|
|
| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
Zaslal: so září 08, 2007 9:42 am Předmět: Re: Většina lidí |
|
|
| marci napsal: | | meppovic napsal: | | asdf napsal: | | Co třeba se podívat na ten odkaz, co jsem sem vkládal? Drtivá většina lidí V ROCE 2007 vydělává dost přes deset tisíc, a to i mimo Prahu. Co já znám lidi z venkova, tak jezdí za prací do měst a vydělávají srovnatelné prachy jako všichni ostatní. Pokud někdo raději sedí na prdeli na svém dvorku plném rezavých škodovek, tak má, co si zasloužil. A jedno číslo na závěr: minimální mzda v ČR je aktuálně 8000 Kč, což je 48 Kč na hodinu, ale lidi, které znám JÁ, by za takovou almužnu ani nevstali z postele. Times are a-changing, víš? |
Asi tak, vetsina lidi tu desitku hrubou dneska skutecne ma.. kord kdyz je minimalka 8tis. Ono pri tom srovnavani to chce take brat do uvahu naklady. Vetsina lidi mimo phy ci brno ma take vlastni bydleni. Proste nejakej starsi baracek ci druztevni byt za par drobnych, ale stoji je to proste pakatel. kdezto clovek ve velkem meste ( mimo regulovciku, ale tem to take brzo skonci ) musi platit komercni najem, coz je x tisic a ti kritici z kraju nevidi, pac tenhle naklad nemaji. Navic obrovske mnozstvi lidi v praze resi zasadni problem jak na bydleni. Pokud pracuji v supermarketech tak na hypoteku nemaji sanci dosahnout a protoze vetsinou jsou pristehovalci nemaji regul a tudiz bydli v komercnich najmech po dvouch, trech ale i tak nic neusetri. Proste pro mnohe zacarovany kruh. To "pepa" na vesnici pokud vyslovene nededi ci nebydli vicegeneracne to ma jednodusi. Bere v delvite stejnych 9tis jako pepa v praze, ale muze si sehnat druzstevni byt treba za 400tis a na to mu uz tu pujcku daji.. Takze neni vzdy pravda, ze lidi v praze jsou na tom lepe. Maji vetsi moznosti to jo, ale musi take vykonat vice prace. Jak kvuli konkurenci tak kvuli cenove narocnosti na kterou musi vystoupat. |
Ahoj lidi! Tak trošku vám budu oponovat. Ráda čtu toto fórum a jsem z Moravy. A pracuji jako pekařka za minimum 9000kč i s nočními příplatky, 12hodinove služby a svátky.Bohužel v malem městečku. Dojíždění je nehorázně drahe do velkeho města, a už vůbec bych se neobjevila doma. No nájmy se pohybují za 2+1 asi 6000 kč +inkaso, což je asi 2-3000kč(male město).A byty na prodej i v malem městečku od 800000kč nahoru a kdybych dojížděla ,líp na tom nebudu a hypotku mi nikdo na tenhle plat nedá. Tak proto ty rezave škodovky, bohužel. ))Já myslím, že kdyby bylo v Česku tak fajn, tak nejste v USA.  |
Marci diky za tvuj prispevek. At mame prehled i z "druhe strany".
Psal sem tady take o tom, ze mam kamose v Cechach, kteri bydli v male vesnici a moc nevydelavaji.
Jak spravne pises, neni to tak lehke. Tady v USA si proste sblis(kdyz jsi tedy svobodny) tech pak tasek a odjedes nekam jinam, ale v Cechach je to uplne jine. V Cechach lide maji treba nemocne rodice a nemohou proste nekam daleko dojizdet, protoze potrebuji byt nablizku kdyby potrebovali pomoc. Kazdej taky nema novy auto, aby mohl nekam dojizdet a jezdit vlakem a nebo autobusem je na dlouhy lokte.
