|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: ne září 09, 2007 12:45 pm Předmět: |
|
|
| Pracuji jako cop na FL uz cca.5 let.Na tvou otazku ti dam presnou odpoved( i kdyz bych asi nemel).Ano mohu zjistit podle tve plate licence,zda-li mas nebo nemas DL.Pokud ridis s propadnutym DL,tez to mohu zjistit.System v nasich autech je tzv.3 -steps.Pokud jsi prekrocil napr.rychlost nebo udelal jiny prestupek,tak si vyjedu tvou znacku ,kde je (na screen) 1 stranka s registracnimi udaji-tzn.jmeno osoby na kterou je auto registrovano,plastnost registrace a nejdulezitejsi bod a to ,zda-li nejsou pod tvou znackou evidovany nejake nezaplacene pokuty,warranty,patrani apod.To vse pod oznacenim tve licence plate.Pokud se jedna o lehky prestupek,zpravidla dale jiz nezkoumam (pokud je po prokazani ridic stejny jako ten,kdo je v registru) dalsi veci a podle tveho DL (popripade se zeptam na aktualni adress) vypisi ticket.V systemu nejsou mnohdy nejaktualnejsi info,takze pokud mi nejake chybi,spojim se s centralou(musim stejne pro nahlaseni kodu akce,kterou provadim+ misto kde se nachazim).Pokud mi z nejakeho duvodu prijdes podezrely,performuji dalsi step a to jest overeni tve osoby.Jedna se o dalsi sceen,kde jiz dostanu o tobe vsechny mozne(mnohdy i nemozne) informace,pri cemz samozrejme zjistim naprosto vse.Je-li na tomto screenu poznamka o criminal historii ,pak mohu pokracovat na step 3 a tim je provereni ve federalni databazi FBI i jinych agentur.Kazdy z cops vetsinou dela provereni faze 1 pri beznych ukonech,tudiz zadna namatkova kontrola nebo jizda za suspect neodhali platnost DL( jiz tomu neni tak u DUI,jelikoz ty se davaji hned na 1 screen).Doufam,ze jsem pomohl. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne září 09, 2007 12:52 pm Předmět: |
|
|
| jen jeste dodam,ze takto je to v nasi county.Vim,ze v jinych oblastech pouzivaji jine (vetsinou vsak velmi podobne) systemy.Ty zaostalejsi spolupracuji hlavne s centralou,ktera ma info celkove a nejobsahlejsi. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 191 Bydliště: Florida
|
Zaslal: ne září 09, 2007 3:13 pm Předmět: |
|
|
Vrele diky anonymnimu copovi.
Tak tady to mate, panove (a damy) z prvni ruky!
Zil jsem v omylu, ze jim na compu ihned vyjede platnost dl osoby na ktere je regiistrovano auto a ono to je az step 2...
Well, takze se v podstate nic nezmenilo. Plati, ze pokud budes delat dobrotu a jezdit podle predpisu, poldove te nebudou mit duvod zastavit a pokud jim nebudes podezrely, neprejdou k step 2.
Pokud te ale zastavi a ty jim budes muset ukazat svuj dl, ani nemusi. Tam si to dotycny polda jasne precte na tvem dl ze je propadly.
Takze mene stresu,vice piva
Ale ne pred jizdou. To bys to, jako ja, pekne odskakal.
Jenze ja mel nastesti platny dl. Kdyby ne, tak bych uzvam tady asi psal z ceska.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: ne září 09, 2007 5:25 pm Předmět: |
|
|
| asi tak.Jeste dodam,ze se celkem jeste bere doba do cca.3 mesicu od propadnuti DL a ridic se pouze upozorni a dostane warning ticket.Nekteri uznavaji dobu i do 6-ti mesicu,nebyl-li nikdy issued warning ticket predtim po dobe propadnuti DL.Mnoho americanu si doby propadnuti ani nevsimnou,proto se dava urcita "dobra vule" a pouze upozorneni.Ale samozrejme zalezi tak jako pri kazdem individualnim pripadu na policistovi.Byva to ale bezna praxe.Mezinarodni DL vystaveny v jinem state(evrope) se uznava na dobu 6-ti mesicu od Vaseho vstupniho razitka v pase a nebo na 6 mesicu od vydani.U tohoto ovsem casto vznikaji potize a rozslisne reakce,jelikoz mnoho policistu nema o mezinarodnim DL ani potuchy.V posledni dobe jsou ovsem deputy zaskolovany do immigracnich zakonu a tak by se nadale nemeli stavat omyly. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1167 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: ne září 09, 2007 10:11 pm Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: |
| pdmlynek napsal: | | Nebo se domníváš že policajt se může courat po ulici, samoobsluze, divadle nebo škole, a zastavovat a vyžadovat od kohokoliv bez jakéhokoliv důvodu doklady? |
Pochopitelne ze ne. Oni sitady policajti taky nechteji pridavat zbytecnou praci. A vylozeneho buzeranta, takoveho jaci jsou (byli?) z 90% v cesku, jsem tady jeste nastesti nepotkal.
