|
|
| Autor |
Zpráva |
mato Anonymní
|
Zaslal: ne červenec 09, 2006 4:51 am Předmět: Re: Truckeri |
|
|
| american chopper napsal: | Zakladam tohle tema,protoze doufam,ze sem par truckeru chodi..nejezdim dlouho a mam par otazek,tak jestli chcete nekdo o tehle praci dat debatu,tak prosim napiste..
Dik | ahoj ja by som sa ta chcel opytat kolko zarobi taky sofer kamionu diki |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 786 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: po červenec 10, 2006 3:31 pm Předmět: |
|
|
| Chopper, my main man, uz dlouho zadny prispevek, netvrd, ze Ti ten bic, co sis na sebe upletl, uz vubec nedovoli napsat nejake ty cerstve zazitky svym cyber-kamaradum tady foru ... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Trucker Alex
Registrace: 02. 01. 2008 Příspěvky: 6 Bydliště: my Truck /EU/
|
Zaslal: st leden 02, 2008 9:28 am Předmět: |
|
|
Zdravim Vas truckeri,
koukam, procitam, parada poctenicko, jen tak dal.Chlapi, jsem dalsi adept na to prijet k Vam za velikou louzi zacit neco noveho, protoze jsme si uz proste s mamou rekli, ze evropa stoji proste cim dal za prd co se dopravy tyce. Mozna mi to potvrdi i kluci co jezdi na stalo v UK, ci Spanelsku a Italii.
Nove a tvrde novinky v oblasti techniky a kontroly ridicu myslim uz totalne nasr... nekolik kolegu ze toho uz i nechali. Od digitalnich karet do tachografu az po mega kontroly celni spravou, vahy a dale si uz clovek zacina pripadat jako pojizdna kalkulacka, protoze uz dnes vim, ze pokud vyrazim v 15hod z Plzne, budu nejspise spat na 2-3 parkovisti za AAchenem a to se stava velikou rutinou a nudnou zalezitosti.Do toho chodi zpravy na mobil ci gps, proc jedes tak pomalu, protoze zakaznik uz davno ceka dodavku...Des,bes. Nic,urcite mate plno zprav od kolegu jak se tady jezdi, ale poradte jak zacit, kde se ptat, co vyridit apod... Je to nekonecne tema, ktere myslim obohati dost kluku, kteri maji podobny umysl jako treba ja, ze se sebere a zacne jezdit truckem v USA.Myslim ze je dost srdcaru kteri podstoupi tu velikou zmnenu a pujdou za tim, kdyz se podeli o nejake to info.... Jinak diky za prostor, zdravim Vas vsechny a vsem hodne mil bez nehody )) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Trucker Alex
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 5:53 pm Předmět: Re: USA - UK |
|
|
| dave napsal: | Tak koukam na to vase forum a vidim, ze v USA Cesi spolu vice drzi nez v tady v UK. Mozna je to tou vzdalenosti. Ja uz rokim jezdim s truckem pro jednu agenturu v Manchesteru.
Penize slusny, skoro kazdy den jsem doma, kvlalitni auta, ale... America to neni.
Britanie je proste porad magicka EU. Speed camery, APRN ( automaticke kamera napojena na pocitac co ti precte spz zisti jestli mas zaplacenou dan, kolik mas povolenou maximalni vahu a o kousek dal je vaha nove generace, ktera te zvazi i v plne rychlosti.) Takoe vecicky jsou cca co 10 mil. Speed camery pak co cca 3-5 mil. Ve meste na "kazdem rohu".
Za kazdy poruseni rychlsti, maximalnich doby rizeni , spatne parkovani, atd. chytnes 3 body na ridicak. Kdyz jich mas 12, tak si muzes na rok hledat novou praci.
Polaku je tu habadej, vetsinou po autoskole, nebo se najdou i takovi co maji padelane ridicaky.
Vyhoda tady je, ze nepotrebujes pracovni povoleni - jedina pozitivum naseho clenstvi v Unii.
Ja jsm uvazoval nad Canadou. Kazdy mesi tady v Manchestru jsou "nahaneci" dopravnich firem z Canady a zaridi vse od letenek az po work. per.
