|
|
| Autor |
Zpráva |
Trucker Alex
Registrace: 02. 01. 2008 Příspěvky: 6 Bydliště: my Truck /EU/
|
Zaslal: st březen 05, 2008 1:08 am Předmět: |
|
|
| trucker66 napsal: | | nepremyslej ,sedni na letadlo a prilet do Kanady.Hledat praci v Kanade a sedet pritom doma v cesku na zadku,je to same,jako bys vzal ( nevim kolik ,treba 50 000 ) a rovnou je hodil do zachodu...nikdo ti nic nezaridi ,akorat te o ne co nejrychleji ojebe |
ZDARY TRUCKERKY A TRUCKERI,
omlouvam se dele jsem tu nebyl, protoze stale drandim po Evrope abych neco nashromazdil penez... Mate pravdu v tom, ze asi bude nejlepsi kdyz pojedeme kuchat nejaky ryby nekam a u toho udelat CDL.. protoze tohle je na nic a na dlouho...
Rad bych jeste chvili pockal co se bude dit s tim vizem co porad placaji tady o USA, ze to bude lepsi a jednoduzsi se k Vam dostat. Taky neco potrebuju jeste nahrabat, tak ze s frigem po Evrope to jeste preziju chvilku...... Chtel jsem spise az bude tepleji v Canade dorazit, abych tam netrenoval hned na lede Strasne se mi libi stranky od http://www.crengland.com/ . Ma nekdo nejakou zkusenost s nimi ??? Razim ted na veliky round trip PRAGUE-BUDAPEST-ROMA-BARCELONA-ALICANTE-GERMANY and home......, tak ze se pokusim pripojit na pumpe k netu ale Evropa....no..... Truck stopy jsou trosku nekde jinde... Jinak diky za nabidku, no kdyby to slo klidne bych drandil, proc ne?? Ted od 15.3. mam volny uz konecne pristup na MasterCard tak bych mohl i necim prispet v bazaru Dej mi 70"boudu na spani a objedu zemekouli,UZ jsem z tech trucku tady besnej a to upozornuji ze v tom jezdime family team....Scania TOP Line je asi nejvetsi co tu muzes dostat,ale pro 2 lidi je to stejne porad malo.... O.K. lidi, drzte se,mejte se, jestli nekomu slzi ocko po Evropskych krajich, muzete najuknout na nase web,kde se snazime trosku neco tam vytvaret, je to v plenach vse.... Tak zatim cago lidi a drzte se!!!
Ahoj Trucker Alex
P.S. hm, asi je to tu blokly proti BLOGUM, protoze se nezobrazuje cela adresa, jen me jmeno,tak webovky se pokusim dat do meho prifilu, zdar |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 985 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: st březen 05, 2008 2:07 pm Předmět: |
|
|
I kdyby viza zrusili, coz se ve skutecnosti nestane, ono to jenom tak vypada , tak tobe to nepomuze. Mozna se sem snaze dostanes, ale stejne nebudes mit zadna doklady, zadne pracovni povoleni, zadnou sanci si udelat CDL zadny job v truckingu.
Byt tebou tak se vazne zamerim na tu Kanadu. Najdi si nejakou agenturu, ktera Ti sezene nejaky ten non-trucking job a pak na miste si postupne udelej CDL a sezen praci.
CR ma hezkou stranku, ale ze by Te zamestnali primo z Evropy na to zapomen. Pokud budes uz tady v US, budes mit SSN, pracovni povoleni, uz udelany bezny ridicak, tak te radi vezmou jako novacka do autoskoly. I kdyz mozna ani to ne, protoze vyzaduji tri osobni reference (samozrejme americany) a tri roky pracovni historie, s cimz jsem treba ja mel problem, kdyz jsem zacinal. Jen tak ze srandy jsem se dival na jejich load board a na to, ze nejsou full-time broker,maji celkem solidni hustotu. Byl jsem schopny jet z Indiany do Colorada, Colorada do Utahu, Utahu do Cali, Cali do Tex a z Texasu zpatky do Ohia. Maji par zajimavych programu jako je "got drivers?" nebo broker school, ale jinak nic vyjimecneho. Navic to neni tak dlouho, co na ne OOIDA (podivej se na jejich stranku) podavala zalobu ohledne unfair leasing pratices  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: st březen 05, 2008 4:48 pm Předmět: |
|
|
Ha, konecne jsem to nasel!!!