|
No, nejde o to že si nechtějí přidávat zbytečnou práci (sice to roli hraje, ale policajti jsou hodnocení policejním vedením částečně podle toho kolik toho napíšou), ale jde o to, že podle Ústavy takovou moc nemají. Potřebují reasonable suspicion aby měli právo Tě zastavit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: ne září 09, 2007 10:33 pm Předmět: |
|
|
Kdyz jsem navstevoval DUI classes, tak nam tam rekli, ze k tomu, aby te policajt zastsvil a dal ti "sobriety test" nepotrebuje zadny dukaz. Pouhe podezreni. |
Ano, to je pravda. Normálně potřebují reasonable suspicion.
Ale abych to trochu i více zkomplikoval, existují situace, kde policie nepořebují reasonable suspicion aby Tě zastavili na sobriety test: jmenuje se to “sobriety check points”. Policie zablokuje silnici, a zkontrolují každé auto, nebo každé druhé, páté nebo desáté auto. Město či okres má právo nařídit policii aby postavili sobriety check points, ale protože takové akce městem nebo okresem skrz policii je dosti oproti srsti většině Američanů a smrdí to policejním státem, tak to nařízení musí být hodně limitované aby to nařízení bylo v souhlasu s Ústavou. Např. Město musí dokázat že sobriety check points jsou operované místech a době kde a kdy se nacházejí DUI řidiči. Policajti si nemůžou rozhodnout jak sobriety check points mají být sestaveny; musí to být určené policejní administrativou. Sobriety check points nemůžou být překvapilé; musí být vyhlášené. Policie nemůže stíhat řidiče jen za to že se otočí když vidí sobriety check point. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: ne září 09, 2007 10:39 pm Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: | | Taky te muze vzit do basy i kdyz je mnozstvi alkoholu ve tve krvi POD hranici legality. Staci, kdyz rekne, ze jsi (podle jeho nazoru) nebyl zpusobily k jizde. |
Jo, to je možné. V Pennsylvania to tak je taky.
Ale vůbec nemám ponětí jak často se toto děje. Zajímalo by mě jak to stát před soudem dokáže že řídil opile. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: po září 10, 2007 7:55 am Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Bernau napsal: |
| pdmlynek napsal: | | Nebo se domníváš že policajt se může courat po ulici, samoobsluze, divadle nebo škole, a zastavovat a vyžadovat od kohokoliv bez jakéhokoliv důvodu doklady? |
Pochopitelne ze ne. Oni sitady policajti taky nechteji pridavat zbytecnou praci. A vylozeneho buzeranta, takoveho jaci jsou (byli?) z 90% v cesku, jsem tady jeste nastesti nepotkal.
|
No, nejde o to že si nechtějí přidávat zbytečnou práci (sice to roli hraje, ale policajti jsou hodnocení policejním vedením částečně podle toho kolik toho napíšou), ale jde o to, že podle Ústavy takovou moc nemají. Potřebují reasonable suspicion aby měli právo Tě zastavit. |
No o tom prave celou dobu mluvim ale asi nejsem schopny to poradne vysvetlit. Mluvim o tom,ze on muze zkontrolovat kohokoliv, kdo mu je PODEZRELY.
A protoze jsou tady povetsinou policajti celkem vzdelani v rozeznavani kdo je podezrely a kdo ne, nezastavuji lidi jen tak namatkou ale jen tehdy, maji li k tomu duvod.
