Co se zelenou kartou?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Co se zelenou kartou?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam
Autor Zpráva
czolgos
Moderator

Registrace: 19. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2008 3:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Albrecht, jestli jsi ve druhaku, tak to ti zbyvaji jeste 3 semestry, tj. rok a pul, jestli to dobre pocitam. Tak to budes mit docela natesno, aby jsi to dokoncil ne?
Albrecht9
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2008 4:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ohledne in-state tuition jsem si samozrejme tohoto omezeni vedom. Vsak jsem rikal, ze na bakalare mi zbyva v Praze jeste jeden rok. Cili pokud toto leto si vyridim ridicak atd. v nejakym statu, tak pristi rok jak uplyne nejakych tech 12 mesicu, tak uz teoreticky o in-state tuition muzu zadat.

A kazdy stat to ma jinak, ja co jsem se dival, tak napriklad Tenneessee vubec nevyzaduje zadny predchozi pobyt, ale je to myslim jediny stat, jinak plati ten rok.

Ale jinak to skolne by zas takovy problem nebyl. Ono ja mam jednak svoje finance, kterou jsou male az zadne, a pak ale mam podporu svych rodicu, kteri by me pripadne naklady se skolou pomohli hradit. Jinak je jiste prijemne platit 3x mene za tuition a ja myslim ze v mem pripade by to mohlo jit.
Albrecht9
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2008 5:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

czolgos napsal:
Albrecht, jestli jsi ve druhaku, tak to ti zbyvaji jeste 3 semestry, tj. rok a pul, jestli to dobre pocitam. Tak to budes mit docela natesno, aby jsi to dokoncil ne?

Jak to myslis? Ale ano 3 semestry mi zbyvaji a je v tuto dobu tak akorat idealni cas zacit se zabyvat skolou v USA na master degree.
czolgos
Moderator

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2008 1:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Albrecht9 napsal:
czolgos napsal:

Jak to myslis? Ale ano 3 semestry mi zbyvaji a je v tuto dobu tak akorat idealni cas zacit se zabyvat skolou v USA na master degree.

Psal jsi, ze za 2 tydny te ceka pohovor. Par mesicu na to ti schvali vizum imigracni a budes mit deadline, do kdy musis pricestovat do USA, jinak ti vizum propadne. A jde o to, jestli stacis do te doby skoncit skolu.
Albrecht9
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2008 5:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslim ze si uplne nerozumime. Pokud za 2-3 tydny na ambasade dostanu GC, tak mam 6 mesicu na vycestovani do USA. Tam hodlam jet na brigadku na nejakej ten tejden popr. mesic. Pak se zase vratim a mam rok na to se do USA zase vratit aniz by mi propadla GC, coz by mi vyslo.
Albrecht9
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2008 5:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

By the way ... ono co takhle prolezam fora na immigrationportal.com , tak se dozvidam zajimave veci

Pry lze GreeCard udrzet delsi dobu. Staci bud prijet do USA jednou za rok na otocku, nebo lze pozadat o takzvany re-entry permit a mate povolen max. pobyt mimo USA na 2 roky. Jenze pak muzete zas prijet na dovolenou a zadat o dalsi reentry permit.

Cili tak lze teoreticky mnoho let byt resident. Pokud o tom neco vite vic, budu rad za vyjadreni.

Mozna by to pro mne mohl byt zpusob jak si podrzet zadni vratka, dokud si to nesrovnam v hlave vice.

GC se mi muze precejen hodit i kdyz budu chtit s USA treba jen podnikat a vzdat se ji mohu vzdy. Ne c'est pas?
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2008 5:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Albrecht9 napsal:
Myslim ze si uplne nerozumime. Pokud za 2-3 tydny na ambasade dostanu GC, tak mam 6 mesicu na vycestovani do USA. Tam hodlam jet na brigadku na nejakej ten tejden popr. mesic. Pak se zase vratim a mam rok na to se do USA zase vratit aniz by mi propadla GC, coz by mi vyslo.

