Jak získat DL

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

Jak získat DL
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Drivers Licenses
Autor Zpráva
davnav
Anonymní

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 12:30 am    Předmět: Jak získat DL Odpovědět s citátem

Zdravím všechny čechy žijící v USA...Jsem tu už podruhé a chtěl bych si vyřídít DL...Mám úplně nový řidičák, který je údajně platný všude, ale já tomu nevěřím a proto se ptám, jestli mi někdo poradí, jak získat americký řidičák...Anglicky umím tak akorát, ale nevím, jestli budu schopen přeložit vše, jde s tímto nějak pomoct??? Jsem v LA...

Děkuji za rady David
BUCKETHEAD

Registrace: 11. 03. 2006

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 6:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Davide,
nevim jestli sledujes americkou politiku, ale od doby 2001 je vse tezsi. nvim presne situaci v CA ale vim ze Marcibrno a bounci jsou tam. Dnes bez SSN jde pouze vyridit DL v MI, takze hodne stesti. Ale pokud mas stale platnou I-94 tak jde vyridit DL vsude v USA. Ale dostanes platnost jen na dobu I-94.
Zdar Bucky
Anonymní

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 6:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyz jsem skousel vyridit DL na platnou I94 tak me rekli ze musi byt platna minimalne na jeden rok a potom by me dali DL na dobu platnosti I94. Bohuzel mel jsem ji na 6 mesicu.
BUCKETHEAD

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

anonymni,
tak to pani u okenka as nezna zakony.
Jako turista muzes dostat max do 6 mesicu pobyt. Byt tam ja tak ho mam Wink Asi bych ji vyvedl z omylu. Rolling Eyes
Anonymní

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 2:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BUCKETHEAD napsal:
anonymni,
tak to pani u okenka as nezna zakony.
Jako turista muzes dostat max do 6 mesicu pobyt. Byt tam ja tak ho mam Wink Asi bych ji vyvedl z omylu. Rolling Eyes

Presne tak, takze na turisticke bez ss# ridicak nedostanes. Mozna v MI jak je jinde na foru napsane.
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 2:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ridicak v CA je ted nemozne dostat bez papiru od immigraku. O I-94 nevim, ale kdyz rikaji ze to nedavaji na min nez rok, tak je to asi pravda. Zakon tady muze byt uplne jiny nez na Floride nebo v jinych statech, protoze ridicak vydava stat, ne federalove. Je mozne ze ridicak vydaji kdyz dostanes "Employment Authorization" ale stejne to bude jenom na to dobu co ta EA je platna. Dvakrat behem poslednich peti let se tady snazili to nejak umoznit aby ilegalove mohli dostat ridicaky ale neslo to. Ted je situace tak proti illegalum ze zadny politik o tom pravdepodobne nezacne mluvit, ale je mozne ze neco bude behem voleb pristi rok. Slysel jsem ze Mexici prodavaji falesne ridicaky za par stovek nekde u Downtown Los Angeles. Ten nikomu ale nepomuze kdyz ho zastavi polda, spis to bude horsi...
BUCKETHEAD

PříspěvekZaslal: po září 10, 2007 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to mozne ze v CA pozaduji INS document. Na Floride musis mit I-94. Jestli nemas sanci si to vyridit v CA tak zajed do jineho statu.
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 6:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V sucasnosti DL nevybavis ak nemas US passport,USrodny list alebo platne viza(vratane B2).Ja som si menil CA DL na CO DL+M, dostal som ho na 3mesiace-docasny.
Marcibrno

Registrace: 02. 06. 2007

PříspěvekZaslal: pá září 14, 2007 12:54 pm    Předmět: ridicak v CA Odpovědět s citátem

ti co ti odepsali prede mnou maji pravdu. V CA je jeden z nejprisnejsich zakonu na vydavani DL ( specialne poprve). Musis mit povoleni k praci a SS: viz :
http://www.dmv.ca.gov/dl/dl_info.htm#BDLP

Nedaji ti to jen na obycejnou I 94. v jinych statech to drive slo jen se SS a I 94 ale nevim protoze porad to mneni, zkus MI, NV, OR... Jednodusi je to kdyz uz mas platny ridicak z jineho statu, vetsinou to prodluzuji bez problemu napr.IL az mas ridicak z IL tak ti ho prodlouzi bez problemu jen na stary a SS.

