Vendy

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Vendy

Autor Zpráva
AUTONEHODA
Anonymní

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2008 12:44 pm    Předmět: Vendy Odpovědět s citátem

Ahoj lidi, chtela bych se zeptat jestli nekdo nema zkusenosti v teto oblasti. Mela jsem autonehodu ridim pochopitelne na mezinarodni ridicak protoze jsem nehodu nezavinila i presto jsem si sehnala pravnika ten mi rekl ze se zdravotni ucty pokryji z pojistek a druhou stranu zaluje, abych dostala nejake bolestne. Chci se zeptat jestli to nebude mit nejaky dopad na INS.Nevi nekdo jak to chodi?????Diky
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2008 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dej si pozor. Tvuj pravnik musi vedet jaky je tvuj status tady a ze mas jenom mezinarodni ridicak. Taky bych pravnikovi vysvetlil ze nechces aby se to dostalo k soudu -protoze technicky nemas pravo tady jezdit s mezinarodnim ridicakem kdyz tady bydlis permanentne. To si druha strana lehce zjisti a vsadim se to pouzijou proti tobe. Jestli se parvnikovy podari "settle out of court" tak je to dobre, jestli ne tak si dej pozor. Je uplne mozne ze USCIS se do toho zamota kdyz ji ta druha strana da vedet co se deje. Mas svoji vlastni pojistku?
Vendy
Anonymní

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2008 5:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dik za odpoved, zdravotni pojistku nemam, auto pojisteni melo. Byla jsme zranena a ucty se vysplhaly na 15000$ tak proto jsem sla za pravnikem jinac bych to nechala bejt. Opravdu dik za nazor.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2008 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zaprvé, welcome to Chicago-cz, Vendy.

Zadruhé, píšeš že máš právníka který Ti to vyřizuje. Vůbec nechápu proč se ptáš lidí zde, kteří neznají Tvojí situaci, nevědí co v Tvé situaci je nebo není podstatného, a neznají zákony státu kde žiješ. Na to ten právník je. Jestliže jsi podepsal smlouvu, a jseš jeho klientem, tak všechny tyto otázky on Ti může, i musí, odpovědět. Právník Ti má sloužit stejně jako by Ti sloužil např. klempíř který ti zavádí vodovod do koupleny. Představ si že kdyby jsi chtěl si zařídit novou koupelnu, a zde by jses ptala: “Můj klempíř chce zavést někde 5/8-palcové trubku z mědě, ale já myslím že by měl použít ½-palcove schedule 40 trubky; co si o tom myslíte vy?” Zeptej se jeho; on to zná, on ví co je potřeba dělat. Já, Ty, nebo kdokoliv zde Ti nemůže poradit tak jak on. Mohla by jsi napsat proč se obracíš s těmito otázkami zde a né na něho?

K pár věcím co psal bounce:
(1) Není veliká naděje že půjdeš k soudu. Asi 95 až 98% žalob je settled. Máte police report? Jestliže ano, a jestliže Vy nebo ti oproti s tím silně nesouhlasíte, tak buď jistá že že to bude řešené mimo soud.

(2) Je to možné že i kdyby žaloba se před soud dostala, tak se Tvůj status před soud ani nedostane. Aby se něco před soud dostalo, musí to být povoleno různými pravidlami, hádal bych že status se před soud nedostane. Ale jen hádám; nevím -- záleží na mnoha věcech.

(3) Jak jistě víš, právník musí se Tě zastávat ale taky musí řikat pravdu před soudem. Kdyby věděl že jsi něco provedla co je proti zákonu, a u soudu byl zeptán „provedla to”, tak byl problém: nemůže říct že jsi to provedla (protože je to oproti Tvých zájmů a tak oproti pravidel), ale nemůže lhát (protože to je taky oproti pravidel). Ale není problém mu něco zdělit aniž by jsi mu to řekla; něco jako ve smyslu: „bylo by to pro mě těžké říct že jsem to neudělala.” Wink
Vendy
Anonymní

