zajímavý osud v Americe

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

zajímavý osud v Americe
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam
Autor Zpráva
Bernau

Registrace: 24. 02. 2007

PříspěvekZaslal: pá prosinec 07, 2007 7:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No dufam, ze se je na takove otazky neptas Mlynku.
Po chodbach a hlavne pred HR tady visi plakaty ktere informuji zamestnance ze jejich zamestnavatel je nesmi diskriminovat na zaklade rasy, barvy kuze, pohlavi, veku a buhviceho jeste.
Abys nemel potize s partou Jessieho Jamese Laughing Laughing Laughing
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá prosinec 07, 2007 7:58 pm    Předmět: Re: Ponekud nevericne ziram ... Odpovědět s citátem

Bernau napsal:
Dana_MI napsal:
No, kdy nastane otazka "Are you an American?", tak moje odpoved zni: "a z ktere zeme?" Protoze American je stejne z Kanady, Brazilie, Venezuely, Argentiny ci USA; vsichi se narodili na stejnem, AMERICKEM kontinente. A proto vsichni jsou Americane - jen pouze male procento Americanu je puvodem z USA.

God Bless America !

No ale na to se te prece podle zakona pri pohovoru zeptat nesmeji. Stejne jako se te nesmi zeptat jestli jsi vdana/zenaty a na spoustu dalsich otazek ktere by se daly povazovat za diskriminacni. Na to jsou zakony. A kdyby se te nekdo na takove otazky zeptal a ty sis pak ztezovala, mel by dotycny znacne problemy.
Anti-diskriminacni zakony jsou tady dost prisne (narozdil od ceska kde snad ani neexistuji) a pokud je nekdo nezna anebo nevi kam se odvolat pokud byl skutecne diskriminovan, je to jen jeho chyba.
Neznalost zakona neomlouva.

Ách jo. Vím co tím myslíš, ale když jdeš na job interview, tak musíš být připravený na to když se Tě zeptají zakázané otázky. Musíš být připravený nejen na otázky jako “jakou máš praxi?”, “Co umíte?”, “Co chcete dělat za 5 let?” a “Kolik chcete?”, ale i na otázky jako “Jste křesťan?”, “Jste vdaný?”, “Jste Američan?”.

Uvědom si že většina hiring managers jsou jen lidé kteří mají hodně co dělat, neví kam se otočit dříve, a nemají moc času, a neznají zákony co se můžou ptát a co ne. Jo, je to zakázané se ptát na nějaké věci. Ale otázka je: jak se budeš chovat když se manager zeptá zakázanou otázku nebo i nepříjemnou otázku?

Jsou různé varianty. Různé knihy ohledně job hunting doporučují různé odpovědi.

(1) Můžeš mu vynadat, vyhrozit že budeš žalovat, atd. Jo, dost ho vyděsíš, ale buď si jistý že job nedostaneš, a šance že vyhraješ žalobu je nulová. A poškodíš si ve své profesionální jméno (buď si jistý že na toho člověka nebo jeho spolupracovníka zase narazíš, buď jako zákazník, dodavatel, nebo konkurence). Co tím chceš dokázat? Dává Ti jeho položené zakázané otázky právo se chovat jako vůl?

(2) Můžeš zalhat a říct jim cokoliv. Když to byla zakázaná otázka, tak by se na to neměli spoléhat. Problém samozřejmě je ten, že nevíš co chtějí slyšet, a nevíš jestli otázka doopravdy zakázaná je. Jestli by jsi začal vztah takhle, není to dobrý začátek. Trochu lepší než (1), ale né o moc. Nedoporučoval bych to.

(3) Můžeš mu říct “I’d rather not answer that.”, nebo “How is that relevant to my qualifications?” Trochu lepší než (1) a (2). Ukážeš že si nedáš srát na hlavu. Ale je to dosti drsné, takže i když toto doporučují hodně knížek, nepoužil bych to. Možná že bych to použil s HR (kteří by ale tyto otázky se nikdy nezeptali), ale nikdy bych to nepoužil s hiring managerem.

(4) Můžeš to zakecat, a mluvit o čem Ty chceš mluvit (jak jsi výborný, atd.). Lepší než (1), (2), a (3) .

