|
|
| Autor |
Zpráva |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 471 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: po prosinec 10, 2007 11:23 pm Předmět: |
|
|
| Ja jedu domu v Lednu na 14 dnu takze me tam zubar take ceka....hahaha, uz se nemohu dockat... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Luky Luck Anonymní
|
Zaslal: út prosinec 11, 2007 4:09 pm Předmět: Re: Schweiz |
|
|
to: pdmlynek:
| citace: | Jen tak stranou:
Je na diskriminizace na základě toho že nad ČR pohrdají, nebo vážně nemají rádi žádné cizince? Chovají se tak k Japoncům, Němcům a Britům taky tak špatně jako k Čechům? |
Mam tam kamarada Portugalce, ktery tam zije a pracuje uz vic jak 15 let, ten me na to upozornoval jak to tam chodi, po prijezdu me to nazorne predvedl, kdyz jsme u benzinove pumpy potkali jeho kolegyni z prace (Svycarku).
Ja osobne to citil hned kdyz jsem po vjezdu do Svycar zastavil v male hospudce u hranic, zmena chovani hospodske kdyz jsem promluvil, ale i mistnich stamgastu, kteri tam byli na pivo a hrali sipky. Jinak jsem se tam celkove necitil dobre, pokazde kdyz jsem musel cokoliv resit s mistnimi.
Nevim jak k Nemcum a Japoncum, turistum, ale vetsina cizincu, ktere jsem tam potkal mi to potvrdila, vetsinou Spanele, Portugalci atd.
Nevtrdim, ze to pokazde musi jit az do takovych extremu, jak jsem popsal ten pripad u pumpy, ale cetl jsem i nejake studie na tema cizinci ve Svycarsku, ktere nesnasenlivost Svycaru k cizincum jen potvrzuji.
Jinak mam tady nejake kolegy Nemce, z ruznych casti nemecka a ty sami rikaji, ze Nemci tam u nich doma nejsou prilis "openminded" pokud se vztahu k cizincum a hlavne prichozim imigrantum tyce. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po leden 07, 2008 9:30 am Předmět: Re: anestezie |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Eso napsal: | Jen ciste pro poradek - ani anestezie neni bez nasledku a cim vice a casteji ji do sebe perete, tim vetsi riziko pro vase zdravi.
|
Né že bych anestézii se vyznal, ale jestli tomu rozumím, tak všechny anestézické léky normálně použivané ve zubním lékařství jsou rozpustné ve vodě a jejich poloviční životnost je jen pár desítek vteřin. Léky nebo jejich metabolity jsou pak filtrované lednivami a jsou vypustěny močí ven docela brzy. Ale nevím. Nikde jsem to v PDR najít nemohl.
Mohl by jsi napsat jaký anestésický lék se rozpadá tak že by se hromadilo v těle jeho zbytkové látky? |
Pokud vim, tak se muze ukladat v tuku a samozrejme to skodi tem ledvinam.
Nicmene, tady je clanek k tematu:
http://abcnews.go.com/Health/PainManagement/story?id=4082759&page=1 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po leden 14, 2008 10:03 am Předmět: Re: Navrat po 11 letech |
|
|
| lola napsal: | | Neni tomu davno asi priblizne pred 11 lety jsem se vypravila do US cestovat na turisticke vizum asi na 1 mesic. Jelikoz se mi tato zeme nesmirne zalibila, zprijemnila jsem si pobyt tim, ze jsem si nasla praci aupair a tim mohla i nadale si uzivat tehle krasne krajiny. Mym cilem bylo aspon se zdokonalit v anglictine a za rok se navratit do CR. Po nejake dobe jsem se seznamila s nynejsim pritelem (CR). Spolecne jsme si nasli nelehkou kazdodenni praci. Museli jsme se hodne stehovat, ale mladym a zamilovanym to nevadilo. Za tu dobu jsme si prosli nekollika nelehkymi situacemi, hlavne s evropskymi lidmi. Po nekolika letech jsme jiz meli nad hlavu vsech tech cizich starosti a rozhodli se zaplout vice mezi Americany. Odstehovali jsme se na zapad, kde jsme mohli provozovat nase spolecne hoby - cestovani. Popravde utratili jsme za nej vsechno co jsme vetsinou vydelali. Byli jsme skoro v kazdem koutu US. Jsme z teto zeme stale nadseni, jako poprve. Priteli se poskytla nejake obycejna manualni prace a ja jsem jak jinak nez uklizela. Casem se memu priteli podarilo zmenit zamestnavatele a tak si povysit financne. Me se jiz nepodarilo dale provozovat mou praci a tak jsem se zacala venovat me umelecke cinnosti - malovani. Jalikoz nam zacali leta pribyvat, zacali jsme si