|
|
| Autor |
Zpráva |
Kyborg
Registrace: 15. 09. 2007 Příspěvky: 3 Bydliště: Slovakia
|
Zaslal: so září 15, 2007 9:36 am Předmět: Elektrická sieť v USA |
|
|
Zdravím!
Máme v pláne predávať cez pár Čechov a Slovákov (ktorých nájdem ) v USA svietidlá a bytové doplnky z dreva. No a teraz k tomu problému. Moc toho neviem o elektrickej siete v USA domácnostiach, chcel by som vedieť či by tam normálne fungovali svietidlá ktoré fungujú tu (v Česku, Slovensku,...)?
Tu je galérie lustrov, atd.: www.album.rpz.sk
Zdroje sú tam väčšinou: E 14, 60W
Bude treba nejaké úpravy, menič napätia?
(Akurát viem že v sieti máte 110 V a elektrické zásuvku máte iné)
Teším sa na skorú odpoveď(e).
Matúš. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 588 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: so září 15, 2007 8:14 pm Předmět: |
|
|
Mas to promyslene. Takze jestli chces uspesne prodavat svetla,musi to fungovat na 110 Voltu a mit to Americkou zasuvku,ktera je mensi.
Podivej se na trafa na cestovani a tam uvidis jak U.S. zasuvka vypada. Podle fotek ale vydim ze je to primo do site takze zasuvku nebotrebujes ale potrebuj aby to porad fungovalo na 110 voltu a na vypinac ve zdi na 110 voltu. Zarovky jsou stejne. AzPete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 192 Bydliště: Florida
|
Zaslal: so září 15, 2007 10:05 pm Předmět: |
|
|
Zarovky jsou stejne. S tim rozdilem,zejsou na 110V.
Ja jenom predchazim nedorozumeni.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bukacek Anonymní
|
Zaslal: ne září 16, 2007 12:45 am Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: | Zarovky jsou stejne. S tim rozdilem,zejsou na 110V.
Ja jenom predchazim nedorozumeni.  |
Ja teda nevim, nejsem elektrikar. Muze me nekdo vysvetlit, jaky je rozdil mezi zarovkou na 220 V a zarovkou na 110 V ?
Kdyz je nekdo blbej, tak se holt zepta, ze jo?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: ne září 16, 2007 7:11 am Předmět: |
|
|
Hm... No ciste logicky...
Kdyz koupis zarovku do male baterky (flashlight - aby nedoslo k nedorozumeni) na 1,5V, a pak ji nasroubjes omylem (nebo z blbosti) do sve velke baterky na 12V, dlouho ti svitit nebude Schvalne. Zkus to.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne září 16, 2007 10:25 am Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: | Hm... No ciste logicky...
Kdyz koupis zarovku do male baterky (flashlight - aby nedoslo k nedorozumeni) na 1,5V, a pak ji nasroubjes omylem (nebo z blbosti) do sve velke baterky na 12V, dlouho ti svitit nebude Schvalne. Zkus to.  |
Zarovka na 1,5 V ma jiny zavit nez zarovka na 12 V, tak jak by jsi ji tam mohl zasroubovat  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: ne září 16, 2007 11:51 am Předmět: |
|
|
Anonym: Jezisikriste! Vzdyt to byl jenom priklad.
Zasnu na nekterych lidi tuposti.
Faktem zustava, ze zarovky jsou vyrabeny pro urcite napeti. Stejne jako by se vetsina lidi (krome jistych anonymu) nesnazila "zprovoznit" zarovku urcenou pro kapesni baterky tim, ze ji narve do 110V (220V) site, zarovka urcena pro vyssi napeti nebude svitit kdyz ji napojis na kapesni baterku.
Co je na tom tak tezkeho pochopit?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 657 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne září 16, 2007 12:14 pm Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: | Anonym: Jezisikriste! Vzdyt to byl jenom priklad.
Zasnu na nekterych lidi tuposti.
Faktem zustava, ze zarovky jsou vyrabeny pro urcite napeti. Stejne jako by se vetsina lidi (krome jistych anonymu) nesnazila "zprovoznit" zarovku urcenou pro kapesni baterky tim, ze ji narve do 110V (220V) site, zarovka urcena pro vyssi napeti nebude svitit kdyz ji napojis na kapesni baterku.
Co je na tom tak tezkeho pochopit?  |
Kazdej neni vseved, proto se lidi ptaj i blby otazky. Co je na tom divnyho?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: ne září 16, 2007 12:56 pm Předmět: |
|
|
To je common knowledge. Na to clovek nemusi byt odbornik a vubec ne elektrikar.
