|
|
| Autor |
Zpráva |
marfdentin Anonymní
|
Zaslal: ne únor 03, 2008 2:16 pm Předmět: GC |
|
|
Můj manžel se zaregistroval v loterii a vyhrál a my jako rodinka jsme to vlastně dostali taky.
Na pohovoru na ambasádě už jsme byli, teď nám už zbývá jen se zbavit majetku tady v ČR a hurá do nového světa, Vím, že to nebude ze začátku žádnej med, ale myslím si, že to za to stojí. Tady v ČR je to čím dál horší.
Mar |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne srpen 09, 2009 3:17 pm Předmět: |
|
|
Preji dobry den,
jsem jeste v cechach, ale vazne uvazuju o zmene pobytu, a prestehovat se do chicaga. Ale vubec nevim jak to v americe chodi. Samozrejme se nechci rovnou stehovat, a nejdriv nakouknout, ale presto by me zajimalo co to tak obnasi postavit si nekde na okraji chicaga domek, kde by se pekne zilo, ale hlavne bezpecne vychovavalo dite! Zajimaji me finance, a vubec vsechny veci okolo... Poradil by mi nekdo? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 2556 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne srpen 09, 2009 9:21 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Preji dobry den,
jsem jeste v cechach, ale vazne uvazuju o zmene pobytu, a prestehovat se do chicaga. Ale vubec nevim jak to v americe chodi. Samozrejme se nechci rovnou stehovat, a nejdriv nakouknout, ale presto by me zajimalo co to tak obnasi postavit si nekde na okraji chicaga domek, kde by se pekne zilo, ale hlavne bezpecne vychovavalo dite! Zajimaji me finance, a vubec vsechny veci okolo... Poradil by mi nekdo? |
Vítej anonyme!
Je to dobře že máš sen žít u Chicága, mít domek v předměstí, a vychovávat si tam děcko. Myslím že to půjde.
Ale napřed si musíš najít práci. Nebo si zajistit jiný zdroj peněz. Máš néco takového? Bez peněz se žije v Chicágu dosti těžko. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po srpen 10, 2009 4:28 am Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Anonymous napsal: | Preji dobry den,
Vítej anonyme!
Je to dobře že máš sen žít u Chicága, mít domek v předměstí, a vychovávat si tam děcko. Myslím že to půjde.
Ale napřed si musíš najít práci. Nebo si zajistit jiný zdroj peněz. Máš néco takového? Bez peněz se žije v Chicágu dosti těžko. |
Zdroj penez by byl, me by zajimalo spis kolik by jich tak muselo byt aby se tam domek dal poridit. S praci pocitam, to je samozrejmost. Nejsem linej clovek, a Chicago je prumyslove mesto,tak podle me bych se tam snad jako strojar s kvalifikaci mohl nejak uplatnit. Ale do ameriky nechci jet s prazdnou, nejaky ten peniz uz mam, a nejradsi bych byl kdybych jeste neco dosetril, a tam mohl rovnou zacit stavet. Jinak dekuji za odpoved. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po srpen 10, 2009 7:08 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | pdmlynek napsal: | | Anonymous napsal: | Preji dobry den,
Vítej anonyme!
Zdroj penez by byl, me by zajimalo spis kolik by jich tak muselo byt aby se tam domek dal poridit. S praci pocitam, to je samozrejmost. Nejsem linej clovek, a Chicago je prumyslove mesto,tak podle me bych se tam snad jako strojar s kvalifikaci mohl nejak uplatnit. Ale do ameriky nechci jet s prazdnou, nejaky ten peniz uz mam, a nejradsi bych byl kdybych jeste neco dosetril, a tam mohl rovnou zacit stavet. Jinak dekuji za odpoved. |
Otazka v kterem predmesti Chicaga a jak daleko od centra, ceny jsou podle toho ruzne ale taky to okoli. V dnesni dobe je vyhodna doba kupovat, stavit se ti nevyplati. Ale pocitej ze normani slusny dum stoji nejmene okolo $200k. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: po srpen 10, 2009 8:34 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: |
Abych Ti odpověděl: ceny v Chicagu za barák jsou od 100,000 do 2,000,000 USD. Záleží na tom co hledáš.