uvedomovat, ze bychom si chteli poridit rodinu a taky nejake trvale bydleni. Ja jsem si ale stale prala nejakou lepsi praci, vzhledem k me vystudovane skole. Dobre jsem vsak vedela, ze nic pro me nelegalniho clovek nesezenu. A tak jsme tady zili dosud spokojene, se svymi zivotnimi cily, zajmy a verili v lepsi legalni budoucnost. Me osobne uz za tu dobu chybela rodina, kterou jsme ani jeden nevideli. Rozhodli jsme se ale zit tady. Kupodivu vse dostalo jiny raz. Muj pritel prisel o dobre hodnocenou praci a ma prace prece jenom nevydelava na uziveni rodiny. Dostali jsme se do zacarovaneho kruhu. Vime, ze takovou praci uz tady nesezene a zacinat na $7 jako kdyz vam bylo 20 uz v nasem veku a s rodinou na krku uz asi nejde. Nechceme tuto zemi opustit, lec se nam stala domovem a uz si nedokazeme predstavit bydlet v CR. Jsme oba dva VS a pravdepodobne by jsme v CR praci ziskali, tak aby jsme zili dal. Jsme rozpolcene osobnosti s koreny v CR a zivotem v US. V soucasne dobe nam nic jineho nezbyva nez se zbalit a odjet. Rada bych od vas slyslela ne lichotiva slova, ale radu, co byste delali vy na nasem miste? Jak by jste to resili vy? Dekuji vsem.......Lola |
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 509 Bydliště: Canada
|
Zaslal: po leden 14, 2008 9:12 pm Předmět: Re: Navrat po 11 letech |
|
|
| Anonymous napsal: | | lola napsal: | | Neni tomu davno asi priblizne pred 11 lety jsem se vypravila do US cestovat na turisticke vizum asi na 1 mesic. Jelikoz se mi tato zeme nesmirne zalibila, zprijemnila jsem si pobyt tim, ze jsem si nasla praci aupair a tim mohla i nadale si uzivat tehle krasne krajiny. Mym cilem bylo aspon se zdokonalit v anglictine a za rok se navratit do CR. Po nejake dobe jsem se seznamila s nynejsim pritelem (CR). Spolecne jsme si nasli nelehkou kazdodenni praci. Museli jsme se hodne stehovat, ale mladym a zamilovanym to nevadilo. Za tu dobu jsme si prosli nekollika nelehkymi situacemi, hlavne s evropskymi lidmi. Po nekolika letech jsme jiz meli nad hlavu vsech tech cizich starosti a rozhodli se zaplout vice mezi Americany. Odstehovali jsme se na zapad, kde jsme mohli provozovat nase spolecne hoby - cestovani. Popravde utratili jsme za nej vsechno co jsme vetsinou vydelali. Byli jsme skoro v kazdem koutu US. Jsme z teto zeme stale nadseni, jako poprve. Priteli se poskytla nejake obycejna manualni prace a ja jsem jak jinak nez uklizela. Casem se memu priteli podarilo zmenit zamestnavatele a tak si povysit financne. Me se jiz nepodarilo dale provozovat mou praci a tak jsem se zacala venovat me umelecke cinnosti - malovani. Jalikoz nam zacali leta pribyvat, zacali jsme si uvedomovat, ze bychom si chteli poridit rodinu a taky nejake trvale bydleni. Ja jsem si ale stale prala nejakou lepsi praci, vzhledem k me vystudovane skole. Dobre jsem vsak vedela, ze nic pro me nelegalniho clovek nesezenu. A tak jsme tady zili dosud spokojene, se svymi zivotnimi cily, zajmy a verili v lepsi legalni budoucnost. Me osobne uz za tu dobu chybela rodina, kterou jsme ani jeden nevideli. Rozhodli jsme se ale zit tady. Kupodivu vse dostalo jiny raz. Muj pritel prisel o dobre hodnocenou praci a ma prace prece jenom nevydelava na uziveni rodiny. Dostali jsme se do zacarovaneho kruhu. Vime, ze takovou praci uz tady nesezene a zacinat na $7 jako kdyz vam bylo 20 uz v nasem veku a s rodinou na krku uz asi nejde. Nechceme tuto zemi opustit, lec se nam stala domovem a uz si nedokazeme predstavit bydlet v CR. Jsme oba dva VS a pravdepodobne by jsme v CR praci ziskali, tak aby jsme zili dal. Jsme rozpolcene osobnosti s koreny v CR a zivotem v US. V soucasne dobe nam nic jineho nezbyva nez se zbalit a odjet. Rada bych od vas slyslela ne lichotiva slova, ale radu, co byste delali vy na nasem miste? Jak by jste to resili vy? Dekuji vsem.......Lola |
|
Zajimavy pribeh ze zivota. Ja v USA neziju a tak nevim jak to tam chodi.
Kdybych ja byl na vasem miste, tak bych se zrejme vratil do Ceske Republiky. Urcite mate neco nasetreno a tak by vam tam tak spatne zase nebylo.