Mate nejakou zkusenost? |
Zdarek chlapi,
mam dotaz.. Koukal jsem na foru na ty vase prispevky..... Jde o to ze jsem pevne rozhodnuty pro to cokoliv udelat abych to co nejdrive osedlal take.... Proste long haulage je porce....
Mam otazku.... Je to opravdu tak tezke v U.S. sehnat legalne truckerskou praci ??? Zkousel jsem to 2x v Kanade, tam neni problem jak s praci tak s pracovnim povolenim.Po mne v Kanade chteji tech 2000CAD za vymenu ridicaku, coz povazuji za normalni a pocitam s tim, ale jeste za veskery servis si uctuji penize jako blazen... Vcera mi zrovna prisel email, ze mne firma BISON velice rada zamestna protoze ma nedostatek truckeru pro long haulage .......
Problem je v tom, ze kazda tahle firma ma svoji agenturu jako treba First Canadian Imigration service, kde musim nejdrive s nima vyridit vse potrebne.... To chapu ze Evropani si potrebuji vyridit potrebne formality, ale aby mi za to nauctovali 8300CAD plus 5procent jeste za moji pritelkyni, ktera by mne nasledovala, to se mi zda trochu pritazeny za vlasy.... Jaky mate na to nazor nebo zkusenost???
Jsem do toho tak zakouslej, ze proste to chci dokazat, jdu za tim a onech skoro 10 000CAD je az posledni varianta co bych chtel udelat ze to poslu nekam, kde mi treba za par mesicu poslou ze to nevyslo... Vite co myslim...
Problem je ze se semnou jako s Evropanem nechce moc nikdo bavit o praci....nejdrive imigracni a pak prace... Ale bez contractu to asi nepujde, tak ze zacarovany kruh....
Priznam se ze bych si musel na to pujcit penize, protoze i kdyz vydelavam v Cesku na trucku, tak nasetreno tolik fakt nemam...
NEMATE NEKDO NEJAKOU RADU, ZKUSENOST A POD ???
Diky za jakekoliv info..
Hodne mil bez nehod.
Alex |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: so únor 02, 2008 2:33 pm Předmět: |
|
|
Hmm, a nic.
Ja teda o Kanade nic moc nevim, jenom to, ze vetsina kanadksych ridicu jezdi aspon cast svych nakladu mimo CA (pac tam maji jenom jednu dalnici, jak jsme se vsichni dozvedeli z jedne episody "South Park" ), coz by's ty delat nemohl. Taky mi neni jasne, jakym zpusobem ti "vymeni" ridicak. Nevim jak v CA, ale tady nikoho evropsky ridicak nezajima a DMV uz vubec ne, tudiz nejaka vymena nepripada v uvahu. Pokud se sem jednou dostanes, tak budes muset znova do autoskoly jako vsichni novacci a absolvovat vsechny pisemne i prakticke testy. Delat CDL na vlastni pest (bez autoskoly)nedoporucuju, i kdyz se to da s dobou anglinou a zkusenostma zvladnout. Nejenom to - jak uz se par lidi presvedcilo, neni autoskola, jako autoskola a solidni firmy (t.j. vsichni krome polskych kriminalniku) vesmes chteji certifikovane skoly, nez nekoho zamestnaji. Takze ja byt tebou tak se si dam bacha na firmy, ktere po tobe chteji penize predem a tuplem bacha na firmy, ktere slibuji, ze ti "vymeni" ridicak za kanadsky nebo americky. Spravny recruiter by po tobe nejenom nemel chtit nic predem, ale nemel byt chtit vubec nic, period. Samozrejme to nedelaji zadara - tyto seriozni agentury svoje penize dostavaji od tech firem (zamestnavatelu), pro ktere rekrutuji.
Jo, jo, Bison neni jedina firma, ktera by brala ridice z EU nebo Australie, ale papiry se nikomu vyrizovat nechce. A samozrejme bez prace nejdou papiry vyridit ... a bez papiru nejde vyridit prace ... a |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Trucker Alex
|
Zaslal: so únor 02, 2008 3:01 pm Předmět: |
|
|
| Big_Rig napsal: | Hmm, a nic.
