|
|
| Autor |
Zpráva |
David Anonymní
|
Zaslal: po únor 11, 2008 5:17 am Předmět: Zavist |
|
|
Ja Vam vsem tak zavidim. Dnes je uplne jiny svet, lidi si nepomahaji, tak jako pred 30 lety.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 488 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: út únor 12, 2008 12:36 am Předmět: |
|
|
Davide mas co zavidet. Zivot byl jednodusi a lidi meli min problemu..aspon jsme o nich nevedeli tak rychle a v detailu.
Internet je horsi nez alcohol a drogy..nekdo rekl
Rumburaku ja jeste porad ziji v pritomnsti...aspon par dnu v tydnu a verim si ze jsem porad mlady na to abych si pamatoval,nez abych zacal psat pameti. Nerypej Porad jsem o 4 roky mladsi nez jsi ty...Ale kurva jak ten zivot utika.Azp.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 541 Bydliště: Canada
|
Zaslal: út únor 12, 2008 7:52 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: |
Rumburaku ja jeste porad ziji v pritomnsti...aspon par dnu v tydnu a verim si ze jsem porad mlady na to abych si pamatoval,nez abych zacal psat pameti. Nerypej Porad jsem o 4 roky mladsi nez jsi ty...Ale kurva jak ten zivot utika.Azp.  |
Pete, ja pisu pameti proto, ze si to jeste pamatuju
Kdyz to budu porad oddalovat, tak se take muze stat, ze si uz vubec na nic nevzpomenu.
Aby to pak se mnou nedopadlo jako s matkou moji zeny.
Jednu sobotu nam volala, ze pry nas v nedeli vezme na snidani. Druhy den nas vyzvedla u nas doma a vyjeli jsme na dalnici. Asi v puli cesty najednou zastavi na krizovatce a my ji rikame. Mami uz muzes jet, mas zelenou. A ona rika: A kam vubec jedeme?
Moje zena ji radsi vystridala v rizeni.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: út únor 12, 2008 8:22 am Předmět: |
|
|
No dobre, Rumburaku, Tvuj pribeh je uzasny!!!
Jenom porad nevim, jak zni to pokracovani
Zenske jsou zvedave ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: út únor 12, 2008 8:04 pm Předmět: |
|
|
Rumburaku, ja jsem si jen delal prcu. Samozrejme pis je to velice dobre napsane a zajimave.
Osobne vim ze pamet zacina nekdy vynechavat jak leta pribyvaji.Azp |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: út únor 12, 2008 9:45 pm Předmět: |
|
|
| Dana_MI napsal: | No dobre, Rumburaku, Tvuj pribeh je uzasny!!!
Jenom porad nevim, jak zni to pokracovani
Zenske jsou zvedave ... |
Dockej casu, jako husa klasu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: st únor 13, 2008 10:24 pm Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: |
Internet je horsi nez alcohol a drogy..nekdo rekl
|
Pete, to mas pravdu
Znam manzele, kteri se kvuli tomu rozvedli. Chlap sedel u computeru nekdy i 17 hodin denne a kdyz mu zena rekla at vysype alespon odpadkovy kos, tak ji odvetil ze nema cas.
Takhle to pry slo roky, az jednoho dne nasel kufry za dverma.
Mam taky znamyho (bydli v Angli) a jeho e-mailove adresa je: GETOUTOFTHEBLOODYINTERNET 
Naposledy upravil Rumburak dne so únor 16, 2008 11:06 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: st únor 13, 2008 11:30 pm Předmět: |
|
|
Jo je to problem ,ale na druhe strane se populace Ciny a Indie a jinych vyvojovych zemi trosku smirnila.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: so únor 16, 2008 11:38 pm Předmět: Emigrace 7. dil |
|
|
Tady pisu dalsi dil meho pribehu.
Vikend utekl jako voda a ja jsem sel v pondeli do prace. Ten den se me v hlave honily myslenky, co jako delat dale.
Vecer jsem zavolal strejcovy a ptam se ho. Co myslis ze mam delat?
On na to, nebut blbec jako jsem byl ja. Kdyz jsem v roce 1968 prisel do Kanady, tak jsme porad parili s Cechama a Polakama a po 7 letech v Kanade jsem umel hovno anglicky. Pak jsem potkal rozvedenou kanadanku s 2 detma a ta me "klofla".
