|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: ne září 16, 2007 3:29 am Předmět: dovoz hotovosti nad 10 000 dollars do USA |
|
|
Muzete mi nekdo poradit jak postupovat pri dovezeni hotovosti nad 10 000 do USA? Nasla jsem jen http://www.cbp.gov/xp/cgov/home.xml, ale nevim, ktery form musim vyplnit. Priznam, ze povezu vice nez tech 10, nemuzu s tim mit problem? Neplati se z toho nejaka dan? Nechci to posilat pres ucet protoze bych prisla o nekolik set dolaru. Jinak zdravim AzPete, jak porad informoval o kurzu a nekdo si do nej rypnul, ze kdo by vozil dolary do USA - ja jsem ta kterou potesi klesajici dolar, ja je tam beru. Diky za odpovedi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kokso Anonymní
|
Zaslal: ne září 16, 2007 5:49 am Předmět: Re: dovoz hotovosti nad 10 000 dollars do USA |
|
|
| Anonymous napsal: | Muzete mi nekdo poradit jak postupovat pri dovezeni hotovosti nad 10 000 do USA? Nasla jsem jen http://www.cbp.gov/xp/cgov/home.xml, ale nevim, ktery form musim vyplnit. Priznam, ze povezu vice nez tech 10, nemuzu s tim mit problem? Neplati se z toho nejaka dan? Nechci to posilat pres ucet protoze bych prisla o nekolik set dolaru. Jinak zdravim AzPete, jak porad informoval o kurzu a nekdo si do nej rypnul, ze kdo by vozil dolary do USA - ja jsem ta kterou potesi klesajici dolar, ja je tam beru. Diky za odpovedi. | Co tak pouzit PayPal a v USA si tie peniaze vyberies? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 172 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: ne září 16, 2007 8:21 am Předmět: |
|
|
Zadnou dan nemusis platit. Neni zadny limit kolik penez muzes privest do US. Kdyz privazis vic nez $10,000 tak musis vyplnit tenhle formular
http://www.fincen.gov/fin105_cmir.pdf
Vlada se snazi to delat komplikovane pro lidi kteri prodavaji drogy a proto chteji mit prehled o vetsich financnich transakci v hotovosti.
Jinak nebudes mit problemy.... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 516 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: ne září 16, 2007 6:19 pm Předmět: Re: dovoz hotovosti nad 10 000 dollars do USA |
|
|
| Anonymous napsal: | Muzete mi nekdo poradit jak postupovat pri dovezeni hotovosti nad 10 000 do USA? Nasla jsem jen http://www.cbp.gov/xp/cgov/home.xml, ale nevim, ktery form musim vyplnit. Priznam, ze povezu vice nez tech 10, nemuzu s tim mit problem? Neplati se z toho nejaka dan? Nechci to posilat pres ucet protoze bych prisla o nekolik set dolaru. Jinak zdravim AzPete, jak porad informoval o kurzu a nekdo si do nej rypnul, ze kdo by vozil dolary do USA - ja jsem ta kterou potesi klesajici dolar, ja je tam beru. Diky za odpovedi. |
Hmmm,tak si nepamatuji ze by tady do mne nekdo rypal take nevim ze bych neco o privazeni US$ do U.S.psal.
Jedes do U.S. privez si $,na co tolik v hotovosti nevim?
Ja kdyz v Cechach tak kupuji vetsi veci na kredit cartu potom dostanes VAT na zpatek a tech par korun jeste v CR mam.AZPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st září 19, 2007 2:28 am Předmět: |
|
|
Sorry AzPete, fakt sorry, jsem si te spletla s asdlf ci kym , nezlob se. No hotovost s sebou beru bo se stehuju za svou drahou polovickou a beru s sebou sve uspory. Diky za rady. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kulishek Moderator
Registrace: 25. 01. 2005 Příspěvky: 251 Bydliště: 33131
|
Zaslal: st září 19, 2007 6:44 am Předmět: Re: dovoz hotovosti nad 10 000 dollars do USA |
|
|
| Anonymous napsal: | | Nechci to posilat pres ucet protoze bych prisla o nekolik set dolaru. |
| Anonymous napsal: | | No hotovost s sebou beru bo se stehuju za svou drahou polovickou a beru s sebou sve uspory. |
Podle me teda ani kvuli par set dolarum nema cenu riskovat, ze prijdes o uspory. Cimz nechci rict, ze by ti je Americani zabavili, ale ze se cestou muze leccos stat.
Nevim, jakou mas banku, ale me by prevod penez z CR do USA vysel na 1.500 korun v KB a $15 v Bank of America (zdaleka ne ta nejlevnejsi mozna kombinace), coz by mi zvlast v pripade celozivotnich uspor za klid duse rozhodne stalo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st září 19, 2007 8:46 am Předmět: |
|
|
No Kulishek, jenze taky musis pocitat, jak nas ceske banky okradaji , ony si nauctuji docela velkou palku za prevod penez, taky uz jsem neco posilala a taky uz jsem neco obdrzela, takze vim, a penize jsem si ze zahranici vzdy vozila v hotovosti, myslim, ze immigration mi to nezabavi, bo budu mit vypisy z uctu a jinak, aby me nekdo okradl, to by musel sahnout docela docela - no az na telo , a to si ke me nikdo nedovoli, a pokud spadne aero, no tak co uz?! Ale to snad neeee! Jo, a banku v US jeste nemam. Ale diky. No ja vim, ze je to asi silenstvi, ale takova ja uz su |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Marcibrno
Registrace: 02. 06. 2007 Příspěvky: 74 Bydliště: Orange County,CA
|
Zaslal: pá září 21, 2007 12:35 am Předmět: |
|
|
| pokud bys mnel ucet v Washington Mutual tak ta dela tyto prevody zdarma i do CR na ucet. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|