Citat z www.thetruckersreport.com ohledne CR England.
"The Facts:
1. The turnover rate is 'kept' at 205% (quoted to me by a fleet manager with over 25 yrs with the company). Kept is the important issue, it appears that if the rate is at or below 205% for the month they could care less if you quit or they fire you.
2. If you have a major accident (rollover, left the highway) in most cases you will be fired 'on-the-spot' and will have to find your own way home. Just ask the drivers about the woman driver in Colorado who rolled her truck and was sitting in the Flying 'J' after she was released from the hospital.
3. You (drivers only) will be forced to go through metal detectors, and empty your pockets, that are monitered by 'armed' guards if you want to see any of the office personnel at West Valley, Utah. Get a hint of the relationship between management and the drivers?
4. They will leave you for days (I had to sit idle for 4 days for a five hour repair) at the Freightliner dealerships should your rig breakdown. They refuse to allow any other shop or dealership work on their equipment even if it's not a warranty issue.
5. Watch the contract language! They outright lie in the school classes.
6. 75% of the school students are either on welfare, homeless, unemployment, state disability, or they have been released from prison in the last 6 months, (I met three guys who had just done over 5 years hard time). Granted, people that are trying to change their lives SHOULD be given a chance to do so but, over 60% of the 75% could care less.
7. All drivers will be lease operators by the end of this year. I know 2 long term lease operators at C.R. England well. Beware! If you can't keep your speed down to 60, and you can't be away from home 4 weeks or more you will go broke as a lease operator since your weekly payment is $650 plu everything else, for the first year...Pride is $750 a week.
8. Watch C.R. England's DOT rating! In 2003 the pre-passes wouldn't work in any state anywhere since their DOT rating was so low.
Now for reality, if you can't get a job, or CDL anywhere else, then go to C.R. England and put up with it for at least a year then make your move."
Naposledy upravil Big_Rig dne pá březen 14, 2008 2:07 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: pá březen 14, 2008 2:06 pm Předmět: |
|
|
Toto by mohlo zajimat i neridice, ackoli je to stazene z "overseas recruiting section" jednoho kanadskeho dopravce (jmeno je zamerne <blank>).
TIME LINES FROM APPLICATION TO PERMANENT RESIDENCEs
As of March 1, 2006
Step 1 Application
The applicant contacts <blank> for an application. <blank> sends an application package to the applicant.
Step 2 Submission of Application
The applicant submits their application to <blank>. <blank> receives the application and commences the recruitment process. <blank> will advise the applicant of the result of the review and if the applicant is successful, the selection process will continue.
Step 3 Research Trip
<blank> arranges a research trip for the applicant. The applicant visits one of our Terminals for an interview and area research.
Step 4 Job Offer
If successful, <blank> will offer the applicant a position.
Step 5 Service Canada
<blank> applies to Service Canada for a Labour Market Opinion or LMO. Processing time varies from 2 to 10 weeks. Service Canada approves the LMO. The LMO gives the foreign worker authorization to apply for a Work Permit.
Step 6 Canadian High Commission / Embassy
The applicant submits an application for a Work Permit to the Canadian High Commission or Embassy in their country. Processing time varies from 2 to 8 weeks depending on country of residence. The High Commission / Canadian Embassy processes and approves the Work Permit. The applicant receives a letter of approval to present at the Canadian Port of Entry upon arrival in Canada.
Step 7 Date of Arrival in Canada
Canada Immigration at the Port of Entry issues the actual Work / Study / Visitor Permit upon arrival in Canada.
Step 8 First week in Canada
Meet with Terminal staff to complete application forms for Provincial Health, Social Insurance Number, and other employment related documents.
Step 9 Evaluation of Employee
<blank> completes a formal evaluation on the employee after their 6th month anniversary from date of hire. Upon a successful evaluation, application process with the Provincial Nominee Program will commence.
Step 10 Completion of Forms
<blank> provides the employee with instructions on how to complete the Provincial Nominee and Permanent Residence applications. Completed application forms with all supporting documentation is submitted to <blank> for review.
