|
|
| Autor |
Zpráva |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1205 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne září 09, 2007 10:54 pm Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: |
Tak jsem se prestehoval do USA, kde jsem behem sveho skoro osmileteho pobytu uz zmenil bydliste v peti statech nez jsem nakonec "zakorenil" na Floride. A ted s manzelkou uvazujeme o "zmene podnebi" zase.
Ze ona tady ma rodice a kone a ja pratele a kazdy mne tady zna? "They won't pay our bills!" jak moudre manzelka rika. Prestehujeme se tam, kde se zije lepe. No problem. Proc zustavat tam, kde se zije mizerne? Kazdy ma moznost volby. I v tom cesku. Jestlize nekdo zvoli pohodli a mizerii, nezbyva mu nez nadavat a obvinovat vsechny ostatni, jen ne sebe.
"Been there, done that". |
100% souhlas. Já taky se stěhoval tam kde je pro mě a rodinu lepší život. Nemá cenu žít zítra někde jen protože tam žiju dneska. Jestli zítra uvidím že by se mé rodině žilo lepší v Colorádu, nebo na Floridě, nebo v Brazílii, nebo Číně, tak tam jedu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 479 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: po září 10, 2007 12:34 am Předmět: |
|
|
Mlynku,ty take nekdy placnes.
Ze si myslis ty ze by to bylo lepsi pro rodinu v Cine,to neznamena ze se manzelka a deti se chteji stehovat z tebou.
Ti take,specialne deti zapousteji koreny kde jses tam dnes. Jo, neco jine,kdy jses svobodny anebo nemas deti.A skus se stehovat jestli mas dcery v puberte...unless they are dating a chinese guy...your only chance.
Kdyby to bylo tak jednoduche,tak bych nebyl AZPete ale CZPetr. ...been there,done that.
Nez jsem se ozenil,pred 20 roky s Ceskou,chodil jsem rok s Cinankou z Hong-kongu.,ale to az jindy.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 490 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: po září 10, 2007 6:11 am Předmět: |
|
|
AzPete,
No parada, tak nam rekni story o tom jak to bylo v ty Cine.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: po září 10, 2007 7:26 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Mlynku,ty take nekdy placnes.
Ze si myslis ty ze by to bylo lepsi pro rodinu v Cine,to neznamena ze se manzelka a deti se chteji stehovat z tebou.
Ti take,specialne deti zapousteji koreny kde jses tam dnes. Jo, neco jine,kdy jses svobodny anebo nemas deti.A skus se stehovat jestli mas dcery v puberte...unless they are dating a chinese guy...your only chance.
Kdyby to bylo tak jednoduche,tak bych nebyl AZPete ale CZPetr. ...been there,done that. |
Rozhodnutí se stěhovat nebo zůstat tam kde jsi není nikdy jednoduché. Akorát teďka s mojí ženou se o to dohadujem.
To, že mají děti (nebo já nebo žena) zapustěné kořeny samozřejmě je velice podstatné k rozhodnutí jestli nebo kam se stěhovat. To máš pravdu. Ale při každém stěhování (jako při každé akci), jsou pozitivní výsledky a negativní výsledky. Otázka je jestli pozitivní výsledky jsou víc důležitější než negatvní výsledky.
Jó, bylo by to těžké se stěhovat do Číny (nejde jen o kořeny, ale i o jinou kultůru, zvyky, atd.), ale dovedu si představit situace kde pozitivní výsledky by byly větší než negativní. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 192 Bydliště: Florida
|
Zaslal: po září 10, 2007 8:18 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | | skus se stehovat jestli mas dcery v puberte... |
Deje se to tady dnes a denne. Presne jak rekl pdmlynek: Jestlize prevazi pozitiva nad negativy... nebotaknjak.
Dcery si bezpochyby najdou somebody to date kdekoliv jinde. A pokud zrovna nejsou engaged, neni to zase tak big deal. A znovu - "They don't pay your bills!"
