|
|
| Autor |
Zpráva |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: CA
|
Zaslal: so březen 08, 2008 2:01 pm Předmět: Pokud |
|
|
| Albrecht9 napsal: | Zeptam se ...
na pohovor o GREENCARD, je nutne donest dokumenty (police certifcate, rodny list, maturitni vizo)
Mam od techto originalu delat jeste notarsky overene kopie? A jak je to s preklady do anglictiny?
Oni to zadaji v dopise, ale co jsem cetl na nekterych forech, tak treba v Parizi to nekomu vsechno uznali i ve francouzstine. |
Pokud te o neco zadaji v dopise, tj v tomhle pripade preklady, tak to udelej...v cem je problem? Je to jen par dokladu....
No mel bys mit ty doklady i s apostillou podle me, pze je jednou asi budes muset predkladat i tady a to tu apostilu chce...nekde budou chtit videt tvuj ridicak, nekde doklad o vzdelani a 100% tomu budou rozumet, jen kdyz to bude v anglictine, takze proc to neudelat hned ted? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Albrecht9 Anonymní
|
Zaslal: so březen 08, 2008 5:12 pm Předmět: |
|
|
Mas pravdu teoreticky
porad jsem ale rad za kazdy usetreny peniz, protoze ono preklad stranky stoji 500. Nevim kolikrat v zivote budou zadat prelozeny rodny list nebo rejstrik trestu (ten se beztak ma omezenou platnost).
Ptam se na to proto, ze jsem cetl nejake zpravy od lidi z r. 2002-2005 , kterym na ambasade stacilo udajne jen ceske/slovenske originaly + fotokopie overene (usaboard.sk)
Proto se ptam ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po březen 10, 2008 2:24 am Předmět: |
|
|
Ahoj,
tak mě poradila paní na úřadě, kde ověřují, aby jsme si překlad nechali připnout rovnou k originálu, kde jsou všechny doklady sepnuté a orazítkované od překladatele. A z těchto dokladů si už necháš udělat úředně ověřenou kopii. Prý to takhle dělají cizinci žijící v ČR.
Na ambasádu si vezmi i originály, kdyby je chtěli vidět, ale když máš úředně ověřené, tak to chtít nebudou.
Vlastně dodnes nevím, jak jsme to má být. Na pohovoru jsme byli v lednu. Vše klaplo, v červnu odlétáme.
Rodný list, výpis z rejstříku z trestů, matur. vysvědčení jsme si přeložili sami a jeden známý, který je soudně schváleným překladatelem nám to zkontroloval, sepnul k sobě orazítkoval za symbolickou cenu.
Radši pro to udělej maximum.
V papírech od Kentucky Consular bylo napsáno, co máš na pohovor donést, a že všechny doklady, co nejsou anglicky mají být přeloženy do AJ, ale jestli musí být úředně ověřeného překladatele tam nepíšou.
Škoda, že lidi, kteří by tohle mohli vědět, neodepíšou.
Buď rád, že tohle všechno máš poskytnout jen jednou, my jsme museli skoro všechny doklady dokládat jako rodina 4x pro 4 lidi.
Být tebou tak do toho jdu a nerozmýšlím se, jsi mladý a bez závazků a když se ti tam nebude líbit, nebo budeš toužit se vrátit do této ZK.... republiky, tak to můžeš udělat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Albrecht9 Anonymní
|
Zaslal: po březen 10, 2008 6:21 am Předmět: Raději nečtěte ... |
|
|
Musím říct ač nerad, že poslední dny začínám uvažovat pro zrušení gc procesu ačkoliv jsem již minulý týden absolvoval medical exam za 3500,-
Dnem i nocí nad tím vážně přemýšlím a zlobím se na sebe, že nevyhrál místo mě někdo, kdo by si více zaslouží.
Studuji ČVUT (IT konkrétně), studium je pohodička, neplatím školné, 2-3x týdně je nějaká kulturní akce a jsem neustále mezi kámošema a lidma co mám rád. Mám silnou finanční podporu rodičů (to přiznávám značne prospívá lenosti). Musím si holt přiznat určitou svázanost s prostředím.
Rok zbývá na dokončení Bc. titulu. A pak další 2 roky magistr, kde je strávím? V Praze ve značné pohodě jako dodnes, nebo zkusím challenge v Americe?
Navštívil jsem veletrh kariéry, kde se prezentovali nejrůznější firmy a spousta z nich by po mě natáhla ruku za slušné peníze. Svět a především EU je dnes přeplněná příležitostmi. Má smysl začínat s nulou v Americe (umývat toalety)? Navic bez přátel, známých, přítekyně, rodičů?
