|
|
| Autor |
Zpráva |
Glop
Registrace: 19. 05. 2005 Příspěvky: 80
|
Zaslal: so červen 25, 2005 4:07 am Předmět: Kdy mam zadat o vizum |
|
|
| Takze pristi rok chci letet do Us ale budu zrovna dokoncovat skolu cili kdyz budu zadat ted tak budu mit porad status studenta, ale kdyz ho dostanu na 6 mesicu (vsichni me rikaji neco jinyho prej uz se dava jenom na 10let tak nevim) tak me to casove nevychazi chci totiz letet asi Zari 2006 (podle toho jestli odmaturuju) moje sance na to aby me dali vizum je asi minimalni nevim jakto mam udelat da se prej udelat aji cestne prohlaseni rodicu ze me sponzorujou ( otec ma vic penez nez ja) co byste me poradili co si mam zaridit nebo jak to mam udelat ??? diky moc Glop |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 954 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: so červen 25, 2005 9:59 am Předmět: |
|
|
| Vizum dostanes na 10 let. Pri prijezdu ti daj povoleni pobytu (bilou kartu) na max 6 mesicu. Normalne si kup tydeni zajezd do NY jako turista a budes to mit bezproblemove. Ukaz obednavku zajezdu pri zadani o vizum. Nejlepsi je jet s nekym. Jako student budes muset prokazat kdo te financne sponzoruje. A hlavne jim nerikej ze skolu koncis, rekni ze mas jeste jeden rok nastavbu, nebo tak neco. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Glop
|
Zaslal: so červen 25, 2005 11:34 am Předmět: |
|
|
| Ok takze pudu do cestovky nezavazne si objednam pobyt v NY s tim pudu na pohovor na ambasadu reknu ze me tatinek zaplatil pobyt jeho vypisy z uctu a prohlaseni ze me sponzoruje a dotanu ho jo ale oni pak budou vedet ze jsem na ten pobyt nejel? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Glop
|
Zaslal: ne červen 26, 2005 10:39 am Předmět: |
|
|
| To miro: cau tak jsem se bavil s jednou babou a ta rikala ze vizum na 10 let me nedaji protoze jsem (student kterej navstevuje stredni skolu) takze me to daj jen na 6 mesicu a prej jeste nevi protoze jsem potencionalni ilegal a ze muzu opakovane zadat o vizum po 2 letch tak nevim cemu mam verit kdyztak mi nekdo napiste diky cau Glop |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Ladinek Anonymní
|
Zaslal: po červen 27, 2005 8:19 am Předmět: |
|
|
| Glop napsal: | | To miro: cau tak jsem se bavil s jednou babou a ta rikala ze vizum na 10 let me nedaji protoze jsem (student kterej navstevuje stredni skolu) takze me to daj jen na 6 mesicu a prej jeste nevi protoze jsem potencionalni ilegal a ze muzu opakovane zadat o vizum po 2 letch tak nevim cemu mam verit kdyztak mi nekdo napiste diky cau Glop |
O turisticke vizum muzes zadat kazdy rok.Jenom zalezi na Tobe,jestli jsi ochoten investovat do viza tolik penez.Dobre se priprav na pohovor,kdyz dostanes vizum na 6 mesicu-nevadi,pak tu muzes zustat jak dlouho chces.Dulezite je sem se dostat.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Glop
|
Zaslal: po červen 27, 2005 9:44 am Předmět: |
|
|
