poradite nekdo

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

poradite nekdo

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding
Autor Zpráva
marketa

Registrace: 11. 12. 2007

PříspěvekZaslal: st prosinec 12, 2007 2:50 am    Předmět: poradite nekdo Odpovědět s citátem

minuly mesic jsme se vzali,pritel je american a bylo nam sdeleno, ze doslo k jistym zmenam a asi mesic zpet se imigraci zacila zabyvat amerika takze to uz vubec neni vec prahy. tim se vec znacne zkomplikovala, prijde nam ze kazdy na uradech rikaa neco jineho. a jelikoz je pritil v militari tak muze jednat jen s jedinym pravnikem, ktery je mimochedem uplne neschopny. nevite co by bylo nejlepsi udelat,hlavne nejrychlejsi, o penize ani tak nejde.bylo nam receno,ze na cely proces ceka moc lidi a mohlo by se to tahnout i pul roku a vic.diky moc za jakoukoliv radu.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: st prosinec 12, 2007 4:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marketo,

na odpoved je tu od Tebe malo informaci.

Tak predne: ano, DCF v Praze byl, ale nedavno doslo k temto zmenam:
http://www.usembassy.cz/filing_a_petition.html

Immigrant Visas
Filing a Petition
Effective immediately, consular posts abroad will accept petitions for immediate relative immigrant classification from American citizens who are resident in their consular districts.
... vice na www ambasady.

Takze petici na ambasade v Praze muze podat pouze ten American, ktery ma 6 a vice mesicu trvaly pobyt na uzemi Cech ci Slovenska.
marketa

PříspěvekZaslal: st prosinec 12, 2007 6:46 am    Předmět: poradite nekdo Odpovědět s citátem

jenze on musi podat tu petici I-130 jedine v usa, proste praha je z obliga.potrebujeme vedet, jestli je zde i jiny zpusob, rekli nam ze by slo i K1..jde o to, ze vse trva 6 mesicu i dyl..pravnik je neschopny..
Dana_MI

PříspěvekZaslal: st prosinec 12, 2007 7:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No jo, tak je to tezke, ale kazde vizum trva dlouho. Je skoda, ze uz jste se vzali - snatek v USA na turisticke vizum a petice v USA by byla rychlejsi.

Je mi to lito, ja vim, ze se ted 6 a vice mesicu muze zdat jako vecnost, ale jinak uz poradit neumim.

A na pravniky se spolehat, nevim. Ti spis si nechaji zaplatit ...

P.S. v jakem state ma manzel bydliste?
marketa

PříspěvekZaslal: st prosinec 12, 2007 8:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

bydli v californii...ja jsem puvodne zadala o turisticke..ale nedali mi ho, jelikoz jsem o nej zadala hned po navratu z usa, pak jsme chteli snoubenecke vizum..ale to by trvalo dyl..jeste tyden pred svatbou bylo vse pri starem a sotva jsme se vzali tak to zmenili..no zkusime to nejak resit pres navy..treba pomuzou :/
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: st prosinec 12, 2007 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marketo,
Byla jsi nekdy v USA nelegalne? To hraje velkou roli, jestli ano tak to budes mit tak minimalne 6-12 mesicu, jelikoz by tvuj chot musel vyplnit I-601 a to se trva velice dlouho.
Kazdopadne to byla velka chyba se brat v CR uz to neni jak to byvalo pred lety, dnes uz to trva jednou tolik a take to stoji jednou tolik.
Napis vice jak jsi na tom a mozna by jsme mohly nejak poradit....
Bucky
marketa

PříspěvekZaslal: st prosinec 12, 2007 2:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ne, ilegalne sem tam nebyla...vse bylo v pohode legalni.. no oni to zmenili teprve nedavno..jeste v rijnu sme se na vse informovali jak na ambasade,tak od lidi co se taky brali v CR..a vse bylo vyrizeno do mesice.. takze ted jen cekame na cislo co prijde manzelovi na jeho adresu, a pak se snad zacne dit neco vic..
Dana_MI

PříspěvekZaslal: st prosinec 12, 2007 9:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marketo, DCF v Praze zrusili uz 23. ledna 2007,
viz http://www.chicago-cz.com/forum/viewtopic-2004.html.

Pak nejakou dobu na ambasade v Praze (alespon podle oficialnich stranek) nevyrizovali nic a relativne nedavno zacali vyrizovat petice US obcanu, kteri maji v CR ci SR trvay pobyt.

Sorry, je mi to moc lito. Alespon je potesujici, ze Californie je stredisko, ktere zadosti vyrizuje relativne rychle.
marketa

PříspěvekZaslal: čt prosinec 13, 2007 1:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

todle je proste smesne,takou dobu komunikujeme s ambasadou a rekli nam ze se vse vyrizuje pres prahu, i manzelovi na uradech porad tvrdi, ze se to musi vyrizovat ve statu, kde jsme se vzali.. :/ asi by si v tom ti urednici meli udelat poradek
Belzebuba

Registrace: 25. 01. 2007

PříspěvekZaslal: čt prosinec 13, 2007 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus to pres NAVY.

Jedna znama se provdala za vojaka a vsecko za ne zaridila armada. Ale pravda je, ze tohle je 20 let stara informace.
Rozhodne to zkus a uvidis. Za zkousku nic nedas :]

Hodne stesti!
marketa

PříspěvekZaslal: čt prosinec 13, 2007 9:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jasne..urcite to zkusime..manzel na tom uz pracuje
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: pá prosinec 14, 2007 3:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnes je imigracni politika jina nez pred dvaceti lety, takze si nemyslim ze by na to mel byt nejaky vliv, ja jsem slysel taky story, kdyz jedna zenska si vzala vojaka a byla na to stejne jako kazdej jinej.
Samozrejme to dostala ale trvalo to asi 6 mesicu.
V kazdem pripade vzdy kontroluj co vyplnujes, jelikoz se muze stat ze ti to poslou zpet.....
Bucky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Marriage - Wedding Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com