|
|
| Autor |
Zpráva |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 449 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: út září 18, 2007 10:31 pm Předmět: Doktori stavkuji |
|
|
Pamatuji si ze za komunistu jsme meli velice dobry zdravotni system. Ve Statech "health care system" je v krizi,lekarska pece je povrchova,pojisteni a leky predrazene.Doktori jsou milionari a podle me nemaji na Ceske doktory.Na doktory na ktere si pamatuji ja,pred triceti roky. Jsou dnesni Cesti doktori jini? Co chteji? To vydelavaji tak malo? Sestra me manzelky je gynekolozka a je milionarka v dolarech.Tak jak to je.
http://www.ceskenoviny.cz/index_view.php?id=272034
AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bukacek Anonymní
|
Zaslal: st září 19, 2007 7:09 am Předmět: Re: Doktori stavkuji |
|
|
| AzPete napsal: | Pamatuji si ze za komunistu jsme meli velice dobry zdravotni system. Ve Statech "health care system" je v krizi,lekarska pece je povrchova,pojisteni a leky predrazene.Doktori jsou milionari a podle me nemaji na Ceske doktory.Na doktory na ktere si pamatuji ja,pred triceti roky. Jsou dnesni Cesti doktori jini? Co chteji? To vydelavaji tak malo? Sestra me manzelky je gynekolozka a je milionarka v dolarech.Tak jak to je.
AzPete.  |
Nevim jak doktori v Cechach, ale jedna moje znama je zdravotni sestra a vydelava jen 12 000 Kc. To neni opravdu mnoho  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st září 19, 2007 10:17 am Předmět: Re: Doktori stavkuji |
|
|
| AzPete napsal: | Pamatuji si ze za komunistu jsme meli velice dobry zdravotni system. Ve Statech "health care system" je v krizi,lekarska pece je povrchova,pojisteni a leky predrazene.Doktori jsou milionari a podle me nemaji na Ceske doktory.Na doktory na ktere si pamatuji ja,pred triceti roky. Jsou dnesni Cesti doktori jini? Co chteji? To vydelavaji tak malo? Sestra me manzelky je gynekolozka a je milionarka v dolarech.Tak jak to je.
AzPete.  |
Dobry v cem? Jedine ze byl zadarmo, ale ta pece stala vis za co. Ze v Americe to stoji penize je pravda ale aspon odvedou dobrou praci a spravi ti tu co ti "dobri" lekari v cesku posrali. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 191 Bydliště: Florida
|
Zaslal: st září 19, 2007 11:11 am Předmět: |
|
|
Nempamatuju se na doktory pred triceti lety tak dobre jako AzPete. Bylo mi tehdy 11.
Nevim, s jakymi doktory maji zkusenosti vsichni ostatni tady ale ja bych rekl, ze doktori jsou ruzni.
Ja si dal kuprikladu opravit zuby nez jsem sem prijel, protoze jsem slysel, ze lekarska pece je tady draha. Vsechny plomby mi povypadavaly postupne behem dvou let.
Tak jsem si je nechal zpravit tady a potvory drzi.
Tady ma aspon clovek moznost volby.
Kdyz ti nejaky doktor nesedi, bez problemu prejdes k druhemu.
Nezapomenu na ten pripad v cesku, kde doktor odmitl osetrit pacienta protoze nepatril do jeho obvodu.
Bohuze problem pacienta byl velice akutni a pacient zemrel na lavicce pred spitalem.
Nedavno se stal podobny pripad. Davali to na Nove. Neni to snad ani dva tydny!
Doktorka propustila pacienta (bezdomovce) s tim, ze mu nic neni.
Pacient zemrel opet na lavicce pred spitalem.
Pitva prokazala, ze byl prolezly nemocemi a musel dost trpet.
Co myslite ze se stane te doktorce?
Nic.
Nehadam se o tom, zeby meli doktori (a hlavne sestry)v cesku dostat pridano. Ani nevim kolik vydelaji ted.
Jen me stve ten neustaly bordel v cesku. A lidi kteri ten bordel jeste obhajuji. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: st září 19, 2007 11:41 pm Předmět: Medical doctors |
|
|
Bernau,jsem rad ze mas dobrou skusenost se zubarema.To ja take. Ja spis mluvim o MD's. Kazdy stat ma sve meritka na kvalitu.V tomto meritku Arizonu nedoporucuji.
Ja osobne jsem mel 6 operaci za posledni 4 roky.Tri operace s toho byly jen opravit chyby doktoru,kteri nevedeli,anebo srali do ceho rezali. Vykolejilo to muj cely zivot,karieru,manzelstvi,finance.
Soudit doktora v U.S.? Ano, muzes.Jestli umiras anebo jsi mrtvy.To je ma zkusenost a do detailu,na tomhle foru nepujdu.