Takze az tady zase nekdo bude psat at nesedeji doma na prdeli na dvorku plnych rezavych skodovek, tak at trochu premysli o lidech, kteri moc nic nemaji a proste jit za praci nekam jinam si dovolit nemohou.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
Registrace: 24. 12. 2006 Příspěvky: 710 Bydliště: Canada
|
Zaslal: so září 08, 2007 9:56 am Předmět: Re: Většina lidí |
|
|
| asdf napsal: | | Co třeba se podívat na ten odkaz, co jsem sem vkládal? Drtivá většina lidí V ROCE 2007 vydělává dost přes deset tisíc, a to i mimo Prahu. Co já znám lidi z venkova, tak jezdí za prací do měst a vydělávají srovnatelné prachy jako všichni ostatní. Pokud někdo raději sedí na prdeli na svém dvorku plném rezavých škodovek, tak má, co si zasloužil. A jedno číslo na závěr: minimální mzda v ČR je aktuálně 8000 Kč, což je 48 Kč na hodinu, ale lidi, které znám JÁ, by za takovou almužnu ani nevstali z postele. Times are a-changing, víš? |
Muzes me rict, kolik ti je roku, ze tady rozdavas rozumy?
To ze lide bydli v nekde v prdelove a ze tam neni prace za to ti lide nemohou.
Komunisti to tam vse posrali a ted se to bude jeste 40 let davat dohromady.
Mam v Cechach 2 bratrance, kteri take bydli v male vesnicce. Vydelavaji okolo 9 000 Kc a to muzou byt radi, ze je tam aleson nejake prace.
Jejich rodice si bohuzel za komunistu nic nenakradli(jaka to skoda) a proto jsou chudi a nic nemaji.
Proto jejich synove take nemaji ani to posranou rezavou Skodovku, aby s ni mohli zajet za praci nemam jinam.
Autobusem jezdit nekam jinam jim trva 2 hodnuy rano a 2 hodiny vecer zpatky. To uz take zkusili, ale vubec se jim to nevyplatilo. O vlaku vubec nemluvim, ty tam ani nejezdi.
Jejich rodice jsou uz strarsi a tak potrebujou pomoc, cili moji bratranci tam proste za ty penize delaji, protoze jim nic jineho nezbyva.
Kdepak bydlis asi ty a tvoji kamosi?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so září 08, 2007 8:29 pm Předmět: Re: Většina lidí |
|
|
"Jak spravne pises, neni to tak lehke. Tady v USA si proste sblis(kdyz jsi tedy svobodny) tech pak tasek a odjedes nekam jinam, ale v Cechach je to uplne jine. V Cechach lide maji treba nemocne rodice a nemohou proste nekam daleko dojizdet, protoze potrebuji byt nablizku kdyby potrebovali pomoc. Kazdej taky nema novy auto, aby mohl nekam dojizdet a jezdit vlakem a nebo autobusem je na dlouhy lokte."
Sorry, ale tohle je hromada nehoraznejch keců. Američani snad nemají starý, nemocný rodiče? Mají, ale stejně se za prací přestěhují nebo za ní dojedou, protože jim jinýho nezbývá. Hotovo. A že každej nemá nový auto, aby mohl dojíždět? Tak ať koupí starý, stará škodovka těsně přes smrtí stojí pět tisíc, možná ti ji dá i někdo zadarmo, aby se nemusel zbavovat vraku. Jezdit vlakem nebo autobusem je na dlouhý lokte? Tak to už se opravdu bavíme jen o pohodlnosti. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
asdf Anonymní
|
Zaslal: so září 08, 2007 8:56 pm Předmět: Re: Většina lidí |
|
|
"To ze lide bydli v nekde v prdelove a ze tam neni prace za to ti lide nemohou. Komunisti to tam vse posrali a ted se to bude jeste 40 let davat dohromady. Mam v Cechach 2 bratrance, kteri take bydli v male vesnicce. Vydelavaji okolo 9 000 Kc a to muzou byt radi, ze je tam aleson nejake prace.