Ja teda o Kanade nic moc nevim, jenom to, ze vetsina kanadksych ridicu jezdi aspon cast svych nakladu mimo CA (pac tam maji jenom jednu dalnici, jak jsme se vsichni dozvedeli z jedne episody "South Park" ), coz by's ty delat nemohl. Taky mi neni jasne, jakym zpusobem ti "vymeni" ridicak. Nevim jak v CA, ale tady nikoho evropsky ridicak nezajima a DMV uz vubec ne, tudiz nejaka vymena nepripada v uvahu. Pokud se sem jednou dostanes, tak budes muset znova do autoskoly jako vsichni novacci a absolvovat vsechny pisemne i prakticke testy. Delat CDL na vlastni pest (bez autoskoly)nedoporucuju, i kdyz se to da s dobou anglinou a zkusenostma zvladnout. Nejenom to - jak uz se par lidi presvedcilo, neni autoskola, jako autoskola a solidni firmy (t.j. vsichni krome polskych kriminalniku) vesmes chteji certifikovane skoly, nez nekoho zamestnaji. Takze ja byt tebou tak se si dam bacha na firmy, ktere po tobe chteji penize predem a tuplem bacha na firmy, ktere slibuji, ze ti "vymeni" ridicak za kanadsky nebo americky. Spravny recruiter by po tobe nejenom nemel chtit nic predem, ale nemel byt chtit vubec nic, period. Samozrejme to nedelaji zadara - tyto seriozni agentury svoje penize dostavaji od tech firem (zamestnavatelu), pro ktere rekrutuji.
Jo, jo, Bison neni jedina firma, ktera by brala ridice z EU nebo Australie, ale papiry se nikomu vyrizovat nechce. A samozrejme bez prace nejdou papiry vyridit ... a bez papiru nejde vyridit prace ... a |
Zdravim,
ano presne tak jsem to myslel.... Omlouvam se : samozrejme ze ten ridicak jsem myslel vymenit jako absolvovat autoskolu.... myslim ze cena se pohybuje 1500 az 2000CAD. No a to je prave to, ze vzdy kontaktuji firmu, ta ma zajem jako blazen a jak zjisti ze jsem z Evropy,pro Canadu uz nehraje roli Belgie a Cesko jak mi bylo receno Canadskym imigracnim urednikem, ktery se mnou jiz absolvoval 20 minutovy pohovor- nevidel v nicem problem a pak prisla vzdy ta osudova zprava ......zaplat kubrte, zaplat..... myslim ze bych mohl si zajistit pracovni povoleni od tud pres ambasadu ale vzdy se mne zepta jestli mam prislib pracovni smlouvy a to je ten zadrhel sakrys, no.... nikdo mi smlouvu predem neposle, kdyz o ni poprosim po vymene informaci, zivotopisu a vseho mozneho, tak mne odkazou pouze na tyhle agentury ktere okamzite s prvni informaci poslou cislo uctu..... v poslednim pripade to bylo 8400CAD CELKEM ...... to je trucking.......
nekoho neco napada lidi ???
US trucking radeji ani nezkousim, jak jsem nejak studoval moznosti, je to asi jeste tezsi jak ta Canada...... hm.... pro spoustu lidi to asi nadosmrti zustane americkym snem, protoze je nekdy dost nemozne se k te praci vubec legalne dostat, ze?
Ahoj |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 404 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: so únor 02, 2008 5:23 pm Předmět: |
|
|
ALEXI zkus se nad ti zamyslet jinak!! Jestli chces byt trucker? nebo v Canade?
jestli v Canade tak proste prijedes zacnes neco delat a casem treba budes jezdit truckem jestli te to jeste bude bavit.mnoho stesti |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Trucker Alex
|
Zaslal: ne únor 03, 2008 3:02 am Předmět: |
|
|
| Henek napsal: | ALEXI zkus se nad ti zamyslet jinak!! Jestli chces byt trucker? nebo v Canade?
