|
|
| Autor |
Zpráva |
Piskle
Registrace: 20. 01. 2005 Příspěvky: 404
|
Zaslal: ne leden 13, 2008 1:01 pm Předmět: |
|
|
| Bukacek napsal: | | AzPete napsal: | Hadat se nemusis. Posli manzela na rocni brigadu do Wyomingu,Idaha,Texasu, nebo Alberty.Tam kde je olej,tam je prace. Vetsina tech praci ma i ubytovani. A manzel at posle vyplatu a vypatra jak to tam vypada.Dela to tak hodne chlapu.No a jestli to nejde tak mas Ty moznosti ktere jsi popsala,Ty jsi jedina ktera se muze a musi rozhodnout.AzP.  |
Presne tak, proc neposles svyho manzela do Kanady?
Deti jak jsi psala uz jsou velky, tak ho postradat nebudou.
Manzel se tam muze poohlednout, mozna by casem nasel neco jineho, co by vyhovovalo jak jemu, tak i cele rodine. Najde tam pro rodinu bydleni a popripade zjisti i ostatni podminy.
Plno rodin to tak dela, tak proc by jste to nezkusili vy?
Kdyby jste tam prijeli cela rodina a zjistili, ze se vam tam vubec nelibi, tak co budete delat potom?  |
Ale uvedomujes si jednu vec?Ze pokud se tu neco stane(to je jedno co),tak manzel sem za nami nebude moci prijet?A pokud tam neco najde a mi se za nim budeme muset vypravit(do Kanady),jak ja to tu sama zvladnu?Myslim tim...nalozit nabytek,odhlasit toto,zrusit toto.To by nebyl az takovy problem.Myslis si,ze pojedu UHAULEM sama?Zase nejsem az tak zkusena,abych ridila uhaula a jeste za nim tahla auto.A myslis si,ze mi pronajmou uhaula na mezinarodni ridicak?To vse se musi moc promyslet a zvazit,protoze pokud manzel opusti USA,ma sem jasny zakaz na 10 let.
Vis co?Manzel delal v Nemecku a dojizdel domu jednou za 3 tydny.Byla jsem mlada a mela mala decka.Prezila jsem to.Jasne,ze jo.Takze o tom,ze bych to neprezila ted nemuze byt ani rec.
Ale nejdulezitejsi je to ZVAZIT.Co kdyz tam nebude prace,ci ho nekdo prijme(v Kanade) a pak treba kopne do(__I__)??Co potom?Ja tady na cerno a on tam bez prace?
Deti jsou porad zavisle na nas.I kdyz dceri je 21,ale je nemocna a nejakymu americkemu tupci ji tu nenecham.Synovi je 15.Je jeste"nezletily".
Vis kolik si kladu otazek a kolik jich nemam jeste zodpovezenych ohledne "co kdyz"?
Nenavidim tyto otazky...co kdyz a jak a proc.Ale na tyto otazky musim mit jasne odpovedi nez udelame prvni krok!
Musime mit pripraveny nejaky sled.
Uz se nechci vrhat do neceho bez papiru ci jit jen tak"na blint".
O tom,ze muz pujde do Kanady napred uz jsem uvazovala tez. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 1042 Bydliště: Praha
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bukacek Anonymní
|
Zaslal: ne leden 13, 2008 2:34 pm Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | | Bukacek napsal: | | AzPete napsal: | Hadat se nemusis. Posli manzela na rocni brigadu do Wyomingu,Idaha,Texasu, nebo Alberty.Tam kde je olej,tam je prace. Vetsina tech praci ma i ubytovani. A manzel at posle vyplatu a vypatra jak to tam vypada.Dela to tak hodne chlapu.No a jestli to nejde tak mas Ty moznosti ktere jsi popsala,Ty jsi jedina ktera se muze a musi rozhodnout.AzP.  |
Manzel se tam muze poohlednout, mozna by casem nasel neco jineho, co by vyhovovalo jak jemu, tak i cele rodine. Najde tam pro rodinu bydleni a popripade zjisti i ostatni podminy.