Nepocitej ze se zakon v CA zmeni, prvni co Schwanzeneger udelal bylo zrusit zakon aby ilegalove dostali ridicak.
Nedoporucovala bych koupit falesny, je to mnohem trestnejsi nez byt ilegalne. LA je "amnesty city" tj. nikdo nema pravo se te ptat zda jsi legalne ci ne, to ale neplati v SD a OC , v OC dokonce nektera mesta napr.Costa Mesa maji immigracniho urednika pracujici pro polici a ve vezeni, ktery kontroluje immigracni status napr. pri DUI te poslou hned domu.
Take v OC zacinaji sbirat lidi co pretahli viza.
Hodne stesti
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 14, 2007 2:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A jiz nam to zacina, cim dal vic lidi potrebuje obnovit ridicak a cim dal mene mist kde se to jeste jdae. S tohohle v brzke budoucnosti vypukne epidemie lidi bez ridicskych prukazu.
davnav
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne září 16, 2007 11:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zdravím a moc děkuji za rady...Je to zvlaštní, kolik možností je, jelikož hodně lidí říká, že je to bez problémů, jiní zase ne...Samozřejmě jsem zde nejel proto, abych dělal průsery, takže žádné falešné DL nechci!
Mě bylo řečeno přímo na místě, kde se dělají DL, že mě stačí pas s platným vízem, což mám a musím udělat koušky, jenže já nevím, jestli ty zkoušky udělám, když neumím výborně anglicky...mají nějaké testy i v češtině?? což teda pochybuju...díky

david
Marcibrno

Registrace: 02. 06. 2007

PříspěvekZaslal: po září 17, 2007 1:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

testy v cestine nejsou ale naji je asi v 15 jazycich, rustina a polstina jsou tam take. Tady v CA si nekam muzes vzit "prekladatele".
davnav
Anonymní

PříspěvekZaslal: po září 17, 2007 9:28 pm    Předmět: DL Odpovědět s citátem

takže když si vezmu překladatele, tak ten mi může poradit...Smile takže pokud to tak jde, tak je to super...
GABINA
Anonymní

PříspěvekZaslal: po září 17, 2007 10:38 pm    Předmět: CAUKY Odpovědět s citátem

ZDRAVIM...VIM ZE MOZNA MA RADA TI BUDE K NICEMU..ALE ASI TAKY ZALEZI V KTEREM STATE JSES,VSUDE JE TO JINE.MY ZIJEME V ZAPADLE OBLASTI NA FLORIDE A TADY JEZDI SPOSUTA CECHU NA MEZINARODNI RIDICAKY Z NY...DAJI SE OBJEDNAT PRES NET.ZATIM JSME S TIM NEMELI ZADNY PROBLEM .PRI I POLICIE VSE PREJDE ...ASI FAKT ZALEZI NA LIDECH..A JE TO I O TOM POKUD JSES SLUSNEJ A JEDES PODLE PRAVIDEL TAK SI TE NIKDO NEVSIMNE..TED JSEM CETLA ZE ZASTAVILI RIDICE V USA KTERY 20 LET NEMEL RIDICSKY..PRUKAZ..ALE JEHO MOTO BYLO..JEZFIT SLUSNE...NO JO JE TO ALE ASI FAKT O STESTI A NAHODE...SPIS TO BER TAK JAKO ZE NIC SE NEDEJE KDYZ PRIJDE PROBLEM TAK HOZ ACNES RESIT A VRATIT SE MUZES DO CESKA VZDYCKY ZE JO..TAK CAUKYYY..
petra

Registrace: 23. 09. 2007

PříspěvekZaslal: ne září 23, 2007 11:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

VSECHNO JDE VYRIDIT,POKUD ZNAS TY SPRAVNE LIDI NA SPRAVNYCH MISTECH! TAK TO VZDYCKY BYLO,JE A BUDE! "DALSI" SANCE NA VYRIZENI US DL JE V OHIU(ZATIM TO JESTE VYRIDIT JDE)! RIDICAK JE "PRAVY" (tzn.,ZE NENI "FALESNY") A JE NA 4 ROKY! SAMOZREJMNE TO "NECO" STOJI A CENA SE RUZNI,DLE TOHO,JAKYMI DOKLADY SE MUZES PROUKAZAT NA "BMV" OFFICE!
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Drivers Licenses Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com