Step 11 Submission of forms to the Provincial Nominee Program Office (PNP)
<blank> and the employee submits the completed application with all supporting documenation to the PNP office
Step 12 Provincial Nominee Program
PNP evaluates completed application forms and supporting documentation. Processing takes approximately 3 months from date of submission. The Province either nominates or declines the applicant. Successful PNP nomination provides the family with eligibility to:
- apply for extension to work and study permits
- apply for work permit for spouse
- apply for Permanent Residence
Step 13 Citizenship & Immigration Canada (CIC)Permit Extension
The employee submits an application to extend their work permit, any study permits and makes applicaiton for a spousal work permit as required to CIC in Vegreville, Alberta with a copy of the PN Certificate. CIC either approves or declines the applications. Processing time is 6 to 8 weeks from date of submission.
Step 14 Citizenship & Immigration Canada
Employee submits Permanent Residence application to designated CIC office outside of Canada for processing. CIC approves or declines applications for Permanent Residence(processing time is approximately 6 to 8 months from date of submission, however, this may increase due to volume of applications. There are a number of steps involved from acknowledging receipt of the application to requests for additional documents, police clearances, and medicals. CIC will communicate directly with the applicant. The last request from CIC is a request to submit the passports for all family members to their office. The passports will be returned with the Permanent Residence papers.
Step 15 Permanent Residence
All family members are required to go out of the country to "land" to receive their Permanent Residence (P.R.) status.
P.R. allows you to apply for a new Social Insurance Number that no longer has an expiry date. Work/Study/Visitor permits are no longer required. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: pá březen 14, 2008 2:17 pm Předmět: |
|
|
A jeste je tam par zajimavych FAQs, zamerne vynechavam otazky typu: "Jaka je v CA zima?", apod.
Q: How much does it cost to obtain my Canadian Class 1 license?
A: It costs approximately CDN$2300.00
Q: Once I arrive, how long before I receive “Landed Immigrant” status?
A: On average it takes between 22 and 24 months.
Q: What is involved in my training?
A: Minimum one (1) week at an assigned Truck Driving School to obtain Canadian Class 1 license and air brake endorsement; Approximately 1 week of Operations Training (OTP) in a Westcan classroom and 3-6 weeks with an in-cab Driver Trainer. Before being cleared to drive alone you may participate in follow trips with another driver for as long as a couple weeks. Individual driver training varies depending on your level of comfort, the driver trainer’s level of comfort and often the actual product being trained on.
Q: How long before my spouse can obtain a work permit?
A: In Alberta and Saskatchewan, once the Provincial Nominee (PN) Confirmation of Acceptance has been received, a spouse can begin the work permit application process. The PN Confirmation of Acceptance can be issued anywhere between the driver’s 12 to 18 month of employment. Once the spouse has applied for the work permit, it usually takes 4-6 weeks to process, that is, through Vegreville, AB.
British Columbia’s Provincial Nominee Program does not currently include Professional Long Haul Truck Drivers. At this time, a two-year work permit will be issued to the driver, with no opportunity for the spouse to obtain a work permit. Westcan continues to be in contact with the BC PNP Office and will notify all potential applicants wishing to locate in BC if and when this is to change.
Q: How long before my children can obtain a work permit?
A: Children of drivers are able to work once “Landed Immigrant” status is obtained, which is typically between the 24th and 36th months of employment.
Q: Can my spouse enrol in courses or volunteer?
A: Yes, provided the duration of either is not greater than 6 months and the courses are not part of a degree or diploma program.
Q: What kind of schedule and/or shifts will I be working?
A: A long-haul driver can work up to 70 hours in a 7 day period, with a mandatory 36 hour reset at the end of the period. Alternatively, a driver could work up to 120 hours in a 14-day period, with 24 hours of rest before the 70th hour and 72 hours to reset at the end of the 14-day cycle. Most Westcan drivers are on the 70 hour/7 day cycle. The average driver tends to work 12 – 15 hour days. There are a variety of different schedules depending on driver circumstance, branch and product. For example, a typical schedule for a dry bulk driver may be: 5 days on; 2 days off; 5 days on; 3 days off.
Q: What are the average costs of owning a home/renting an apartment?
A: The cost of a home can range anywhere from CDN$200,000 and up depending on province, location, size and age of the home. The average monthly rent is between CDN$700 - CDN$1800 depending on location, amenities, size etc. For more information visit www.mls.ca
Q: How much can I expect to earn in my first year?
