High school v USA

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

High school v USA

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema
Autor Zpráva
kouuba

Registrace: 19. 08. 2007

PříspěvekZaslal: st srpen 22, 2007 8:45 am    Předmět: High school v USA Odpovědět s citátem

Zdravím
fórum si pročítám docela často ,ale zaregistroval jsem se teprve nedávno a teď píšu svůj první "příspěvek".
Nyní studuju střední školu ,nastupuju do 2. ročníku, a rozhodl jsem se ,že bych chtěl jet,místo 3.ročníku, na rok studovat high school do usa.
Chtěl bych se zeptat jestli máte s tímto typem studia zkušenosti?Na co bych se měl připravit?Na co si dát pozor?Co byste mi doporučili?A jaké jsou vaše zážitky ? etc. Nebo pište cokoliv o středních školách v usa.

díky mockrát
kouuba
P.S.Moc mi to pomůže.
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: st srpen 22, 2007 9:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Většinu věcí o High School (HS) si samozřejmé velice jednoduše najdeš na internetu, ale jen 2 poznámky:

(1) Protože HS v USA je povinná, ale v ČR Střední škola není, HS není tak náročná jako Střední.

(2) HS, jako ostatní školy, jsou vedené místní vládou, t.j. městem nebo okresem. To znamená že co se učí ve škole, i když to musí souhlasit se státními předpisami, záleží hlavně na rodičích a místních politice. Školy tím pádem representují né hodnoty celých USA nebo celého státu, ale hodnoty města nebo okresu. To znamená, že některé školy jsou docela zaměřeny na akademické programy, jiným spíš jde o sport, a některé jsou na nic.
kouuba

PříspěvekZaslal: st srpen 22, 2007 9:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Většinu věcí o High School (HS) si samozřejmé velice jednoduše najdeš na internetu, ale jen 2 poznámky:

Jasně to mám už prošmejďené ,spíš mě šlo o další poznatky a osobní zážitky.
dík za odpověď
Buba
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 22, 2007 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemuzu to tedka najit, ale pred lety jsem cetla blog jednoho ceskyho stredoskolaka, co stravil rok na high school v americe. V podstate nejvetsi objev co tam udelal [krome toho, ze jejich ucivo je ve vetsine rovno nasemu na zakladni skole] byl, ze do skoly mas kazdy den prijit v jinem nejlepe novem obleceni, jinak ses looser.
Byt tebou, tak se snazim vyhnout snobske HS, at neprijdes ke stejnemu poznatku :]

Kdyz zagooglis, tak ten jeho blog mozna najdes.
Jinak na idnesu se jedna nactka na amicich taky dobre vyradila:

http://ona.idnes.cz/1-marketa-pise-z-usa-pet-mesicu-zvladnu-dh0-/ona_pribehy.asp?c=A070111_161448_ona_pribehy_jup
GG girl
Anonymní

PříspěvekZaslal: st srpen 22, 2007 9:38 pm    Předmět: high school v USA Odpovědět s citátem

Pred par lety jsem precetla asi nejvystiznejsi
charakteristiku americke high school.Bylo to v
ceskem casopise a autorkou byla ceska ucitelka
z gymnazia,ktera ucila 3 roky na high school v
Arizone.Jeji slova byla:americka high school je
zvlastni uciliste i vyberove gymnazium v jednom.
S tim naprosto souhlasim i diky vlastni zkusenosti-
vystudovala jsem v CSSR gymnazium a nastavbu na
univerzite(denni plne studium mi bohuzel soudruzi
nedovolili).V Usa(CA)studuji na universite take
(BA po AA degree).Muj syn po high school bude
v nastavajicim skolnim roce koncit bakalare a
zacinat masters.Nikdy jsem necitila,ze by nemel
na HS dostatecne znalosti-vicemene stejne jako ja
na gymnaziu pred mnoha lety.Jiste,americkou HS
muzete ukoncit jako idioti s minimem znalosti,ale
take pripraveni na kvalitni univerzity.Vetsina
high schools ma nekolik studijnich 4letych planu-
od nejjednodusich-minimum ke graduaci po kvalitni
k prijeti na UC system nebo privatni univerzity.
Doporucila bych navstevovat skolu ve slusnejsim
okoli s moznosti AP(advance placement)trid a
dobrym mimoskolnim programem(sport,drama).Dalsim
plusem je samozdrejme zlepseni anglictiny behem
pobytu.Preji stesti pri vyberu skoly ke studiu!
drtikool
Anonymní