Kdyby jste tam prijeli cela rodina a zjistili, ze se vam tam vubec nelibi, tak co budete delat potom?  |
Ale uvedomujes si jednu vec?Ze pokud se tu neco stane(to je jedno co),tak manzel sem za nami nebude moci prijet?A pokud tam neco najde a mi se za nim budeme muset vypravit(do Kanady),jak ja to tu sama zvladnu?Myslim tim...nalozit nabytek,odhlasit toto,zrusit toto.To by nebyl az takovy problem.Myslis si,ze pojedu UHAULEM sama?Zase nejsem az tak zkusena,abych ridila uhaula a jeste za nim tahla auto.A myslis si,ze mi pronajmou uhaula na mezinarodni ridicak?To vse se musi moc promyslet a zvazit,protoze pokud manzel opusti USA,ma sem jasny zakaz na 10 let.
Vis co?Manzel delal v Nemecku a dojizdel domu jednou za 3 tydny.Byla jsem mlada a mela mala decka.Prezila jsem to.Jasne,ze jo.Takze o tom,ze bych to neprezila ted nemuze byt ani rec.
Ale nejdulezitejsi je to ZVAZIT.Co kdyz tam nebude prace,ci ho nekdo prijme(v Kanade) a pak treba kopne do(__I__)??Co potom?Ja tady na cerno a on tam bez prace?
Deti jsou porad zavisle na nas.I kdyz dceri je 21,ale je nemocna a nejakymu americkemu tupci ji tu nenecham.Synovi je 15.Je jeste"nezletily".
Vis kolik si kladu otazek a kolik jich nemam jeste zodpovezenych ohledne "co kdyz"?
Nenavidim tyto otazky...co kdyz a jak a proc.Ale na tyto otazky musim mit jasne odpovedi nez udelame prvni krok!
Ja vim ze to neni snadne. Psal jsem to jen abych vam nejak pomohl.
A co se vratit na cas do Cech? To ze deti cesky nemluvi nic neznamena. Vis co tam zije Americanu? Maji tam i svoje spolky.
Kdyby to neslo tam, tak s ceskym obcanstvim pak muzete jit za praci do jakekoliv zeme(ktera je v unii) a muzte jezdit na vikendy domu.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 710 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne leden 13, 2008 3:51 pm Předmět: |
|
|
| Bukacek napsal: | | Piskle napsal: | | Bukacek napsal: | | AzPete napsal: | Hadat se nemusis. Posli manzela na rocni brigadu do Wyomingu,Idaha,Texasu, nebo Alberty.Tam kde je olej,tam je prace. Vetsina tech praci ma i ubytovani. A manzel at posle vyplatu a vypatra jak to tam vypada.Dela to tak hodne chlapu.No a jestli to nejde tak mas Ty moznosti ktere jsi popsala,Ty jsi jedina ktera se muze a musi rozhodnout.AzP.  |
Vis co tam zije Americanu? Maji tam i svoje spolky.
|
Muzes me a nebo nekdo jiny nejake spolky vyjmenovat?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: ne leden 13, 2008 5:01 pm Předmět: |
|
|
Vis,ja porad uvazuji a uvazuji a uvazuji.
Texas me napada jiz od prvni chvile,co tady na FL je ho*no a ne prace.V Texasu hledaji svarece denne.Jenze ja se bojim,zda-li by nekdo zamestnal muzskeho,kdyz nema DL(propadly).Ale zase ma SSN.
Jiz jsem odepsala na par inzeratu,zda-li by mohl muz pracovat na vlastni licensi.Zatim mi na to nikdy nikdo neodepsal.
Nebo zda-li zajistuji ubytovani.Platil by si to sam.
Take nikdo neodepsal.
Hodne chteji mistni,jak uz jsem psala.Ale proc,kdyz nemohou najit toho spravneho kandidata na position welder??Hodne pozaduji MIG a nebo STICK.A manzel ma MIG,STICK,TIG,ALUMINUM.Overhead,vertical,horizontal,certification a co ja vim co jeste a nic?
Tak mi reknete,kde je zakopany pes?
Reknete mi uprimne.Kdyby jste nemeli papiry,propadly ridicak,rozjeli by jste se tam? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: ne leden 13, 2008 5:03 pm Předmět: |
|
|
Bukacek...o te Evropske unii a volnem pohybu vim.Uz i tam jsem koukala na praci.Treba v UK hledaji tez mnoho svarecu,ale do Evropy by to bylo uz jen v NEJNUTNEJSIM pripade a ze zoufalstvi.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne leden 13, 2008 6:01 pm Předmět: |
|
|
Vracet se do Evropy po tolika letech v US, coz pravdepodobne je tvuj domov i kdyz vetsina lidi si to nechce pripustit a proto "trpi", je stejne jako kdyz poprvni prijdes do USA a musis zacinat znovu. Takze take ne snadne reseni.