(5) Můžeš se zeptat co tím myslí, nebo že nerozumíš otázce. Je to velice pravdpodobné že si mu nerozuměl, nebo že se přeřekl. Dej mu šanci se Tě zeptat z jiného hlediska. Lepší než (1), (2), a (3)

(6) Odpověz tak, jako kdyby se Ti to ptal Tvůj kamarád nebo kamarád Tvých rodičů. Odpověz struktně, mile, 3 nebo 4 věty. Musíš ukázat že ti zakázané otázky nevzrušují, přiznat pravdu, ukázat že bereš jejich zájmy vážně, a že máš své zájmy s kterými oni budou muset počítat. Na otázku “Are you an American?” bych se usmál, a řekl něco jako “Yes, I am a US citizen. I came here from Europe 10 years ago, was naturalized 2 years ago, and I am proud to be an American.” nebo “No, I am not, but I have a green card. I came here from Europe about 3 years ago, and I am on the way of becoming a US citizen. This country has given me so many opportunities; I love it here. It is my understanding that for this job I don’t need any security clearance, or anything that’s reserved only for U.S. citizens. Is that correct?” nebo “No, I am not. I am here on the XYZ visa. According to the CIS regulations that should not pose a problem for you. Before you extend me an offer, I’ll fill in your HR department about my situation. Who do you recommend in the HR dept I should talk with?”
Rumburak

Registrace: 24. 12. 2006

PříspěvekZaslal: pá prosinec 07, 2007 8:15 pm    Předmět: Re: Technicke interpretovani slov Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Dana_MI napsal:
No, kdy nastane otazka "Are you an American?", tak moje odpoved zni: "a z ktere zeme?" Protoze American je stejne z Kanady, Brazilie, Venezuely, Argentiny ci USA; vsichi se narodili na stejnem, AMERICKEM kontinente. A proto vsichni jsou Americane - jen pouze male procento Americanu je puvodem z USA.

Když se někdo zeptá jestli jiný je “Američan” nebo něco je “Amerického”, tak je to snad každému úplně jasné že tím myslí USA a né Americký světodíl. Lidi normálně nepovažují Kanaďana, Brazílce, nebo Mexičana za Američana, i přes to že Kanada, Brazílie, a Mexiko jsou součástí Amerického světodílu. Je to jasné lidem v USA, v Kanadě, Evropě, i jinde.

Mlynku, nechci vam kecat do diskuse, ale Dana ma pravdu.
Vloni jsem byl v Cechach a moje segra lustila krizovku a tam byla otazka. Stat na 6 pismen v Americe? Odpoved znela KANADA. Wink

Naposledy upravil Rumburak dne pá prosinec 07, 2007 11:07 pm, celkově upraveno 1 krát
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: pá prosinec 07, 2007 8:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:
No dufam, ze se je na takove otazky neptas Mlynku.
Po chodbach a hlavne pred HR tady visi plakaty ktere informuji zamestnance ze jejich zamestnavatel je nesmi diskriminovat na zaklade rasy, barvy kuze, pohlavi, veku a buhviceho jeste.
Abys nemel potize s partou Jessieho Jamese Laughing Laughing Laughing

No, ty plagáty jsou hodně zjednodušené. Vystrašují manažéry z dosti nesmyslných věcí, ale nevarují je před nebezpečnými věcmi. Jsou dosti na nic. Musí se ale vyvěsovat, tak se vyvěsují, ale spoléhat se na ně je dosti omylné.

Např. Title VII zakazuje diskriminovat na základě rasy, barvy, náboženství, pohlaví, a national origin. 703(a). Ale jsou vyjímky. Na některých zákldech můžeš diskriminovat, na jiných nemůžeš. Když točíš film o Africe a chceš herce kteří vypadají jako domorodci, tak nemůžeš dát inzerát že hledáš “herce kteří jsou černoši” protože to by byla zakázaná diskriminizace na základě rasy. Ale co můžeš udělat je že dáš inzerát že hledáš “herce kteří jsou African-American”, protože African-American je považovaný za national origin a né jako rase, a máš právo vybrat lidi na základě national origin, protože v tomto případě máš BFOQ. Neby když si otevřeš Českou restauraci, a chceš aby servírky a číšníci vypadali jako v Česku, tak možná můžeš diskriminovat tím že vybereš European Americans a né že vybereš bělochy. Vlastně jetliže máš mín než 15 zaměstnanců, tak Title VII na Tvojí restauraci neplatí. Jestli chceš aby na Tvojí restauraci se Title VII neplatil, tak budeš platit a zacházet se zaměstnancemi nad 15 jako “independent contractor”. Jaký je rozdíl mezi Independent contractor a zaměstanancem? Někdy docela malý. Ty se domníváš že nějaký hiring manager se v tom vyzná? Ty se domníváš že se může spoléhat na nějaký plagát?