PříspěvekZaslal: so září 29, 2007 2:19 pm    Předmět: HS Odpovědět s citátem

Ahoj, na HS sem zhruba před půl rokem absolvoval jeden semestr. Celý ''výlet'' mi zařídili ad Student agency...tam bych to asi resil kdybych něco takovího chtěl znovu podniknout. Pěkně se o vas postaraj a maj to zmakly, taky to delaj už nakej patek. Byl sem v hostitelske rodine, ktera si te na zaklade formularu a fotek co vyplnujes pred odjezdem do USA. Rodinka byla dost v pohodě, nafasoval sem Texas a užil sem si to každym coulem. Na škole, která měla 8,000 studentu sem to zvladal uplne v klidu. Je to o to si vybrat jen predmety, se kterejma nebudes mit problemy a stačí ti do kreditu. Jinak s tim oblecenim, že se převlíká každej den je to pravda. Po čase sem se taky amerikanizoval a dělal to samé. Taky z hygienickýho hlediska to má recht, protože se pařit tejden v jedněch hadrech ve 40stupnich neni to pravý ořechový. Smile
Mike

Registrace: 24. 09. 2007

PříspěvekZaslal: so září 29, 2007 5:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ahoj ja jsem stravil na americky high school dva roky, konkretne jizni Californie. Nevim jak je to jinde, je mozne ze stat od statu se to lisi ale moje postrehy:

Vsichni vetsinou strasne pratelsti, pokud delas nejaky sport nebo proste nejakou jinou aktivinu v ktery vynikas stanes se behem chvile hodne oblibenym. Jinak skola je o hodne lehci nez ta v cechach. Treba v prvaku z matiky jsme probirali i nasobilku:)))....Vyucovaci hodiny jsou delsi nez ty v cr, maji vetsinou 55 minut, prestavky jsou kratke -5 minut a pak jedna 40 minut na obed.

v Californii, kde jsem byl ja bylo na skole strasne moc mexikanu a asiatu. ze zacatku to byl sok, ale po case jsem zjistil ze je to uplne normalni a zvykl jsem si. Ucitele jsou prijemny a radi ti vzdycky pomuzou Rozhodne se ti nestane, ze si na tebe nejakej zasedne a rozhodne se ti delat potize. COz je v CR docela caste. Kdyz to shrnu americka high school je spis o zabave a o sportu, coz me zrovna vyhovovalo. Velkej rozdil je v tom, ze americani sou hrdy na jakou skolu chodi a snazi se ji maximalne reprezentovat. TO se ti v CR moc nestane. Kazdy chce bejt soucasti skoly a nejak prispet. At uz je to fotbalovej hrac, basketbalista, hrac na saxofon cokoliv. Pokud tedy neco delas sport nebo tak rozhodne se do nejakyho skolniho tymu prihlas. Ziskas tim velky vyhody,

Jinak na semestr mas vzdycky sest predmetu, ktery se kazdy den opakujou. Nekomu to vyhovuje nekomu ne. Kazdopadne casem je to docela stereotyp.

Zaverem ti reknu: Rozhodne do toho jdi, jenom ti ziskas! Wink
kouuba

PříspěvekZaslal: ne září 30, 2007 12:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky moc za vaše příspěvky hodně mi to pomohlo.
Během podzimu si podám přihlášku.
kouuba
pepperos

Registrace: 11. 09. 2007

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2007 9:56 pm    Předmět: podej prihlasku Odpovědět s citátem

Podej, stoji to za to. mohu to doporucit.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Volne tema Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Strana 1 z 1

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com