|
|
| Autor |
Zpráva |
Klara Soukupova
Registrace: 07. 01. 2008 Příspěvky: 5
|
Zaslal: po leden 07, 2008 4:23 am Předmět: Svatba s americanem v USA nebo v CR? CO JE LEPSI? |
|
|
Svatba s americanem v USA nebo v CR? CO JE LEPSI?
Ahojky lidiciky. Mam na vas dotaz.
Mam pritele americana uz 2 roky. Chteli bychom se vzit, ale nevime co je pro nas lepsi jestli se brat tady v CR nebo v USA, abych snadneji dostala vsechny papiry, prac. povoleni, GC a tak. On zije v New Yorku, kde jsem s nim zila poslednich 6 mesicu na turisticka viza a ted jsem se vratila domu zpet abych nepresahla termin viz. Mam viza na 10 let B1 i B2. Pred tim jsem byla v USA rok a pul na J1 viza. Uz byl jednou zenaty s ceskou, bude to problem? Rozvedeny je 2 roky. Umi nekdo poradit kde to je lepsi se vzit? Diky moc za vasi radu. Pa Klara |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
MW
Registrace: 13. 07. 2006 Příspěvky: 114 Bydliště: CA
|
Zaslal: po leden 07, 2008 2:53 pm Předmět: Re: Svatba s americanem v USA nebo v CR? CO JE LEPSI? |
|
|
| Klara Soukupova napsal: | Svatba s americanem v USA nebo v CR? CO JE LEPSI?
Ahojky lidiciky. Mam na vas dotaz.
Mam pritele americana uz 2 roky. Chteli bychom se vzit, ale nevime co je pro nas lepsi jestli se brat tady v CR nebo v USA, abych snadneji dostala vsechny papiry, prac. povoleni, GC a tak. On zije v New Yorku, kde jsem s nim zila poslednich 6 mesicu na turisticka viza a ted jsem se vratila domu zpet abych nepresahla termin viz. Mam viza na 10 let B1 i B2. Pred tim jsem byla v USA rok a pul na J1 viza. Uz byl jednou zenaty s ceskou, bude to problem? Rozvedeny je 2 roky. Umi nekdo poradit kde to je lepsi se vzit? Diky moc za vasi radu. Pa Klara |
Pokud mas moznost se opet dostat do USA, je lepsi se vzit v kazdem pripade tady. Na ostatni dotazy si odpovis, kdyz si projedes temata v tomhle topicu, je tu uz dost navodu a rad i zkusenosti, neni na zavadu si to procist.
Ze byl zenaty jeste pred dvema roky, tohle muze malinko zkomplikovat vasi situaci u pohovoru, urednici u prepazek na imigracnim se chteji dopidit zda neni svatba jen pro papiry apod....takze pokud mas nejake dukazy ze se s nim znas aspon tech 6 mesicu, je dobre to dolozit, fotky atd.....
I kdyz znam osobne par co se pro papiry bral a jsou spolu uz 8 let.....pred svatbou spolu byli 4 mesice a na imigracnim nemeli problemy, prestoze ona neumela ani slovo anglicky.....nastesti jeji partner umi cesky, jeho predkove prisli z Cech.
Hlavne at se dostanes pres imigracni na letisti v USA a pak by to uz snad nemel byt problem. Jen nerikej ze se tu jedes vdat....
Ale o tomle, to uz se doctes tady na foru.
Hodne stesti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Klara Soukupova
Registrace: 07. 01. 2008 Příspěvky: 5
|
Zaslal: út leden 08, 2008 2:56 am Předmět: |
|
|
| Diky za odpoved. Mas asi pravdu, dost jsem toho tady procetla a ve smes vsichni rikaji, ze je to rychlejsi v teto dobe se vzit tam v US. Jen by mne zajimalo, jestli musi mit imigracni urednici nejaky padny duvod, aby me zpet poslali domu jako napr. ze bych treba protahla pobyt v US, coz jsem nikdy nepretahla. Je duvod pro im. uredniky, aby me vratili, ze jsem tam byla celych 6 mesicu az do konce listopadu a ted v ledu tam jedu znovu? Diky za odpoved. Pa Klara |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ala
Registrace: 08. 02. 2007 Příspěvky: 11
|
Zaslal: út leden 15, 2008 12:06 pm Předmět: |
|
|
Ahoj Klaro,
trosku napadnejsi to je, ze tam uz jedes tak brzy. Doporucuji jeste aspon mesic pockat a nebo to riskni.
Nechci strasit, ale vim o holce, kterou pak hned vratili zpatky. Ale fakt je to vse o stesti...drzim palce. A. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|