A: Your first year will be less than subsequent years. In the first three (3) months you will likely spend more than you earn. This is due to training time and the fact you are in a brand new country! You will start to see more of your earnings once your training has concluded. Depending on how you adjust to the driving conditions, you may see a decrease in pay during the winter months. On average, once training has been completed, you will earn between Can$3,000 –Can$4,000/month after deductions. These earnings are very dependent on how much you choose to work and how you run when working. Every driver is different, but expect it to take a while to learn your destinations and product handling, which has a definite impact on your pay.
Q: Does my family receive Health & Wellness Benefits?
A: Westcan and/or the province you reside in will pay for you and your family's basic Health Care for the first three months in Canada. On the first of the month following 90 consecutive days of employment, Alberta & BC drivers will pay a portion of the Provincial Health Care premium and Westcan will pay a portion (shared 50/50). At this time, all Westcan drivers, regardless of province, will receive extended coverage for perscription drug, dental and vision. This extended health & wellness coverage also applies to your family.
Q: Is the ability to speak English a requirement for a driving position at Westcan?
A: English language skills are essential both at Westcan Bulk Transport and as part of the immigration process. A specific level of comprehension, both verbal and written, is necessary to perform the duties of long-haul truck driver at Westcan.
Q: My children are over the age of 18. Is there an age limit in order to be included in our family's Permanent Residence application?
A: Yes. Children must be under twenty-two (22) years of age before the Permanent Residence applicaiton is approved.
Za mensi poplatek jsem ochotny to i prelozit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 620 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: pá březen 14, 2008 8:56 pm Předmět: |
|
|
....do Cinstiny?...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
koper
Registrace: 18. 03. 2008 Příspěvky: 3
|
Zaslal: út březen 18, 2008 9:15 am Předmět: Ice Road truckers |
|
|
jeste bezi v TV ten dokument?
Naposledy upravil koper dne pá listopad 28, 2008 12:14 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 558 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: čt květen 15, 2008 5:13 pm Předmět: Newbie |
|
|
Ahoj lidicky!
Sorry, ze jsem se dlouho neozvala; v posledni dobe se toho semlelo tolik, ze jsem byla rada, kdyz jsem ziskala par hodin spanku ....
Ale k veci: dnesnim dnem jsem se oficialne stala truckerem, tzn. uspesne jsem slozila road test = ziskala jsem CDL class A with air brakes.
No, sice budu jeste dlouho rookie (= zelenac), ale kazdy musi nejak zacit. Faktem je, ze si konecne muzu rict "screw up the office jobs !!!".
Rig me porad honi , abych napsala neco o tom, jak se ted da ziskat CDL. Pravda, kazdy stat ma jina pravidla, takze budu mluvit jen o Michiganu.
Je o me znamo, ze jsem s timhle jobem koketovala dlouho a i kdyz hodne lidi melo na to ruzny nazor (sorry Petre), ted vim, ze ja patrim za volat rigu.
Takze jak jsem ja prisla k CDL. Jednak jsem byla pripravena; naucila jsem se Michigan CDL drivers' manual. A pak jednoho dne (ve stredu vecer, 23.4.) mi v predchozi praci rekli, ze redukuji pocty a tim padem muzi jit jen na denni smenu (delala jsem nocni, coz bylo lepe placene) a nebo sorry. Tak jsem jim rekla sorry, tohle jsme si nedomluvili, protoze ja jsem nastoupila pouze na nocni a obratem jsem zavolala TDS skolu, kterou jsem si predem vybrala. V patek jsem absolvovala DOT (zdravotni prohlidku a drug test), v pondeli jsem slozila written test na Secretary of State (general knowledge, air brakes and trailers) a v utery jsem nastoupila do skoly.
Vetsina vetsich spolecnosti (cerstvi absolventi skol ve valne vetsine musi jit k vetsim firmam, protoze je nikdo jiny nezamestna z duvodu ceny pojisteni) pozaduji 160 hodinovou skolu. Ta moje, Integrity tds, tohle splnuje. Take cena byla relativne prijatelna, $4500 na 3 tydny. Timhle bych chtela moc podekovat Rigovi; jeho rada vybrat si spravnou skolu byla nad zlato. Existuje rada skol, kde jde udelat CDL daleko levneji, ale tyhle skoly proste nespluji pozadavky vetsich firem a tim padem rookie jako ja pak nemuze sehnat praci, i kdyz ma CDL. Naopak ja v den, kdy jsem nastoupila do skoly, jsem uz mela 5 pre-hires a tenhle pocet vystoupl na 8 k dnesnimu dni.
