|
|
| Autor |
Zpráva |
Indianka Anonymní
|
Zaslal: út září 11, 2007 6:05 pm Předmět: Znechucena diskriminaci |
|
|
Mam dlouhe vedeni, trvalo mi 17 let, nez mi to doslo!
Dostala jsem se do usa nestastnou nahodou. Zivot tu nebyl lehky, nase skoly by tu neuznli a tak jsem tu studovala mistni universite. To se k ceskym studiim neda prirovnat ;(
To do me budoucnosti vubec neprispelo, pouze do EKONOMIE! Nezalezi na tom, zda mate skoly nebo ne. Dulezite je to, zda jste rodily obcan a mate zname.
Zivot a vztahy tu jsou povrchni.
Zalezi asi na tom, kde zijete. Ja si vycitam, ze jsem tu zustala. Promarnila jsem tu 1/3 zivota!
Pokud se tu nenarodite, tak s Vami nakladaji jak s otrokem!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
Registrace: 12. 03. 2005 Příspěvky: 424 Bydliště: Cincinnati Ohio
|
Zaslal: út září 11, 2007 7:01 pm Předmět: |
|
|
ja tady ziju polovinu meho zivota a s nicim takovym jsem se nikdy nesetkal,ale to opravdu zalezi mezi jakyma lidma zijes.tady je takove krasne prislovi.
"friends are the family we choose for ourselves" |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út září 11, 2007 7:28 pm Předmět: |
|
|
| Muzu rict ze jsem pristehovalec a cizinec ale nikdy jsem se nesetkal z lidmi kteri by me tak brali, jenom na vyjimky a to byli vetsinou pristehovalci taky. Prosel jsem ruzne zamestnani a spolecnosti lidi a kazdy vzdy oceni tvou snahu a ci jsi dokazal; nemusi to byt moc; ale snaha se ceni. Taky se to chce prispusobit spolecnosti a systemu ve kterem zijes, coz neznamena zapomenout odkud jis prisel. Skoly tady taky nemam ale za snahu a schopnosti jsem byl uprednostneni pred rodilimi americany. Takze pokud se snazis tak mas neomezene moznosti; vetsi nez v CR. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 534 Bydliště: Canada
|
Zaslal: út září 11, 2007 7:41 pm Předmět: Re: Znechucena diskriminaci |
|
|
| Indianka napsal: | Mam dlouhe vedeni, trvalo mi 17 let, nez mi to doslo!
Dostala jsem se do usa nestastnou nahodou. Zivot tu nebyl lehky, nase skoly by tu neuznli a tak jsem tu studovala mistni universite. To se k ceskym studiim neda prirovnat ;(
To do me budoucnosti vubec neprispelo, pouze do EKONOMIE! Nezalezi na tom, zda mate skoly nebo ne. Dulezite je to, zda jste rodily obcan a mate zname.
Zalezi asi na tom, kde zijete. Ja si vycitam, ze jsem tu zustala. Promarnila jsem tu 1/3 zivota!
Takze jsi odesla z byvaleho Ceskoslovenska tesne po "sametove" revoluci. Ptam se proc? Vzdyt uz jste meli svobodu. A proc jsi zila v USA, tak dlouho, kdyz se ti tam nelibilo?
Mohla jsi se kdykoliv vratit. Nikdo by te za to do vezeni nezavrel.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
|
Zaslal: út září 11, 2007 8:45 pm Předmět: |
|
|
| Rumburaku souhlasim stebou my to meli tezsi,ja byl odsouzen za opusteni republiky(v nepritomnosti)tak jsem nemel duvod se vracet |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
AzPete
Registrace: 06. 01. 2007 Příspěvky: 479 Bydliště: Arizona
|
Zaslal: út září 11, 2007 11:11 pm Předmět: Re: Znechucena diskriminaci |
|
|
| Indianka napsal: | Mam dlouhe vedeni, trvalo mi 17 let, nez mi to doslo!
Co me zarazi je ze si rikas Indianka. Indiani si dnes ziji,pokud maji dobry tribal management velice dobre,jsou vyjimky a Indiani maji jine "prorities" nez vetsina Americanu. U.S. je zeme plna discriminace,mozna vice nez Evropa,protoze je tady cely svet.
Lidi discriminuji, to je lidska povaha.Kritika je discriminace v jeji lechci forme. Vsichni kritizujeme.Nekdo vice,nekdo mene. U nekterych kritika prejde v nenavist a discriminaci. Je hodne forem discriminace a kazdy clovek ji poznal. Nekdo si to ani neuvedomi. "Indianko" muzes byt trochu konkretni o sve discriminaci? Az Pete.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st září 12, 2007 9:47 am Předmět: Indiánkya má pravdu |
|
|
Čau Indiánko.