Pokud mas moznost zit nekde jinde podstatne lepe nez tam, kde zijes ted tvoje zena by mela stat pri tobe a ne podporovat sexualni hratky vasich dcer. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: po září 10, 2007 9:49 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | AzPete,
No parada, tak nam rekni story o tom jak to bylo v ty Cine.  |
V Cine jsem nebyl.Kde jsi to vycetl? AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: po září 10, 2007 10:06 pm Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: | | AzPete napsal: | | skus se stehovat jestli mas dcery v puberte... |
Deje se to tady dnes a denne. Presne jak rekl pdmlynek: Jestlize prevazi pozitiva nad negativy... nebotaknjak.
Dcery si bezpochyby najdou somebody to date kdekoliv jinde. A pokud zrovna nejsou engaged, neni to zase tak big deal. A znovu - "They don't pay your bills!"
Pokud mas moznost zit nekde jinde podstatne lepe nez tam, kde zijes ted tvoje zena by mela stat pri tobe a ne podporovat sexualni hratky vasich dcer. |
Bearnau,vidim ze mas hodne skusenosti z vychovou deti.Jak je to dlouho od svatby? Pul roku? Az budes mit nejakou zkusenost v tomhle oboru,prihlas se.
Apropos,cti trochu pozorneji,nikde jsem nerekl ze "JA"mam dcery v puberte a kdybych mel tak rozhodne bych nepotreboval tve rady o jejich sexualnich hratkach.
Byl to priklad od meho dobreho kamarada ktery mel problemy s dcerama a nakonec se nikam nestehoval. Co se tyce me manzelky,tak ta plati sve "bills" a rozhodne vezmu v uvahu jeji potreby a karieru,neco co se budes muset naucit jestli chces mit uspesny vztah se svou novou manzelkou. Good Luck. Azpete  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 534 Bydliště: Canada
|
Zaslal: po září 10, 2007 10:43 pm Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: | | AzPete napsal: | | skus se stehovat jestli mas dcery v puberte... |
Jestlize se nekdo chce stehovat za praci, tak se hlavne musi zvazit, jestli to za to stoji.
Treba muj pripad byl, ze jsem nemohl najit zadnou praci. Proto jsem se rozhodl, ze pujdu za praci do provincie Alberta, kde v te dobe prace byla.
Moje zena ale mela stalou praci v mistni nemocnici.
Nemohl jsem ji tedy rict: Vyprdni se na tvoji praci a pod se mnou do Alberty.
Tam bych mozna mel ja prace dost a moje zena by pro zmenu praci v zacatcich shanela.
Cili jsem se rozhodl jit za praci sam a zena zustala, tam kde zila a pracovala 30 let.
Ja jsem jen jednou za cas priletel domu, aby take rodina vedela, ze jeste ziju.
Takze reci, ze se proste rodina rozhodne odejit spolecne je "neuvazena".
A to samy je v Cechach anebo kdekoliv na svete. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: út září 11, 2007 7:53 am Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: |
Jestlize se nekdo chce stehovat za praci, tak se hlavne musi zvazit, jestli to za to stoji.
|
Úplně souhlasím že je to potřeba.
Treba muj pripad byl, ze jsem nemohl najit zadnou praci. Proto jsem se rozhodl, ze pujdu za praci do provincie Alberta, kde v te dobe prace byla.
Tam bych mozna mel ja prace dost a moje zena by pro zmenu praci v zacatcich shanela.
Cili jsem se rozhodl jit za praci sam a zena zustala, tam kde zila a pracovala 30 let.
|
To je dosti zajímavé řešení. Dost vás obdivuji že jste se tak rozhodli řešit problém s prácí. Osobně já sice mám rád svojí práci, a jsem ochotný se stěhovat za prací docela kamkoliv, ale nemohl bych žít bez ženy a bez dětí, a ona taky ne. Mám mojí rodinu rád víc než mojí práci.
Jo, žili jsme od sebe jednou asi půl roku, ale bylo to jen provizorní; nedovedu si představit tak žit natrvalo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 389
|
Zaslal: út září 11, 2007 1:10 pm Předmět: |
|
|
Tak nas to rozdeleni ceka take.