Ohledné věku, to je ADEA. To zase má jiné pravidla. Prý se nesmí diskriminovat na základě věku vůči lidem nad 40 let. No, ale můžeš diskriminovat na základě věku proti 30 letým? Co když diskriminuješ na základě věku že vybereš 60-letého místo 45 letého? Nebo 45-letého místo 60-letého? Co když někdo je moc starý (80) a hrozý si sám? Co když hrozí jinému?

No, a potom más ADA, a Pay Equity Act, atd. A to je jenom na federální level. Státní zákony a i městské zákony jsou třeba úplně jiné (např., federální zákony nezakazují diskriminizaci na základě sexuální orientace, ale většina států to zakazuje).

A neboj se; já nediskriminuji. Ale jestli by hiring manager se chtěl zeptat na něco co se nemá, ono to zase není tak těžké tu otázku postavit tak, aby nebylo považované za zakázané. Confused Confused
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: pá prosinec 07, 2007 8:54 pm    Předmět: Re: Technicke interpretovani slov Odpovědět s citátem

Rumburak napsal:
pdmlynek napsal:
Dana_MI napsal:

Když se někdo zeptá jestli jiný je “Američan” nebo něco je “Amerického”, tak je to snad každému úplně jasné že tím myslí USA a né Americký světodíl. Lidi normálně nepovažují Kanaďana, Brazílce, nebo Mexičana za Američana, i přes to že Kanada, Brazílie, a Mexiko jsou součástí Amerického světodílu. Je to jasné lidem v USA, v Kanadě, Evropě, i jinde.

Vloni jsem byl v Cechach a moje segra lustila krizovku a tam byla otazka. Stat na 5 pismen v Americe? Odpoved znela KANADA. Wink

To jako měla napsat 6 písmenek “Kanada” do 5 míst? Jo, to se budu podle této křížovky řídit! Very Happy Very Happy

Jinak, Rumbáku, Ty jsi Američan? Shocked

Hele, uvědom si, že lidi používají jazyk nepřesně. Ono je to jednoduší říct “Američan” než “občan Spojených Států Amerických”. Každý na světě ví že je rozdíl mezi Americkým světodílem a USA, ale každý používá “American” když tím myslí USA.

Jestli ale chceš aby nebyla dobrá komunikace, nebo sis dělal srandu, nebo by jsi ponižoval jiného protože nepoužívá jazyk přesně, nebo chceš být mylný tak klidně používej jazyk jinak než Tvůj potencionální zaměstnavatel. Jestli chceš ale jjob, tak mluv a používej slova jako že tam patříš.
Cool
Rumburak

PříspěvekZaslal: pá prosinec 07, 2007 9:04 pm    Předmět: Re: Technicke interpretovani slov Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Rumburak napsal:
pdmlynek napsal:
Dana_MI napsal:

Vloni jsem byl v Cechach a moje segra lustila krizovku a tam byla otazka. Stat na 5 pismen v Americe? Odpoved znela KANADA. Wink

To jako měla napsat 6 písmenek “Kanada” do 5 míst? Jo, to se budu podle této křížovky řídit! Very Happy Very Happy

Jinak, Rumbáku, Ty jsi Američan? Shocked

Cool

V roce 2010 budeme Americani vsichni, at se nam to libi nebo ne Sad
To az budeme v NAU Wink http://www.*S*P*A*M*.com/

Naposledy upravil Rumburak dne pá prosinec 07, 2007 11:09 pm, celkově upraveno 2 krát
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: pá prosinec 07, 2007 9:11 pm    Předmět: Re: Technicke interpretovani slov Odpovědět s citátem