jestli v Canade tak proste prijedes zacnes neco delat a casem treba budes jezdit truckem jestli te to jeste bude bavit.mnoho stesti |
Ahoj
dekuji za uvahu..... no ja myslim ze je jedno cim clovek by chtel byt, jde o to ze jako asfalter, pokladac kobercu, reznik, hodinar...... zrejme narazim na stejny problem a to je : k pracovnimu povoleni potrebuji pracovni smlouvu...... k pracovni smlouve potrebuji pracovni povoleni......jak zde chytre popsal Big_Rig.... To je jadro veci ktere stoji za uvahu.... Ale vim co se snazis rict... Dostat se do zeme za jednodusich podminek a pak se do toho dat, ale rekni co je tak slozite jako ridit truck ??? Pro nekoho samozrejmost jako kdyz chodi,sedi, lezi...pro nekoho neprekonatelna predstava... Samozrejme ze jsem se rozhodl pro Canadu a truckersky zivot za mne uz vybral osud sam uz pred deseti lety...i kdyz jsem tomu napomohl sam ..... zdravim.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 404 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: ne únor 03, 2008 7:21 am Předmět: |
|
|
| nechal jsem odkaz tusim v sekci "VIZA"web jak do canady |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: po únor 04, 2008 3:56 pm Předmět: |
|
|
Hmm, mne se na tom nejvic nelibi to, ze po tobe chteji penize predem a taky je mi podezrele to s tim ridicakem - tady v US, uz dneska vsechny vetsi spolecnosti maji vlastni autoskoly, tudiz mas rdicak zadara za podminky, ze u nich zustanes zalezi na firme, ale ten kontrakt byva 1-3 roky + buy out option. Ale na stranu druhou - 2000 za autoskolu se mi zda malo. Proste chtit penize predem se mi nelibi - bud by ti na rovinu meli rict, ze to nejde nebo poslat contract a zacit vyrizovat. Ale je mozne, ze uz se parkrat spalili a lidi jim zdrhli nebo si to rozmysleli, tak uz jsou opatrni. Placeni na ambasade se nevyhnes - tudiz to, ze po tobe chtel penize imigracni urednik se mi zda samozrejme.
Jinak Henek ma pravdu, primo mi to sebral z huby - nejdriv se dostan do Kanady a pak res teprve jak si splnit sny. Neznam nikoho, kdo by vylezl z letadla a sedl do trucku. Kazdy z nas se k tomu nejak propracoval a nekterym to trvalo roky a roky. Odjed do CA pres nejakou agenturu, ktera hleda lidi na jiny druh prace a az budes tam a budes mit kanadske doklady jako je jejich ridicak na osobak a ekvivalent naseho SSN, tak si po vecerech udelej CDL u nejake solidni autoskoly, ktera ti uz sezene job. Takhle jsem to udelal ja tady - prihlasil jsem se do autoskoly, zacvakal $5000 a jeste nez jsem mel v ruce CDL, tak jsem byl oficialne zamestnancem Swiftu. Swift bych sice nedoporucoval, pac je to asi nejvetsi banda S.O.B.s v truckingu, ale kdyz uz te nikdo jiny nebude chtit vzit, protoze jsi prilis mlady a jeste k tomu cerstvy imigrant, jako se stalo me (taky me odmitlo 100 firem, nez me oni vzali), tak tihle parchanti berou kazdeho, protoze jsou self-insured. To znamena, ze o tom, koho zamestnaji, rozhoduji oni sami a ne jejich insurance carrier, jako to mam ja a zbylych 99% spolecnosti. Treba ja bych te vzal zfleku, ale - musel bys mit platne SSN, platne CDL, 2 roky praxe tady ve Statech u nejake spolecnosti, ktera zasila reporty na DAC a MVR a ne vic nez 1ticket/1accident za posledni 3 roky. A momentalne i vlastni truck , pac se mi uz pul roku nedari sehnat zadny leasing/financing. Moje stara leas company sla do vecnych lovist a oni byli jedini, kdo byli ochotni financovat bez credit ratingu, kdyz teda nepocitam financovani ve stylu - "50% down payment, 30% uroku a kdyz zaplatite jenom jednu splatku se spozdenim, tak poslem repo na vas truck, jatra, levou ledvinu a prvorozeneho syna". Shyte, sem vedel, ze me ten muj laxni pristup k budovani kreditu jednou hryzne do pr... .
O tom, jak se dostat do Kanady uz tady toho bylo napsano spousta, takze staci projit forum a tech odkazu na agentury atd. je tu spousta. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Dana_MI
Registrace: 26. 12. 2006 Příspěvky: 467 Bydliště: Michigan, Algonac
|
Zaslal: út únor 05, 2008 1:02 am Předmět: |
|
|
Hey Rigu, holky beres taky ?