Ceska Republika na tom je ted docela dobre. Doufam ze me nikdo z Cechu(zijicich tam) "neukamenuje".  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st únor 13, 2008 4:08 pm Předmět: |
|
|
Predpokladam, ze nevlastnite nemovitost a ze mate nasetrene nejake penize, jestli ne tak je to vase chyba, protoze nechapu proc by si nekdo myslel, ze dostane GC za to, ze porusil zakon.
Jezdim do cech pravidelne 2-3x do roka a kdyby nebyla ta ekonomika takova jaka je tak bych prodal barak a jel domu!
America je jen prace, nakupovani, televize etc. pokud nejste jedni z tech ceskych utecencu co dluzi v cesku penize nebo travite vecery u jinych sobe rovnych kecanim a pomlouvanim a pitim piva, tak se nemate ceho bat. Evropa je vicemene otevrena a jestli mluvite angl. tak se budete mit jeste lepe nez v USA.
Nehlede na to, ze nevidite rodinu!!! cehos budete litovat nejvic az budete stari sedet na porchi, pat teprve vas prepadne tvrda reality... Roky jsou pryc rodinu jste nevideli a ani vase deti neuvidi.
Evropa je bliz, muzete kdykoliv letet do CR na vikend za RODINOU !!!!!!!!!
Zivot je kratkej...kup letenku a let, protoze co se immigration tyce nepocitam s tim, ze by se neco zmenilo v nejblizsi dobe. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Big_Rig
Registrace: 18. 01. 2005 Příspěvky: 784 Bydliště: Dayton/Cinci
|
Zaslal: st únor 13, 2008 4:56 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: |
a kdyby nebyla ta ekonomika takova jaka je tak bych prodal barak a jel domu!
|
Vaya con dios! Pozdravuj doma. Respektive - pozdravuj v Cechach - pro nektere z nas je US doma, at uz je ekonomika nebo imigracni politika jakakoli.
Ti Mexici, kteri tak strasne porusuji zakony, si Ameriku zaslouzi daleko vic, nez vsichni ufnukani majitele GCs.
| Anonymous napsal: | | az budete stari sedet na porchi, |
Porche - the Vietnamese Porsche-knock-off!! So cheap you have to sit on it instead of in it!! Buy now for just $9.99!! All major credit cards accepted!! I am Ivan Lendl and I endorse Porche. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st únor 13, 2008 5:12 pm Předmět: |
|
|
to s tebou nesouhlasim Jestli mexici dostanu GC tak do 10ti let bude USA druhe Mexico.
Privezou sem deti, rodice, bratry, sestry atd uz tak je jich tady dost. Prumerni americani vcetne nas ztratime praci.
Uz ted jestli nemas amer. ridicak nemuzes prihlasit auto a nedavno jsem mluvil s immigr. zamestnancem, od Cervence minuleho roku je v jejich silach te pri beznem dopravnim prestupku poslat domu i s detma.
Ja sam zelenou nemam jen jezdim pravidelne domu a tim si udrzuju legalni pobyt.
Mam tady narozene dite a mluvi cesky ne jak mnoho cecho americkych deti ktreri mluvi jen angl, protoze se rodice stydi za svou zemi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1169 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: st únor 13, 2008 9:36 pm Předmět: A stupid joke |
|
|
| Big_Rig napsal: | | Anonymous napsal: | | az budete stari sedet na porchi, |
Porche - the Vietnamese Porsche-knock-off!! So cheap you have to sit on it instead of in it!! Buy now for just $9.99!! |
Zaklepe ušmudlaný pracovník na dveře domu: „Seňor, your house needs a new coat of paint. You want me to paint it? Only a $1000.“ Majitel domu souhlasí, a pracovník začne pracovat. Pak jak on je hotový, řekne: „I painted the house. You want me to paint the porch too?“ Majitel souhlasí. Za pár hodin přijde pracovník a řekne: „OK, it’s done. But I gotta tell you -- it’s not a Porsche; it’s a Ferrari!“
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt únor 14, 2008 7:01 am Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | to s tebou nesouhlasim Jestli mexici dostanu GC tak do 10ti let bude USA druhe Mexico.
Privezou sem deti, rodice, bratry, sestry atd uz tak je jich tady dost. Prumerni americani vcetne nas ztratime praci. . |
A prave proto zadna amnestie nebo reforma nebude. USA jenom pockaji az lidem vyprsi ridicaky a budou nuceni odjet sami. Tento tyden sem vydel na zpravach ze ilegali odchazeji z Arizony lebo po zmene zakona ohledne kontroly pri vstupu do prace to zacina byt tezke praci najit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: pá únor 15, 2008 10:36 pm Předmět: |
|
|
Tady v Georgii je to taky horsi Mexici maji strach jezdit do prace, nebo pozde vecer aby je nezastavili policajti a neodvezli do basy.
At vyhraje volby kdokoliv amnestie nebude jsou to jen sliby!!!
Asi jedina moznost pro nekoho je se vdat/ozenit |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|