Takze abych vse uvedl vse na pravou miru dneska jsem byl u vizové pracovnice ktera mi rekla ze sance na ziskani viza je minimalni takze se prej v mem veku ani nemam pokouset vizum dostat.Probral jsem vsechny mozny varianty a proste to nejde takze jsem se rozhodl prihlasit se do programu Kempy v USA kde vizum dostanu na 95% a po odpracování 9 tydnu mam 30dnu cestovani a take do tech 30 dnu musim odcestovat, ale kdyz v tech 30 dnech proste nekam odletim treba v mem pripade Florida tak proste po uplynuti doby tam budu jako nelegal ale budu v USA jinak to proste nejde a jeste jedna vec vizum se na 10let nedava ( jen ve vyjmecnych pripadech) vizum se dava bud presne na dobu kdy tam budu cestovat cili treba poznavaci pobyt 18 denni dostanu vizum bud na 18 dni nebo maxx mesic a jeste je mala sance na ziskani.Takze jejich dokonaly system je skoro neprustrelny. Takze jedina moznost pro ty kteri chteji vizum je pres nejaky program a jinak je sance miziva. Ptal jsem se taky na to kdyz mam znamyho v USA tak to jde ale jak tam zacnu byt nelegalne tak vsechny problemy jdou na toho kdo te pozval zacnou se vyptavat jaktoze tam nejsem apod kde jsem co delam proste podvod. Takze to je tak aktualne k vizam. popr vam muzu zodpovedet na nejake otazky tak napiste
Good luck Glop
P.S. je to tedka dost na kokot ale ja to nejak udelam |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 913 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po červen 27, 2005 10:02 am Předmět: |
|
|
| Glop napsal: | Takze abych vse uvedl vse na pravou miru dneska jsem byl u vizové pracovnice ktera mi rekla ze sance na ziskani viza je minimalni takze se prej v mem veku ani nemam pokouset vizum dostat.Probral jsem vsechny mozny varianty a proste to nejde takze jsem se rozhodl prihlasit se do programu Kempy v USA kde vizum dostanu na 95% a po odpracování 9 tydnu mam 30dnu cestovani a take do tech 30 dnu musim odcestovat, ale kdyz v tech 30 dnech proste nekam odletim treba v mem pripade Florida tak proste po uplynuti doby tam budu jako nelegal ale budu v USA jinak to proste nejde a jeste jedna vec vizum se na 10let nedava ( jen ve vyjmecnych pripadech) vizum se dava bud presne na dobu kdy tam budu cestovat cili treba poznavaci pobyt 18 denni dostanu vizum bud na 18 dni nebo maxx mesic a jeste je mala sance na ziskani.Takze jejich dokonaly system je skoro neprustrelny. Takze jedina moznost pro ty kteri chteji vizum je pres nejaky program a jinak je sance miziva. Ptal jsem se taky na to kdyz mam znamyho v USA tak to jde ale jak tam zacnu byt nelegalne tak vsechny problemy jdou na toho kdo te pozval zacnou se vyptavat jaktoze tam nejsem apod kde jsem co delam proste podvod. Takze to je tak aktualne k vizam. popr vam muzu zodpovedet na nejake otazky tak napiste
Good luck Glop
P.S. je to tedka dost na kokot ale ja to nejak udelam |
Glope, turisticky se dava na 10 let. Na dobu pobytu se dava napr. J-1 vizum, kdyz jedes na Work and Travel, Camp nebo Au-pair. Camp je dobra vec. Akorat je to az od 19 let (alespon podle Studentagency). Do zacatku si vydelas par penez (a dokonce legalne ). Pokud by se ti Camp nezamlouval, tak zkus jinou cover story. Napr. az odmaturujes, tak si kup jazykovy pobyt na dva tydny na Floride (viz. http://www.studentagency.cz/mainpage.php?switch=160 ). Jeste doma si zarid prihlasku na jazykovou nastavbu anglictiny. Kazda skola te vezme bez prijimacek. Na ambasade reknes, ze po maturite chces tady v cechach studovat anglictinu, ukazes prihlasku na skolu. Dale jim reknes, ze nez nastoupis do skoly, tak se chces zdokonalit v anglicky mluvici zemi a predlozis jim rezervovany nebo zaplaceny jazykovy pobyt na Floride.