Prohlédni si www.realtor.com .
Ale Anonyme, řeknu Ti že na to jdeš dosti divně. Kupovat barák je to poslední o co se máš zajímat. Napřed si najdi práci. Až jí najdeš, tak teprve potom můžeš se starat o barák.
Z praktického důvodu je to nesmysl: nevíš kde najdeš práci. Když najdeš práci 100 mil dál od domu, tak jako budeš dojíždět 2 hodiny jednou cestou každý den? Nebo prodáš barák a koupíš si novej?
Dále je to nesmysl z finančního hlediska. NIKDO Ti nedá půjčku na barák; nemáš credit history, nemáš práci, nemáš nic. Myslíš si že kdyžby do banky přišel někdo z Číny a požádal by o půjčku, aniž by měl v ČR zakotvení, nebo práci, že by mu daly prachy na koupení baráku?
Neboj se, v jakékoliv velkém městě si najdeš práci, tak tam budou předměstí které jsou pěkné, a předměstí které jsou velice drahé, a předměstí které jsou velice chudé. Je to jedno jestli to je Miami, Seattle, Omaha, New York, New Orleans, nebo Chicago.
Najdi si práci, přele |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po srpen 10, 2009 8:34 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Anonymous napsal: | | pdmlynek napsal: | | Anonymous napsal: | Preji dobry den,
Vítej anonyme!
Otazka v kterem predmesti Chicaga a jak daleko od centra, ceny jsou podle toho ruzne ale taky to okoli. V dnesni dobe je vyhodna doba kupovat, stavit se ti nevyplati. Ale pocitej ze normani slusny dum stoji nejmene okolo $200k. |
A to uz je cena za zarizeny dum nebo hola stavba? A co polatky? Tyhle penize bych snad dohromady dal, ale uz by mi asi moc nezbylo, mozna na nejaky to auto. Ale nechtel bych aby me zrujnovaly prvni poplatky za spotrebu v dome-elektrina, voda atd. Jak to tam prosim chodi s timhle? Diky moc. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 1407 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: po srpen 10, 2009 11:11 pm Předmět: |
|
|
Anonyme. V dobe krize kdy vetsina Americkych nemovitosti klesla o 50% nekdo kdo chce prijet do U.S. z Cech a stavet si barak by mel radsi stavet v Cechach. Jestli nechapes tenhle zakladni koncept porad se anebo zajdi si do knihovny a trochu se nauc o financich a investmentech.
Nepral bych Ti aby jsi ztratil to co chces investovat v cizi zemi bez nejakych solidnich znalostich a znamostich. Podivej se po CR a Morave.Je tam hodne krasnych mist kde jsem si jisty ze budes stastejsi.Chicago je krasne na pohlednicich a mozna tyden dovolene. Bud tam prez zimu a jestli jses jako ja tak se nikdy nevratis.Jen takova rada.AzP  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: po srpen 10, 2009 11:53 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: |
A to uz je cena za zarizeny dum nebo hola stavba? A co polatky? Tyhle penize bych snad dohromady dal, ale uz by mi asi moc nezbylo, mozna na nejaky to auto. Ale nechtel bych aby me zrujnovaly prvni poplatky za spotrebu v dome-elektrina, voda atd. Jak to tam prosim chodi s timhle? Diky moc. |
Anonyme, neber to ve zlém, ale ptáš se na úplné ptákoviny. Na těch věcí skoro vůbec nezáleži. Je to jako kdyby jses chystal přestěhovat na druhou stranu ČR a ptal jestli vyrírají smetí v pondělí nebo ve čtvrtek.
Jestliže budeš mít někde práci, buď si ujištěn že tam nějaký barák co se Ti bude líbit najdeš. Neboj. Najdi si kolik Ti práce vydělá, a podle toho si vybereš barák. Musíš napřed najít práci a postarat se o povolení v USA pracovat, a pak se ptej na nemovitosti.
