Co se zelenou kartou?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Co se zelenou kartou?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam
Autor Zpráva
Anonymní

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2008 5:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Proc se porad strachujes o penize, sam ses vyjadril ze mas zazobane rodice a ze ti pomuzou.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2008 5:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kdyz budes v usa tak si vyrid povoleni u INS ze muzes byt mimo us pres rok anebo i 2.
Albrecht9
Anonymní

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2008 9:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jisteze s penezma rodicu neni problem. Je to spis takova moralni otazka nechat si od nich platit takovyhle veci, kdyz me kupuji notebooky a platej muj studentskej zivot v Praze;)

Jinak to povoleni od INS stoji skoro 400$ Smile to uz je skoro stejne jako koupit letenku roundtrip, nehlede na to ze ho nemuseji schvalit.

...............
Tak zhruba dozravam k tomu, ze si pristi tyden zajdu pro GCcko na ambasadu, kdyz je to takto rozjete a pojedu si zkusit nejakou brigadku na mesic az dva a pak uvidim. Necham si tak zadni vratka, co vy na to?Smile Prinejhorsim to propadne a ja si pudu tech 20 tisic za vizum odpracovat na brigadu.

Ono kdyz nad tim premyslim, tak elektronika je v USA dost levna, asi si na cestu zpatky koupim extra kufr.
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2008 3:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Albrecht9 napsal:
Ono kdyz nad tim premyslim, tak elektronika je v USA dost levna, asi si na cestu zpatky koupim extra kufr.

Tady o tom zrovna pisou
Proc je v Evrope elektronika tak draha?
czolgos
Moderator

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2008 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Albrecht9 napsal:
Snad nez nakou skolu dokoncim, tak letat do U.S. jen na prazdniny. I kdyz s magisterem z IT lze greencard ziskat pres zamestnavatele take ne?

Ziskat GC pres zamestnavatele je daleko komplikovanesi nez si myslis. Navic bys musel byt hodne dobry v IT, aby to zamestnavatel mohl obhajit na uradech.
Vic o tom najdes v sekci o pracovnich vizech H2B.
czolgos
Moderator

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2008 3:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

verunka napsal:
Ja byla na medical exam v rijnu, stejna cena, USA ambasada ti posle list, co potrebujes + list ke kterym doktorum muzes jit - obe strediska jsou v praze (ja byla poliklinika na narodni), no zavolas si tam o schuzku a oni ti reknou co je treba + to maji na jjejich web strankach. Ja musela mit novy x-ray plic (ze nemam TBC) a novy vypis od sveho osetrujiciho lekare - doktorka se mnou prochazela stranku po strance a napsala mi tam asi 5 veci, nic moc vazneho, ale musela - napr. platika usi (bo to byla operace) nebo toxoplasmosa ci cosi jineho, musi se napsat vsechny psychicke nemoci nebo psychiatrie atd atd...no a na narodni v praze jsem se musela lekari ukazat cela ve spodnim Embarassed , napr. jestli jsem si nikdy nepodrezala zily a nebrala drogy, jsem mela vyrazku na noze, ak se me ptal, zmeril tlak, mrknul na oci no a pak me poslal na krev k sestre - kvuli HIV a syfylis - je to rychle ale taky je podle toho ta cena...asi 10 minut cekani a HIV a syf negativni (coz je jasne, ze!) no vyplni formular, ktery me zaslali z ambasady, cca 6 listu a napsal OK to TRAVEL...jo a vlastne jeste tam oznacil v tabulce na co jsem ockovana a ktere nemoci jsem prodelala (nestovice, spalnicky bla bla bla) a udelali si kopie a sbohem
http://www.poliklinika.narodni.cz/vizum-do-usa.php jo a jeste pas...

Diky za odkaz a podrobny popis
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st březen 12, 2008 4:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
Albrecht9 napsal:

Tady o tom zrovna pisou
Proc je v Evrope elektronika tak draha?

V USA se mluvi anglicky a i spanelsky.
Takze to znamena, ze v Evropske Unii bude "oficialni" jaka rec?
Ze by Rustina? Wink V Praze a Karlovych Varech bych se nedivil. Sad
Albrecht9
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2008 5:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
Albrecht9 napsal:
Snad nez nakou skolu dokoncim, tak letat do U.S. jen na prazdniny. I kdyz s magisterem z IT lze greencard ziskat pres zamestnavatele take ne?

Ziskat GC pres zamestnavatele je daleko komplikovanesi nez si myslis. Navic bys musel byt hodne dobry v IT, aby to zamestnavatel mohl obhajit na uradech.
Vic o tom najdes v sekci o pracovnich vizech H2B.