Ze zacatku jsme sice meli krize, ale vetsinou to byly z nedorozumeni v kazdodennim zivote a nejvice tedy z duvodu me slabe anglictiny. Byl jsem v Cechach vyucen chemikem, ale neco podobneho jsem v Kanade delat nemohl. Kdyz jsem si pak moji kanadskou zenu vzal, tak jsem se za 2 roky naucil anglicky natolik dobre, ze jsem sel znova do skoly a dodelal jsem si alspon grade 9 english. S tim uz se neco dalo delat. Udelal jsem si nejake kursy a pak jsem dostal praci v medenych dolech na severu Kanady. Casem jsem se natolik zdokonalil, ze jsem si nasel i lepe placenou praci. Moji zene se to libilo, jelikoz mohla byt s detmi doma a nemusela do prace.
Strycova snaha primet me ke "zmene" zivota me moc nepomohla. Cim vic se blizil vikend, tim vice jsem nevedel co budu delat.
Tesne pred vikendem me volal strejc a rika. Budu prodavat barak v Kimberley. Musim tam zajet a neco malo opravit, chces jet se mnou? Rikam proc ne, bude to alespon zmena. Stryc rika, autem tam ale nepojedu, to by bylo na dlouhy lokte. Poletime tam vsichni letadlem. Neboj, ja to budu platit. V patek po praci te vyzvednu u tebe doma. Zabal jsi neco jen na 2 dny.
V patek me vyzvedl a prijeli jsme k nim domu. Jeho zena sedela v obyvaku a rikala, ze s nami poleti i Lori. Hned jsem se dovtipil, ze to bylo uz predem naplanovany.
Rikali ze ten chlapek co jejich dum rentoval se dneska odstehoval a tak dum jen trochu uklidime, aby se mohl dat v pondeli na prodej. Styc rikal, ze za chvili odjizdime na letiste a odletame vsichni do Crambrook. Tam si vyrentujeme auto a jdeme hned k nim domu (do Kimberley).
Kdyz jsme tam prijeli, tak stryc rekl, ze pujdeme nekam na veceri a potom prespime v mistnim hotelu. V dome pry neni na cem spat.
Zastavili jsme v jedne restauraci, kde jsem jiz s mym strycem kdysi byl. Po veceri tam zacala hrat nejaka kapela a my vsichni jsme si sli zatancovat. Zrovna moc se me nechtelo, protoze jsem cely tyden makal a byl jsem dost unavenej.
No ale premohl jsem se a snazil se venovat Lori, jak jen to slo. Pak jsem se ptal strejce, jak to udelame se *S*P*A*M*. On me rika, no nemysli si, ze budes spat s ni. Zamluvili jsme 2 pokoje, v jednom budu spat ja s tebou a ve druhym moje zena s Lori.
Kanadanky nejsou Cesky, ty nejdou s chlapem po 2 dnech do postele. Ptam se, doufam ze neni pobozna, to by me tak jeste schazelo. No neni, rikal, ale je zasadova.
Druhy den rano po snidani jsem zajeli k nim domu. Ja se strycem jsme trochu opravili plot, posekali travu a ostrihali kere. Zensky zatim vyprali zaclony, vyluxovali a vubec vycistili dum.
Odpoledne jsme se dohodli, ze si vezme pauzu a dodelame ostatni az v nedeli. Rozhodli jsme se, ze si udelame maly vylet. Zajeli jsme autem do Cranbrook, trochu jsme se prosli mestem a pak sli na veceri. Po veceri jsme se vratili do Kimberley a sli opet do toho sameho baru jako den predtim. Nebyl jsem uz tak unaveny, jak predesly vecer a tak jsme tancovali az skoro do pulnoci.
Kdyz jsme pak prisli na pokoj, tak se ptam strejce, a jak se vlastne Lori o me dozvedela?