Já s tebou souhlasím. Samozřejmě diskriminace je v USA velice utajená a nelegální, americký personalista ti přece neřekne otevřeně: „ Bohužel, máme z vás špatný pocit, máme obavy že jste jiná kultura, je tam jazyková bariéra. Sice máte vzdělání, máte dobré vystupování, ale u Američana máme důvěru že je předvídatelnější.
Americký zaměstnavatel zaměstná přednostně Američana, cizinec musí být podstatně pracovitější a schopnější než Američan, aby dostal tu samou práci než Američan. Nejde jenom o to co umíš, ale taky o to jaké máš kontakty. Pokud jsi odlišná – obrazně řečeno “nechodíš s nimi na pivo“ – tak máš v USA veliký problém.
Já jsem v Americe strávil taky několik let, studoval jsem v USA, časem jsem se prokousal i na kvalifikovanější práce. Pak jsem se vrátil nazpátek do Čech, a nemohl jsem věřit, jak je to jednoduché dostat dobře placenou, kvalifikovanou práci.
A když v Praze ukážeš že taky něco umíš, získáš zkušenosti a kontakty, tak ani nemusíš práci hledat – firmu ti budou sami telefonovat abys pro ně dělala.
Dobře ti radím Indiánko, vrať se domů a budeš se divit jak se dnes lehce v Čechách dělá kariéra. Jinak taky promarníš více než jenom třetinu života. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miro Site Admin
Registrace: 09. 01. 2005 Příspěvky: 952 Bydliště: Chicago
|
Zaslal: st září 12, 2007 10:44 am Předmět: |
|
|
| Indianka>> Clovek musi mit domov a je jedno kde to je, treba na severnim polu. I v CR je spousty lidi co nemaj domov a jsou nestastni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: st září 12, 2007 5:00 pm Předmět: |
|
|
| Domov nemusi byt tam kde se narodis ale tam kde si ho udelas. Je pravda ze je vzdy nejaka vyjimka; nekdo kdo je vlastenec; coz az tak moc nechapu protoze ja se spis citim jako clovek co patri na planetu ZEM a snazi se prispusobit a delat to nejlepsi ve prospech spolecnosti kterou si vybral za svuj "domov". Ale to neznamena ze je to cesta pro kazdeho, kazdy si zvoli svou vlastni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 192 Bydliště: Florida
|
Zaslal: st září 12, 2007 5:06 pm Předmět: |
|
|
Btw, to jsem nebyl ja ten anonym nade mnou.
Nicmene s nim sdilim stejny nazor.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so září 15, 2007 8:27 am Předmět: |
|
|
Ahoj Indiánko. Když jsi říkala že s cizincem jednají jako s otrokem, tak mě napadlo jedno americké přísloví „Everybody treats you the way he needs you.“
Zaměstnavatel se k tobě nechová špatně proto že jsi cizinec, ale proto že ví, že máš velký problém najít kvalifikovanější práci. Cizinec je při hledaní práce velice diskriminován v srovnání s Američanem, a na těch lepších pracích je cizinců málo. Američtí zaměstnavatelé vědí, že když se ti v práci nelíbí, tak můžeš jít, a budeš dlouho a těžko hledat nějakou normální práci.
Ale to samé neplatí o Američanech.Takový Američan, když má university degree, to je nóbl šlechta – ten si lehce najde pohodovou práci za $70.000 ročně, a zaměstnavatel se pak k němu musí chovat slušně jinak mu dá výpověď.
Když jsem byl v Americe, studoval jsem, a dělal jsem i kvalifikovanější práce za slušnější peníze. Ale zaměstnali mě jenom tam, kde bylo terrible treating of employees – zaměstnavatel vyhodil lidi z práce kdykoliv si zamanul.
Když jsem přišel nazpátek do Prahy – neuvěřitelní rozdíl. V Praze je nedostatek lidí ve všech oborech, tudíž zaměstnavatel se musí k tobě chovat slušně. Když máš vysokou školu a trochu zkušeností, tak se k tobě musí firma chovat slušně, dát ti taky různé mimoplatové výhody, vytvořit ti příjemné pracovní podmínky. Třeba ti musí i tolerovat občas nějakou chybu, protože kdybys dala výpověď, firma by těžko za tebe hledala náhradu.
