|
|
| Autor |
Zpráva |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1217 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne březen 02, 2008 11:17 am Předmět: Re: Tvoje otazky |
|
|
| Smiricky napsal: |
Registrace do U.S. army?
Tohle vazne v tech papirech je a je zapotrebi udelat a ja jsem to nastesti neresil, neb jsem byl pres 26. Otazkou je jestli Selective service = armada.
Papiry - prihlas se do Selective Sevice - jsou na kazdy poste a vyzyvaji kazdyho mladyho amika aby to udelal.
Ber to jako ciste administrativni vec - nikdo po tobe nebude chtit aby jsi sel do armady. Oni to nechteji ani po tech svejch a od dob Vietnamu nebyl jeste nido nedobrovolne povolan. A to uz je 40 let. Takze ani ty nebudes.
|
Já taky to považuji jen za další vyplnění papírů které vážně nemá žádný vliv. Když se to zavedlo za Cartera, tak pár studentů proti tomu protestovalo, ale nic z toho nebylo. I lidi co jsou pacifisté, nebo nenávidí vládu USA se zaregistrují.
Má to být pro situace kdyby vláda potřebovala velký množství kluků aby šli chránit vlast, tak aby měla nějaké rejstřík mladých lidí. Za prvé nedovedu si představit situaci kdy něco takového by se stalo. Možná kdyby Rusko a Čína by obsadili Kanadu 30M vojáky, a moderní zbraně by se vypařily. Za druhé, rejstříky lidí už existují, např řídičáky, školní rejstříky, Social Security, atd. Chápu že jedno ministerstvo nemá právo na soukromé informace v jiném, nebo že Federální vláda nemusí mít přístup k informacím co má státní vláda, ale jestliže by existovala taková SHTF situace že by vláda potřebovala přinutit kluky k práci, tak Cogress by napsal zákon který by dal ministerstvu obrany přístup k informacím v počítačích jiných úřadech a státních vlád. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Albrecht9 Anonymní
|
Zaslal: po březen 03, 2008 3:11 am Předmět: |
|
|
Tady opravdu nejde o to, ze by byla prace s vyplnenim jednoho formulare. Jde o neco jineho.
Ackoliv se to tak zdat nemusi, jsem hrdy na to, ze jsem Cech a rozhodne bych se pri mobilizaci hlasil k Ceske armade. Proto mi jediny problem dela psychika. Rikam si, jestli to neni zrada tak trochu. To ze chci zit v Americe jeste neznamena, ze jsem (budu) American  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 426 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: po březen 03, 2008 3:15 pm Předmět: |
|
|
| ALBRECHT chci se te zeptat ty chces jet do ameriky? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 129 Bydliště: CA
|
Zaslal: po březen 03, 2008 4:17 pm Předmět: Presne |
|
|
| Henek napsal: | | ALBRECHT chci se te zeptat ty chces jet do ameriky? |
tak tohle me napada taky....udivuje me proc vubec ses registroval do loterie o GC....kdyz evidentne te sem nic netahne....co te k tomu abys zkusil loterii vubec privedlo ?? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 156 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: po březen 03, 2008 5:09 pm Předmět: |
|
|
| Albrecht9 napsal: | Tady opravdu nejde o to, ze by byla prace s vyplnenim jednoho formulare. Jde o neco jineho.
Ackoliv se to tak zdat nemusi, jsem hrdy na to, ze jsem Cech a rozhodne bych se pri mobilizaci hlasil k Ceske armade. Proto mi jediny problem dela psychika. Rikam si, jestli to neni zrada tak trochu. To ze chci zit v Americe jeste neznamena, ze jsem (budu) American  |
Nerozumim co mas za problem. Kazda zeme ma sve zakony. Ti kteri v te zemi zijou musi ty zakony "respektovat". Jeden z podminek k zelene karte je ze se musis registrovat do americke armady. Je to jednoducha vec a pravdepodobne te behem tveho zivota do armady nepotahnou. Kdyz se ti to nelibi, nebo to povazujes za nejakou zradu, tak si o zelenou kartu nemusis zadat. Nikdo te do toho nenuti. Naopak, kdyz mas ruzne problemy s tim jak se k tobe americke urady chovaji a povazujes za ponizovani ze chteji ruzne doklady, tak se na to vykasli a nech tvoje misto nekomu kdo si te zelene karty bude vazit. Stezovat si tady na to nema vubec zadnou cenu protoze nikdo z nas nema moznosti zmenit americke zakony. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Smiricky Anonymní
|
Zaslal: út březen 04, 2008 3:23 am Předmět: Ne tak hrr |
|
|
| bouncingczech napsal: |
Nerozumim co mas za problem. Jeden z podminek k zelene karte je ze se musis registrovat do americke armady. Je to jednoducha vec a pravdepodobne te behem tveho zivota do armady nepotahnou. Kdyz se ti to nelibi, nebo to povazujes za nejakou zradu, tak si o zelenou kartu nemusis zadat. Nikdo te do toho nenuti. |
No ja se ho musim trochu zastat. Ono totiz na oficialnich strankach k loterii State goverment zadnou informace k tomuhle - ze nemuzes odjet ze zeme na dyl nez jeden rok a ze se musis "hlasit" do armady nikde neni.