Strejc rika, moje zena jednoho dne prinesla do prace tvoji fotku a ukazala ji Lori. Ptala se ji, co si o nem myslis? Myslis ze by se ti libil? Ona pry rikala, nezalezi na tom kdo jak vypada, ale jake ma chovani, jestli neni linej a jestli neni alkoholik, tak jako byl muj predesly manzel. A pak se ptala, a co vubec dela za praci? Zena myho stryce odpovedela, no v Cechach byl vyucen instalaterem. A Lori odpovedela, tak to ja ho tedy beru, ty vydelavaj velky penize.
Druhy den jsme doklidili dum a odpoledne jeli do Crambrook, odkud jsme leteli zpet domu. Zavezli me domu a ja jsem sel hned spat, protoze jsem mel pristi tyden nabytej.
Od pondeli do ctvrtka jsem kazdy den po praci jeste chodil na vecerni kursy. V patek jsem pak mel volno z prace, protoze jsem delal rano zaverecny advanced kurs anglictiny. Tim jsem si ja blahovec myslel, ze jsem zkoncil se skolou.
V sobotu rano me vyzvedla Lori u me doma a rikala, ze me vezme na maly vylet po ostrove Vancouver. Byla pry to odmena za usili zvladnuteho kursu.
Potom vecer jsme se oba stavili u meho stryce. Rikal nam, ze se rozhodl ze da vypoved na severu Kanady a ze jiz sehnal praci v niklovych dolech v provincii Yukon(na samych hranicich s Aljaskou). Pracoval by jen 4 tydny a pak mel 2 tydny volno.
Predtim delal 9 tydnu a pak 3 tydny doma a to uz delal 13 let. Manzelka ani deti si ho moc "neuzili".
Rikal tez, ze by tam s nim mohl jit delat jeho syn Eric. Vydelaval by tam mnohem vice, nez ma nyni.
Jedina nevyhoda noveho jobu byla, ze se dul je v nepristupne oblasti a tak se tam musi poslednich 70 km letat helikopterou.
V nedeli rano pak muj stryc odletel naposledy do prace na sever Kanady. Tentokrate to bylo jen na 6 tydnu, protoze se uz v praci dohodl o ukonceni zamestnani.
Ja jsem se take rozhodl, ze si zacnu hledat jine zamestanani. Skolu jsem jiz mel dodelanou, cili jsem shanel neco, kde me budou platit o neco vice a budou mit pro me i vice prace.
Zacal jsem se stykat s Lori o neco vice, travili jsme spolu skoro vsechny vikendy. Nada me nekolikrat volala, co ze se nestavim, ale ja ji rekl, ze mam moc prace a ze az budu mit vic volna, tak ze se ozvu.
Po nekolika tydnech se me podarilo sehnat docela slusne placenou praci. Podotykam ale, stale jsem jen delal jakeho si pomocnika, protoze jsem nemel zadny znalosti o mistnich instalaterskych zakonech. Jednoho dne jsme delali opravu odpadniho potrubi v mistni knihovne. Pracovali tam i chlapy v jinych oborech. Jeden z nich se me ptal, kolik me platej. Kdyz jsem mu to rekl, tak se me ptal, proc si nezajdu do mistni Plumbing Union Hall.
Nemel jsem nejmensi potuchy, co to je a kde to je. Dali me adresu a ja se tam jednoho dne po praci stavil. Rikali me, ze by me radi prijali, at jim prinesu notarsky overeny vyucni list z Cech.
Vecer jsem volal Lori a pokousel jsem se ji vysvetlit co potrebuju. Nic o tom ale nevedela a tak me rikala, pockame az tvuj stryc prijede domu a on ti s tim pomuze.
Sehnal jsem si od jednech Cechu technicky anglicko-cesky slovnik a zacal jsem se ucit jina slova, nez jsem znal. Znal jsem jen normalni slova, ktera se pouzivaji v beznych hovorech, ale nic specifickeho. Take jsem zacal vice cist noviny, abych se zdokonalil v anglickych rcenich a vyjadrovani. Jak nam vzdy rikali ve skole, v novinach a v casopisech se musi psat spravnou gramatikou.
Knihy jsou na cteni pry take dobre, ale pouziva se tam hodne slengu a je proto nekdy docela tezke to prekladat.
Kdyz se vratil muj stryc z prace, tak jsem mu rekl o Union hall. Rikal, ze to byl dobry napad. Mel nekolik znamych, kteri delali preklady z cestiny do anglictiny. Nechali jsme muj vyucni list(z Cech) prelozit a pak jsme to dali notarsky potvrdit.