Rumburak napsal:
pdmlynek napsal:
Rumburak napsal:

To jako měla napsat 6 písmenek “Kanada” do 5 míst?
Cool

No prehlid jsem to, melo to byt na 6 pismen Embarassed

No, vlastně “Canada” má jen 3 písmena: “C” eh? “N” eh? “D” eh?
Very Happy Very Happy
Rumburak

PříspěvekZaslal: pá prosinec 07, 2007 9:53 pm    Předmět: Re: Technicke interpretovani slov Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
Dana_MI napsal:

Ale Dano, to snad nemyslíš vážně. Toto vážně bych nedoporučoval. Sad Sad

Když se někdo zeptá jestli jiný je “Američan” nebo něco je “Amerického”, tak je to snad každému úplně jasné že tím myslí USA a né Americký světodíl. Lidi normálně nepovažují Kanaďana, Brazílce, nebo Mexičana za Američana, i přes to že Kanada, Brazílie, a Mexiko jsou součástí Amerického světodílu. Je to jasné lidem v USA, v Kanadě, Evropě, i jinde. To přeci víš velice dobře. Nedělej z nás voly.

Jo, technicky máš pravdu, můžeš říct že něco Mexičan je Američan protože Mexiko je částí Amerického světodílu. Ale když lidi mluví o Americe tak tím myslí USA. Když odpovídáš na otázky při job interview, tak se jak se domníváš že máš líčit slova: z technického hlediska nebo z hlediska co tím druhý myslí?

Často dělávám job interviews, z jedné nebo z druhé strany. Když druhý odpovídá na otázky tak že je mi to jasné že definituje slova z technického hlediska a né z hlediska co já tím myslím, tak co se domníváš že si o něm myslím? Myslím si jedno z těchto variant, žádná která není dobrá:

(1) On neví o čem je řeč. Já o voze on o koze. Vypadá to, že budeme mít problém spolu si rozumět. Já zaměstnance s kterým mám problém komunikovat nechci.

(2) On si dělá srandu. Nepovažuje interview za dosti důležité a tak žertuje. Já zaměstnance který nebere ani job interview vážně a dělá si srandu nechci.

(3) On ze mě dělá vola. Dělá srandu s toho jak já používám mé slova. Já zaměstnance který si ze mě dělá srandu nechci.

(4) On něco skrývá. Nechce mi říct pravdu a tak schválně interpretuje slova tak aby mě zmýlil. Já zaměstnance který mě svádí nechci.

Dano, vážně si dosti ubližuješ když na otázku “Are you an American?” odpovíš “Which country do you mean?”.

(BTW, podle Tvé logiky občan Mexika na otázku “Are you a citizen of the United States?” taky může říct “Yes”, protože Mexiko je technicky “Estados Unidos Mexicanos”.) Confused

No Mlynku, na to ze mas "skoly" jsi docela naivni Rolling Eyes
Good luck lidem ktere najimas Wink
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: so prosinec 08, 2007 12:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Mlynek ma pravdu.
Americke(U.S.) zakony jsou velice komplikovane a jsou napsane a odsouhlasene pravniky kteri jsou zamestani a placeni U.S. vladou. Kdyz ty jako obcan s tim nesouhlasis tak muzes soudit.
I kdyz U.S. je zbankrotovana tak si vzdy najde million na to aby te znicili.
Jak se vubec odvazujes nesouhlasit z U.S. vladou. Neznam nikoho z Americanu kdo by si dovolili vyhazovat penize jako U.S. goverment.
Je to vlastne jako za komunistu. Proti vlade ktera ma slouzit obcanum nemame sanci vyhrat jako jedinci. Jako Cesi uz vubec ne. Jsou organizace jako ACLU kteri budou bojovat za prava urcitych lidi zadarmo,ale
to jen pro urcite skupiny ktere maji hodne politickeho "svalu" a tam my jako Cesi nepatrime.
Nevim o jedinem pripadu kde by ACLU pomohlo Cechovi anebo Slovakovi kteri byli diskriminovani v U.S. a je jich urcite par.Porad se citim jako Cechoslovak. Wink
Romove to maji vyhrane v CR.
Mlynek neni naivni a jestli je tak je to jen jeho vekem a ne ignoranci. On bude lepsi. Pockej az mu bude 50. AzPete. Laughing
Bernau