Jejich rodice si bohuzel za komunistu nic nenakradli(jaka to skoda) a proto jsou chudi a nic nemaji. Proto jejich synove take nemaji ani to posranou rezavou Skodovku, aby s ni mohli zajet za praci nemam jinam. Autobusem jezdit nekam jinam jim trva 2 hodnuy rano a 2 hodiny vecer zpatky. To uz take zkusili, ale vubec se jim to nevyplatilo. O vlaku vubec nemluvim, ty tam ani nejezdi.
Jejich rodice jsou uz strarsi a tak potrebujou pomoc, cili moji bratranci tam proste za ty penize delaji, protoze jim nic jineho nezbyva. Kdepak bydlis asi ty a tvoji kamosi?"
Víš, kde bydlím? Tam, kde je práce a peněz dost na to, aby člověk nemuset žrát trávu. A spolehni se, že na rodiče jsem nespoléhal ani v nejmenším. K tomu ostatnímu platí to, co jsem psal předtím (sorry, nedal jsem tam omylem nick) - tvoji bratranci nejsou na venkově proto, že by nemohli jinak, ale zřejmě proto že se rozhodli, že je pro ně přednější péče o rodiče než peníze. Ok, tak ať si nestěžujou. Pokud je pro ně přednější víc peněz, možností mají dost - buď budou za prací dojíždět (že nemaj na škodovku? nenech se vysmát, na tu má i můj otec, důchodce) nebo se za prací odstěhujou, pracovat se dá i z domova. Přečti si po sobě svůj příspěvek, přečti si i ten předchozí, jen hledáte, způsoby, proč něco nejde, místo hledání způsobů, jak něco změnit... A ještě něco z vlastní rodiny, abych nebyl za akademika - sestra se provdala do prdele u polskejch hranic, kde fakt nebyla práce ani moc šancí na dojíždění. Ségra se teda chtěla i s celou rodinou přestěhovat zpátky, ale švagr tak dlouho váhal, až se s ním rozvedla a přestěhovala se sama se synem. Ať si tam klidně chcípe dál a nadává, jak je to tam blbý. Lidi v Čechách hodně mluvěj o kořenech, ale hodně často je za tím spíš pohodlnost... Mám tady baráček, svoji hospůdku, kámoše, tak co bych se stěhoval za prací, ne? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
asdf Anonymní
|
Zaslal: so září 08, 2007 9:04 pm Předmět: Auto |
|
|
http://tinyurl.com/2cwvyx
Tady je něco pro chudinky, co nemají ani na auto, aby mohli jezdit za prací: stará, ale pojízdná škodovka za tři litry, ještě rok má STK. Najít ji mi trvalo minutu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: so září 08, 2007 9:37 pm Předmět: Re: Většina lidí |
|
|
| asdf napsal: | "To ze lide bydli v nekde v prdelove a ze tam neni prace za to ti lide nemohou. Komunisti to tam vse posrali a ted se to bude jeste 40 let davat dohromady. Mam v Cechach 2 bratrance, kteri take bydli v male vesnicce. Vydelavaji okolo 9 000 Kc a to muzou byt radi, ze je tam aleson nejake prace.
Jejich rodice si bohuzel za komunistu nic nenakradli(jaka to skoda) a proto jsou chudi a nic nemaji. Proto jejich synove take nemaji ani to posranou rezavou Skodovku, aby s ni mohli zajet za praci nemam jinam. Autobusem jezdit nekam jinam jim trva 2 hodnuy rano a 2 hodiny vecer zpatky. To uz take zkusili, ale vubec se jim to nevyplatilo. O vlaku vubec nemluvim, ty tam ani nejezdi.
Jejich rodice jsou uz strarsi a tak potrebujou pomoc, cili moji bratranci tam proste za ty penize delaji, protoze jim nic jineho nezbyva. Kdepak bydlis asi ty a tvoji kamosi?"
