zelená karta za několikaletý legální pobyt v USA?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

zelená karta za několikaletý legální pobyt v USA?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta
Autor Zpráva
jakudo

Registrace: 28. 01. 2006

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 7:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

seš si jistej tím, že nepotřebuješ obhajovat žádnou práci? Minulý semestr tady se mnou studoval jeden Američan z Iowy a ten určitě dělá na jakési práci...
o kreditech vím, to je stejné i v ČR a nějakým způsobem se převádějí i mezi ČR/USA a určitě to je víc než polovina. Jestli je to pravda, jak jsem někde četl, tak záleží na jaké škole v ČR (nebo v zahraničí) studuješ a ČVUT je na tom prý dobře, takže uznávají toho prý hodně (ale tímhle si fakt nejsem jist, jen jsem to někde zaslechl nebo co..)
Dual Degree znamená že část studia studuješ na jedné škole a část na jiné a pak obhájíš nějakou práci na obou a dostaneš jakoby 2 diplomy ze 2 univerzit (v jednom oboru) výhoda je pouze to, že máš jakoby 2 univerzity...

Výzkum - jedu tam pracovat na výzkum a nebudu jen pomocný technik;) Už je na moje jméno prý vypsán i grant. Výzkum na téma transport částic v půdě (pesticidy, herbicidy, atd...).
hsi

Registrace: 23. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bouncingczech, kdyz si prectes muj prispeve, tak zjistis, ze nikde netvrdim, ze masters nebo phd je duvod dostat zelenou.

Kdyz si nechas vyhledat "dual intent", hned prvni vyplave wiki stranka ktera to pekne vysvetluje. Ale o tomhle tahle diskuze neni.

Taky si nemyslim, ze nekomu budou kvuli titulu letat holubi do pusy Smile Porad te to bude stat hodne prace, a kdyz to nevyjde, pojedes domu (coz snad taky neni takova traga, ne). Jedine co si dovoluju tvrdit je, ze titul ti pomuze najit dobrou praci. Takovou, kde ti nejen automaticky sponzoruji pracovni viza, ale treba i tu zelenou. Narozdil od pdmlynka jeste dostudovano nemam, ale moji spoluzaci, kteri konci s phd z matiky (70% z nich nejsou americani) s tim zda se nemaji problem. Nevim jak je to s inzenyrstvim, ale tipla bych si ze to bude podobne.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jakudo napsal:
seš si jistej tím, že nepotřebuješ obhajovat žádnou práci? Minulý semestr

Jo, jsem si jistý. Jó, je to možné na některých universitách si místo jedné nebo dvou tříd udělat thesis nebo dissertation, ale je to docela limitovaná práce. Doporučil bych to, protože by jsi mohl na resume uvést něco zajímavého. Ale většinou undergraduates pracují v laboratořích aniž by něco museli obhajovat. Já dělal výskum 4 semestry, a jediné co jsem dělal je že na konci každé semester jsem napsal co jsem dělal, co jsem oběvil, co ještě je potřeba dělat, atd. Takových 10 stránek. Nic formálního jako thesis nebo dissertation.

jakudo napsal:

o kreditech vím, to je stejné i v ČR a nějakým způsobem se převádějí i mezi ČR/USA a určitě to je víc než polovina. Jestli je to pravda, jak jsem někde četl, tak záleží na jaké škole v ČR (nebo v zahraničí) studuješ a ČVUT je na tom prý dobře, takže uznávají toho prý hodně (ale tímhle si fakt nejsem jist, jen jsem to někde zaslechl nebo co..)

Vážně si to hlídej, a prober si to s tou novou školou. Nenech se zbytečně ošidit.

jakudo napsal:

Dual Degree znamená že část studia studuješ na jedné škole a část na jiné a pak obhájíš nějakou práci na obou a dostaneš jakoby 2 diplomy ze 2 univerzit (v jednom oboru) výhoda je pouze to, že máš jakoby 2 univerzity...

Normálně Dual Degree znamená jak jsem psal já a né jak Ty uvádíš. Možná že někdo to tak používá, ale za těch 20 let co jsem působil na různých universitách po USA jsem se s tvojí definicí Dual Degree nesetkal.

