Cikani...

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Cikani...
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co jsme za lidi
Autor Zpráva
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: čt duben 12, 2007 4:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

O napravu (zmenu chovani cikanu, nebo cernochu) se pokousi uz mnoho let mnoho lidi a stalo je to mnoho penez a casu. Nikam to nevede. Mas nejakej napad jak ochocit zebru a udelat z ni uzitkove zvire? Zebra prece taky vypada jako kun a mela by se taky tak chovat, ne? Jedine co me napada je vsechny neposlusne zebry porazit a nechat jen par exemplaru pro ZOO.
firebird

Registrace: 20. 11. 2005

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2007 5:43 pm    Předmět: myslim,ze k tomuto neni treba komentar... Odpovědět s citátem

clanek z 30.4.07

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/trinactiletou-bolelo-bricho-a-prekvapilo-ji--ze-porodila_114252_1kbpo.html

V romské osadě Kolačkov na východním Slovensku porodila třináctiletá dívka mrtvého chlapečka. "Nevěděla jsem, že jsem těhotná. Bolelo mě břicho, tak jsem si lehla a najednou jsem porodila dítě," uvedla v televizi Markíza Mária Mišalková. Záchranka odvezla vysílenou mladou dívku do nemocnice. V igelitové tašce přinesla i mrtvé dítě.

30.4. 2007 19:58
KOLAČKOV - "Dítě se narodilo v osmém měsíci těhotenství a vážilo 1300 gramů. Bylo mrtvé," uvedl lékař. Rodina dívky tvrdí, že o těhotenství vůbec nevěděli. "Když si stěžovala na bolesti břicha, šla jsem ji uvařit čaj. Když jsem se vrátila bylo v posteli dítě. Vůbec však neplakalo," líčila situaci babička.

Otcem dítěte je údajně 16letý Rom z téže osady. "Dávid mě loni v létě za bílého dne znásilnil na latríně," říká Mária. Tyto skutečnosti už prověřuje policie, která zahájila trestní řízení. Pachateli hrozí trest tři až deset let vězení
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne květen 06, 2007 6:26 pm    Předmět: Re: myslim,ze k tomuto neni treba komentar... Odpovědět s citátem

firebird napsal:
clanek z 30.4.07

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/trinactiletou-bolelo-bricho-a-prekvapilo-ji--ze-porodila_114252_1kbpo.html

V romské osadě Kolačkov na východním Slovensku porodila třináctiletá dívka mrtvého chlapečka. "Nevěděla jsem, že jsem těhotná. Bolelo mě břicho, tak jsem si lehla a najednou jsem porodila dítě," uvedla v televizi Markíza Mária Mišalková. Záchranka odvezla vysílenou mladou dívku do nemocnice. V igelitové tašce přinesla i mrtvé dítě.

30.4. 2007 19:58
KOLAČKOV - "Dítě se narodilo v osmém měsíci těhotenství a vážilo 1300 gramů. Bylo mrtvé," uvedl lékař. Rodina dívky tvrdí, že o těhotenství vůbec nevěděli. "Když si stěžovala na bolesti břicha, šla jsem ji uvařit čaj. Když jsem se vrátila bylo v posteli dítě. Vůbec však neplakalo," líčila situaci babička.

Otcem dítěte je údajně 16letý Rom z téže osady. "Dávid mě loni v létě za bílého dne znásilnil na latríně," říká Mária. Tyto skutečnosti už prověřuje policie, která zahájila trestní řízení. Pachateli hrozí trest tři až deset let vězení

A ted jsi predstavte, kdyby ji znasilnin nejaky "bili" Cech. To by ho zavreli az by zcernal Razz
miro
Site Admin

Registrace: 09. 01. 2005

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 2:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kazdy hnup dokaze soudit druheho, nebo pomlouvat, sirit drby a hazet vsechny do jednoho pytle. Myslim, ze velke umeni je vzit se do jinych lidi v jinych vrstvach a situacich a premyslet o tom jak se asi citi oni. Myslim, ze pro cikany by bylo snazsi hodit nas belochy do jednoho pytle a vybirat ze zprav nejhorsi extremy a poukzovat treba na to jak belosi kradou, tunelujou v miliardach, podvadi, verejne lzou a stavi na tom politickou kampan, nebo ve jmenu dobra zmasakrujou statisice nevinych lidi, atd. Co treba podivat se do historie? Asi by jsme meli zacit rikat, ze Hitler byl vlastne cikan, ne?
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 9:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.komorazachranaru.cz/aktuality.php?aktualita=126

Během dvou minut resuscitace ženy v bezvědomí přišel k záchranářům malý chlapec a upozornil je, že se stali zřejmě obětí krádeže.

