dnesni dobe lidi z Cech "utikat" nemusej. Muzou odcestovat kam chtej a pak stejne tady pisou takovy "plky", jako ty, David a podobni  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
češi v emigraci Anonymní
|
Zaslal: pá březen 28, 2008 6:57 am Předmět: |
|
|
no protože žádný emigrantský forum v německu neni
a tohle se mě líbí jen jsem reagoval na davida co psal
a ejstli jsi v kanadě tak to budeš znát rosse hedvicka ? neznámějšího emigranta pod sluncem |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: pá březen 28, 2008 11:53 am Předmět: |
|
|
Hedvicek zije jiz 10 roku na Floride a nemyslim ze na tomhle foru je moc vytany. Zaloz si forum v Mnichove rozhodne budes aspon vedet co kritizovat z practicke zkusenosti a ne z nejakych drbu ktere jsi slysel a cetl.
Good Luck.AzP.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 426 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: pá březen 28, 2008 2:44 pm Předmět: Re: emigrace |
|
|
Ja kdyz prijel do USA tak mi dali vsechno zadarmo dum auto a jeste mi platili 2 roky nez sem se naucil anglicky,pak jsem delal vedouciho u velke firmy,nemuzu si stezovat,kdyz tak prijed do USA tady porad jeste peceni holubi litaji primo do huby... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá březen 28, 2008 3:59 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Hedvicek zije jiz 10 roku na Floride a nemyslim ze na tomhle foru je moc vytany. Zaloz si forum v Mnichove rozhodne budes aspon vedet co kritizovat z practicke zkusenosti a ne z nejakych drbu ktere jsi slysel a cetl.
Good Luck.AzP.  |
znáš rosse osobně? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
češi v emigraci Anonymní
|
Zaslal: pá březen 28, 2008 4:09 pm Předmět: Re: emigrace |
|
|
| Henek napsal: | | češi v emigraci napsal: | jsem tady v mnichově už nějakou dobu a neni tu tady jednoduchý -zašel jsem parktát do českýho sokola a emigranti maj zase plný huby keců a vyčítaj mě jak to tady maj dneska mladí lehký-to mě sere nejvíc -přitom my to tady máme o dost těžší -dneska už mě někdo neuvěří jako vám že nemůžu studovat školu jakou chci nebo pracovat kde chci a musím pořád vyřizovat pracovní povolení za 200 eur co říká david je pravda,vemte si chartu 77 ty co podepsali a odešli sem tak dostali podporu a hráli si na to jak jsou pronásledovaný přitom všechny prachy prochlastali a žili jako vandráci
Ja kdyz prijel do USA tak mi dali vsechno zadarmo dum auto a jeste mi platili 2 roky nez sem se naucil anglicky,pak jsem delal vedouciho u velke firmy,nemuzu si stezovat,kdyz tak prijed do USA tady porad jeste peceni holubi litaji primo do huby... |
a nejsi ty sám velký arnold schwarzenegger -měl by si jít do vlády tak takovýhle lidi potřebujou |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|