Nevím jak to uznává česká škola když přejdeš jinam, ale normálně když v USA přejdeš ze starý university na novou, tak jsou různé pravidla od které diplom dostaneš. Buď stará universita Ti dá diplom protože jsi jen šel na chvíli na novou aby jsi dostal credity které by jsi tam vydělal a převedl spátky na starou. Nebo převedeš všechny credity ze staré na novou, uděláš dalši credity tam, a ta nové universita Ti dá diplom. Ale normálně nemůžeš aby jsi aplikoval stejné credity na dvouch universitách najednou. Jinak by jsi za jednu sadu třid dostal 2 diplomy. Kdyby to šlo, tak mohl by jsi mohl každé pololetí měnit školu a za 4 roky by jsi dostal 8 bakalářů.
jakudo

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 10:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten dual degree je určitě tak jak říkám já. Není to tak, že si prostě skáčeš po školách. Samozřejmě to má svá pravidla a není to pro každého. Třeba ČVUT má na inženýrském studiu tento program s nějakou britskou universitou. Znamená to, že rok studuješ na ing u nás v ČR a rok pak na té britské univerzitě, kde pak napíšeš práci v angličtině, obhájíš a pak ji znovu obhájíš na ČVUT. To samé má teď můj bývalý spolubydlící z Korei. 2 roky odstudoval tady a v lednu odletěl odstudovat 2 roky do New Yorku...a taky tomu říkali dual degree.
To, že bych to tak uděll já je jen takový nápad, protože mi to bylo poraděno, ať si o tom zkusím něco zjistit a třeba by to nějak šlo. Neznamená to, že to tak bude...
Ale Dual Degree je určitě to co říkám. Setkal jsem se s tím už několikrát a vždy to znamenalo to samé.
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út březen 25, 2008 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajimava debata. Ja tady teda nestuduju, ale rekl bych, ze pravda bude nekde mezi - PhD urcite pomuze k ziskani perm. residency, ale neni to zadny Holy Grail a Masters uz vubec ne (PD ma pravdu, ty tady tisknou na pockani). Vzdycky musis zamestnavatele presvedcit, ze jsi ne stejne dobry jako americani, ale lepsi a ze to stoji za to, aby si s Tebou prosli tim byrokratickym peklem, kterymz americka imigracni legislativa jest. Podle me jeste dulezitejsi nez ty diplomy a podobne lejstra je udelat si dobre kontakty - aka social networking.

Jinak ale musim rict - I'm impressed. Jestli mas na svoje jmeno uz i americky grant, tak je to vypada jako solidni projekt a pokud by Tvoje jmeno bylo dokonce v hlavicce nejakeho publikovaneho "research paper", tak by's nemel mit problem dostat se tady na skolu a delat rovnou Masters. Na jake skole to bude?

jakudo napsal:

A co jsem se tak ptal, tak bych ji mohl psát v angličtině a za rok obhájit jak v USA, tak v ČR a mít tzv Dual degree.

Nemel by's tady byt aspon jeden rok na skole, aby to byl dual degree? Ale ono to je asi stejne prast jak uhod - stejne sem pujdes delat Masters ... nebo jeste lip doktorat Wink, takze ten Bc nebude nikoho zajimat ani kdyby byl triple.

Tak me napada - jestli budes studovat 20 let jako PD, tak si mozna pujdes se studentskym vizem rovnou pro obcanstvi a vsechny dual intents and degrees Ti budou putna.

pdmlynek napsal:

.. ale za těch 20 let co jsem působil na různých universitách po USA ..

Um, seriously dude, put down the doobie, get a job and move out of your moms basement Laughing
jakudo

PříspěvekZaslal: út březen 25, 2008 5:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Výzkum na státní univerzitě v Georgii (Athens). Mají tam dobrý výzkum v mém oboru a teď naprosto nové laboraoře, tak to snad bude dobrýSmile
Big_Rig

PříspěvekZaslal: út březen 25, 2008 6:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

UGA, huh? Good job!
jakudo

PříspěvekZaslal: út březen 25, 2008 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to myslíš teď ironicky nebo vážně? Abych pravdu řekl, tak o té universitě nevím tak nějak nic moc...
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út březen 25, 2008 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jakudo napsal:
to myslíš teď ironicky nebo vážně? Abych pravdu řekl, tak o té universitě nevím tak nějak nic moc...