Valna vetsina spolecnosti pozaduje mit US ridicak alespon 1 rok; nektere ale pozaduji 3 roky. Takze abych to nemela tak jednoduche, tohle me trochu limituje, protoze ja ma US ridicak 2,5 roku. Sice legalne ridim v US vic jak 3 roky (prvnich 6 mesicu jsem ridila na cesky + mezinarodni ridicak), to se ale neuznava. Jedna spolecnost mi dokonce rekla sorry, nemate 3 roky record v USA (neridila jste v USA 3 roky). Jen jako zpestreni: moje odpoved byla cca ve smyslu ze je chapu a ze nekdo, kdo ridil 3 roky na farmroads v Oklahome a pak prosel road testem ma urcite vetsi drivers' experience nez ja s 15 lety intenzivniho rizeni (bez jedine pokuty ci nehody) v Evrope (jinak: jdete do haje, protoze jste hovada) . Ale jinak hodne firmam staci, kdyz nekdo ma US ridicak ten 1 rok. Takze uz mam praci a nastupuji za 14 dni.
Ja to beru tak, ze tech prvnich 6-12 mesicu musim nekde prezit a teprve pak budu mit jako ridic nejakou cenu.
Ale zpet k te skole. Integrity tds muzu jen vrele doporucit. Ridili jsme truck od prvniho dne, uroven treneru byla vynikajici a da se rict, ze jsme meli kazdy tyden jineho trenera. A kazdy trener nam dal neco navic. Prvni tyden to byl Alfonso, velice klidny a mily kluk (chudak, obdivuji jeho trpelivost a take to, ze na nas nezacal rvat pri nasich prvnich zoufalych pokusech radit ... tohle je trochu jine, nez radit auto, i kdyz cit pro prevodovku je urcite vyhoda). Druhy tyden jsme meli Billa; na nej budu vzpominat hodne dlouho. Tenhle kluk byl u marines od svych 19 let a valnou vestinu stravil za volantem trucku - jako ridic a pak jako trainer. Do civilu pak odesel pred 3 lety z rodinnych duvodu. O sobe tvrdi, ze je "nazi trainer" a tenhle kluk nam neodpustil vubec nic. Museli jsme radit a hlavne podrazovat na kazde zatacce ci krizovatce, kdyz nam rychlosti skripaly, tak to bylo zle; a kdyz jsme si nahodou nevsimli, jak je ten a ten most vysoky, tak bylo take zle. A to bych mohla pokracovat. Ale Bill nam dal skvelou skolu, k nezaplaceni. Boba jsme pak meli 3 tyden a i na test; ten byl take fajn, ale ja a muj kolega jsme byli zvykli na "nacisticke" praktiky.
Jinymi slovy: prezili jsme 3 tydny skoly. Behem te doby jsme si uzili hodne drilu a i srandy. Rig se mnou bude urcite souhlasit, ze Americane neumi ridit. Az na vyjimky (Bill atd.) s tim souhlasim. A take hodne lidi si mysli, ze zenske take neumi ridit (pokud nemluvi o me, tak tez souhlasim ). Tohle se potvrdilo minuly tyden, kdy predchozi trida skladala svuj road test. My jsme ty kluky dovezli na misto a ja ridila zpet (jen bobtail). A na rohu stala Indka s rodinou (ona cekala na svuj road test na auto). Ja ale musela vyklickovat z toho parkoviste, tzn. pak sekund jet jejim smerem. Ten uzas a hruzu, ktera byla videt v jejich ocich (ty se postupne zvetsovaly) - to se neda popsat. Ona si snad myslela, ze ji prevalcuji; k vseobecnemu pobaveni instruktora a ostatnich. Od tohoto dne jsme zavedli termin "ghost truck" - ve smyslu ze auto rizene zenskou je auto bez sofera a tim padem truck rizeny zenskou muze byt pouze a jedine "ghost truck".