„V době, kdy jsme všichni pracovali na tom, aby žena opět dýchala, přijela k naší sanitce bílá škodovka. V ní prý bylo pět až šest lidí romské národnosti a ti vybrali z kabiny řidiče vše, co se jim zdálo cenné,“ říká naštvaně záchranář.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po květen 07, 2007 9:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Buba napsal:

Během dvou minut resuscitace ženy v bezvědomí přišel k záchranářům malý chlapec a upozornil je, že se stali zřejmě obětí krádeže.

„V době, kdy jsme všichni pracovali na tom, aby žena opět dýchala, přijela k naší sanitce bílá škodovka. V ní prý bylo pět až šest lidí romské národnosti a ti vybrali z kabiny řidiče vše, co se jim zdálo cenné,“ říká naštvaně záchranář.

Diky za prispevek. To je presne to, co jsou zac. A to je jeste nekdo bude "chranit".
Myslim si, ze je nacase, aby se zaradili normalne do spolecnosti(jako kazdy jiny) a nezili jen ze socialky. Sad
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne červen 03, 2007 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:
Buba napsal:

Diky za prispevek. To je presne to, co jsou zac. A to je jeste nekdo bude "chranit".
Myslim si, ze je nacase, aby se zaradili normalne do spolecnosti(jako kazdy jiny) a nezili jen ze socialky. Sad

http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/229947-cikani
lsuk

Registrace: 17. 01. 2007

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2007 12:07 pm    Předmět: Romove a cernosi Odpovědět s citátem

S otazkou Romu v Cechach me casto napada priklad cernochu v USA. Moje zkusenost je ze tady v USA je porad jeste dost velky rasismus, ale je velmi dobre skryty a beda jestli na verejnosti neco reknete proto druhe rase. Tady v Milwaukee mam par kamaradu cernochu. Je s mima lepsi popovidani, protoze bilej american tady mluvi jenom o americkym fotbale, baseballu a o tom jak Bud Lite je to nejlepsi pivo na svete coz vas jako Cecha totalne urazi. Otevrene se s cernochama o rasismu bavime a oni mi potvrzuji, ze tu porad jeste existuje, ale v jine, skryte podobe. Vzdyt tady ty cernoska ghetta jsou toho ocividnym dukazem. Samozrejme, ze na verejnosti jste ten nejhorsi clovek pokud neco proti cernochum reknete, ale pokud se cernoch uchazi o praci v bile americke komunite neni zlehka prijat. Pracuju take jako ucitel v Luteranske skole a jsou tady 99% bili deti. Meli jsme poradu a zabyvali jsme se tim jak prilakat do nasi skoly vice deti. Navrhl jsem oslovit minoritni komunity jako napriklad Mexicany nebo cernoske komunity. Zaznelo hrobove ticho! Reditel zacal koktat a nikdo nevedel jak se k tomu vyjadrit. Bylo jasny, ze nechteji aby si jejich cisty bili deti hrali s tema spinavejma barevnejma detma. To s tim jaky tu byl rasismus pred jeste 50 lety se to samozrejme srovnat neda, ale kdyz se USA chlubi tim, jak tu nemaji rasismus, tak se tomu smeju. V cechach bych ale rekl, ze je asi rasismus trochu vetsi, ale ma trochu jinou podobu. Je vice otevrenejsi a obvzlaste k Romum je pestovana jakasi automaticka nenavist. Je to samozrejme zpusobene z obou stran a bohuzel je to pak takovy zacarovany kruh. Resit se tento problem da, ale jenom asi tim, ze kazdy zacneme u sebe.
AzPete

Registrace: 06. 01. 2007

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2007 11:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Velice hezke a uprimne Isuku.
A je to velice jednoduche zacit sam ze sebou. Be a Volunter.
Zajdi si do ktere koliv skoly kde jsou "podrazene" skupiny a nabidni sve sluzby.
Dej nam vedet jak to dopadlo.AzPete. Wink
Rammstein
Anonymní

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2007 12:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně se velice líbí americký přístup k problémovým menšinám. Černoši tady mají zvýhodnění v práci – Equal Opportunity Act, výhody ve veřejných školách, dostanou více na sociálních dávkách než bílí atd.