Navic moje reakce nebyla na toho cloveka, ktery se ptal jaky je rozdil mezi zarovkama, protoze chapu, ze nekdo v tom mit jasno nemusi, nybrz na Anonyma kterehozto prispevek byl zbytecne "smart"
(promintemi ty anglicke vyrazy. Tezko se mi hledaji ceska synonyma a anglicky mne to prijde vystiznejsi) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bukacek Anonymní
|
Zaslal: ne září 16, 2007 1:31 pm Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: | To je common knowledge. Na to clovek nemusi byt odbornik a vubec ne elektrikar.
Navic moje reakce nebyla na toho cloveka, ktery se ptal jaky je rozdil mezi zarovkama, protoze chapu, ze nekdo v tom mit jasno nemusi, nybrz na Anonyma kterehozto prispevek byl zbytecne "smart"
(promintemi ty anglicke vyrazy. Tezko se mi hledaji ceska synonyma a anglicky mne to prijde vystiznejsi) |
Ty jsi zrejme nejaky rejpal. Nejdriv ses tady navezl do PeteAz a ted tady chytracis o elekrtice
Jak dlouho zijes v USA?
Takovy lidi, co tu jsou kratce a nemuzou si vzpomenout na cesky vyrazy mam fak nejradeji  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: ne září 16, 2007 1:52 pm Předmět: |
|
|
| Bukacek napsal: | Ty jsi zrejme nejaky rejpal. Nejdriv ses tady navezl do PeteAz a ted tady chytracis o elekrtice
Jak dlouho zijes v USA?
Takovy lidi, co tu jsou kratce a nemuzou si vzpomenout na cesky vyrazy mam fak nejradeji  |
Ja jsem se do nikoho nikdy nenavazel a kazdemu jsem se vzdycky snazil uprimne poradit a nikomu jsem nebral jeho nazor.
Ty ses, mistre Bukacku, zeptal a ja odpovedel.
Jestli se ti nelibila moje odpoved, tak se priste neptej.
Zrekapitulujme si prubeh teto diskuze:
Prvni prispevek je jasny. Druhy (AzPete)- vsechno sedi az na to, ze zarovky pro 110V a 220V NEJSOU stejne,tak na to mirumilovne upozornim (podle pana Bukacka se "navazim"), dalsi je mistr Bukacek se svou otazkou a na tu jeste klidne a ponekud zertovne odpovim. Pak ma nejaky anonym "chytrou" pripominku a to uz mam dost ale stejne se jeste snazim vysvetlit, co kazdy normalne uvazujici jedinec vysvetlit nepotrebuje.
Vazeny pane Bukacku, po tom, jak dlouho jsem tady vam vubec nic neni a kazdy si to muze snadno zjistit proctenim prispevku za posledni tyden-dva. Tak moc jich zase nebylo. Ale udrzet tolik informaci najednou by zrejme bylo pro vas intelekt prilis.
Ze se vam nelibi ze si myslim, ze anglicke vyrazy jsou v nekterych pripadech vystiznejsije mi srdecne jedno.
Mimochodem, proc vam rikaji Bukacku?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 657 Bydliště: Canada
|
Zaslal: ne září 16, 2007 1:58 pm Předmět: |
|
|
| Bukacek napsal: | | Bernau napsal: | To je common knowledge. Na to clovek nemusi byt odbornik a vubec ne elektrikar.
Bukacku, to je presne proc ja tu pisu. Take jsem jiz zacinal zapominat(po 19 letch v Kanade) nejake ty ceska slova.
Toto forum me pomaha "procvicovat" cestinu.
Mozna ze se budete vy vsichni zde na forum divit, ale ja mel v Cechach z gramatiky jen samy "koule" (pro neznaly, to jsou petky).
Muj styc vzdy rikal: Anglicky jsme se jeste moc nenaucili a cesky uz jsme skoro zapomeli.
A ma plnou pravdu  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kyborg
Registrace: 15. 09. 2007 Příspěvky: 3 Bydliště: Slovakia
|
Zaslal: ne září 16, 2007 2:38 pm Předmět: |
|
|
Ďakujem za prvé dve odpoveďe, tie boli pre mňa podstatné.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: ne září 16, 2007 2:45 pm Předmět: |
|
|
Kyborg: Rado se stalo.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne září 16, 2007 7:51 pm Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: | | Bukacek napsal: | Ty jsi zrejme nejaky rejpal. Nejdriv ses tady navezl do PeteAz a ted tady chytracis o elekrtice
Jak dlouho zijes v USA?
Ja jsem se do nikoho nikdy nenavazel a kazdemu jsem se vzdycky snazil uprimne poradit a nikomu jsem nebral jeho nazor.
Ty ses, mistre Bukacku, zeptal a ja odpovedel.
Jestli se ti nelibila moje odpoved, tak se priste neptej.
Mimochodem, proc vam rikaji Bukacku?  |
A proc tobe rikaji Bernou?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|