PříspěvekZaslal: so prosinec 08, 2007 12:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No to je jiste pravda Pete ale proc by si ten manazer nebo pracovnik HR mel komplikovat zivot? Kazda stiznost na diskriminovani je obrovsky problem a i kdyz to treba nakonec ten diskriminovany prohraje, ten, ktery diskriminoval, at uz udajne nebo skutecne, ma taky sveho sefa, kteremu se nelibi cim vsim si musel kvuli svemu podrizenemu projit takze se urcite pojisti, aby se to priste nestalo.
Anonymní

PříspěvekZaslal: so prosinec 08, 2007 12:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
Mlynek ma pravdu.
Americke(U.S.) zakony jsou velice komplikovane a jsou napsane a odsouhlasene pravniky kteri jsou zamestani a placeni U.S. vladou. Kdyz ty jako obcan s tim nesouhlasis tak muzes soudit.
I kdyz U.S. je zbankrotovana tak si vzdy najde million na to aby te znicili.
Jak se vubec odvazujes nesouhlasit z U.S. vladou. Neznam nikoho z Americanu kdo by si dovolili vyhazovat penize jako U.S. goverment.
Je to vlastne jako za komunistu. Proti vlade ktera ma slouzit obcanum nemame sanci vyhrat jako jedinci. Jako Cesi uz vubec ne. Jsou organizace jako ACLU kteri budou bojovat za prava urcitych lidi zadarmo,ale
to jen pro urcite skupiny ktere maji hodne politickeho "svalu" a tam my jako Cesi nepatrime.
Nevim o jedinem pripadu kde by ACLU pomohlo Cechovi anebo Slovakovi kteri byli diskriminovani v U.S. a je jich urcite par.Porad se citim jako Cechoslovak. Wink
Romove to maji vyhrane v CR.
Mlynek neni naivni a jestli je tak je to jen jeho vekem a ne ignoranci. On bude lepsi. Pockej az mu bude 50. AzPete. Laughing

Naivni mozna neni, ale je nezkuseny.
V Cechach by to asi znelo tak, ze neni vychcany. Wink
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so prosinec 08, 2007 2:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

AzPete napsal:
Mlynek ma pravdu.

Díky, AzPete. Pošlu Ti e-mail adresu mé ženy aby jsi jí vysvětlil že někdy pravdu mám.
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: so prosinec 08, 2007 3:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:
No to je jiste pravda Pete ale proc by si ten manazer nebo pracovnik HR mel komplikovat zivot? Kazda stiznost na diskriminovani je obrovsky problem a i kdyz to treba nakonec ten diskriminovany prohraje, ten, ktery diskriminoval, at uz udajne nebo skutecne, ma taky sveho sefa, kteremu se nelibi cim vsim si musel kvuli svemu podrizenemu projit takze se urcite pojisti, aby se to priste nestalo.

Nechápeš.

Valná většina zakázaných otázek manager se zeptá kandidáta jestli je žid, nebo má děcka, nebo jiné zakázané otázky, né aby na základě odpovědi ho diskriminoval, ale jsou to většinou jen otázky které nic neznamenají, něco ve smyslu “Can you believe the weather we are having?” nebo “How about them Bears?” Né, manager nechce aby jsi mu vylíčil Tvojí víru, nebo o děckách, nebo aby jsi mu řekl jaký máš názor na počasí, nebo že Lovie Smith měl minulý čtvrtek použít jinou taktiku oproti Redskins. Většinou jen chce si popovídat aby Tě uklidnil, nebo aby vypadal že je normální člověk a není zaměřený jen na práci. Když po managérovy pak HR jde, tak první věc co řekne “Ale to je nedorozumění,... já jsem to tak nemyslel...” Co když se manager zeptá “Jak se máte?”-- může to být považované za diskriminační otázku, protože to může být považované za otázku zdraví, což by mohlo být oproti ADA?

Nebo si uvědom že je spousta jobů kde vážně je to daleko těžší když máš děcka než když jsi svobodný. Jestliže ten job požaduje aby jsi pracoval 4 dny v týdny na druhé straně USA a lítával jsi domů jen na víkendy, tak si manager bude myslet že se může zeptat jestli máš děcka. Nemyslí to špatně.