Mám tady baráček, svoji hospůdku, kámoše, tak co bych se stěhoval za prací, ne? |
A to je prave, to jadro pudla  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bukacek Anonymní
|
Zaslal: so září 08, 2007 9:40 pm Předmět: Re: Auto |
|
|
| asdf napsal: | http://tinyurl.com/2cwvyx
Tady je něco pro chudinky, co nemají ani na auto, aby mohli jezdit za prací: stará, ale pojízdná škodovka za tři litry, ještě rok má STK. Najít ji mi trvalo minutu. |
To urcite ukradli naky cikani a holt potrebujou penize, tak se toho chtej snadno zbavit.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: so září 08, 2007 9:53 pm Předmět: Re: Většina lidí |
|
|
| asdf napsal: | "To ze lide bydli v nekde v prdelove a ze tam neni prace za to ti lide nemohou. Komunisti to tam vse posrali a ted se to bude jeste 40 let davat dohromady. Mam v Cechach 2 bratrance, kteri take bydli v male vesnicce. Vydelavaji okolo 9 000 Kc a to muzou byt radi, ze je tam aleson nejake prace.
Víš, kde bydlím? Tam, kde je práce a peněz dost na to, aby člověk nemuset žrát trávu. A spolehni se, že na rodiče jsem nespoléhal ani v nejmenším. K tomu ostatnímu platí to, co jsem psal předtím (sorry, nedal jsem tam omylem nick) - tvoji bratranci nejsou na venkově proto, že by nemohli jinak, ale zřejmě proto že se rozhodli, že je pro ně přednější péče o rodiče než peníze. Ok, tak ať si nestěžujou. Pokud je pro ně přednější víc peněz, možností mají dost - buď budou za prací dojíždět (že nemaj na škodovku? nenech se vysmát, na tu má i můj otec, důchodce) nebo se za prací odstěhujou, pracovat se dá i z domova. Přečti si po sobě svůj příspěvek, přečti si i ten předchozí, jen hledáte, způsoby, proč něco nejde, místo hledání způsobů, jak něco změnit... A ještě něco z vlastní rodiny, abych nebyl za akademika - sestra se provdala do prdele u polskejch hranic, kde fakt nebyla práce ani moc šancí na dojíždění. Ségra se teda chtěla i s celou rodinou přestěhovat zpátky, ale švagr tak dlouho váhal, až se s ním rozvedla a přestěhovala se sama se synem. Ať si tam klidně chcípe dál a nadává, jak je to tam blbý. Lidi v Čechách hodně mluvěj o kořenech, ale hodně často je za tím spíš pohodlnost... Mám tady baráček, svoji hospůdku, kámoše, tak co bych se stěhoval za prací, ne? |
Ja jsem jen napsal, co jsem pri mych navstevach v Cechach slysel. Nebydlim tam, takze nemam potuchy, jak to chodi. Proc by si ale my bratranci vymysleli, kdyby to nebyla pravda.
Nekdo holt ma rad penize a jiny radsi "zere travu", ale zustane s nemocnymi rodici.
Penize taky nejsou vsechno. To ovsem kazdy pozna az zestarne a bude osamoceny.
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
asdf Anonymní
|
Zaslal: so září 08, 2007 9:59 pm Předmět: Má to svůj důvod |
|
|
Je to krutý, ale škůdky i nekradený začínaj bejt víceménně bezcenný, teď nedávno otec jednu dal hasičům, aby nemusel platit "ekologický odstranění vraku", používaj tyhle starý křápy k nácviku vyprošťování lidí z havarovanejch aut. Koupil si místo toho starýho favorita za deset tisíc. A to je důchodce, zřejmě si parádně nakradl za komančů.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
asdf Anonymní
|
Zaslal: so září 08, 2007 10:07 pm Předmět: Pro Rumburaka |
|
|
| Neříkám, že si vymejšlej, ale zřejmě se nemaj tak špatně, aby se opravdu museli začít snažit. To je dost velká chybka štědrýho sociálního systému, lidi zleniví a pak jim trvá moc dlouho se sebrat, když je hůř. Viz třeba povodně a tak... Spousta lidí si barák postaví z záplavový oblasti, pojistku nemá a pak natahujou ruku k eráru. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 192 Bydliště: Florida
|
Zaslal: ne září 09, 2007 9:43 am Předmět: |
|
|
Srdecne souhlasim a Anonymem, asdf a ostatnimi, kteri rikaji, ze lidi v cesku jsou lini a pohodlni.