Pravdepodobne vsude budu chtet videt DL protoze potrebujes picture ID coz business license nema. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne leden 13, 2008 6:15 pm Předmět: |
|
|
Mozna by jsi mela prestat vsechny napady a rady co tu dostavas odrazet neustalimi negativnimi odpovedi.Ja to moc nechapu nekdo ti napise co by jsi mohla zkusit a ty hned najdes tisic duvodu proc ne Mozna zacni hledat nejaky pozitiva a pak to pujde lip.Kdyz si budu kazdy den opakovat od rana do vecera jak je vsechno na h---o tak to tak asi bude. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: ne leden 13, 2008 6:35 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | Mozna by jsi mela prestat vsechny napady a rady co tu dostavas odrazet neustalimi negativnimi odpovedi.Ja to moc nechapu nekdo ti napise co by jsi mohla zkusit a ty hned najdes tisic duvodu proc ne Mozna zacni hledat nejaky pozitiva a pak to pujde lip.Kdyz si budu kazdy den opakovat od rana do vecera jak je vsechno na h---o tak to tak asi bude. |
To neni pravda!Ja neodrazim nici napady negativama!
Davam si vse dohromady.
Jsi tu ilegalne?Urcite ne,ze.Me jde jen o to,ze kdyby si manzel hledal misto v jinem state USA,ze bez ID ci DL ho asi neprijmou,nemyslis?
Snazim se hledat pozitiva(zde v USA) to asi uz nepujde.
A jak psal ten anonym pred tebou.Tak ma svatou pravdu.
USA je po 10ti letech opravdu nasim domovem.
Tak co radis Ty?Treba se pojmenuj"Anonym-positiv".
Ja jen,abych ve vas nemela bordel  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bukacek Anonymní
|
Zaslal: po leden 14, 2008 12:54 am Předmět: |
|
|
| Piskle napsal: | | Anonymous napsal: | Mozna by jsi mela prestat vsechny napady a rady co tu dostavas odrazet neustalimi negativnimi odpovedi.Ja to moc nechapu nekdo ti napise co by jsi mohla zkusit a ty hned najdes tisic duvodu proc ne Mozna zacni hledat nejaky pozitiva a pak to pujde lip.Kdyz si budu kazdy den opakovat od rana do vecera jak je vsechno na h---o tak to tak asi bude. |
Davam si vse dohromady.
Jsi tu ilegalne?Urcite ne,ze.Me jde jen o to,ze kdyby si manzel hledal misto v jinem state USA,ze bez ID ci DL ho asi neprijmou,nemyslis?
Nechci se vtirat do diskuse, ale neco by me zajimalo.
Proc jen ty Piskle tady shanis informace. Jsou hlavne pro tveho manzela, tak proc on sem neco nepripise. Nebo neumi psat?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po leden 14, 2008 1:04 am Předmět: |
|
|
| Rumburak napsal: | | Bukacek napsal: | | Piskle napsal: | | Bukacek napsal: | | AzPete napsal: | Hadat se nemusis. Posli manzela na rocni brigadu do Wyomingu,Idaha,Texasu, nebo Alberty.Tam kde je olej,tam je prace. Vetsina tech praci ma i ubytovani. A manzel at posle vyplatu a vypatra jak to tam vypada.Dela to tak hodne chlapu.No a jestli to nejde tak mas Ty moznosti ktere jsi popsala,Ty jsi jedina ktera se muze a musi rozhodnout.AzP.  |
Vis co tam zije Americanu? Maji tam i svoje spolky.
|
Muzes me a nebo nekdo jiny nejake spolky vyjmenovat?  |
Tady je jeden, co jsem pridal pred chvili PETE.
http://www.expats.cz/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1404 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: po leden 14, 2008 10:26 am Předmět: |
|
|
| Bukacek napsal: | | Piskle napsal: | | Anonymous napsal: | Mozna by jsi mela prestat vsechny napady a rady co tu dostavas odrazet neustalimi negativnimi odpovedi.Ja to moc nechapu nekdo ti napise co by jsi mohla zkusit a ty hned najdes tisic duvodu proc ne Mozna zacni hledat nejaky pozitiva a pak to pujde lip.Kdyz si budu kazdy den opakovat od rana do vecera jak je vsechno na h---o tak to tak asi bude. |
Davam si vse dohromady.