Mám dojem že nechápeš jak se Američani dívají na university. Pro každého pro koho vzdělání je důležité, ať z důvodů kariéry nebo vzdělání, nic není důležitějšího než se dostat na dobrou universitu. Na high school rodiče hučejí do svých dětí aby se učili a dostávali dobré známky né proto aby byli jejich děti vzdělaní, nebo aby je to připravilo na život, ale aby se dostali na dobrou universitu. Když mluvíš s někým na party, nebo na interview, nebo na randě, nebo v hospodě, nebo skoro kdekoliv, tak dříve nebo později se zjistí na jakou universitu ten druhý šel. Ať se to lidem líbí nebo ne, podle toho z které university člověk dostal diplom má druhý představu co je člověk zač. Je to docela těžké si porovnat jak je člověk úspěšný v kariéře (lidi v jiném oboru nechápou co Tvůj titul znamená, neví co úspěch v jiném oboru znamená), ale můžou si porovnat university, protože dostat se na dobrou universitu je pro každého je přibližně stejné těžké.

Pro školy je to velice podstatné aby byly dobře ohodnocené. University investují desítky miliónů na to aby dostali lepší ohodnocení. Kdykoliv vyjdou nové ohodnocení, a zlepší se jejich pozice, tak posílají alumům o tom oznámení. Nejznámější je vydávané časopisem jménem “U.S. News and World Reports”.

Když jsem dodělal bakaláře, tak jsem si zjistil které jsou nejlepší university v mém oboru, podal jsem žádost na 15 nejlepších, a z těch co mě přijaly jsem si vybral tu nejlepší (jo UW-Madison v mém oboru je mezi 5 nejlepších v USA). To že to bylo pár tisíc km od domova bylo úplně jedno. Vůbec nezáleželo na tom jestli škola je uprostřed města, polí, bažin, tundry nebo pouště. Jen jaké má ohodnocení bylo pro mě podstatné. Mám dojem že tento výběr škol je dosti typický.

K Tvé otázce: UGA je velice dobrá škola. Je to solidní škola. Ale není to špičková škola. Když dostaneš diplom z UGA, lidi vědí že jsi chytrý, vzdělaný, ale nemyslí si o Tobě že chodíš po vodě nebo že budeš nositel Nobelovky.
jakudo

PříspěvekZaslal: st březen 26, 2008 5:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

á, tak to jsem nečekal, že i Amíci to řeší takhle debilně (nic proti Američanům, ale tenhle náhled na univerzity se mi příčí). Tenhle pohled na univerzity teď zažívám v Jižní Korei, kde je to, podle toho co píšeš, ještě brutálnější...ale o tom až jindy.

Abych pravdu řekl, že jsem si Georgii nevybral. Profesor od nás z ČVUT, u kterého budu dělat bakalářku tam má kolegu, se kterým již několik let pracuje a tím naše školy navázaly jakýsi kontakt. A nedávno mě oslovil, zda bych neměl zájem tam zkustit jet na výzkum, takže jsem si ta univerzita "vybrala" mě Very Happy

Jsem fakt překvapen, že ten žebříček řeší až tak...fakt uhozený...

Dik za přiblíženíSmile
MW

Registrace: 13. 07. 2006

PříspěvekZaslal: st březen 26, 2008 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jakudo napsal:
á, tak to jsem nečekal, že i Amíci to řeší takhle debilně (nic proti Američanům, ale tenhle náhled na univerzity se mi příčí). Tenhle pohled na univerzity teď zažívám v Jižní Korei, kde je to, podle toho co píšeš, ještě brutálnější...ale o tom až jindy.

Abych pravdu řekl, že jsem si Georgii nevybral. Profesor od nás z ČVUT, u kterého budu dělat bakalářku tam má kolegu, se kterým již několik let pracuje a tím naše školy navázaly jakýsi kontakt. A nedávno mě oslovil, zda bych neměl zájem tam zkustit jet na výzkum, takže jsem si ta univerzita "vybrala" mě Very Happy

Jsem fakt překvapen, že ten žebříček řeší až tak...fakt uhozený...