Každému na světě je jasné, že většina černochů a cikánů bude vždy pozadu za bílýma – většinou budou méně pracovití, méně vzdělaní, budou dělat zločinnost. Ale vždy mezi nima existuje tá část která dokáže žít spořádaný život, pracovat, vzdělávat se. Koukněte se, jaký obrovský pokrok udělali černí za posledních 40 let.

Předtím když byl otevřený rasismus, černoši byli negramotní, nevzdělaní, dělali ty nejhorší práce. Teď už velká část z nich studuje, dělají vysoce kvalifikované práce, platí daně, dělají mnohem menší zločinnost.

Existují i slušní cikáni. Ale v Čechách nemají důvod se vzdělávat – i se školou mají problém najít slušnou práci. Obzvláště je hodně cikánů v chudých okresech, kde je nezaměstnanost i pro bílé – i cikána tam fakt nikdo nechce. A když jsou cikáni chudí, nezaměstnaní, tak mají dvojnásobnou motivaci pro zločinnost.

Samozřejmě žádná vláda na světe není bůh a nemůže cikány proměnit – vždy budou línější, měně vzdělaní, a budou více krást. Ale jak se Američanem povedlo částečně zcivilizovat černochy, tak můžeme zcivilizovat cikány. Třeba podpořit podnikatele co zaměstnají cikány, zvýhodnit je na univerzitách, nedávat jim sociální dávky pokud nevyvinou dostatečnou snahu o studium a hledání práce.
Adapa
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá listopad 02, 2007 7:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

miro napsal:
Kazdy hnup dokaze soudit druheho, nebo pomlouvat, sirit drby a hazet vsechny do jednoho pytle. Myslim, ze velke umeni je vzit se do jinych lidi v jinych vrstvach a situacich a premyslet o tom jak se asi citi oni. Myslim, ze pro cikany by bylo snazsi hodit nas belochy do jednoho pytle a vybirat ze zprav nejhorsi extremy a poukzovat treba na to jak belosi kradou, tunelujou v miliardach, podvadi, verejne lzou a stavi na tom politickou kampan, nebo ve jmenu dobra zmasakrujou statisice nevinych lidi, atd. Co treba podivat se do historie? Asi by jsme meli zacit rikat, ze Hitler byl vlastne cikan, ne?

Tady mas neco, co si muzes precist. Je to velice zajimave.
http://neviditelnypes.lidovky.cz/kanada-tak-nam-pani-mullerova-zrusili-vizovou-povinnost-pe7-/p_zahranici.asp?c=A071031_205229_p_zahranici_wag
Leopard
Anonymní

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2007 6:33 am    Předmět: [deleted] Odpovědět s citátem

Dana_MI napsal:
No, okolo mista, kde jsem jeste pred 2 roky bydlela, zilo nekolik cikanskych rodin musim rict, ze pristup lidi k nim byl ruzny. Nevim, asi se to ale neda rict, ze je smahem nenavideli. Ale ono je to asi dost tim, jak se chovaji ve spolecnosti. Vim, nase kultura je jim asi cizi a drivejsi snahy je zaclenit do spolecnosti nemely byt asi tak intenzivni, ale ted je realitou to, ze Cikani uz davno nebydli v maringotkach a - aspon nekteri - uz davno neziji tak, jak byli zvykli zit drive. A je tu problem.
Napriklad moje sousedka (Ceska) a dobra znama si vzala Cikana. Fajn kluk, nic proti, dost se staral (tedy ze zacatku); ovsem pak, co za mnou nekolirat prisla se zkrvavenym oblicejem, jsem ji po case beze vseho sepsala zadost o rozvod a ani jsem ji to nerozmlouvala. Jeji druhy manzel byl Cikan jen napul a tak prima kluk se da potkat jen stezi; ted ve vse v poradku. Ale jak s jejim prvnim tak i s jejim druhym manzelem jsem vychazela dobre a vybec mi neprislo, ze by byl nejak menecenny nebo tak. Proste normal (a bil by ji i kdyby byl to byl Cech ... ten kluk je totiz chorobne a bezduvodne zarlivy a jeho nazor byl "jsi zenska, tak budes sedet porad doma a hotovo").
Ale k veci - co se o ruznych Romskych rodinach povidalo (drbe se vsude) spis, podle me zalezelo, jak se jednotlivi clenove chovali k ostatnim, jestli meli ciste a nezavsivene deti, jestli chodili do prace a tak dal. Ano, jeste stale (mozna bohuzel) je zvykem, ze se rekne "ano, to jsou Cikani, ale je to moc slusna rodina.". Mam pocit, ze rada Romu se snazi zit s ostatnimi v harmonii a oceni, kdyz je spolecnost mezi sebe prijme (a to se i postupne deje).
A Cikan je spise hanlivy nazev; ted se rika "obcan romskeho puvodu".