S tema papirama jsem pak zasel do Plumbing Union Hall.
Rikali me, ze jelikoz mam zrejme dost experienci z Cech, tak me poslou na plumbing test pro British Columbia. Zacatkem dalsiho tydne jsem jeden den na test sel. Bylo to velice obtizne, a bohuzel me nepovolili pouzit cesko-anglicky slovnik, proto jsem test neudelal na potrebnych 75%. Udelal jsem ho na 68%.
V Union Hall me rekli, ze muzu jit znovu na dalsi test a nebo jestli chci, tak me prijmou jako ucednika. Vzali by me hned do 2 rocniku s tim, ze bych musel sice do skoly na 4 roky, ale za odpracovanou dobu v Cechach by me dali 1 rok credit.
Po porade s Lori a mym strycem jsem se rozhodl, ze pujdu do uceni. Instalaterske zakony v Kanade a v Cechach jsou velice rozdilne a take materialy jsou jine. Take moje anglictina nebyla jeste nejlepsi.
V Union Hall se mnou podepsali smlouvu a ja jsem hned zacal delat pro jednu malou instalaterskou companii. Vlastnik firmy byl z Anglie a vzdy si pral ucednika z Evropy. V zacatcich jsem mel trochu problemy s jeho prizvukem, protoze byl velice britsky, ale casem jsem si na to zvykl.
Muj stryc i Lori se velice divili, kdyz zjistili ze jsem dostal company van a mohl jsem si ho i brat domu. To bylo pro me velice dobre, protoze jsem jeste nemel dostatek penez na to, abych si koupil svoje vlastni auto.
Delal jsem pro tuto companii 6 mesicu a pak jsem sel na 6 tydnu do skoly. Vedel jsem ze v dobe kdy budu ve skole, nebudu mit dost penez. Budu sice brat nezamestnaneckou podporu, ale ta bude jen 55% z meho platu. Dohodnul jsem se s Lori, ze se nastehuji k ni. Ja jsem platil za muj byt 500$ a ona za svuj 700$, cili by pro nas bylo levnejsi zit v jednom byte. Pronajmuli jsme si spolecne dvoupokojovy appartment v pekne oblasti nedaleko morske zatoky.
Prvni 4 tydny ve skole pro me byli opravdu "krusne". Kdyz jsme treba v patek dostali domaci ukol, tak nekteri kluci ze skoly to meli hotove za 2 - 3 hodiny. Ja jsem se stim "plahocil" nekdy az 10 hodin. V ucebnicich bylo plno technickych slov, ktere jsem neznal a nektere fraze se nedali do cestiny ani prelozit, takze jsem se jen domyslel, co to vlastne znamena.
Nekdy jsem toho mel opravdu "plny zuby" a nebyt Lori, tak bych skolu zrejme ani nezvladnul. Na to ze nic o instalaterine nevedela, se z ni stal skoro odbornik (ha, ha).
Byl jsem rad, ze jsem s "odrenyma" usima udelal zaverecne zkousky, abych mohl v pristim roce jit do skoly do 2 rocniku.
Po skole jsem zacal delat pro jinou companii, byla daleko vetsi nez ta prvni, pro kterou jsem delal, nez jsem sel do skoly. Meli jsme skoro 20 zamestnancu a delali jsme prevazne horkovodni topeni pro ruzne skoly, urady, ale i take bytovky.
Prace me opravdu bavila a chlapy me pomahali jak mohli. V teto companii jsem uz zacal vydelavat pekne penize, proto jsem se rozhodl koupit moje prvni auto. Byl to pick-up, Chevrolet S-10. Byl opravdu spolehlivy a mam ho jeste do tedka.
Pak me v Union Hall rekli, ze mam sice oddelanych hodne hodin, ale ze musim opet do skoly, abych vse "dohonil". Rekli me, ze musim jit do skoly na 12 tydnu. To znamenalo 2 a 3 roky skoly dohromady. Moc jsem se na to netesil, ale vzhledem k tomu, ze ma anglictina se lepsila, tak uz jsem nemel tolik obav. Take uz jsem znal hodne z instalaterskych zakonu, ktere jsem v praci "pochytil", tak i toto me hodne pomohlo. Skolni ukoly uz me tez netrvaly cele vikendy, jako v predeslem roce a mel jsem i cas na jine veci.