Dik za přiblíženíSmile

Nevim jak ted, ale pred lety bylo taky cosi jako tresnicka na dortu mit titul z UK v Praze. Mozna ze ted uz ten rozdil ve vnimani universit neni tak ocividny, ale v USA je stale jejich vyber prioritni.
jakudo

PříspěvekZaslal: st březen 26, 2008 11:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já teda nevím, zda to můžu posoudit...univerzitu sjem ještě nedodělal, ale přijde mi, že teď se na to v ČR až tak nějak nehledí. Určitě když půjdu do projekční kanceláře, tak vezmou spíš mě s ČVUT než nějakého filozofa z UK, ale jinak na to podle mě v ČR nesejde. Spíš jde o to, co umíš si myslím
Big_Rig

PříspěvekZaslal: st březen 26, 2008 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Laughing Laughing Laughing

G.W. je nejlepsim prikladem toho, ze Ivy League z idiota genia neudela a toho, ze jsme si vsichni rovni ... a nekteri jsou si rovnejsi Sad.

UGA je velice dobra skola, ale bohuzel se "nemuze rovnat" tem "spickovym" univerzitam, protoze to je state school.

Na to vsechno se Ty ovsem muzes vykvajznout, protoze jak talent tak i stupidita se driv nebo pozdejc projevi a az za Tebou budou videt vysledky, tak strcis vsechny Harvardisty do kapsy. 'Burak tady mel nedavno zajimavy clanek o tom, ze velka cast tech celosvetove nejuspesnejsi lidi nema vysku vubec Wink

A vubec, pokud se ti pologramotni byrokrati na imigracce spatne vyspi, tak Ti nepomuzou ani diplomy ze vsech Univesit od Maine a po San Diego.
jakudo

PříspěvekZaslal: st březen 26, 2008 8:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

heh:) no pevně věřím, že jednou budu moct dokázat, co jsem se naučil a nebudu se muset chlubit, že jsem udělal tuhle nebo tuhlde školu anebo naopak se za to samé budu muset někde stydět.
Věřím, že se jednou prosadím tím, co budu umětWink

...i když se mě zeptají, kde jsem studoval;)
vak71

Registrace: 20. 04. 2008

PříspěvekZaslal: st červen 04, 2008 12:31 am    Předmět: Re: zelená karta za několikaletý legální pobyt v USA? Odpovědět s citátem

bb napsal:
jakudo napsal:
Zdravím,
chtěl bych se zeptat zda je pravda fakt, že pokud v USA žije někdo legálně 5 let, může zažádat o zelenou kartu aniž by si musel někoho vzít? Nejsem si jist, jeslti jsem to četl zde nebo jinde, ale utkvělo mi to nějak v paměti. Jelikož bych zelenou kartu chtěl a uvažuji, po dodělání Bc v ČR, o studiu master a phd na univerzitě v USA, mohl bych být v USA legálně celkem dlouhou dobu. Jak to tedy s tou zelenou kartou a legálním pobytem je?

Diky:)
Laughing
Priteli,mas v tom zmatek.
Pokud nekdo zije v USA jiz 5 let a to legalne,jak zni Tvoje otazka,tak je zaroven jiz od sameho zacatku drzitelem zelene karty.Po 5 letech legalniho pobytu ma moznost ze zakona usa leg. pozadat goverment o obcanstvi Spojenych statu.
To je tak vse k Tvoji otazce.
Martin

To neni tak docela pravda. Napriklad vizum L1 mi bylo udeleno na 3 roky. Pokud bude zamestnavatel spokojeny, tak mi muze vizum prodlouzit o dalsi 3 roky. To uz mame 6 let. Pak myslim prichazi jeste jeden rok. Coz uz je 7 let a stale bez zelene karty.
Je pravda, ze behem teto doby nemuzu zmenit zamestnavatele. Pokud dam vypoved nebo ji naopak dostanu, tak *S*P*A*M* zpatky do Cech.
Zajimave je, ze jsem o to dostat se do statu moc nestal (tedy stal jsem o to tak pred 5 lety), ale od prvni nabidky, kterou jsem dostal, do pristani v Seattlu uplynulo asi jen 45 dni. Myslel jsem, ze se ohreju na Maledivach nebo Seychelach a zatim taham destnik po Seattlu Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Zelena karta Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com