Taky jsem byl kdysi jednim z nich. Soustavne jsem nadaval na to, ze nemuzu sehnat dobre placenou praci.
Ale kde jsem shanel? V miste sveho bydliste. Max. 15-20 minut dojizdky autem, protoze dele bych ve sve pohodlnosti nejezdil.
Ze byly mnohem lepe placene mista v jinych mestech jsem dobre vedel ale prestehoval bych se za praci?? Nikolivek! Tak jsem byl pohodlny a "zakoreneny" ve svem posranem meste.
Tak jsem se prestehoval do USA, kde jsem behem sveho skoro osmileteho pobytu uz zmenil bydliste v peti statech nez jsem nakonec "zakorenil" na Floride. A ted s manzelkou uvazujeme o "zmene podnebi" zase.
Ze ona tady ma rodice a kone a ja pratele a kazdy mne tady zna? "They won't pay our bills!" jak moudre manzelka rika. Prestehujeme se tam, kde se zije lepe. No problem. Proc zustavat tam, kde se zije mizerne? Kazdy ma moznost volby. I v tom cesku. Jestlize nekdo zvoli pohodli a mizerii, nezbyva mu nez nadavat a obvinovat vsechny ostatni, jen ne sebe.
"Been there, done that". |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 516 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: ne září 09, 2007 12:18 pm Předmět: |
|
|
No to zase nemate takovou pravdu,
V CR je obtiznejsi pokud mas rodinu se stehovat. neni to jako v US ze se stehujes z Floridy do Colorada. U nas je problem z ubytovanim coz v americe je neco jako u nas si vyridit skolu pro deti. Jsme dnes na Floride a kdyz se budu chtit stehovat do Colorada tak jen kouknu na net, zavolam a mam apec. Ale to jse ti v CR nestane. Takze i lide ktery by chteli jet treba do Prahy za praci, tak to uz neni levna zalezitost si najit byt.
"it's not the same" |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: ne září 09, 2007 12:41 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | No to zase nemate takovou pravdu,
V CR je obtiznejsi pokud mas rodinu se stehovat. neni to jako v US ze se stehujes z Floridy do Colorada. U nas je problem z ubytovanim coz v americe je neco jako u nas si vyridit skolu pro deti. Jsme dnes na Floride a kdyz se budu chtit stehovat do Colorada tak jen kouknu na net, zavolam a mam apec. Ale to jse ti v CR nestane. Takze i lide ktery by chteli jet treba do Prahy za praci, tak to uz neni levna zalezitost si najit byt.
"it's not the same" |
Dik za ujasneni situace  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Rumburak
|
Zaslal: ne září 09, 2007 12:44 pm Předmět: Re: Má to svůj důvod |
|
|
| asdf napsal: | Koupil si místo toho starýho favorita za deset tisíc. A to je důchodce, zřejmě si parádně nakradl za komančů.  |
Co ty vubec vis o komunistech? 
Naposledy upravil Rumburak dne ne září 09, 2007 8:56 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 192 Bydliště: Florida
|
Zaslal: ne září 09, 2007 3:22 pm Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | No to zase nemate takovou pravdu,
"it's not the same" |
To je ovsem pravda. Na problem s bydlenim jsem si tady odvykl tak, ze jsem na nej uplne zapomnel. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|