Žádost o vízum

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Žádost o vízum

Autor Zpráva
plevis

Registrace: 09. 02. 2008

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 11:14 am    Předmět: Žádost o vízum Odpovědět s citátem

zdravim, pujdu si žádat o vízum a do usa jedu na pul roku na zkusenou do neziskovy organizaci, ktera se zabyva drogove zavyslima, v ktere bych chtel pracovat v cr, kdyz se vratim. Mam tam zarizene u nich ubytovani, stravu a pak ze mi daj honorar (vyslovene HONORAR, ne plat) v hodnote 50$ na mesic, muzu to napsat do zadosti, kdyz si jdu zadat o turisticke vizum? diky za odpovedi
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 1:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ne. Nevim jaky je rozdil mezi platem a honorarem ale kdyz ti nekdo bude neco platit za sluzby ktere delas tak je to zamestnani a na to turisticke vizum nestaci. Krome toho $ 50 za mesic je min nez deti dostavaji za pocket money tydne. Nevim proc by jsi se o tom chtel vubec zminovat na prihlasce...
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po březen 24, 2008 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud Ti ta organizace bude platit cokoli, treba jenom jeden dolar na den, tak budes asi muset mit SSN a jediny zpusob jak ho ziskat je nejake pracovni nebo studijni vizum. Tohle zni jako forma internship, tudiz bys mel mit asi nejakou formu J viza, B by se na tohle nemelo vztahovat. Prekvapuje me, ze ta organizace, pro kterou budes pracovat, Ti to nevyrizuje sama nebo s tim aspon nejak neasistuje.
plevis

PříspěvekZaslal: út březen 25, 2008 1:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja tam nejedu pracovat, je to v podstate staz, kde se mrknu jak to tam funguje, samozrejme jim tam nejak fyzicky pomuzu, jakoby pracovat, ale to neni ta napln proc tam jedu. Tech 50$ chci zminovat proto, ze tam jedu na pul roku a nemam na ucte miliony, tak aby bylo videt ze alespon neco dostanu k tomu co si tam privezu, samozrejme vim ze 50$ je nic, ale lepsi nez nic. No zavolam na ambasadu a pozeptam se a pro zajimavost dam vedet...
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út březen 25, 2008 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Rig ma pravdu. To co popisujes je internship neboli pracovni staz. Ta muze byt placena nebo neplacena. Na ni se vztahuji J-1 visa. Narozdil od turist visa na ne muzes pobyvat v USA dele nez pul roku.
Navic nebudes mit takovy problem na hranicich jim vysvetlovat coze to jedes delat.
Dalsi vyhody jsou moznost zalozeni SSN, bankovniho uctu, americkeho ridicaku. Nikdy nevis kdy se ti to muze hodit.
plevis

PříspěvekZaslal: út březen 25, 2008 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JOOO? tak to mi smejdi na ambasade nenabidli, pry jedine turisticky a jeste me to stalo 200. Tak to tam zitra jeste zavolam a pozeptam se, ale nez tam zavolam muzete mi dat nejaky blizsi informace o tomto vizu, v podstate pro me nejdulezitejsi, jestli mi budou muset nejdriv oni neco zaridit, nebo jestli bude od nich stacit pozvani a jestli neni problem ze nejsem student (je mi 22 a mam SS s maturitou)? Zatim vam fakt dekuju!!!
Big_Rig

Registrace: 18. 01. 2005

PříspěvekZaslal: út březen 25, 2008 2:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

plevis napsal:

tak to mi smejdi na ambasade nenabidli

Ambasada Ti nenabidne ale lautr nic, to neni jejich funkce. Tohle vsechno Ti mela sdelit, eventuelne za Tebe zaridit ta dotycna organizace, u ktere budes pracovat - a i presto, ze $50 nejsou zadne penize, potrebujes na to stejne tak pracovni povoleni jako treba na au-pair program nebo WAT ... a SSN.

Tohle smrdi jako scam! Mel by sis proverit serioznost a legalitu te organizace, ke ktere jedes.
plevis

PříspěvekZaslal: st březen 26, 2008 3:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nene, to je stopro solidni organizace, ale ja tam jedu ze chci ja, ne ze me oni potrebujou, tak jim nechci pridavat praci s vyrizovanim povoleni, budu chtit od nich jenom ten zvaci dopis a pujdu do toho turistickyho, bude to rychlejsi, to povoleni by trvalo minimalne 2 mesice + vyrizeni viza a to uz nemuzu tak dlouho cekat. Jenom si zjistim, jestli muzu uvadet tech 50$, uz sem tam vcera volal a rikal ze to zjisti a zavoal mi zpatky a vyprd se na me hosan, tak snad dneska.
jara57

Registrace: 07. 05. 2008

PříspěvekZaslal: st květen 07, 2008 9:45 am    Předmět: podobný případ Odpovědět s citátem

čau, jsem v docela podobné situaci jako ty, pravděpodobně jsi ale tak o krok dopředu. Prosím, mohli bychom se spojit mailema případně vyměnit zkušenosti? díky, jára
plevis

PříspěvekZaslal: st květen 07, 2008 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jo klidne, napis na plevakr(zavinAC)seznam.cz
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st červenec 02, 2008 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak koukam, ze se ti to nakonec povedlo. Nechces se rozepsat vice zde na Foru jak to vsechno probihalo na ambasade, jakou delas "praci" v te organizaci apod? Pro ostatni lidi, kteri budou v podobne situaci...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Viza Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com