Pokud mas GC tak muzes byt mimo USA do 6 mesicu potom kdyz je to del tak potrebujes povoleni od INS a kdyz je to del jak 12 tak zase jine povoleni.
kulishek
Moderator

Registrace: 25. 01. 2005

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2008 5:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Albrecht9>
Proc ten pohovor neprelozis na pozdejc, abys mel vic casu se rozhodnout?
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2008 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Albrecht9 napsal:
By the way ... ono co takhle prolezam fora na immigrationportal.com , tak se dozvidam zajimave veci

Pry lze GreeCard udrzet delsi dobu. Staci bud prijet do USA jednou za rok na otocku, nebo lze pozadat o takzvany re-entry permit a mate povolen max. pobyt mimo USA na 2 roky. Jenze pak muzete zas prijet na dovolenou a zadat o dalsi reentry permit.

Cili tak lze teoreticky mnoho let byt resident. Pokud o tom neco vite vic, budu rad za vyjadreni.

Mozna by to pro mne mohl byt zpusob jak si podrzet zadni vratka, dokud si to nesrovnam v hlave vice.

Jasne, zazadat si mozes ale to neznamena ze ti to povoliju, kdyz budu videt ze dojedes jednu za rok na par dni a jenom zadas znovu.

GC se mi muze precejen hodit i kdyz budu chtit s USA treba jen podnikat a vzdat se ji mohu vzdy. Ne c'est pas?
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá únor 22, 2008 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Albrecht9 napsal:

Jasne, zazadat si mozes ale to neznamena ze ti to povoliju, kdyz budu videt ze dojedes jednu za rok na par dni a jenom zadas znovu.
Smiricky
Anonymní

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2008 6:34 pm    Předmět: Udelal jsem to stejne Odpovědět s citátem

Albrecht9 napsal:

Ja jsem to presne takhle udelal taky. Na pohovoru na ambasade jsem byl v dubnu. Dostal jsem sest mesicu na odjezd. Odjel jsem na posledni chvili koncem rijna 2006. Pobyl jsem deset dni v New Yorku vyridil tam par formalit a supal zpatky do Cech.

Po roce od odjezdu v Listopadu 07 jsem pak prijel "na stalo".

Imigracni s tim nemeli vubec zadnej problem - ani tenkrat ani ted.
Smiricky
Anonymní

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2008 7:15 pm    Předmět: Jak to udelat Odpovědět s citátem

Hele uplne ti rozumim - prosel jsem si tim samym.
Kladl jsem si uplne ty samy otazky a mel jsem z toho des a hruzu, kdyz jsem to vyhral pred dvema rokama.
A na rozdil od tebe jsem trochu starsi, takze jsem resil dvakrat vic nez ty - co je vhodny a co ne. Taky pritelkyne a laska v rozhodovani hrala roli...

Dam ti radu z vlastni zkusenosti:
1) Na pohovor na ambasadu jdi a normalne si to Vem.
2) Pri tom pohovoru se te nikdo na ni nebude ptat,nikoho nic nezajima a uz vubec ne ty. Proste jsi vyhral a basta. Normalne odevzdas ten paklik papiru u okynka, pas a zaplatis poplatek.
3) Poplatek zaplat v dolarech - berou i koruny ale kurz je blbej.
4) Nemen termin pohovoru - akorat to bude komplikovat situaci. Navic ho stejne nezmenis - oni tam telefony vubec nezvedaj.
5) Vem si sebou neco na cteni a MP3 (tu mozna neproneses pres ochranku)- trva jim to celej den. Rano prijdes na devatou - a pujdes nejdriv v jednu. Jenom tam sedis a cucis.
6) Odpoledne na miste dostanes pas s vizem, ktery nahrazuje zelenou kartu a ma platnost 1 rok.
7) Karta ti pak prijde do USA na adresu, kterou jsi uvedl v papirech. Takze potrebujes vymyslet kam ti to v USA prijde a jak to pak dostanes do Cech.
8/ Odlet na podzim - nejlepe v druhy pulce rijna. Letenky jsou nejlevnejsi jak vubec muzou bejt.
Kupuj na posledni chvili - tak 14 dnu az mesic dopredu.
9) Vrat se a dodelej si skolu.
10) Behem roku pracuj na ziskavani znalosti a premejslej co by jsi tu chtel delat. Hledej na netu konkretni mista tady ve statech ktery by te bavily a zvazuj jestli na to mas.
11) V Evrope muzes pracovat do konce zivota bez problemu takze to si vyzkousi pozdejc. Ale tahle sance uz se opakovat nebude. Navic v kazdy firme v EU praxi z USA oceni.
12) Rok nebo dva prace pro Americkou firmu tady ti da do tveho budouciho zivotopisu takovy renome, ze se ti to v budoucnu mnohokrat vrati i kdyz ted tady nevydelas majlant. I kdyz se rozhodnes nezustat a vratit se do Cech, nebo do Evropy.
12a) Taky ti to da zkusenost.
13) Naklady se ti vrati tak 3 az 4 mesice. (kdyz budes mit praci)
Vzdycky tu zelenou kartu muzes nechat propadnout a vratit se.
14) Vzdalenost od Maminky a tatinka Praha Londyn oproti Praha -> USA je trochu jina a budes tak stat vic na svejch nohach a budes driv dospelej.
15) Pokud potrebujes poradit nebo mas nejaky soukromy dotaz tak mi napis: smiricky.t zavinac gmail.com
Smiricky
Anonymní