Schvalne jsem na to znova dival.
Oficialni web - http://www.dvlottery.state.gov/
2008 Diversity Visa Lottery Program Registration info http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2006/72835.htm
DV Program: http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html
Kentucky Consular Center Information:
http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1321.html
Kde nic tu nic... Takze ono te to nenapadne. A ty co to vyhrali driv se na netu o tomhle problemu zrovna teda nikde moc taky nerozepisujou...
Aby bylo jasno - kdyz vyplnujes tu zadost - tak tyhle informaci nemas. Tam je jen uvedeno jaky mas mit vzdelani, deset stranek na tema jak ma vypadat fotka a z jaky mas bejt zeme.
Ale co bude pak az vyhrajes tam nikde uvedeny neni. Takze kdyz pak jses vylosovanej a prijde ti to domu tak docela cumis.
Navic mam takovej pocit ze se to nedozvis hned, ale az v druhy varce. Nejdriv ti napsiou - vyhral jsi - vypln papiry a posli je do KCC. Furt nic, zadny info jestli se nepletu. Pak ti poslou z KCC asi za pul roku - ze te berou a ze mas jit za mesic na pohovor. A teprve tady se dozvis, co to znamena. Ze nesmis ze zeme a musis se "upsat armade". Takze mas mesic na premejsleni, coz je nahodou docela hukot v bedne.
Takze ja bych nebyl tak hrr v tom odsuzovani...
Ja myslim, ze je dobre ze se tady o tom pise ted a ze se Albrecht ozval, aspon nektery pristi budou mit sanci to treba vygooglovat tady, kdyz se budou snazit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 541 Bydliště: Canada
|
Zaslal: út březen 04, 2008 7:51 am Předmět: Re: Ne tak hrr |
|
|
| Smiricky napsal: | | bouncingczech napsal: |
Nerozumim co mas za problem. Jeden z podminek k zelene karte je ze se musis registrovat do americke armady. Je to jednoducha vec a pravdepodobne te behem tveho zivota do armady nepotahnou. Kdyz se ti to nelibi, nebo to povazujes za nejakou zradu, tak si o zelenou kartu nemusis zadat. Nikdo te do toho nenuti. |
No ja se ho musim trochu zastat. Ono totiz na oficialnich strankach k loterii State goverment zadnou informace k tomuhle - ze nemuzes odjet ze zeme na dyl nez jeden rok a ze se musis "hlasit" do armady nikde neni.
Schvalne jsem na to znova dival.
Oficialni web - http://www.dvlottery.state.gov/
2008 Diversity Visa Lottery Program Registration info http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2006/72835.htm
DV Program: http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html
Kentucky Consular Center Information:
http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1321.html
Kde nic tu nic... Takze ono te to nenapadne. A ty co to vyhrali driv se na netu o tomhle problemu zrovna teda nikde moc taky nerozepisujou...
Aby bylo jasno - kdyz vyplnujes tu zadost - tak tyhle informaci nemas. Tam je jen uvedeno jaky mas mit vzdelani, deset stranek na tema jak ma vypadat fotka a z jaky mas bejt zeme.
Ale co bude pak az vyhrajes tam nikde uvedeny neni. Takze kdyz pak jses vylosovanej a prijde ti to domu tak docela cumis.