Nechci se vtirat do diskuse, ale neco by me zajimalo.
Proc jen ty Piskle tady shanis informace. Jsou hlavne pro tveho manzela, tak proc on sem neco nepripise. Nebo neumi psat?  |
No, nemám zájem Piskle napadat, protože chápu jak to je hrozně těžké hledat práci (been there, done that), ale toto mi taky zarazilo. Vím že manželství je partnerství, a že muž a žena si mají pomáhat, ale hledání práce je velice osobní věc. Myslím že by to pro většinu zaměstnanců přišlo docela divné když za nimi přijde člověk který hledá práci pro svého manžela, manželku, nebo děcko. Vážně, Pískle, nech toto na manžela. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: po leden 14, 2008 10:39 am Předmět: Pro Piskle |
|
|
O tom, jak se v USA úspěšně najde práce, jsem Ti už psal před pár měsíci. Většina lidí co jsou zaměstnaní tak práci taky našla. Tak jsem si našel práci také (a pákrát to bylo to v jiných oborech než jsem měl praxi). Ani si na to nereágovala.
Pískle, až budeš mít zájem vážně najít práci, přečti si co jsem Ti dříve napsal, a řiď se podle toho. Jestli máš další otázky, rád pomůžu.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Piskle
|
Zaslal: po leden 14, 2008 12:38 pm Předmět: Re: Pro Piskle |
|
|
| pdmlynek napsal: | O tom, jak se v USA úspěšně najde práce, jsem Ti už psal před pár měsíci. Většina lidí co jsou zaměstnaní tak práci taky našla. Tak jsem si našel práci také (a pákrát to bylo to v jiných oborech než jsem měl praxi). Ani si na to nereágovala.
Pískle, až budeš mít zájem vážně najít práci, přečti si co jsem Ti dříve napsal, a řiď se podle toho. Jestli máš další otázky, rád pomůžu.  |
Kluci,mam jen 5 minut nez pujdu do druhe prace.
V zadnem pripade nepujdu nekam shanet praci za manzela.Tak blba jeste nejsem.Ale vazne tu nechci psat,proc se tu ptam ja a ne manzel.Nechci,aby z meho manzela delal nekdo blbce.
Jedine co muzu napsat je to,ze muj manzel nechce psat,protoze jeho cestina ci slovenstina je hrozna.On je slovak.Mluvi perfektne cesky,ale psat cesky moc dobre neumi a slovenstinu po 23 letech zapomel.A ja byla bohuzel ucitelka,ktera jak vidi,ze nekdo pise cesky s chybama,tak ji to rve oci.
Prominte,hold profesionalni deformace.
A za dalsi.Ja mam vazne strach poslat muze nekam bez valid DL.Mam strach,ze ho nekde nekdo napraska a jedeme.
Prosim Vas,pochopte me.To neni o tom,ze se jen ptam a nic nedelam.Teda nedelame.
Ja jsem vzdy byla tou hlavou rodiny(co psala,volala,zarizovala,posilala ucty a tak dale).
Muz si na to zvykl(spise jsem mu nedala sanci...blbec) a tak je to i doposud.
Jen me prosim Vas nenapadejte.
Uz takhle mam nervy v ......
Prisla jsem si sem pro rady.Ne pro ponizovani.
Dik
Jestli nechcete,tak uz nepiste.Uz takhle jste mi napsali dost rad a ja stale BOHUZEL nevim,zda-li zustat a nebo odletet.Treba do Afriky na cernochy  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: po leden 14, 2008 3:54 pm Předmět: Re: Pro Piskle |
|
|
| Piskle napsal: |
A ja byla bohuzel ucitelka,ktera jak vidi,ze nekdo pise cesky s chybama,tak ji to rve oci.
|
Tak to se omlouvám. Můžeš mi češtinu kdykoliv opravovat.
| Piskle napsal: |
Prosim Vas,pochopte me.To neni o tom,ze se jen ptam a nic nedelam.Teda nedelame.
...
Jen me prosim Vas nenapadejte.
...
Prisla jsem si sem pro rady.Ne pro ponizovani.
|
Já Tě napadat nechci. Ba naopak. Já Ti chci pomoc. Vážně. Přečetla jsis to co jsem zde Ti napsal před pár měsíci ohledně hledání místa pro svého manžela? Pomohlo to? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|