|
|
| Autor |
Zpráva |
kubik
Registrace: 20. 02. 2008 Příspěvky: 3 Bydliště: Jižní Morava
|
Zaslal: čt únor 21, 2008 4:27 am Předmět: Jak začít...? |
|
|
Čaute všichni... Předem chci napsat že chicago-cz.com je bezva fórum a je tady spousta užitečných informací, ale k věci. S přítelkyní jsme se rozhodly, že byjsme chtěly vypadnout někam pryč(ať už z rodinných důvodů, tak i z těch všech ostatních... )a přemýšlely jsme nad USA, konkrétně někam na Floridu... Tak se chci zeptat jak na to, jestli je lepší jet jen tak "naslepo", nebo si sehnat práci a ubytování přes nějakou agenturu a být tam legálně? Chtěly bychom na delší dobu, ne jen na pár měsíců.... Jo, a ještě je tu jeden problém, o kterém jsem si tady toho dost přečetl a příjde mi to strašně složité... Přítelkyně si chce vžít pejska (i když je to jen malinký čoklík, ale je). Na netu jsem našel nějakou agenturu, která nabízí práci v USA (blíže nespecifikováno)a prý přepraví i domácí mazlíčky, ale moc velkou důvěru ve mě moc nevzbudily... Dále by mě zajímalo jestli jsou i na Floridě nějaké "komunity" kde žijí jen češi a slováci tak jako je to např. v Chicagu? Díky za všechny informace, každá se cení... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 464 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: čt únor 21, 2008 3:58 pm Předmět: |
|
|
| http://acscc.org/ tady je web na cesky club v miami,fl. na cele floride je plno cechu,psicka si klidne privez kdyz budes chodit do prace tak ho muzes dat do psiho hotelu nebo si nekoho najdes kdo ti snim bude chodit na prochazky kdyz nebudes mit cas ,tady je plno takovych agentur co se staraj o psy.akorat nevim jestli pes musi mit taky vizum?? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kubik
|
Zaslal: pá únor 22, 2008 12:19 pm Předmět: |
|
|
| Dík za ten link, je tam i spousta odkazů na jiné české a slovenské kluby... No jo, jak je to s tím pejsanem budu muset ještě přesně vyzjistit... Nevíte někdo jak je to s tou prací jestli je možno si tam najít něco jen tak "na rychlo", nebo je fakt lepší ta agentura? (do toho se mi moc nechce, nechci mít vůdči nějaké agentuře závazky a taky ji platit další poplatky...)Jde mi o to, že když tam přijedem ať nezůstanem někde na ulici a bez práce... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 508 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: pá únor 22, 2008 3:17 pm Předmět: |
|
|
Kubo, vitej na foru;)
Praci pres agenturu? Jak to myslis? Neni zadna agentura ktera vyridi legalni praci v USA. Krome studenstke viza J-j na WAT, nebo intership a jeste campy.
S praci je to ted docela na prt, je tu dost lidi a malo prace. Real estate market je ted spatnej, no a malo se prodavaji domy.
Jinak na kramy, cistit podlahy to mozna kontakt najdes.
Mas predstavu kam na Floridu chces? Ja jsem v Orlandu a celkem fajn.
Miami je dost drahe, byt tebou tak tam nejdu.
Zajed si na www.myflorida.com a tam najdes nejake informace o zivotu na Floride.
Good Luck
Bucky
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 915 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: pá únor 22, 2008 3:29 pm Předmět: |
|
|
| Ja bych spis doporucil to vlakno Pisklete - to popisuje zivot na Floride daleko lip. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kubik
|
Zaslal: ne březen 16, 2008 2:20 pm Předmět: |
|
|
Ahojte, tak už jsem tady zase... (Byl jsem na služebce na UA - hrůza)
Tak jak to tady pročítám, mám čím dál větší pochybnosti o tom jak vycestovat do států Chápu že zrušení víz nic nepřinese, naopak si myslím že to bude ještě složitější než teď, ale jak na to? Jaké jsou možnosti se dostat a pracovat v USA legálně, kromě toho, že se tam ožením... (přítelyni už mám jak jsem tady už psal...) Někde jsem tady četl, že to jde nějak přes Kanadu, jak to funguje? Tisíceré díky za všechn rady a názory. Kubik |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|