No, at jsou ty reci o zenskych pravdive ci nikoliv; dnes rano prisla rada na me. Od vecera jsem se potila; moje hlavni starost byla, jestli zvladnu "alley dock" (zacouvat truck v 90 stupnovem uhlu). Vsechno ostatni mi nedelalo starost, jen to couvani. No a samozrejme; nervozita udelala svoje. Pre-trip inspection (pojmenovat cca 100 bodu na trucku bylo na vybornou), couvani bez problemu, zastaveni v 2-stopem boxu na vybornou, zatacka doprava tesna a bez ztraty bodu. Ale to couvani, au, au au ... JAUVAJS !!!! Ke svemu kretitu musim rict, ze test site byla velice tesna, takze pokud jsem hned nezaujala spravny sklon smerem ke kuzelum, tak jsem na 100% zavadila o zed na druhe strane bez sance manevrovat. A navic kdyz jsem zacala couvat, tak jsem vubec nevidela ty kuzely (= svuj cil). Zkuseny trucker by ten rig suverenne zacouval, ale nekdo jako ja, kdo mel cca 3 tydny praxe a byl nervozni jak prvnicka skoro nemel sanci. Tester byl ale fer, nechal mi zkratit drahu (abych videla cil) a pak jsem zacouvala bez chyby. Rigu, ja vim, ze se mi smejes ... ale nakonec to bylo jen 3 body na alley dock. Vlastni road test byl skoro 100% (stratila jsem jen 1 bod); tester mi rekl, ze jsem jela daleko lip, nez vetsina ostatnich.
Zeverem: dnes vecer jsem si otevrela lahev Kendall-Jackson chardonnay (posledni na hodne dlouhou dobu), relaxuji a premyslim o budoucnosti. Trucking je job ktery muzes bud love it or hate it: a ja uz ho MILUJI !!!
Panove a damy: roll on eighteen wheeler !!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 486 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: čt květen 15, 2008 6:48 pm Předmět: |
|
|
| Gratuluji |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: pá květen 16, 2008 6:26 pm Předmět: |
|
|
Tak tomuhle rikam dobry zacatek blogu, doufam, ze takhle budes (aspon jednou za cas) i pokracovat.
To, ze musis mit u nekterych firem az tri roky "driving record" jsem nevedel ani ja. Smarja, ja jsem mel USDL 7 mesicu, kdyz jsem tehdy nastupoval u SWIFTu!!!! Se nedivim, ze me tehdy nikdo nechtel vzit - sotva 23, na americkem ridicaku jeste neoschla barva, work record & references veskere zadne ... dammit, ani ja bych se nezamestnal!
Muj pondelni road test byl taky v pohode - dokonce jsem se ani moc neurazil, ze jsem ho vubec musel delat Ted uz jenom abych ja prosel DOT prohlidkou - s tim mym krevnim tlakem to bude tezsi nez znovu delat ridicak.
Hned jak budu mit chvilku cas, budu muset brnknout. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1404 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá květen 16, 2008 7:43 pm Předmět: Good luck! |
|
|
Dano, gratuluji že jsi dodělala školu, že jsi úspěšně dostala CDL, a hlavně že víš co chceš dělat za práci. Přeju Ti štěstí!!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Vladus
Registrace: 22. 06. 2008 Příspěvky: 1 Bydliště: Jablonec nad Nisou
|
Zaslal: st červen 25, 2008 9:55 am Předmět: |
|
|
Zdravim vsechny, nejdriv se pokusim napsat neco o sobe.
Je mi 25let, mam stredni skolu (strojirenstvi) ceskej ridicak A,B,CE,T (takze vlastne skoro vsechno, chybi mi akorat autobus) a mym snem, uz asi od jakziva, je krizovat truckem ameriku. Ale momentalne mi prijde docela nemozny se tam k Vam dostat legalne (nelegalne nechci) nechci v USA zbohatnout ani nic podobnyho, jen bych tam chtel delat co me bavi a evropa je ponekud mala, uz kdyz radim za tri tak jsem na nejakech hranicich. Docetl jsem se tady o "agenture" http://www.truckersforusa.com/ Uz nejakej ten patek se tu o tom nemluvilo a tak by me zajmalo jak je to dnes. Dokonce tu Big_Rig nekde psal ze truckeri jsou nedostatkovy zbozi a da se na to dostat pracovni visa, v coz moc nedoufam. Uvitam jakekoliv informace, rady, zkusenosti. Predem dekuji vsem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 620 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: st červen 25, 2008 10:55 pm Předmět: |
|
|
Dano,gratuluji.Co jsi vybrala neni lehka prace a snazil jsem se te directovat do jineho oboru protoze si myslim ze by jsi mohla delat neco lehciho,bezpecnejsiho a lepe placeneho.