PříspěvekZaslal: so březen 01, 2008 8:39 pm    Předmět: Tvoje otazky Odpovědět s citátem

Albrecht9 napsal:
By the way ...

Jinak jeste doplnim k tvym otazkam:
Nedustojny proces a cena

Nedustojne to rozhodne neni, to te muzu ujistit.
Porovnej si to jeste s tema poslednima nestastnikama co tam budou cekat pred ambasadou na turisticky vizum - nebo na w&t. Budou cekat pred ambasadou ve fronte - aby je pustili dovnitr, zatimco ty muzes hned vejit. To je zaroven moje rada - Ty ve fronte necekej, bez za ochrankou a rekni ze jdes na pristehovalecky, ze mas termin.
Jich se budou vyptavat na stav uctu - tebe na nic.
Co se dustojnosti tyka, budes na tom pak stokrat lip pri kterymkoliv prekorceni hranic, nebo uz na letsiti v EU - kdy tebe se opet nikdo na nic nebude ptat, zatimco kazdej kolem tebe bude odpovidat na vtiravy otazky imigracnich.
Taky si nedelej iluze o dustojnosti prace na w&T. Na W&T muzes tak nekde podavat lyze, nebo cistit bazen nebo delat u Dysneyho - a kdyz ti poleze zamestnavatel krkem tak rozhodne misto nezmenis. Ty muzes pracovat v kterykoliv firme na kterykoliv KVALIFIKOVANY pozici, na kterou mas za vyrazne vic penez. A [pak ji vymenit za lepsi.

Jedine co se muze zdat nedustojnym byla ta prohlidka u doktora - kdy je zajima jestli nemas Aids apod. Jenze bud ujisten ze cesi chteji znat ty same udaje od ukrajincu a belorusu , kteri cestuji na delsi dobu cech.

Cena - vsechno neco stoji a i to poradani loterie ma nejaky naklady, ktery plati ti co vyhrali 375$. Zase se tam da hlasit zadarmo. A vizum je pak drazsi - ale dava ti moznost dostat ty penize zpet. A presne jak jsi psal ty - ono W&T teda taky sakra neco stoji.

