|
|
| Autor |
Zpráva |
Klara
Registrace: 04. 05. 2006 Příspěvky: 78
|
Zaslal: pá březen 21, 2008 3:43 pm Předmět: Washington DC |
|
|
| Ahoj chystam se tam v lete.Nemate nekdo zkusenosti?Rozmyslim,jestli jet s Amtrak nebo autem.Jak je to tam s dopravou?Dikas.K. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1167 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá březen 21, 2008 6:46 pm Předmět: Re: Washington DC |
|
|
| Klara napsal: | | Ahoj chystam se tam v lete.Nemate nekdo zkusenosti?Rozmyslim,jestli jet s Amtrak nebo autem.Jak je to tam s dopravou?Dikas.K. |
No, Klaro, ja jsem navstivil Washington DC ruzne, nekdy autem, jindy autobusem, jindy letadlem. Nejsou mezi tim veliky rozdily.
Vlakem to jde, jede hned do centum mesta. Nadrazi je par bloku od Capitolu. Je to docela pekne. Ale vlakem je to pomerne drahe. Jestli jedes z nekolika lidmi, tak jedte autem; ale budete muset platit za parkovani v nejake garazi. Jestli jedes sama, tak jed Greyhoundem -- autobusove nadrazi je o par bloku dal od vlakoveho nadrazi.
Jestli to je pro vas daleko, nebo spechate, tak lette; lepsi je Reagan International Airport, od kud vede metro. Jestli letite ze zapadu nebo severu, tak si kupte sedacky na leve strane letadla.
Jak jiste vis, Washington DC je velice popularni mesto. Vetsina hotelu je na severozapad od centra nebo kolem Convention Centra; i kdyz je to prima na sluzebni cestu, jsou dosti z ruky pro turisty (nerad prespavam v hotelu z ktereho musi na turisticke zajimavosti dojizdet; chci aby hotel byl blizko zajimavosti). Nejlepsi hotel pro turisticke zajimavosti co jsem si nasel pro moji rodinu je Holiday Inn na jih od Mall, asi blok od Air & Space Museum. (Je ve Washingtonu vic Holiday Inns).
Good luck! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: pá březen 21, 2008 7:48 pm Předmět: |
|
|
Pdmlynek dekuji za odpoved.Ja ziju v PA (kousek od Harrisburg) Chci tam jet se segrou a Amtrak nas vyjde na 160$ coz je asi trosku drazsi nez autem(i kdyz moje ma dost velkou spotrebu) Jde mi o to,ze se mi nechce ridit ve meste,asi nejsem dobry ridic a pak na vsechny nadavam Chceme tam jenom na 1 den tak hotel nepotrebuju.Je Washington neco jako New York?Ze vystoupim z Amtrak a nasednu na metro a to me hodi turisticke atrakce? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1167 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá březen 21, 2008 8:08 pm Předmět: |
|
|
| Klara napsal: | | Jde mi o to,ze se mi nechce ridit ve meste |
Problem an ineni jezdit po meste, ale spis je problem se tam dostat. Dalnice jsou narvane, a nejsou dobre znacene.
| Klara napsal: |
Je Washington neco jako New York?Ze vystoupim z Amtrak a nasednu na metro a to me hodi turisticke atrakce? |
Jestlize pojedes vlakem, tak nemusis na zadne metro prestupovat. Najdi si mapu Washingtonu a uvidis. Nadrazi je vedle Capitolu, a vse co chce jako turistka videt je kolem 2-3 kilaku od nadrazi. Co chces videt? Mall, White House, Smithsonian, Washington Monument, Jefferson Monument, Lincoln Monument, WW2 memorial, atd.? Tak nepotrebujes nikam jezdit, vse jde od nadrazi pesky. Jestli by jsi tam byla dele a chtela by jsi videt ZOO, Arlington, Pentagon, atd. tak metro by Vam pomohlo, ale na den to neni potreba. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: pá březen 21, 2008 8:15 pm Předmět: |
|
|
| Diky to jsem chtela vedet.Mrknu na mapu.Diky moc. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 403 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: pá březen 21, 2008 9:52 pm Předmět: |
|
|
| Klaro prijed se podivat do Cincinnati a ja ti vse ukazu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara
|
Zaslal: so březen 22, 2008 8:56 am Předmět: |
|
|
Henek ty jsi hodnej treba nekdy ..... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PK Anonymní
|
Zaslal: so březen 29, 2008 10:19 pm Předmět: DC |
|
|
Ja byt tebou, tak jedu urcite autem. Pokud si netroufas po DC autem, tak bych nechal auto pred hotelem a nechal se zavezt na metro shuttlem, popr. pokud tu budes jen na jeden den tak zaparkuj na jakekoliv konecne metra (jsou tam velke parkoviste) a z tama se dostanes do centra v pohode. Jinak DC je docela roztahle a neni jen o Mallu apod., takze pokud chces videt co nejvic a nedela ti problem ridit v jinych velkych mestech, tak urcite jdi do auta. Zalezi jen na tobe. Preju hodne prijemnych zazitku v nations capital  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|