Ale otázka pro kandidáta (ať je Čech nebo ne) který hledá job je: když se Tě někdo zeptá illegal question, co uděláš?
Bernau

PříspěvekZaslal: so prosinec 08, 2007 9:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:

Ale otázka pro kandidáta (ať je Čech nebo ne) který hledá job je: když se Tě někdo zeptá illegal question, co uděláš?

Takze prvne bych dotycnemu doporucil vedet, ze zakazane otazky exsistuji a ktere to jsou.
Kdyby se mne nekdo zeptal, nejakou zakazanou otazku, tak bych se ho pravdepodobne zeptal "Are you seriously asking me that question?"
A vedel bych, ze je muj pohovor s nejvetsi pravdepodobnosti ztracen. Nicmene ja bych tam uz v te chvili asi delat nechtel, ponevadz to ukazuje, ze muj boss asi nebude moc bystry protoze na takove veci se da vzdycky najit zpusob, jak ze zeptat legalne a dozvedet se, co chci.

Napr. Misto "Mate deti?" bych se zeptal "Myslite si, ze mate dostatek casu abyste s moji firmou cestoval 4 dny v tydnu na opacny konec kontinentu?"
"Proc si myslite, ze jste vhodny kandidat na tuto pozici?"
Atd, atd...
Bernau

PříspěvekZaslal: so prosinec 08, 2007 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:

Většinou jen chce si popovídat aby Tě uklidnil, nebo aby vypadal že je normální člověk a není zaměřený jen na práci. Když po managérovy pak HR jde, tak první věc co řekne “Ale to je nedorozumění,... já jsem to tak nemyslel...” Co když se manager zeptá “Jak se máte?”-- může to být považované za diskriminační otázku, protože to může být považované za otázku zdraví, což by mohlo být oproti ADA?

Ty to zase tahnes do extremu. "Jak se mate?" by bylo povazovano za zakazanou otazku snad jedine Johnnie Cochranem.
Ale "Are you well?" uz by tak byt posuzovano mohlo. V meznim pripade.
Jake jsem narodnosti neni ve valne vetsine pripadu vec manazera, ktery se mnou dela pohovor protoze se to nevztahuje, opet ve vetsine pripadu, na to, co bych mel delat. Je to vec HR aby vysetrilo jestli jsem tady legalne a jake jsem narodnosti (kdyz to teda uz musi vedet)
Jinak pokud je manazer jen zvedavy a chce si poklabosit, bude mit na to dostatek prilezitosti pote, co mne prijme.
V zadnem pripade by nemel rozhodovat JESTLI mne prijme na zaklade toho, kde jsem se narodil.

Tohle vim od sve byvale manazerky, se kterou jsme se behem me prace pro ni velice sblizili (v ne-sexualnim slova smyslu) a ja se ji naivne zeptal, proc se mne nezeptala u pohovoru, jestli jsem zenaty. No a ona mi pak vysvetlila, ze kazdeho ctvrt roku maji skoleni o interpersonalnich vztazich kde jim tlucou do hlavy jak vest pohovor a co je legal a co illegal question.

Po ni tam nastoupila cerna manazerka, ktera diskriminovala vlastni rasu protoze si myslela, ze je neco vic kdyz je z velkeho mesta a o jejich cernych podrizenych se vyjadrovala ze jsou z ghetta atd...
Dlouho se tam neohrala. Mili negrici "z gheta" zavolali "compliance line" a mela pak hodne co vysvetlovat na HR a pred administratorem.

Jinak ja jsem nikdy americany diskriminovan nebyl. Byl jsem vykoristovan cechy, slovaky a polaky ale to je jina story.
Ve dvou pripadech jsem mel pocit, ze jsem byl dyskriminovan a to tehdy, kdy na misto, o ktere jsem se uchazel, prijali cernocha. Ale to jsem necitil jako diskriminaci ze jsem Cech, ale ze jsem bily. Ale rekl jsem si, ze museli splnit kvoty cernych v managementu aby dostali statni prispevek...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Predstavte se nam Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další
Strana 8 z 10

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com