No tak jsem dokoncil 2 a 3 rocnik meho uceni. Nemohu rict, ze to bylo zase az tak lehke. Zahrnovalo to mnoho instalaterskych zakonu a meli jsme opet hodne domacich ukolu. Jak jsem ale jiz minule psal, zvladnul jsem to docela dobre.
Po skole jsem nastoupil opet do stejne companie, pro kterou jsem delal, nez jsem sel do skoly. Zrejme si me oblibili, protoze jak se dozvedeli, ze uz me skola skoro konci, zavolali do Union Hall a vyzadali si me. Dostaval jsem jiz hodne samostatnych praci a byl jsem na to "hrdy".
V polovine roku (v cervnu) jsme se s Lori dohodli, ze se vezmeme. Chteli jsme si totiz koupit bytovku a nebo duplex. Meli bychom touto cestou zjiskat mortgage "snadneji".
Muj stryc me delal svedka na svatbe a po obradu vsem v restauraci po obede rekl toto:
Kdyz jsem priletel poprve do Kanady, tak me kanadska vlada ubytovala v meste Brandonu v Manitobe. V zimnich mesicich tam byla ukrutna zima, mnohem vetsi nez v Cechach. Mel jsem ty zimy docela dost, proto jsem byl rad, kdyz za mnou na jare prisel muj kamos a rekl me:
Za 3 tydny jedu do Victoria v British Columbia na svatbu svyho brachy. Nechces jet se mnou? Jedu autem, tak kdyz zaplatime spolecne benzin, nebude to tak drahy. Stryc zrovna nemel zadnou praci, tak rika, proc ne. Muze to byt docela prdel.
Takze pry pak odjeli. Cesta jim trvala asi 3 dny, vzdycky nekde prespali v motelu.
Kdyz jsme prijeli do Victoria, rika muj strejc, neveril svym ocim. Bylo koncem brezna, kvetly tam japonske tresne, trava byla zelena, vsude na venkovnich kurtech se hral tenis a bylo tam i mnoho golfovych mist, kde se v te dobe hralo.
Kdyz bylo po svatbe, tak za mnou v nedeli prisel muj kamos a rika: Zitra se musime jet zpet domu do Manitoby, protoze jdu ve ctvrtek do prace. Muj stryc mu rikal: Nezlob se na me, ale ja uz zpatky nepojedu. Zustavam tady, moc se me tu libi. Neboj penize na benzin ti dam.
Jeho kamos rika, ty si snad delas prdel? Ne, ne rika strejc, zustavam tady natrvalo. Jeho kamos rikal, ze kdyby nemel doma vaznou znamost, tak pry zustal ve Victoria taky.
Po svatbe jsme jeli jen na 4 dny na svatebni cestu na sever ostrova Vancover. Byli jsme ubytovani v krasnem hotelu v resortu Ti-Na-Mara.
No tak bylo po svatbe a zacal zase "normalni" zivot.
Snazil jsem se v praci delat i nejake prescasy, aby jsme usetrili vice penez na koupi domu. Jednoho dne jsem delal skoro az do vecera, kdyz za mnou prisel sef a rekl me, ze volala moje zena. Pry ji mam zavolat, ze je to dulezite. Hrozne jsem se divil, protoze Lori me nikdy do prace nevolala. Bylo uz stejne docela pozde, tak jsem rekl ze pojedu domu.
Kdyz jsem dojel domu, Lori me rekla ze se stala rodinna tragedie. Rikala, ze kdyz se muj stryc vracel z prace s jeho synem(Erikem) domu, tak se jedna z helikopter zritila. Volali pry z prace, ze tam poslali zachranare a ze presne nevedi, kdo v te helikoptere byl a kolik lidi zahynulo.
V noci jsme pak dostali zpravu od zeny meho stryce, ze muj stryc je nazivu, ale zahynul Eric. Bylo mu jen 19 let.