Filosofuji o tom tématu sám s pomocí internetu, nebo často s někým ... Dnes ráno jsem se o tom bavil s dědou, kterého si v mnoha věcech vážím.
"Proč chceš pokoušet riziko a nejistotu, když se doma máš jako prase v žitě? Já do toho dnes asi nešel, když máš skvělé možnosti jak v Česku, kde ty americké firmy působí a berou budoucí odborníky jako ty, nebo celý schengen ... Ale před dvaceti lety za bolševiků, bych tě do usa nutil.", řekl děda. Samozřejmě jeho názor nicméně těžko hledat argumenty proti.
A že nevím co chci je o mě známo! Ale vím jednu věc: chci dokončit vysokou školu.
Čili přijmutím gc budu automaticky spekulovat na to, jít do USA na magisterský obor, což s sebou krom finančních nákladů (děkuji Bohu za zazobané rodiče) nese mnoho zkušeností a případných kontaktů. Ale má smysl pro mě podávat přihlášky jen na ty vynikající školy v americe, protože jinak bych si moc neposloužil. ČVUT je samo o sobě také výborná škola. Je známá, když ne v USA, tak alespoň v EU určitě.
Zbývá týden do interview na rozmyšlenou. Beru to téma velmi seriózně a budu vám všem moc vděčný za názory a ostrou kritiku... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Albrecht9 Anonymní
|
Zaslal: po březen 10, 2008 6:35 am Předmět: |
|
|
Jinak vám děkuji za to, že to vůbec čtete, pomáhá mi to a snad to pomůže i někomu ...
Ještě k mojemu předchozímu článku dodám, že kdybych nestudoval, URČITĚ bych do USA alespoň na pár měsíců odjel a rozhodl se.
Takto s tím mám docela problém kvůli VŠ hlavně. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po březen 10, 2008 7:40 am Předmět: |
|
|
Hele, ... to je věc názoru.
Můžeš přerušit studium? A na jak dlouho?
Jestli třeba jen na rok, tak bych do toho šla.
Bude to pro tebe zkušenost. a jestli po roce zjistíš, že prostě Amerika není pro tebe, tak se vrátíš, vrátíš se na školu a budeš si žít jen podle svých představ.
Po pohovoru máš ještě půl roku, abys vycestoval a abys to zvážil, záleží na tobě.
A když už jsi absolvoval tu zdravotní prohlídku....
a máš v rodičích oporu .....
tak ti třeba na poplatky spojené s GC přispějí .... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po březen 10, 2008 8:46 am Předmět: |
|
|
| Jdi do toho! Jsi mlady a risk je zisk nebo naopak, kazdopadne ti to da do budoucna vic nez dost zkusenosti! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: po březen 10, 2008 10:01 am Předmět: |
|
|
To zkus. Pres rok na skole v Cechach a tri mesice o prazdninach v USA. To by podminky pro CG narusit nemelo. I kdyz co ja vim :]
Dulezity prazdniny by pro tebe byly az ty s bakalarem v kapse, protoze to pak skutecne poznas co ti amerika nabizi a na zaklade toho se muzes lepe rozhodnout co dal.
Ja rikam - Di do toho. Vyzkousej a kdyz nic tak zpatky do Cech muzes vzdycky. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: CA
|
Zaslal: po březen 10, 2008 10:56 am Předmět: |
|
|
Nejsi prvni, kdo tady zije a zaroven studuje jeste v CR vysokou skolu, v poslednich rocnicich uz ses ve skole stejne jen letmo....urcite se to da zkloubit.
Myslim ze bys to ale mohl zkusit, ses mlady a treba se ti tu zalibi, jako vetsine. A nemyslim, ze bys nutne skoncil nekde u pomocnych praci tady, to jen kdyz budes liny chtit vic. Ale uz pro tu zkusenost, sem stoji za to prijet a poznat neco vic nez jen co ti dava CR, vcetne EU.
Stale se tu da zit prece jen o neco lip. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 912 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po březen 10, 2008 1:21 pm Předmět: |
|
|
| Chybi ti motivace zmenit tvuj easy zivot v CR a prestehovat se do USA. Pritom podminky na zmenu mas idealni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Albrecht9 Anonymní
|
Zaslal: po březen 10, 2008 4:17 pm Předmět: |
|
|
Anonymní:
o preruseni studia jsem neuvazoval, ale zauvazuju, ackoliv to moc nevidim treba zrovna tento rok ...