Proto mozna udelam dobre, ackoliv si ted nemyslim ze mym domovem bude amerika, kdyz gc spekulativne na rok vemu a uvidim. Propadnout to muze vzdycky holt ...

jdu si vyridit preklady dokumentu
Hitman

Registrace: 19. 02. 2007

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2008 3:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

čoveče když si uvědomím, že jsi třeba vyhrál tu GC kterou jsem mohl mít já a teď ti propadne Sad
Mohl bys mi ji darovat i když to asi bude nepřenosný Laughing
slunecnice
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2008 6:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Albrechte,
jen trochu me osobni zkusenosti, ja jsem prijela do USA si zlepsit anglictinu, tak zhruba na 6-12 mesicu. Bylo mi 23 let. Dneska uz ziji v USA 8,5 let a je mi pres tricet. Uz nekolik let mam GC, ale cesta k ni byla hodne tezka. Vubec zacatky tady byly hodne tezky, to nebudu lhat. Zadna sranda. Ale po 6 letech tady, jsem byla schopna si koupit byt na splatky, mam uplne nove auto, praci ktera me hrozne bavi a kde mne hodne ocenuji, ne kvuli vzdelani, mam v Cechach jen SS, ale kvuli me inteligenci (ono to fakt vetsine americanu moc nepali). Ted uvazuji si udelat college degree. Ziji na Floride, kdykoli se mi chce, tak si zajedu k mori, krasne pocasi cely rok.... Momentalne jsem to velice spokojena. Kamaradu tu mam spousty, prevazne Cechu, jsme tady takova ceska komunita, nektery lidi beru pomalu jak moji rodinu. Nekdy podnikame i nejake hromadne akce, ruzne party.
Ale prvnich par let jsem si kladla otazku, jestli tu fakt chci zustat. Dneska, muj zivot je v Americe.
Ja si myslim, ty jsi mlady, co by za to takovych lidi dalo vyhrat GC, za to vubec nic nedas, kdyz jsem pojedes a uvidis. Nejhorsi co se muzu stat je ze te to bude stat nejake penize, ale to je naprosto nesrovnatelne s tim, jake muze ziskat zivotni zkusenosti, ne trebe vzdycky pozitivni, ale ty spatny ti taky budou k necemu dobry.
Pokud tu neznas moc lidi, tak to vis, ze to nebude lehky, ale vis kolikrat ja jsem chtela hupnout na letadlo a vratit se zpatky do Cech. Ja jsem sem prijela sama, moje kamaradka za kterou jsem prijela se na mne vykaslala po dvou tydnech a od te doby jsem byla "on my own". Nejhorsi co se ti muze stat je, ze sednes na letedlo a poletis zpatky.
Tak ti drzim palce ...
Henek

Registrace: 12. 03. 2005

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2008 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Proto mozna udelam dobre, ackoliv si ted nemyslim ze mym domovem bude amerika, kdyz gc spekulativne na rok vemu a uvidim. Propadnout to muze vzdycky holt ...

kluku ne kazdy je spokojeny v usa,mozna ty nikdy nebudes?kdyz jsi trouba v cesku tak budest rouba i v usa natom se nic nezmeni.premyslej o tom??
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt březen 13, 2008 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:

kluku ne kazdy je spokojeny v usa,mozna ty nikdy nebudes?kdyz jsi trouba v cesku tak budest rouba i v usa natom se nic nezmeni.premyslej o tom??
Laughing
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2008 6:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Henek napsal:
Albrecht9 napsal:

Henku, já vím jak to myslíš, ale mám dojem že jsi na něho trochu hrubý. Uvědom si že on je docela mladý. To že neví co bude dělat s životem je docela normální pro kluky a holky v jeho věku. Ba naopak; i když souhlasím že neví co bude dělat, připadá mi to že mu to myslí a přemýšlí o své budoucnosti -- většinu dvacetiletých toto ještě nedělá.

Kdyby byl v rozpacích ve čtyřiceti, tak by to bylajiná otázka. Ale když mu je kolem dvacítky, tak jeho chování je normální.
Albrecht9
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2008 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky moc vsem! I Henekovi, kritiku prijimam, mozna sem i trouba, ale nemusis to rikat Smile

Slunecnici dekuji za velmi motivujici prispevek a pdmlynkovi za pochopeni.

Ja vim, ze se ta sance opakovat nebude a nemuzu vlastne vubec rict jaka amerika je, protoze jsem tam byl jenom jednou, jak uz jsem psal.

Ackoliv doma dobre, tak do jdu do Ameriky alespon zkusit. Nas ucitel fyziky rikal: "Teorie vede, pokus rozhoduje". Tak uvidime jak to vsechno dopadne ...

Pristi tyden mam interview, tak mi drzte palce!

Preklady dokumentu, medical exam, vypis z uctu (snad mam dost $), fotky a pas mam, tak snad to bude vpohode.

Diky
Albrecht9
Anonymní

PříspěvekZaslal: st březen 19, 2008 1:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak pohovor byl srandovni a netrval ani hodinu. Jen odevzdat dokumenty, zaplatit fee a pockat na konzulku.

Pani konzulova byla prijemna, bavili jsme se anglicky. Nechtela vedet nic specialniho, jen co delam a kam se do USA chystam, tak jsem rekl, ze tam nemam vubec nikoho a ze zatim vubec nevim:) Trosku sme i ftipkovali...

Pak jsem dal otisky prstu. Kupodivu vsech prstu, coz jsem necekal, na puvodni studijni vizum jsem daval jen ukazovacky. Vizum bych mel dostat do ctvrtka nejdrive az (asi FBI) proveri moje otisky, ze jsem nic nespachal.

Neslysel jsem ale ze by to u nekoho delali! Vypis z rejstriku trestu mam cisty, ale pravda je, ze jsem byl na Ukrajine, tak mozna proto se bojej:-)
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 5 z 6

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com