Dozvedeli jsme se, ze kdyz muj stryc a jeho syn odletali z prace domu, tak bylo spatne pocasi. Muj stryc volal na Erica, at pry na neho pocka, ale ve vetru ho jeho syn neslysel a nastoupil do prvni helikoptery. Ta hned odletela, aniz by muj stryc mel cas nastoupit. Proto stryc odletel druhou helikopterou. Cestou zacalo snezit a tak se pilot druhe helikoptery vratil zpet na odletovou plochu. Prvni helikoptera se pry dostala do silne snehove boure a pilot zrejme ztratil orientaci. Snazil se pristat na zamrzlem jezere, ale nepovedlo se mu to a helikoptera se zritila do jezera. 7 lidi zahynulo, jen pilot vyvazl z velmi tezkymi zranenimy.
Nikdo z rodiny tomu nemohl uverit. Ja sam jsem byl take v soku. Znal jsem Erica docela dobre, protoze jsem s nimi zil prvnich 6 mesicu v jejich dome. Byl to dobrej kluk a mel do budoucna velike plany. Byla ho opravdu skoda. Muj stryc a hlavne pak jeho zena to nesli velice tezko. Jeste "stesti", ze muj stryc a Eric neleteli ve stejne helikoptere. Byli by mrtvi oba.
Kdyz se pak vysetrovalo, co se vlastne stalo, tak vyslo najevo, ze zakladna(odkud helikopery letali) prikazovala pilotovy at se vrati zpat na zakladnu. Pilot ale odmitl s tim, ze cestu dobre zna. Pilot sice do dneska zije, ale ma ochrnutou pater a poskozeny mozek a nikdo ho za havarii nemohl pro jeho zdravotni potize odsoudit.
Muj stryc dostal z prace 6 mesicu placene volno, to je vse, co pro neho mohli udelat. Po zkonceni pracovni neschopnosti dal muj stryc v dolech vypoved, protoze si nechtel pripominat smrt jeho syna.
Zacal pak delat v jinych dolech, blize k domovu. Dohodl jsem se s mym strycem ze koupime spolecne duplex. Jedna strana bude nase a druha jeho. Nebyl vecne doma a tak by to bylo lepsi i pro jeho zenu, ktera nesla umrti syna velice tezce.
Nasli jsme duplex ve velice pekne oblasti u lesoparku. Nebyl ani tak drahy, protoze vlastnik domu ho jen rentoval. Potreboval nejakou mensi upravu a oploceni. Obe casti byli uplne stejne(dokonce i koupelny) a tak jsem je vyboural a namontoval nove vany, umyvadla a zachody. Pak jsme obe pulky domu vymalovali. To uz jsme samozrejme delali rozdilne, protoze kazdy ma jine napady.
Moje zena a zena meho stryce jezdili do prace spolu, coz byla vyhoda. Travili spolu i hodne casu, coz zene meho stryce hodne pomahalo preckat dlouhou zimu.
Ja jsem v te dobe uz sel do skoly(do 4 rocniku) naposled. Posledni rocnik byl opravdu tezky a musel jsem se hodne snazit, abych ho v poradku zvladnul. Na konci tohoto roku se totiz psal zaverecny test na "Plumbing ticket". Museli jsme ho udelat minimalne na 70%. Bylo tam pres 200 otazek.
Nikdo z nasi tridy nevedel, jestli test udelal. Rikali nam totiz, ze se vysledky dozvime az za 3 tydny.
Byli jsme vsichni dost nervozni a tak jsme se po skole rozhodli jit do jednoho mistniho baru, aby jsme se trochu "uklidnili".
V pondeli jsem sel zase normalne do prace(opet do stejne companie). Delal jsem cely mesic, nez jsem se konecne dozvedel, ze jsem zaverecne zkousky udelal na 83%, coz byl zrejme "zazrak".
Lori na me byla velice pysna a rikala me, ze ma pro me (za mou trpelivost ve skole) odmenu. Zamluvila pro me a pro meho stryce 2 letenky do Cech. Bylo to uz po zmene politiky (v roce 1994), cili se nebala, ze me v Cechach za muj utek zavrou.