Akorat vsechny varuji,pozor na Americke chirurgy. Jako obycejne jsou i vyjimky,bohuzel kdyz rezou,tak vy je nevidite a necitite.. Jak se vsim v Americe,jde to dolu.AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 191 Bydliště: Florida
|
Zaslal: čt září 20, 2007 3:13 pm Předmět: |
|
|
AzPete: Musim s tebou v leccem souhlasit. Uroven MD tady je nevyrovnana. Na jedne strane jsou tady vylozeni machri a na druhe strane kopyta. Rekl bych ze je to jako vsude jinde v jakemkoliv jinem oboru.
Pravda je, ze by tomu tak byt nemelo kdyz se jedna o lidske zdravi ale co nadelame. To je obraz sveta, ve kterem zijeme.
O tom, ze jsou tady odbornici, kteri by se schopnosti diagnozy mohli rovnat televiznimu doktoru House (minus drogova zavislost) nemam zadne pochybnosti.
Pracoval jsem pres tri roky v nemocnici a moje manzelka je ve zdravotnictvi asi 15 let (jezdila se sanitkou v minulosti) takze mam trochu "insight".  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrno
Registrace: 02. 06. 2007 Příspěvky: 65 Bydliště: Orange County,CA
|
Zaslal: pá září 21, 2007 1:00 am Předmět: |
|
|
ja si na peci tu v Orange County,CA nemuzu stezovat. Znama mnela rakovinu plic a lecba taky byla ozarovanim na novem pristroji 5x v prubehu 2 tydnu, zadna bolest nic( tradicni je 7x do tydne po 5 tydnu). V CR o tomto pristroji v zivote neslyseli, maji akorat tak gamma nuz a na ten se pry normalni mrtelnik nedostane bez podplaceni, nehlede k tomu ze stari lide se neleci vubec.
Pece v USA je takova jakou si ji kazdy zaplati ( ci jeho pojistovna) ale v CR to zacina platit take. Je fakt ze zdravotnictvi v USA neni nej ale CR nestiha co se tyce novych postupu a pristroju. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
|
Zaslal: pá září 21, 2007 8:59 pm Předmět: |
|
|
Samozrejmne,kazdy ma originalni situaci,ja jsem si take nestezoval 20 roku.
Co se tyce zdravi,jedna zakladni chyba ze strany MD zmeni situaci a nazor na lekarskou peci na hodne dlouhou dobu,nekdy na dosmrti.Dost jsem se ze sve situace vzpamatoval,ale jiz nikdy nebudu co jsem byl a rozhodne budu mit problem znovu verit americkym doctorum.AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bukacek Anonymní
|
Zaslal: po září 24, 2007 9:59 am Předmět: Re: Doktori stavkuji |
|
|
| Anonymous napsal: | | AzPete napsal: | Pamatuji si ze za komunistu jsme meli velice dobry zdravotni system. Ve Statech "health care system" je v krizi,lekarska pece je povrchova,pojisteni a leky predrazene.Doktori jsou milionari a podle me nemaji na Ceske doktory.Na doktory na ktere si pamatuji ja,pred triceti roky. Jsou dnesni Cesti doktori jini? Co chteji? To vydelavaji tak malo? Sestra me manzelky je gynekolozka a je milionarka v dolarech.Tak jak to je.
AzPete.  |
Dobry v cem? Jedine ze byl zadarmo, ale ta pece stala vis za co. Ze v Americe to stoji penize je pravda ale aspon odvedou dobrou praci a spravi ti tu co ti "dobri" lekari v cesku posrali. |
V Cechach je to se zdravotnictvim porad stejny. Kdyz mas znamy doktory, tak te tam muzou dobre "zpravit". Kdyz je namas, tak mas holt smulu.
V Americe je to podobny. Kdyz mas penize, tak ti doktori pomuzou(nekdy). Kdyz penize nemas, tak mas holt smulu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
czolgos Moderator
Registrace: 19. 01. 2005 Příspěvky: 867 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po září 24, 2007 11:39 am Předmět: |
|
|
| V CR bude za chvili problem se k doktorovi (obvzlast zubari) vubec zaregistrovat. Mlady to za ty prachy nechteji delat a ti dobri odjizdi do ciziny. Stary budou postupne odchazet do duchodu... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 509 Bydliště: Canada
|
Zaslal: po září 24, 2007 12:22 pm Předmět: |
|
|
| czolgos napsal: | | V CR bude za chvili problem se k doktorovi (obvzlast zubari) vubec zaregistrovat. Mlady to za ty prachy nechteji delat a ti dobri odjizdi do ciziny. Stary budou postupne odchazet do duchodu... |
Jsme radi, ze te tady mame
Alespon mame prehled i s te "druhe strany".
S doktorama je to vsude stejne. Nejlepsi je byt zdravi, bohuzel v stari prichazeji nemoci a s tim i problemy okolo doktoru a lekarske pece. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|