PříspěvekZaslal: út leden 15, 2008 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diky, s pravnikem jsem to samozrejme konzultovala, uklidnuje me ze muj case je velice simple tak jen jsme chtela tady vedet nazor lidi jestli nekdo nahodou neprosel necim podobnym...Jeste jednou dik
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st leden 16, 2008 5:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bouncingczech napsal:
technicky nemas pravo tady jezdit s mezinarodnim ridicakem kdyz tady bydlis permanentne.
Proc pises, ze nema pravo jezdit s mezinarodnim ridicakem? Vzdyt prece kdyz sem nekdo (ted beru legalne) imigruje, tak hned druhy den nebude mit US ridicak (to technicky zvladnout proste nejde) a byt tu bez auta je nesmysl. Jezdit nejakou dobu na cesky ridicak + mezinarodni (vydany v CR) je naprosto legalni. Rekli mi to nejen na Secretary of State (byla jsem lina si nechat prekladat CR ridicak, aby mi prominuli 30 "zkusebnich" dni, kdy musis jezdit pod dozorem nekoho jineho; tak mi rekli at jezdim na mezinarodni a temporary permit at neukazuji do absolvovani prakticke zkousky z jizdy a ziskani normalniho ridicaku), ale potvrdilo mi to i par policajtu.
Ono Te po chvili to stejne donuti si ten US ridicak udelat - me k tomu dokopala pojistovna (dali mi na to 3 mesice; jinak by mi zrusili pojistku na auto).
Jiste, pokud by slo o mezinarodni ridicak vydany v US, tak to je jine kafe.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st leden 16, 2008 8:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
bouncingczech napsal:
technicky nemas pravo tady jezdit s mezinarodnim ridicakem kdyz tady bydlis permanentne.
Proc pises, ze nema pravo jezdit s mezinarodnim ridicakem? Vzdyt prece kdyz sem nekdo (ted beru legalne) imigruje, tak hned druhy den nebude mit US ridicak (to technicky zvladnout proste nejde) a byt tu bez auta je nesmysl.

Záleží na okolnostech. Zákony ohledne řidíčských průkazů je věc státní vlády a né federální vlády, tak třeba co je možné v Michiganu není možné v Californii, nebo opačně. Pro lidi kteří se permenentně přestěhují do státu, tak ve většině států musí do určité doby (třeba 30 nebo 60 dní) si udělat místní řídičák. Co to přesně zmanemá se „permenetně přestéhovat”? Co vím? Záleží na okolnostech. Co když např. mladík jde na vysokou v jiném státu; je jeho adresa na koleji permenantní? Co takhle jestli si tam najde soukromej byt nebo mu tam rodiče koupí malý nemovitost? Co takhle snow birds -- je jejich domov v New Yorku, nebo na Floridě?

Nevím jaký je zákon ve státě kde Vendy žije, nevím jaká je její situace, tak je těžké posoudit (alepoň pro mě) jestli může nebo nemůže jezdit na mezinárodní řidičák.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st leden 16, 2008 9:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

"When you make your home here or take a job and you want to drive in California, you must apply for a California driver license within 10 days." Tohle je z California Driver's Handbook. Kdyz je tady nekdo jako "visitor" nebo "tourist" tak muze pouzivat license z jeho statu ale ta musi byt platna. Jestli se nemylim, tak mezinarodni license je platna jenom rok, coz neni dlouho.
Pred lety, kdyz jsem zil ve Svedsku a jezdil jsem do US pravidelne, me jednou zastavil polda v pujcenym aute. Moc otazek se mne ptal, kde ziju, ale nakonec mne pustil bez pokuty protoze jsem pouzil svedskou license.
Tady se to policajtum moc nelibi kdyz mas licensi z jineho statu protoze si te nemuzou zkontrolovat na svi databazi. Je ale uplne mozne ze dostanes jenom "warning" a tim to bude koncit.
kim
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne leden 20, 2008 2:39 am    Předmět: nehoda Odpovědět s citátem

Meli jsme podobny pripad vse zaplatil ten co zavinil nehodu.Pri jednani s pravnikem nikoho nezajimal statut,take jsem mel mez.rid.Pravnik nechtel nic zaplatit az po ukonceni 10%.Pocitej,ale nejmene rok a pul vyrizovani,kdyz budes chtit odskodne.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Pomoc SOS Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com