To jestli se pak pobytu zucastnis, je uz na tobe. Ale doporucoval bych, protoze se trochu zdokonalis v anglictine, nez zacnes pracovat, v cene mas ubytovani a mozna i jidlo u hostitelske rodiny a ve volnem case si muzes zarizovat praci a dalsi formality. Budes mit proste dva tydny, nez do toho spadnes naplno 
Naposledy upravil czolgos dne po červen 27, 2005 11:28 am, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Glop
|
Zaslal: po červen 27, 2005 10:06 am Předmět: |
|
|
| Cau fakt sem se ptal uz ti turisticky nedaj na 10 let tak snadno fakt ne sakra dneska jsem se ptal a to stim jazykem uvidim ale proste se prihlasim do Camp a jedu tak aji tak kdyby to nevyslo tak toto je taky moznost zatim cau |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: po červen 27, 2005 12:23 pm Předmět: |
|
|
| Glop napsal: | | Cau fakt sem se ptal uz ti turisticky nedaj na 10 let tak snadno fakt ne sakra dneska jsem se ptal a to stim jazykem uvidim ale proste se prihlasim do Camp a jedu tak aji tak kdyby to nevyslo tak toto je taky moznost zatim cau |
Nebyla nahodou ta "vizova pracovnice" nejaka koza ze Studentagency nebo GTS? Jestli jo, tak to musis brat s rezervou. Tyhle ty pracovnice vetsinou byvaji rychlokvasky, ktere byly v USA na WATu nebo jako au-pair, prectou si oficialni pozadavky na vizum z webu ambasady a pak delaji machry. Vsadim se, ze ti doporucila ten Camp u jejich agentury
BTW Camp by byl pro tebe idealni zpusob, jak se tam dostat, ale jak jsem psal, je az od devatenacti let, takze si asi pockas. Je dobry, ze tam je sponzorovana letenka, ubytovani a jidlo zdarma. Za 9 tydnu si sice vydelas jen asi 800 dolaru, ale zase to nemas kde utratit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Glop
|
Zaslal: po červen 27, 2005 12:58 pm Předmět: |
|
|
| No 19 me je tento rok a chcu jet az pristi takze vek jde a ten kemp me nedoporucila ja jsem se na nej sam ptal no a je toteda ze student agency ale zase byla velmi mila a pohoda rekla me vsechno o tom jak a co kdyz ses nelegal apod docela jsem koukal co vse vi nevim ale myslim si ze alespon trochu tomu rozumi no proste skusim kemp kdyz nic chytnu se tve rady jinak se mej jo a tedka pojedu vydelat penize do Irska tak kdyby tam mel nekdo nekoho znamyho tak at mi da vedet dik a cau |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: po červen 27, 2005 2:19 pm Předmět: |
|
|
| Glop napsal: | | No 19 me je tento rok a chcu jet az pristi takze vek jde a ten kemp me nedoporucila ja jsem se na nej sam ptal no a je toteda ze student agency ale zase byla velmi mila a pohoda rekla me vsechno o tom jak a co kdyz ses nelegal apod docela jsem koukal co vse vi nevim ale myslim si ze alespon trochu tomu rozumi no proste skusim kemp kdyz nic chytnu se tve rady jinak se mej jo a tedka pojedu vydelat penize do Irska tak kdyby tam mel nekdo nekoho znamyho tak at mi da vedet dik a cau |
Sorry s tim vekem. S nekym jsem si te asi spletl, myslel jsem, ze ti je teprve 17
Na kempu mas velkou sanci dostat vizum, jenze dostanes J-1 (studentske vizum) na dobu pobytu (cca 3-5 mesicu). Pak kdyz tu zustanes, tak tu budes bez platneho pobytu a viza.
Kdyz pojedes na jazykovy kurz a pokud budes studovat mene nez 18 hodin tydne (coz budes), tak muzes zazadat o turisticke vizu. A to s nejvetsi pravdepodobnosti dostanes na 10 let. Pri vstupu na uzemi USA mas sanci dostat pobyt na 6 mesicu a pak muzes zkouset prodluzovat. Napr. pod zaminkou dalsiho studia anglictiny apod. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po červen 27, 2005 3:09 pm Předmět: J1 |
|
|
nevim to na 100%, ale myslim si, ze tyhle viza davaji jen VS studentum a to az po 4.tem semestru. Za mych mladych let je davali uz po prvnim roce, ale asi uz to zprisnili..  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
|
Zaslal: po červen 27, 2005 4:03 pm Předmět: Re: J1 |
|
|
| Anonymous napsal: | nevim to na 100%, ale myslim si, ze tyhle viza davaji jen VS studentum a to az po 4.tem semestru. Za mych mladych let je davali uz po prvnim roce, ale asi uz to zprisnili..  |
V podminkach je, ze na kemp muze i nestudent od 19 let, pouze jako Counselor. Kdyz chces delat Support Staff, ktery je lepe placeny, tak musis byt student VS nebo VOS.
Jinak na WAT se dava vizum jen studentum VS a VOS po uzavreni 2 semestru a minimalne pokracovani studia jeden semestr po navratu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|