Florida je sice krasna,ale prace tu moc neni.A krasa nam bills nezaplati.
Ja budu tady a manzel bude tam.Nekde,kdesi,co ja vim kde.
Tam,kde je prace.Mozna to utuzi manzelstvi a spravi nervy
Dneska uz chapu,proc se americani stehuji treba 10x za zivot. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: út září 11, 2007 7:31 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Rumburak napsal: |
|
Úplně souhlasím že je to potřeba.
|
To je dosti zajímavé řešení. Dost vás obdivuji že jste se tak rozhodli řešit problém s prácí. Osobně já sice mám rád svojí práci, a jsem ochotný se stěhovat za prací docela kamkoliv, ale nemohl bych žít bez ženy a bez dětí, a ona taky ne. Mám mojí rodinu rád víc než mojí práci.
Jo, žili jsme od sebe jednou asi půl roku, ale bylo to jen provizorní; nedovedu si představit tak žit natrvalo. |
Mlynku, nikde jsem nepsal, ze jsem v ty Alberte delal na stalo. Delal jsem tam az do ty doby, nez se ekonomicka situace v Britsh Comumbia(kde zila ma zena) zlepsila. Pak jsem se opet vratil a delam dodnes zde.
Mimochodem, psal jsem to vlastne z duvodu, ze me nekdo z Cech napsal, ze my bratranci jsou zrejme lini se stehovat za praci. Kdyz jsem jim odepsal, ze nechteji opustit rodinu, tak odpovedeli, ze tak at "neremcaj".
Jo a jeste neco. Muj stryc, ktery me sponsoroval do Kanady dela mimo svoje bydliste jiz 17 let. Dela 9 tydnu v jednom kuse a pak prileti domu jen na 3 tydny.
A jeho manzelstvi, to "preckalo"  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: út září 11, 2007 8:33 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | Tak nas to rozdeleni ceka take.
Florida je sice krasna,ale prace tu moc neni.A krasa nam bills nezaplati.
Ja budu tady a manzel bude tam.Nekde,kdesi,co ja vim kde.
Tam,kde je prace.Mozna to utuzi manzelstvi a spravi nervy
Dneska uz chapu,proc se americani stehuji treba 10x za zivot. |
Piskle, to bude zase dobry. Presne tohle jsem si pred lety prozil sam. Mozna ze kdyz tam tvuj manzel sezene dobrou praci a bude se mu tam libit, ze se tam jednoho dne vsichni odstehujete.
Jestli nemas (tam kde zijes) stalou praci, tak to nestaji za to, ze tam budes "sedet" a cekat az tvuj manzel jednou za cas prijede(prileti?).
Budu vam drzet pesti  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: st září 12, 2007 8:00 am Předmět: |
|
|
Toto je docela častý problém pro lidi co mají velice specializované obor. Taky jsme tím prošli. Moje žena a já jsme dodělávali doktoráty v naších odlišných vědeckých oborech, a ona měla nabídku v San Diegu, a já měl něco v Texasu. Vyřešili jsme to tak, že jsme si vytáhli mapu USA, a našli jsme 6 metropolitních oblastí kde je dost průmyslu v jejím oboru, a kde je dosti průmyslu v mém oboru. Pak jsme hledali práci je v těch oblastích až ona našla tam práci a pak já jsem tam hledal práci také.
Když jsem byl v škole a přemýšlel jsem jakou budu mít kariéru, nikdy jsem nevzal v úvahu že v některých oborech můžeš pracovat jen v určitých oblastech. Budu spokojen když si mé děcka vyberou za obor co se jim bude líbit, ale budu se snažit jim ukázat že je to lepší jít do oborů kde dostanou práci kdekoliv; nechci aby byli tak limitovaní jako jsem byl já a má žena. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
johankajohankova
Registrace: 15. 02. 2008 Příspěvky: 1
|
Zaslal: pá únor 15, 2008 12:58 pm Předmět: |
|
|
 |
|