Indiánko, nechovají se k tobě jako k otrokovi proto že jsi cizinec, ale proto že jsi na trhu práce diskriminovaná. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bouncingczech
Registrace: 20. 07. 2007 Příspěvky: 148 Bydliště: Mission Viejo, Calif.
|
Zaslal: so září 15, 2007 10:20 am Předmět: |
|
|
Asi to pracuje pro kazdeho jinak. Ja jsem se nikdy necitil jako cizinec. Nebo ze by jsem se citil nejak diskriminovan. Mozna ze zacatku v Anglii, ale to dlouho netrvalo. Pozdeji ve Skotsku uz ne, ve Svedsku taky ne a v US vubec ne. Zda se mi ze lidi se zajimaji vic o to co umis a jestli umis pracovat tak jak oni chteji. Skoleni ani neni tak dulezite, aspon pro mne ne, protoze jsem mnohokrat delel praci na kterou jsem nemel zadne oficielni kvalifikace. To se vlastne deje porad.
Protoze jsem odjel z Ceska v 69, nemel jsem 20 let moznost se vratit a musel jsem se prizpusobit jak bylo mozne. Mozna ze pomohlo to ze jsem se v kazde zemi ozenil - ne ze by to bylo nejaky planovani ale tak to vyslo. Ani se nepamatuji kdy jsem vlastne naposledy mel poradne zamestnani, myslim ze to bylo v roce 1980 a od te doby delam sam pro sebe. Ano, pred par lety jsem citil diskriminaci kdyz jsem dali nabidku firme ktera mela obchody s oblecenim pro mlade lidi. Meli jsem pro ne delat webove stranky ale zakazku jsme nedostali protoze jsme nebyli "cool enough". To byla nase diskriminace. Dva roky na to firma zkrachovala, asi proto ze byli "too cool". |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Indianka
Registrace: 16. 09. 2007 Příspěvky: 2 Bydliště: Cold, cold place = North
|
Zaslal: ne září 16, 2007 3:34 pm Předmět: Znechucena Diskriminaci |
|
|
Chci Vam vsem podekovat za cas a pochopeni se mnou!
Jsem rada, ze jsem Vas nasla, ikdyz tomu moc neverim, ze tato stranka vznikla pro takoveto pripady.
Rada bych popsala vic, ale bojim se, ze zkoncim ve vazbe.
Otevrela jsem si tu pusu na vyssim miste a ted mam jen starch a mnohem vice starosti.
Proc si rikam Indianka? Napadla me pisnicka Cherokee od skupiny Europe:
They lived in peace, not long ago
A mighty Indian tribe
But the winds of change,
Made them realize, that the promises were lies.
The white man's greed, in search of gold
Made the nation bleed
They lost their faith
And now they hade to learn
There was no place to return
Nowhere they could turn.
Cherokee - marching on the trail of tears
They were driven hard, across the plains
And walked for many moons
Cause the winds of change,
Had made them realize, that the promises were lies.
So much to bear, all that pain
Left them in despair
They lost their faith
Nowhere they could turn.
Jsem tu 17 let, ale vse mi doslo behem poslednich 2 let. 15 let jsem byla tak naivni, nechapala jsem jejich bezohlednost, pretvarku, jejich chladne bezcharakterni objeti, ktere nic neznamena. Porad bych to tu taky jen omlouvala, ale pak zjistite, ze uz nemate vice mista. Jste tak zniceni, ze potrebujete heart transplant!
Velice me zaujalo posledni CD Scorpions – Humanity! To je silna pisnicka a taky jejich bonus track Cold “...You’re so cold and everybody loves you!” je dalsi priklad mych zkusenosti s mistnimi charaktery.
Ponizi Vas aniz byste to hned pres tu jejich chladnokrevnou lasku pochopili!
Kamkoliv se tu otocim, nikde nic jineho neodhalim nez lies! S pravdou tu daleko clovek nedojde… zivot dobry pro cikany! A take pro ty, co ve vlastni zemi niceho lepsiho nedocilili a pro ty, co z jakychkoliv pochybnych/nerestnych duvodu opousteji vlastni zemi!
Co me mrzi? Porovnejte prosim tohle:
Komu daji v CR prednost?! Vlastnimu rodilemu Cikanovi nebo americanovi nebo rusakovi?!
Pokud si nekdo bere za vzor cizi prostredi, meli by taky si uvedomit jejich mravy. American a to i urady daji PRVNE prednost vlastnimu rodilemu Cikanovi pred obcanem, ktery se narodil v jine zemi a snazi se ze vsech sil byt the top of all.
Jako dalsi, tady daji prednost cizincovi, ktery je z velke zeme jako rusko. Cechy tu za nic nemaji, taky Cechu tu je minimum, ale rusaku a polaku tu jsou mraky! Sami nevedi, kde se CR nachazi, mysli si, ze CR je Yugoslavie.