Co se asi Cechum nelibi:
1. ze hodne Romskych rodin stale zije pouze ze socialnich davek. Rada z nich ma 6 a vice deti, a protoze davky podpory na dite se pocitaji podle toho, kolik ma kdo deti a umerne s tim rostou, pri 6 detech to hodi vic nez prumerny plat. Tak proc by pracovali, kdyz se z toho vsichni uzivi ... jenomze Cesi argumentuji tim, ze tyhle davky jdou z jejich dani a maji do jiste miry i pravdu. Navic dalsi argument je ten, ze ty penize nejdou tem detem, ale rodicum a deti pak behaji po ulicich otrhane a kradou. NETVRDIM, ze to delaji vsichni, ale hodne part zejmena v prazske hromadne doprave vyuziva ke kapesnim kradezim malych deti ... nejsou trestne stihatelne.
2. ze obecni byty, ktere byly postaveny z verejnych prostredku, jsou prednostne pridelovany Romskym rodinam, kdyz hodne mladych ceskych rodin musi nucenne bydlet s rodici, protoze na koupi sveho bytu ci domu nemaji a hypoteku jim nikdo neda (ziskat hypoteku v Cechach byl jeste nedavno nadlidsky vykon). Ale Romum se byty prideli, protoze jinak zacnou vykrikovat neco o diskriminaci a je zle. Ale ze casto jsou tyhle obecni byty po case zdevastovany a ze Romove casto neplati najem, je rade Cechu proti srsti. Argumentuji tim, ze kdyz by klasicky Cech neplatil najem, proste ho z obecniho domu vystehuji; u Cikana to ale neudelaji, protoze by to pry nebylo kvuli neplaceni, ale z rasistickych duvodu.

Na druhou stranu si ale nemyslim, ze vsichni Cesi jsou rasisti; spis zpusob, jak svuj postoj k Cikanum projevuji, je do jiste miry i projevem ceske ironie (mame trochu jiny zpusob mluvy). V tomto smyslu je i vystizny nedavny skandal okolo pana Cunka (starosta Vsetina a nyni lidr KDU-CSL) http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=13.12.2006&238m=d&238p=OCI&238v=44376 (ted mi to sice neslo pustit, ale uz jsem jim poslala pripominku), ktery Romy z obecnich bytu vystehoval do nahradniho ubytovani a pak verejne prohlasil, ze cisti zem od vredu. Media si na nem doslova zgustla. Prikladam jeste nazory z Centra.cz http://aktualne.centrum.cz/domaci/mesta-a-regiony/clanek.phtml?id=306099 i z romskych stranek http://www.romea.cz/index.php?id=vsetin.
No, ale pravda je, ze pan Cunek se timhle zaradil mezi nejpopularnejsi (a taky nejkontroverznejsi) politiky.

Muj nazor je, ze v okamziku, kdy Romove prestanou poukazovat na to, ze jsou Romy a jsou porad utlacovani a NEBUDOU toho ZNEUZIVAT, tak utlacovanymi byt prestanou.

[deleted] Chováš se přesně jako Tvý soukmenovci v čechách, máš jen info z novin a televize. [deleted] Dnes a deně mě chodí info jak v USA žijí češi, jak se okradají jak nechtějí dělat, myslí si, že přijedou do státu vydělávat zadarmo. I to studium je jen zástěrka. [deleted] Dnes v ČR nežijí cikáni ale Romové se svou identitou a kulturou.

Prispevek upraven pro poruseni Pravidla 1.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2007 2:30 pm    Předmět: Cikani ne Romove Odpovědět s citátem

Jaci Romove? Jsou snad z Rima nebo co? jsou to cikani a basta tak se jim vsdycky rakalo a az ted je najednou problem. V Anglii jsou taky cikani a nevadi jim ten nazev. To samy s cernochama pry afro-americans, v zivote Afriku nevideli....
Cechum by bylo jedno jak se budou nazivat ale je duvoc proc se rika krade a lze jak cikan,ne? Dokud jich nebude valna vetsina pracovat a sekat dobrotu nas nazor na ne se nezmeni
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Co jsme za lidi Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com