Co slisim ze hodne ridicu odchazi od profese protoze nevidelaji.
Nevim jak dnes truckeri vydelaji,mozna ze BR to vysvetli.
Amerika je bez truckers v prdeli.Vse se prevazi po highways i kdyz se zacinaji znovu rozsirovat vlakove konekce.Trosku pozde,podle me.
Ja chapu ten pocit byt na interstate a jet Coast to Coast. Mel jsem v tomhle stesti ze jsem to parkrat absolvoval kdy byl benzin pod dollar,mel jsem poradne Americke faro,vlasy,holky,svobodu... a vse jsem to prezil.
V te dobe se vyhazovaly prazdne pivni plechovky normalne z okna bylo daleko min aut na cestach.
Dano hlavne bud opatrna a pojisti se na maximum and have a gun..somewhere in the truck.
Hlavne ze se ti to libi. Jen 12% lidi dela praci kterou maji radi. A jestli pojedes pres Arizonu,dej vedet.Ja to manzelce nejak vysvetlim. AzP. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 558 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: čt červen 26, 2008 12:13 pm Předmět: |
|
|
Ahoj vsichni!
tak jsem se dostala na par dni domu, a proto muzu odpovedet.
Moc vsem dekuji za prani; doufam, ze Vas nezklamu .
Ano, trucking je tezka prace, to je pravda. Zatim to ale miluju a mam pocit, ze jeste dlouho budu.
AzPete: v Arizone jsem uz byla (na I-15), ale to bylo cca v 5 rano, tak jsem Te nechtela budit .
Ale vazne: kazda prace ma svoje, co jsem uz trochu pochytila, tak i v truckingu se dani vydelat velice slusne penize (zatim jen tusim jak, jsem porad jeste zelenac), ale penize nejsou mym jedinym motivem. I kdyz jsem posledni mesic bud ridila nebo spala (ridit truck 11 hodin v kuse - s mozna 1 pauzou na toaletu - je vec, na kterou se musis adaptovat fyzicky), tak skvele jsem se necitila uz dlouho. A i kdyz mi chybely deti (hlavne nas maly Eric), byla jsem stastna. Ted jsem 4. den doma a uz bych opet vyrazila nekam pryc.
Skoda, ze deti nemuzu vzit jeste s sebou. Jednak jeste nemam assigned a truck (chybi mi jeste 130 hodin rizeni s trenerem) a jednak skoro kazda spolecnost na vekovy limit min 10 let & jen jeden pasazer (ja mam 2 syny). Sice jsem videla hodne cestujicich rodit, na to ale asi musis byt owner operator.
Nez Vam opet zmizim, tak urcite napisu vic; ted jeste porad davam dum dohromady, abych mohla odjet s cistym stitem.
Za posledni mesic jsem projela asi 35 statu, moje mileage se ustalila okolo 650/720 mil denne (podle terenu), zazila hodne srandy a i strachu, ale aspon mam o cem vypravet.
Je hodne veci, na ktere si clovek musi zvyknout. Zivotni styl, denni rezim, stravovani, jsi neustale v pohybu atd. - je toho hodne. Taky je neco jineho byt s trenerem a byt sam; to jeste nemuzu srovnavat.
No, ne ze bych se vyslovene bala, ale 2x mi nebylo az tak dobre. Poprve kdyz jsem jela pres Rocky mountains a brzdy mi zacaly kourit (to byla moje chyba, mela jsem blbec zaradit nizsi rychlost). A podruhe v Kansasu kdyz se na obzoru vynorilo mensi tornado a ja zacala horecne premyslet co mam ted vlastne delat.
Tak se zatim mejte, jeste se ozvu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1042 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt červen 26, 2008 1:01 pm Předmět: |
|
|
Nechces si tady na chicagu zalozit truckerskou galerii a posilat sem fotky z tvych cest? Urcite by to bylo zajimave pokoukani, kdyz projedes tolik statu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|