Navic mam takovej pocit ze se to nedozvis hned, ale az v druhy varce. Nejdriv ti napsiou - vyhral jsi - vypln papiry a posli je do KCC. Furt nic, zadny info jestli se nepletu. Pak ti poslou z KCC asi za pul roku - ze te berou a ze mas jit za mesic na pohovor. A teprve tady se dozvis, co to znamena. Ze nesmis ze zeme a musis se "upsat armade". Takze mas mesic na premejsleni, coz je nahodou docela hukot v bedne.
Takze ja bych nebyl tak hrr v tom odsuzovani...
Ja myslim, ze je dobre ze se tady o tom pise ted a ze se Albrecht ozval, aspon nektery pristi budou mit sanci to treba vygooglovat tady, kdyz se budou snazit. |
Ja nevim, proc mate porad nejaky problemy. Kdyz chce nekdo(v dnesni dobe) do Ameriky, tak musi byt pripraven na vsechno.
Je to jako v tom vtipu: Skodi to zdravi, ale bohuzel na lopatu ti to nenapisou.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 156 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: út březen 04, 2008 9:30 am Předmět: |
|
|
Nepochybuji o tom ze stehovat se do jine zeme je tezke rozhodnuti. Sam jsem to prosel ne jednou ale ctyrikrat. Green Card ma nekolik podminek. Protoze jsi "Permanent Resident" tak nesmis byt dele nez 12 mesicu v jine zemi. To se mi zda pomerne logicke, protoze kdyz zijes v Thajsku cely rok tak nemuzes byt "permanent resident" na Floride. Musis byt zapsan do rejstriku pro armadu, coz musi kazdy ktery tady zije. Proc by to melo byt jine pro Cechy nemam poneti.
Pravda je ze ruzne veci nevis kdyz si zadas o loterii. Tyhle dve jse mi zda jsou malickosti. Dulezitejsi je treba ze si musis zazadat o Social Security Card bez ktere se neda pracovat nebo otevrit bankovni konto. Ze bez "credit rating" muze byt problematicke najit ubytovani. Ze bez ridicaku a auta se neda v mnoha mestech poradne zit. Ze je obvykle mit praci kde nedostanes zdravotni pojistku a statni neexistuje. Takovych veci je spousta a ocekavat ze by to melo byt nekde napsane je naivni. Loterie je pro mnoho lidi jedina moznost se dostat do USA a zit tady legalne. Osobne jsem tu moznost nemel a trvalo mi to mnoho let a stalo mne to nekolik tisice dollaru tu Green Card dostat a stat se americkym obcanem. Nikdy me ale nenapadlo si stezovat na to ze treba musim cekat par hodin na otisky prstu, nebo ze se mne ptaji ruzne ptakoviny na formularich. Tak uz to je. Z meho hlediska stezovani na ruzne podminky se mi zda ztrata casu a energii protoze se tim nic nezmeni |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Albrecht9 Anonymní
|
Zaslal: út březen 04, 2008 3:07 pm Předmět: |
|
|
Konecne pohodovej vecer, kdy mam cas taky neco diskutovat:) Jen na uvod zminim, ze dnes jsem zrejme uspesne absolvoval medical exam, a zaplatil za to nehoraznou castku, takze uz "jsem v tom".
Predtim nez jsem se prihlasil do loterie
Byl jsem kratkodobe jako student na leto v NYC a libilo se mi to, a tak me to primelo premyslet vubec o tom, ze nejaka GC existuje ...
Tak mi byla vsude zelena karta prezentovana, jako uzasna vec, kterou kdyz mate, tak mate navzdy volny vstup do Ameriky a tak dale. A proste nad tim clovek v tu chvili vubec nepremysli a uz vubec nehleda a nevi o nejakych vecech jako je treba reentry permit.
Kdyz jsem vyhral
Tak samozrejme to zacalo byt jine. Zjistil jsem, ze obcas clovek (a nejen ten mlady) obcas nevi co vlastne chce, tak nad tim zacne premyslet a pocitat naklady, povinnosti a starosti s tim spojene. No a pak ty skvele vyhody green card jakoby najednou trosku ustoupili do pozadi. V tu chvili resite uz veci, ktere pokud nezmeni cely vas zivot, tak urcite cast ano.
A takove ty negativni zpravy o americke recesi a silici Ceske ekonomice a ztracejici Americke, vam na elanu do vystehovani moc nepridaji:)
Urcite kazdy z vas resil veci jako rodice, sourozenci, pivko, hory, cesky holky, kamaradi ... v tom nebudu sam.