Ja jen ze kancelarske profese mi uz lezou krkem zacinam vazne premyslet o necem jinem. A jestli neco miluju, tak je to rizeni - uz od prvni chvile, co jsem ve 12-ti sedla za volant. Sice by manzel trochu brblal, ale on uz se chudak jako zena v domacnosti pomerne aklimatizoval (je medically retired, pracovni uraz). |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
|
Zaslal: út únor 05, 2008 5:39 pm Předmět: |
|
|
Jak uz jsem psal - mne to je putna, pokud nekoho akceptuje moje ins. company, tak muze byt treba hermafrodit. Shodou okolnosti - nedavno jsem slibil jedne dame (ona myslim neni hermafrodit) z Philly, ktera diky spatne anglictine a nedostatku zkusenosti nemuze najit uz 4 mesice od ukonceni autoskoly job, ze hned jak z nekoho vymlatim truck, tak se ji ozvu a vezmu ji jako trainee. Ted uz jenom sehnat nejaky "non-traditional line of credit". Kdyz napochoduju do normalniho autobazaru, tak vesmes neni financing problem, i bez creditu. Ale u CMVs, ktere straceji hodnotu pomaleji nez auta a jsou v podstate "samovydelecne", je to jako u Kubrta a jeho snahy dostat se sem nebo do CA - zacarovany kruh. A to mam vyhlednute same bargain trucks & fixer uppers pod $15K. F@k, F@kitty, F@k, F@k, F@k
Ted jeste k tomu budu muset na ambasadu, pac vsechny penize doma, jsou pod mym jmenem a rodice se k nim nemuzou najednou dostat. Udajne plna moc od americkeho advkata je na prd a musi to byt z ambasady, div, ze si v te bance nedupli nozickou. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
trucker66
Registrace: 04. 03. 2008 Příspěvky: 3 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út březen 04, 2008 3:54 pm Předmět: |
|
|
| Trucker Alex napsal: | Zdravim Vas truckeri,
koukam, procitam, parada poctenicko, jen tak dal.Chlapi, jsem dalsi adept na to prijet k Vam za velikou louzi zacit neco noveho, protoze jsme si uz proste s mamou rekli, ze evropa stoji proste cim dal za prd co se dopravy tyce. Mozna mi to potvrdi i kluci co jezdi na stalo v UK, ci Spanelsku a Italii.
Nove a tvrde novinky v oblasti techniky a kontroly ridicu myslim uz totalne nasr... nekolik kolegu ze toho uz i nechali. Od digitalnich karet do tachografu az po mega kontroly celni spravou, vahy a dale si uz clovek zacina pripadat jako pojizdna kalkulacka, protoze uz dnes vim, ze pokud vyrazim v 15hod z Plzne, budu nejspise spat na 2-3 parkovisti za AAchenem a to se stava velikou rutinou a nudnou zalezitosti.Do toho chodi zpravy na mobil ci gps, proc jedes tak pomalu, protoze zakaznik uz davno ceka dodavku...Des,bes. Nic,urcite mate plno zprav od kolegu jak se tady jezdi, ale poradte jak zacit, kde se ptat, co vyridit apod... Je to nekonecne tema, ktere myslim obohati dost kluku, kteri maji podobny umysl jako treba ja, ze se sebere a zacne jezdit truckem v USA.Myslim ze je dost srdcaru kteri podstoupi tu velikou zmnenu a pujdou za tim, kdyz se podeli o nejake to info.... Jinak diky za prostor, zdravim Vas vsechny a vsem hodne mil bez nehody )) |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
trucker66
Registrace: 04. 03. 2008 Příspěvky: 3 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: út březen 04, 2008 4:00 pm Předmět: |
|
|
| nepremyslej ,sedni na letadlo a prilet do Kanady.Hledat praci v Kanade a sedet pritom doma v cesku na zadku,je to same,jako bys vzal ( nevim kolik ,treba 50 000 ) a rovnou je hodil do zachodu...nikdo ti nic nezaridi ,akorat te o ne co nejrychleji ojebe |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|