Omezeni, ze nesmite byt mimo USA dele nez rok
To je bohuzel pruda, ze ktery jsem mel taky nejvetsi obavy a strach a kterou je treba par let vydrzet.
Existuji dve ustanoveni ktera hovori lehce proti soobe.
a/ Nesmis byt mimo uzemi USA dele nez jeden rok -
to se skutecne da delat tak, ze sem jezdis jednou za rok na dovcu - cimz to ustanoveni plnis...
Ono pro tebe hraje i fakt ze jeste studujes - k tomu imigracni prihlizi a docela to chapu ze obcas nekdo jeste studuje a musi odjet, takze se o tom da mluvit a je to "polehcujici okolnost" Very Happy A dalo by se to podle me pouzit nekolikrat - i dvakrat az trikrat, kdyz se tu zdrzis vzdycky aspon pres letni prazdniny.
b/ Mel by jsi svym jednanim prokazat ze hodlas v USA zit (platit dane). To uz muze bejt po tretim navratu na 14 dnu treba problem. Vzdycky bude zalezet na tom konkretnim imigracnim urednikovi, jak se zrovna vyspal. Nekdo prijel i po delsi dobe nez po 12 mesicich a nemel problem - max. zaplatil nejakou pokutu.
Jestli nekomu tu kartu sebrali - kvuli dylce absence - to asi patrne jo - jen nikoho konkretniho neznam.

To je otazka do fora? Znate nekdo nekoho takovyho?

Jinak ten prodlouzenej 2 letej pobyt mimo uzemi USA na zaklade permitu - musis zadat vzdycky kdyz jsi tady v USA - pred odjezdem.
A neni to na mavnuti razitka. Muzes na to cekat taky nekolik mesicu, aspon co ja jsem videl ty lhuty. Pokud o to zazadas po nekolika mesicnim (2-3) pobytu tady - tak asi nebudou prudit a daji ti to. (platis za to ale samo poplatek)

Termin termin navratu(odjezdu do USA) ma ale jinak i pozitivni ucinek - docela te to nuti zacit se starat o to co tu budes delat a nuti te k odjezdu a zacit delat konkretni veci, ktery jinak clovek furt odkladal.
Treba se slovy; jeste je cas, treba bych mohl jet az za mesic. No treba az za rok. No treba uz neni vhodna doba. Ten dolar je divnej. Treba nikdy...

Registrace do U.S. army?
Tohle vazne v tech papirech je a je zapotrebi udelat a ja jsem to nastesti neresil, neb jsem byl pres 26. Otazkou je jestli Selective service = armada.
Papiry - prihlas se do Selective Sevice - jsou na kazdy poste a vyzyvaji kazdyho mladyho amika aby to udelal.

Ber to jako ciste administrativni vec - nikdo po tobe nebude chtit aby jsi sel do armady. Oni to nechteji ani po tech svejch a od dob Vietnamu nebyl jeste nido nedobrovolne povolan. A to uz je 40 let. Takze ani ty nebudes.

Me prijde taky divny ze to chtej po nekom kdo dostane vlastne jen "pracovni povoleni". Ale oni asi na ty lidi s GC koukaj spis na polo-obcany, kteri tu chtej jednou trvale zit a nejak je ani nenapadne, ze by se chteli vratit po letech domu. A nechtej bojovat za nikoho. Proste to tak je.

Myslim ze bys to mohl zkusit "zapomenout" vypnit cekat co se stane.. Kartu ti kvuli tomu neseberou. A kdyby to po tobe chteli (asi spis budou) na amabsade, tak se omluvit a dovyplnit to. Kdyztak ti jen reknou prijdete za 14 znova s tim papirem. (Me chybel jinej, tak to vim) Muzes se tam zaroven zeptat tech uredniku co to znamena - zes to nepochopil. Oni jsou docela mili a radi ti to kdytak vysvetli.

Kazdopadne si tu GC vem. Nakonec kdyz clovek prekona ten des a hruzu, tak se s tim zit docela dobre a v pohode.... Surprised A kamosi ti pak budou zavidet ze jsi zil dva nebo tri roky tady a ty na to budes v dobrym vzpominat. Cool
czolgos
Moderator

PříspěvekZaslal: ne březen 02, 2008 4:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Smiricky:

Zatim nejlepsi prispevky o GC, co jsem tu cetl.
Albrecht9
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne březen 02, 2008 5:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Smiricky:

smekam klobouk, velmi kvalitni.Skoda jen ze ted *S*P*A*M* a nemam moznost napsat odpoved. Sem v nejblizsich hodinach nebo dnech hodim dalsi myslenky:) a tobe napisu na email

moc moc diky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 2 z 6

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com