Co vidim v green card jako problem, je to, ze to skutecne neni zalezitost, kterou kdyz jednou mate, tak cely zivot muzete jezdit EU - USA hore dole. Ale kdyz jsem vyhral, tak si to vezmu. Urcite bych toho jednou litoval, treba ne ted nebo za rok, ale za cas urcite.
Vzdycky jsem chtel jet na Work and Travel, a to uz i minuly rok. Tak pojedu tento bude to takovej lepsi work and travel. Podivam se na nakou dobu do USA, zkusim objet vysoke skoly, kde by se mi libilo trebas 1-2 roky studovat a uvidim.
Jestli totiz neco muzu ztratit, tak je to jen rozdil ceny za GC a visum J-1 s tim, ze kamoska, ktera jezdi pracovat do ameriky kazdy rok musi kazdy rok zadat znovu o to same vizum a platit stejne poplatky
Dnes mam za sebou medical exams, tak doufam ze stejne uspesne bude i interview.
Ja vam chlapy dekuji za vsechny vase prispevky a podporu i kritiku ! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út březen 04, 2008 4:15 pm Předmět: |
|
|
| predstavy a plany (clovek je musi mit) je jedna vec a realita druha. Takze az prijedes do USA uvidis ze vsechno bude uplne jinak nez sis myslel a planoval. Docela se smeju tvemu planu prijedu , objezdim pak vysokych skol nekterou s vyberu a par roku budu studovat. Kde na to vezmes kdyz nejakych 1000 dolaru na poplatkoch za GC se ti zda moc. tak minimalne $1000 dolaru budes potrebovat mesicne na jidlo a byvani. Nepocitej ze prijedes a hned najdes pracu za $50 000 rocne. A zda se ti ze proces na GC je tezky? Skousels nekdy legalizaci v CR? to bys potom byl rad jak lehky je ten americky process. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Albrecht9 Anonymní
|
Zaslal: st březen 05, 2008 1:50 am Předmět: |
|
|
Zatim okomentuju jen finance. Jsou veci, ktere platim sam (GC, ...)a jsou veci, ktere mi prislibili zaplatit rodice (skolny).
Jako verim, ze v usa je zivot lehci ale nenasazuji si ruzovy brejle ... I kdyz nemohu vedet. V USA jsem nemel moznost pred ziskanim GC pracovat. Toto je prave nevyhoda loterie, ze je poskytnuto hned imigracni vizum lidem, jako ja.
Takze proste je treba zkusit. Urcite o GC loterii nezadaji jen lidi, kteri maji spoustu pracovnich zkusenosti z ameriky ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st březen 05, 2008 2:31 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | predstavy a plany (clovek je musi mit) je jedna vec a realita druha.
Nepocitej ze prijedes a hned najdes pracu za $50 000 rocne. |
Vidis a me se to povedlo... Jeden telefonat mel jsem to...
Jsem dite stesteny...
Naporvy vyhral
Napoprvy dostal praci.
Sestyho pristal
Sestyho za mesic dostal prvni sek s vyplatou...
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 541 Bydliště: Canada
|
Zaslal: st březen 05, 2008 6:54 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Anonymous napsal: | predstavy a plany (clovek je musi mit) je jedna vec a realita druha.
Nepocitej ze prijedes a hned najdes pracu za $50 000 rocne. |
Vidis a me se to povedlo... Jeden telefonat mel jsem to...
Jsem dite stesteny...
Naporvy vyhral
Napoprvy dostal praci.
Sestyho pristal
Sestyho za mesic dostal prvni sek s vyplatou...
 |
Jen jestli nekecas?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Buba Anonymní
|
Zaslal: st březen 05, 2008 8:31 pm Předmět: |
|
|
| Sak to je jedno. Ale prejme mu to... Ale hlavne me, teda.... :]]] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Albrecht9 Anonymní
|
Zaslal: pá březen 07, 2008 6:06 am Předmět: |
|
|
Zeptam se ...
na pohovor o GREENCARD, je nutne donest dokumenty (police certifcate, rodny list, maturitni vizo)
Mam od techto originalu delat jeste notarsky overene kopie? A jak je to s preklady do anglictiny?
Oni to zadaji v dopise, ale co jsem cetl na nekterych forech, tak treba v Parizi to nekomu vsechno uznali i ve francouzstine. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|