Ja jsem nebyl v Cechach od roku 1987, tedy jen 7 let. Muj stryc ale letel do Cech poprve od roku 1968. Oba jsme se moc tesili
Naposledy upravil Rumburak dne pá únor 29, 2008 12:15 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
klarice75
Registrace: 27. 01. 2008 Příspěvky: 13
|
Zaslal: po únor 18, 2008 6:19 pm Předmět: |
|
|
| Rumburaku...vazne super...jen prosim pokracuj.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: st únor 20, 2008 12:13 am Předmět: |
|
|
Velice dobre napsane ale jedna vec porad nezodpovezena.
Stryc rekl:
"Kanadanky nejsou Cesky, ty nejdou s chlapem po 2 dnech do postele."
Tak by me zajimalo jaky je rozdil mezi Kanadankama a Americankama.
Vetsinou je na "pohled" nerozeznas. Apropos nektere Cesky nerozeznas od nekterych Americanek a respektivne Kanadanek a vice-versa. Myslim si je treba udelat nejakou detajilni studiji.AzP  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st únor 20, 2008 11:17 am Předmět: Re: Emigrace 7. dil |
|
|
| Rumburak napsal: | | ..... proto jsem se rozhodl koupit moje prvni auto. Byl to pick-up, Chevrolet S-10. Byl opravdu spolehlivy a mam ho jeste do tedka...... |
Pred par dnama sem na spravach videl ze jeden clovek ma Chevy Silverado co ma blizko k 1.000.000 miles. Originalni motor. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st únor 20, 2008 11:24 am Předmět: Re: Emigrace 7. dil |
|
|
| Anonymous napsal: | | Rumburak napsal: | | ..... proto jsem se rozhodl koupit moje prvni auto. Byl to pick-up, Chevrolet S-10. Byl opravdu spolehlivy a mam ho jeste do tedka...... |
Pred par dnama sem na spravach videl ze jeden clovek ma Chevy Silverado co ma blizko k 1.000.000 miles. Originalni motor. |
Man's '91 pickup passes the 1M-mile mark
http://news.yahoo.com/s/ap/20080212/ap_on_fe_st/odd_million_mile_truck |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: st únor 20, 2008 11:50 pm Předmět: Re: Emigrace 7. dil |
|
|
| Anonymous napsal: | | Anonymous napsal: | | Rumburak napsal: | | ..... proto jsem se rozhodl koupit moje prvni auto. Byl to pick-up, Chevrolet S-10. Byl opravdu spolehlivy a mam ho jeste do tedka...... |
Man's '91 pickup passes the 1M-mile mark
http://news.yahoo.com/s/ap/20080212/ap_on_fe_st/odd_million_mile_truck |
Diky za zpravu, ale nemyslim si ze muj truck ujede 1 milion mili. Tece me tam vsude olej, kvuli male autonehode. Samozrejme to mechanici neodhalili a ted se s tim "potykam" ja
No ale porad to jeste jede, jen musim casteji dolejvat olej  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: čt únor 21, 2008 12:09 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Velice dobre napsane ale jedna vec porad nezodpovezena.
Stryc rekl:
"Kanadanky nejsou Cesky, ty nejdou s chlapem po 2 dnech do postele."
Tak by me zajimalo jaky je rozdil mezi Kanadankama a Americankama.
Vetsinou je na "pohled" nerozeznas. Apropos nektere Cesky nerozeznas od nekterych Americanek a respektivne Kanadanek a vice-versa. Myslim si je treba udelat nejakou detajilni studiji.AzP  |
Pete, to by me take zajimalo, jaky je rozdil mezi Kanadankou a Americankou?
Moje zena se sice narodila v Kanade, ale kdyz ji byly 2 roky, tak se jeji rodice odstehovali do Californie. V te dobe zde v Kanade (jak rikala), nebylo mnoho prace a jelikoz jeji rodice meli v USA pribuzne, tak se na jejich radu do Californie prestehovali.
Kdyz bylo me zene 18 let, tak jeji otec zemrel(stroke)a moje zena s jeji matkou a mladsim bratrem se odstehovali zpet do Kanady.
Do dneska toho vsichni lituji. Co jim hlavne zde v Kanade chybelo? No prece slunicko a to i na vanoce
Mozna ze nekdo jiny by nam mohl napsat, jaky jsou "pravy" Americanky  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|