Sam nebo ne?

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Sam nebo ne?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
Bernau

Registrace: 24. 02. 2007

PříspěvekZaslal: čt prosinec 06, 2007 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim jestli mas pravdu Dano, ze bude mit lepsi start v USA nez v cesku.
Nicmene slysel jsem z nekolika zdroju, ze se navratilcum z USA lepe shani prace protoze zamestnavatele v cesku jsou vesmes velmi pro-americky orientovani a divaji se na takove lidi uplne jinak.
Jestli je to opodstatnene nebo ne se bude podle mne lisit od cloveka k cloveku.

Takze az se dezzi vrati domu, bude mit mozna lepsi sanci se uplatnit doma.

Rekl bych ale, ze kdyby se premistil z "Kromcla" do Prahy, vydelal by si vic a nemusel by ani cistit ty hajzliky.

Gezzi, hodne stesti. Kdekoliv.
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt prosinec 06, 2007 9:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No nevim jestli je ta amerika na cerno porad takovy terno. V Arizone zacali konecne uplatnovat platny imigracni zakon a mistni firmy si zacali overovat zda jejich zamestanci maji povoleni pracovat.

Dezzi jestli si tu ameriku nerozmyslis, tak rozhodne jed na WAT aspon se otukas a budes vedet do ceho des.
Dana_MI

Registrace: 26. 12. 2006

PříspěvekZaslal: čt prosinec 06, 2007 11:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:
Nevim jestli mas pravdu Dano, ze bude mit lepsi start v USA nez v cesku.
Nicmene slysel jsem z nekolika zdroju, ze se navratilcum z USA lepe shani prace ...
Bernau, asi jsi me uplne nepochopil, protoze ja nerekla, ze bude mit lepsi start v USA. Ja rekla to same, co rikas Ty tady, a to ze
Dana_MI napsal:
A kdyz se neosvedci v US, bude mit lepsi start v CR.
Protoze ja to jen neslysela, ja to par takovych lidi i znam. Ale to je jedno.
Myslim, ze dulezite je, aby Dezzi vedel, co chce. Pokud opravdu tak moc chce do USA jet, tak at jede, protoze kdyz mu to ted rozmluvime a on zustane doma, tak si treba v 50 muze vycitat "proc ja to, blbec, aspon nezkusil". Ale musi sem OPRAVDU chtit a kdyz neuspeje, tak se ma kam vratit. Ale zkusil to.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá prosinec 07, 2007 8:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:
...zamestnavatele v cesku jsou vesmes velmi pro-americky orientovani ...

Ne. Je rozdíl mezi pro-Americký orientování, a orientování na hospodářský systém založený na volném trhu, marketingu, kapitalismu, globalismu, a svobodě. V USA je sice země kde tento systém je uplatnil a kde většina tohoto modelu hospodářského systému se vyvynula, ale to neznamená, že USA na to má nějaký monopol. Být pro-kapitalistický neznamená být pro-Americký, nebo opačně být proti-Americký neznamená být proti-kapitalistický. Podobně člověk může mít proti-Ruský ale pro-komunistický názory, nebo proti-komunistické ale pro-Ruské názory.
Bernau

PříspěvekZaslal: pá prosinec 07, 2007 9:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dano, mas samozrejme pravdu. Ja mu to ale v zadnem pripade nechci rozmluvit. Jen rikam aby nebyl naivni. Takovych pripadu jsem znal osobne celkem dost kteri tady prijeli a cekali buhvico. Mimo jine i nejaky vrchni cisnik z nejake nobl prazske restaurace. Rikal, ze obsluhoval papeze ci koho... Ten byl uplne mimo misu. Byl v soku kdyz zjistil, ze musi bydlet v apacku s dalsimi peti lidmi a na Wal-Mart se, pokud si dobre pamatuju, ani neobtezoval. Za tri dny odletel zpatky a nadaval na vsechno tady.
Pocitam, ze byl taky hodne naivni. Jako nas dezzi tady.
Tak tomu jsem chtel, tak trochu, zabranit. Ale uznavam, ze si to musi kazdy zkusit sam. Co si z toho odnese pak zalezi na tom, co v nem je. .
Je to trochu jako v tom filmu Six days seven nights tam se sice bavi o necem jinem ale plati to i pro nase tema:

Quinn: They come here looking for the magic, hoping to find romance, when they can't find it anywhere else.
Robin: Maybe they will.
Quinn: It's an island, babe. If you didn't bring it here, you won't find it here.
Bernau

PříspěvekZaslal: pá prosinec 07, 2007 9:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale Mlynku, ty zase jdes moc do hloubky Laughing
Poslouchej. Tohle vim z OSOBNI zkusenosti. Tuto informaci mi rekla moje sefova, ktera je prijimala takze bych ji povazoval za velmi verohodnou.
Do firmy, ve ktere jsem kdysi pracoval prijali dva "Obchodni Manazery" aby zvyslili prodej zbozi. (naradi, stroje, zdvihaci zarizeni pro tovarny atd.)
Jedinny duvod proc je prijali byl ten, (chlapici nemeli zadnou zkusenost s prodejem, managementem a nemeli ani pozadovane vzdelani) ze byli dva roky v USA, kde uklizeli nacerno supermarket.
Nutno dodat, ze za celou tu dobu neprodali vubec nic, sedeli v kanclu a chlastali vino.
(propustili je za sest mesicu ale to je jina story)
Jak uz jsem predtim rekl, kazdy si odsud odveze to, co v nem uz je.
Amerika jeho schopnosti (nebo neschopnosti) umocni, vynasobi, vykrati a vydeli. Domu se pak vrati jenom vysledek.
Jaky bude zalezi na tom jake bylo prvotni zadani.

Sorry. Too much coffee. Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com