Tak ted si udelejte obrazek, koho tu je prevaha, jaka mentalita, ktere narody tu rule!
Jako prvni tu byli Indiani, kteri sem presli pres Kamcatku; kdyby nebylo vedcu cizincu a hasterivcu, tento kontinent by byl prirodni heaven and peace…
Naposledy upravil Indianka dne ne září 16, 2007 4:51 pm, celkově upraveno 3 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Henek
|
Zaslal: ne září 16, 2007 4:22 pm Předmět: |
|
|
| a proto jsem american a nemam problemy. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 192 Bydliště: Florida
|
Zaslal: ne září 16, 2007 4:54 pm Předmět: Re: Znechucena Diskriminaci |
|
|
| Indianka napsal: | Chci Vam vsem podekovat za cas a pochopeni se mnou!
Jsem rada, ze jsem Vas nasla, ikdyz tomu moc neverim, ze tato stranka vznikla pro takoveto pripady.
Rada bych popsala vic, ale bojim se, ze zkoncim ve vazbe.
Otevrela jsem si tu pusu na vyssim miste a ted mam jen starch a mnohem vice starosti.
Proc si rikam Indianka? Napadla me pisnicka Cherokee od skupiny Europe:
They lived in peace, not long ago
A mighty Indian tribe
But the winds of change,
Made them realize, that the promises were lies.
The white man's greed, in search of gold
Made the nation bleed
They lost their faith
Nowhere they could turn.
Cherokee - marching on the trail of tears
They were driven hard, across the plains
And walked for many moons
Cause the winds of change,
Had made them realize, that the promises were lies.
[color=blue]So much to bear, all that pain[/color]
Left them in despair
They lost their faith
Nowhere they could turn.
Jsem tu 17 let, ale vse mi doslo behem poslednich 2 let. 15 let jsem byla tak naivni, nechapala jsem jejich bezohlednost, pretvarku, jejich chladne bezcharakterni objeti, ktere nic neznamena. Porad bych to tu taky jen omlouvala, ale pak zjistite, ze uz nemate vice mista. Jste tak zniceni, ze potrebujete heart transplant!
Velice me zaujalo posledni CD Scorpions – Humanity! To je silna pisnicka a taky jejich bonus track Cold “You’re so cold and everybody loves you!” je dalsi priklad mych zkusenosti s mistnimi charaktery.
Ponizi Vas aniz byste to hned pres tu jejich chladnokrevnou lasku pochopili!
Kamkoliv se tu otocim, nikde nic jineho neodhalim nez lies! S pravdou tu daleko clovek nedojde… zivot dobry pro cikany! A take pro ty, co ve vlastni zemi niceho lepsiho nedocilili a pro ty, co z jakychkoliv pochybnych/nerestnych duvodu opousteji vlastni zemi!
Co me mrzi? Porovnejte prosim tohle:
Komu daji v CR prednost? Vlastnimu rodilemu cikanovi nebo americanovi nebo rusakovi?
Pokud si nekdo bere za vzor cizi prostredi, meli by taky si uvedomit jejich mravy. American a to i urady daji PRVNE prednost vlastnimu rodilemu Cikanovi pred obcanem, ktery se narodil v jine zemi a snazi se ze vsech sil byt the top of all.
Jako dalsi, tady daji prednost cizincovi, ktery je z velke zeme jako rusko. Cechy tu za nic nemaji, taky Cechu tu je minimum, ale rusaku a polaku tu jsou mraky! Sami nevedi, kde se CR nachazi, mysli si, ze CR je Yugoslavie.
Tak ted si udelejte obrazek, koho tu je prevaha, jaka mentalita, ktere narody tu rule!
Jako prvni tu byli Indiani, kteri sem presli pres Kamcatku; kdyby nebylo vedcu cizincu a hasterivcu, tento kontinent by byl prirodni heaven and peace… |
Welcome to LIFE!
Moje manzelka-americanka ma problemy na pracovisti, protoze ma odlisne nszory nez vetsina jejich spolupracovnic.,
Neni to jenom o narodnosti! Tady se projevuje nase male cestvi! "Vsichni nam ublizujou a my sami za nic nemuzeme!"
Vubec s tebou necitim. Vymlouvas se na sve neuspechy tim, ze jsi se narodila jinde. Je tady spousta velice uspesnych lidi, kteri se narodili v jinych zemich!
Schwarzenneger se stal governor of California muj boze!
Potrebujete dalsi dukaz?
Pro schopne jsou tady otevrene dvere. Pro ty prumerne.... No, ti tady prezijou. Ale budou nadavat. A jedna z nich jsi, bez urazky, ty. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|