Mne se taky nekolikrat stalo, ze za mnou stal v samosce, kdyz jsem byl jeste ilegal, u pokladny uniformovany prislusnik border patrol nebo immigration enforcement (nebo jak si to ted vlastne rikaji). Nikdy se ale nestalo, ze by na mne houkl, "Hey you with that accent... can I see your documents?"
Ale cvakalo mi stejne. :/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
|
Zaslal: po září 10, 2007 8:42 am Předmět: |
|
|
No o tom prave celou dobu mluvim ale asi nejsem schopny to poradne vysvetlit. Mluvim o tom,ze on muze zkontrolovat kohokoliv, kdo mu je PODEZRELY.
A protoze jsou tady povetsinou policajti celkem vzdelani v rozeznavani kdo je podezrely a kdo ne, nezastavuji lidi jen tak namatkou ale jen tehdy, maji li k tomu duvod. |
No, prohlédnul jsem si naší debatu, a mám dojem že si tedy rozumíme, a že máme docela stejný pohled na věc.
Jinak, stranou: policajt nemůže prohlédnout protože někdo VYPADÁ podezřele, ale jen že se CHOVÁ podezřele. Kdyby policajt řekl že někoho zastavil protože vypadá podezřelý, tak by to bylo považované za rasizmus nebo profiling.
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: po září 10, 2007 9:24 am Předmět: |
|
|
Konecne!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
besip Anonymní
|
Zaslal: po září 10, 2007 12:57 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | jen jeste dodam,ze takto je to v nasi county.Vim,ze v jinych oblastech pouzivaji jine (vetsinou vsak velmi podobne) systemy.Ty zaostalejsi spolupracuji hlavne s centralou,ktera ma info celkove a nejobsahlejsi. |
supr pomohl si moc my jezdime v manatee county-bradenton..moje baba mela speddd pred par lety ale to uz ji propadlo jinak sme v pohode samo sem si to myslel ze nezastavi hned stim kdyz cekuje nebot hodne znamych jako ja jezdi uplne stejne..policie je cekovala ale nezastavila takze aspon tak goodd a moc dika..to pomuze hodne
ostatne pokud mne zlegalizujou mozna bych delal i copa pokud nejsou nak tezke prijimacky  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: po září 10, 2007 3:05 pm Předmět: |
|
|
Zacinal jsem v NYC spolu s kamaradem.Dohromady nas bylo 6 z vychodni evropy.3 cesi,2 bulhari a jeden polak.Na severu byli vice pratelsti nez-li na jihu,ale delas-li svuj job dobre,mas uznani vsude i prave diky tomu,ze jsi cizinec.Zkousky nejsou tezke,tezsi je jazyk,pokud jsi neprijel se supr anglinou,ale naucis se.Urcite je to prace zajimava a mnohdy prekvapujici.Nikdy bych necekal jaci lide v usa ziji i kdyz je pravda,ze vetsina z"lumpu" je hispanska mensina.Nejhezci situace byla,kdyz jsme byli privolani k rvacce ve sports club v Mahopac,NY.Rvala se tam particka cechu.Jake bylo jejich prekvapeni,kdyz jsem na ne promluvil cesky(mohl jsem jen castecne,do te doby nez prijel back up).V minute byl klid(asi z uzasu) )Hodne stesti a urcite to nekdy zkus,pokud budes moct.Nebudes litovat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
besip Anonymní
|
Zaslal: po září 10, 2007 8:02 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | Zacinal jsem v NYC spolu ))Hodne stesti a urcite to nekdy zkus,pokud budes moct.Nebudes litovat. |
hehe no uvazoval sem uz davno..ale jak sem rek..dokud nemam papiry nemam narok sem tu uz 6 let a naka anglina je..sice si obcas rad vypiju ale dokazal bych to maximalne omezit nerikam ze bych to toho sel ale byla to moznost ktera mne uz napadla
jinak dik za odpovet ohledne toho co sem chtel vedet..byli tu i borci co byli nejchytrejsi na svete a psali mi ze sem pitomec a oni vi sve ale ja vedel sve taky..nebot jak sem uz rek znam par lidi co sou natom jako ja..a kolikrat vidis ve spetnem ze te policajt checkuje..jak si jiz ale rek asi slo o 1 fazi..jinak ale tady to este slo este horsi bylo kdyz sem se logl na urcitou stranku tampy{americke forum a ptal sem se amiku}..to uz je ale kapitola sama pro sebe |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|