Buba:
i toto je moznost, trochu to ale rozvedu. Tim jak myslim na GC a Ameriku, tak zjistuju ze se automaticky vazu jen na tuto zemi. Ono nejsem sveta znalej a mame tu jeste i Kanadu, Australii & Novy Zeland atd.
Tim chci rict, ze bych se i tam rad podival a tim padem nevim, zda chci nasledujici 2-3 letni prazdniny stravit jen v USA. To zas souvisi s tim co rikas "GC podminky by to narusit nemelo". Co mam vycteno z immigrationportal.com, tak se pri pobytu 6+ zkoumaji TIES to America a ja tam defakto zadne mit nebudu pri tomto pristupu.
MW:
ty me velmi motivujes:) Jak jsi myslel to skloubit skolu s zivotem v USA? Leda snad prerusit studium jak uz nekdo anonymni vyse poznamenal?
czolgos:
Naprosto presne. Je to ta motivace a lenost. Pritom te motivace jsem jeste nedavno mel na rozdavani, nevim co se to najednou se mnou deje.
Dekuji!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 912 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út březen 11, 2008 10:45 am Předmět: Re: Raději nečtěte ... |
|
|
| Albrecht9 napsal: | | Musím říct ač nerad, že poslední dny začínám uvažovat pro zrušení gc procesu ačkoliv jsem již minulý týden absolvoval medical exam za 3500,- |
Tak radši napiš, jak probíhala ta medical exam. Musíš jít k jejich doktorovi nebo ke svýmu a ten ti potvrdí prohlídku do jejich formulářů apod? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
verunka Anonymní
|
Zaslal: út březen 11, 2008 12:43 pm Předmět: |
|
|
Ja byla na medical exam v rijnu, stejna cena, USA ambasada ti posle list, co potrebujes + list ke kterym doktorum muzes jit - obe strediska jsou v praze (ja byla poliklinika na narodni), no zavolas si tam o schuzku a oni ti reknou co je treba + to maji na jjejich web strankach. Ja musela mit novy x-ray plic (ze nemam TBC) a novy vypis od sveho osetrujiciho lekare - doktorka se mnou prochazela stranku po strance a napsala mi tam asi 5 veci, nic moc vazneho, ale musela - napr. platika usi (bo to byla operace) nebo toxoplasmosa ci cosi jineho, musi se napsat vsechny psychicke nemoci nebo psychiatrie atd atd...no a na narodni v praze jsem se musela lekari ukazat cela ve spodnim , napr. jestli jsem si nikdy nepodrezala zily a nebrala drogy, jsem mela vyrazku na noze, ak se me ptal, zmeril tlak, mrknul na oci no a pak me poslal na krev k sestre - kvuli HIV a syfylis - je to rychle ale taky je podle toho ta cena...asi 10 minut cekani a HIV a syf negativni (coz je jasne, ze!) no vyplni formular, ktery me zaslali z ambasady, cca 6 listu a napsal OK to TRAVEL...jo a vlastne jeste tam oznacil v tabulce na co jsem ockovana a ktere nemoci jsem prodelala (nestovice, spalnicky bla bla bla) a udelali si kopie a sbohem
http://www.poliklinika.narodni.cz/vizum-do-usa.php jo a jeste pas... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Albrecht9 Anonymní
|
Zaslal: st březen 12, 2008 3:02 am Předmět: |
|
|
Ano medical exam je jak rekla Verunka.
Jinak ja to preruseni studia moc nevidim ... mam pocit, ze jakmile si zvyknu nekde delat, tak uz skolu nikdy nedokoncim, kdyz to mam tak hezky rozjety.
Snad nez nakou skolu dokoncim, tak letat do U.S. jen na prazdniny. I kdyz s magisterem z IT lze greencard ziskat pres zamestnavatele take ne? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Albrecht9 Anonymní
|
Zaslal: st březen 12, 2008 3:41 am Předmět: |
|
|
Budu z teto doby mit hodne sedivych vlasu ... poprve v zivote vidim, ze se nedokazu samostatne rozhodnout.
Mohu do USA jet toto leto pracovat, ale uz ted vim, ze pozdeji nez dokoncim studium na 80% GC propadne. Mozna by se dala pocas studii karta udrzet i dele, ale jsem student a je mi trochu proti srsti davat co rok 20 000 na cesty do USA, kvuli prekroceni hranic.
Skoda, ze start residence v U.S. nelze odlozit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|