Ale abych Ti odpověděl na Tvé otázky: v USA se baráky neprodávají zařízené. Jestli si kupuješ barák a líbí se Ti nějaké křeslo co dřívější lidi tam mají, tak to dáš (nebo měl bys to dát) na rozdílnou smlouvu než nemovitost. Jedině kuchy |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út srpen 11, 2009 6:00 am Předmět: |
|
|
| AzPete napsal: | Anonyme. V dobe krize kdy vetsina Americkych nemovitosti klesla o 50% nekdo kdo chce prijet do U.S. z Cech a stavet si barak by mel radsi stavet v Cechach. Jestli nechapes tenhle zakladni koncept porad se anebo zajdi si do knihovny a trochu se nauc o financich a investmentech.
Nepral bych Ti aby jsi ztratil to co chces investovat v cizi zemi bez nejakych solidnich znalostich a znamostich. Podivej se po CR a Morave.Je tam hodne krasnych mist kde jsem si jisty ze budes stastejsi.Chicago je krasne na pohlednicich a mozna tyden dovolene. Bud tam prez zimu a jestli jses jako ja tak se nikdy nevratis.Jen takova rada.AzP  |
AZ zase jsi to nepochopil, on nechtel investovat ale se do Chicaga prestehovat, ale i kdyby tak prave tim ze ceny klesly tak je dobre nakupovat. Nevim proc by jsi cekal s koupi az ceny zase povyskoci, ale to je natobe kazdy ma svou logiku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út srpen 11, 2009 6:05 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Anonymous napsal: | | Anonymous napsal: | | pdmlynek napsal: | | Anonymous napsal: | Preji dobry den,
Vítej anonyme!
Normalne se domy nekupuji za hotovost ale mensi cast zaplatis a zbytek je pujcka, ty jako novy pristehovalec by jsi nemel credit history coz je finacni history/zodpovednost v USA. Ale i tak se da vyridit pujcka jenom s tim ze musis slozit vetsi cast v hotovosti. Standard je 20% takze by to bylo vic. Ale jde to vyridit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 543 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: út srpen 11, 2009 8:38 am Předmět: |
|
|
Mas mnoho problemu. Stavet si vlastni dum absolutne vubec nema cenu.
1. Neznas mistni normy a typy staveb
2. Od zacatku, od doby kdy si podas "Building Permit Application to muze klidne trvat rok nez se muzes do baraku nastehovat
3. Utratis tisice a tisice za architekty, inzenyri a inspectory.
4. Kazdej remeslnik te okamzite ojeba kdyz zjisti ze nemas paru
5. Remeslniky budes potrebovat protoze mnoho veci nesmis delat sam.
6. Dostat hypoteku jenom na pozemek a na dum ktery neexistuji je pomerne obtizne.
7. Behem stavby musis nekde zit, budes si platit byt nebo hotel
8. Stravis spoustu casu se remeslnikama, s inspectorama s kteryma budes mit problemy se domluvit.
Na druhe strane kdyz si koupis novy nebo nekolik let stary dum, nastehujes se tam za nekolik tydnu a musis se starat jenom o nabytek a zarizeni, jako pracku, lednicku a tak dale.
Poplatky. Prvni vec je ze budes muset platit "Property Tax" ktera muze byt nekde mezi 1.5% a 2.5% ceny domu rocne. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: út srpen 11, 2009 9:47 am Předmět: |
|
|
Anonyme, souhlasím s Bouncing. Má pravdu. Nemá cenu stavit. Zvláště v době dnešních cen. Lidi staví jen když nic co je na trhu jim nevyhovuje.
Ale jestli Tvůj sen je si postavit svůj dům podle svých představ, tak kup si malý neudržovaný barák, a dej ho do pucu, a zvěč ho. Been there, done that. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dawe Anonymní
|
Zaslal: ne listopad 01, 2009 5:21 pm Předmět: NYC |
|
|
Zdravím,
jen jsem se chtěl zeptat na to, jak už tady někdo psal že žije v NYC, jak to má s bydlením, jestli bydlí v bytě tak jestli si platí nájem a na kolik ho to vyjde atd. a jak se do USA vůbec dostal.
Předem děkuji za odpověď |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá listopad 20, 2009 9:23 pm Předmět: |
|
|
| jak v kazdem velkomeste sveta zalezi v jake casti zijes a potom je ta cena, |
|