pozna policie ze sem bez platneho ridicaku podle znacky

FAQFAQ   HledatHledat    RegistraceRegistrace   PřihlášeníPřihlášení

pozna policie ze sem bez platneho ridicaku podle znacky
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Drivers Licenses
Autor Zpráva
besip
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:
besip: Nejezdim nacerno. Uz mam zase ridicak v poradku.

tak to se teda mas..bud si teda tady legal a nebo si to nak dokazal

bohuzel ja v cesku ridicak nedelal myslel sem ze ho udelam az tady ale prijel sem po 11 zari a vse bylo jinak nez v roce 96 kdy sem tu byl po 1 Confused

asi maj pravdu vsichni ze policajt jen tak nemuze nikoho zastavit ale na 2 strane asi si to zastaveni stejne vzdy zduvodni

docela sem ok kdyz treba zastavi mne po 1 pudu na 1 den do jailu..kdyz babu tak se vymluvi ze nevedela ze ma expired dr.licene..ale jak mne zastavi po 2-3 tak nevim Crying or Very sad auto k zivotu a praci potrebujem Evil or Very Mad
pdmlynek
Moderator

Registrace: 16. 08. 2005

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 12:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:
pdmlynek napsal:

Policajt má samozřejmě právo si promluvit s jakýmkoliv člověkem aniž by neměl žádný důvod. Nepotřebuje na to ani reasonable suspision protože to není investigatory detention. Aby to bylo považované na investigatory detention, musí reasonable person v pozici toho člověk se domnívat že nemůže odejít.

To je presne o cem mluvim.
Na to aby te policajt zastavil a proveril te, potrebuje pouhe podezreni. Jakekoliv.

Ne. Nechápeš. Nemůže Tě zastavit jak Ty píšeš.

Může si s Tebou popovídat jako jakýkoliv jiný člověk který Tě osloví na ulici, na pláži nebo v hospodě. Když Tě oslaví ve stylu že mu můžeš říct, promiňte, ale těd nemám čas s Váma mluvit, spechám domů, a jdeš pryč, tak nepotřebuje na popovídání s Tebou žádnou reasonable suspision.

Ale jestliže Tě zastaví, a je to jasné že nemůžeš bez jeho souhlasu se otočit a vykašlat se na něj, tak už je to klasifikováno jako investigatory detention. Aby si prohlédnul doklady, tak k tomu musí mít důvod, musí mít reasonable suspicion.

Nebo se domníváš že policajt se může courat po ulici, samoobsluze, divadle nebo škole, a zastavovat a vyžadovat od kohokoliv bez jakéhokoliv důvodu doklady?
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bernau napsal:

Kdyz ti chce napr. prosacovat auto, staci mu aby si MYSLEL, ze videl ve tvem popelniku jointa.

Ale vůbec. Aby si prohlédnul Tvé auto, tak na to nemusí mít jen reasonable suspicion, ale musí mít probable cause. Toto je ale daleko těžší u soudu dokázat že měl. To je pro prosekutátory veliká noční můra, když policajti příjdou že udělali nějaký velký drug bust, a pak policajta postaví řidič na stand a nemůže vysvětlit jakou měl PC si prohlédnou auto.

Aby si policajt prohlédnul auto, tak musí na to mít buď Tvé povolení, nebo potřebuje PC. Je taky možné že si může prohlédnout auto z venku a dívat se dovnitř bez Tvého povolení (ale potřebuje PC aby Ti vzal věci co vidí), nebo když jsi zatknutý tak si může prolést část auta do kterého řidič může šáhnout (dříve to bylo kolem sedačky, podobně jako Terry patdown, ale dnes je to defakto celé auto mimo kufru), a nebo když se jedná o hot pursuit.

Problém samozřejmě pro člověka který sedí v autě a jí svačinu je, že když se ho policajt zeptá jestli si může prohlédnout jeho auto, tak většina lidí řekne ano. Těžko se lidem říká policajtům ať je neotravují. Tím pádem policajt dostane od řidiče povolení, a policajt nepotřebuje žádný PC, a ani reasonable suspicion. Soud pak nebude takový S&S považovat za protiústavní.

Osobně, já nosím v autě malý IC recorder. Kdykoliv mě policie zastaví, tak to natáčím. Zatím jsem to nikdy nepotřeboval. Nikdy se mi zatím nezeptali jestli si můžou prohlénout auto, ale v žádném případě bych nikdy nedal policii souhlas si prolést mé auto. Souhlas dává policii daleko větší právo než se lidi domnívají. Je to dosti ostrašující.
Evil or Very Mad Evil or Very Mad
besip
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 2:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jasan chlapi to vse je supr

ale pokud jak tady take pisete pozna z znacky auta ze mam expired driver licence tak mne proste zastavi kvuli tomu ne Question

jina by byla kdyby to nepoznal..coz se mi nekdy taky zda podle znamejch co ridili auto a meli za sebou cajta

ale tady uz kazdej rika neco jineho Rolling Eyes
besip
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja porad tady mluvim o moznosti ze jedu autem za mne se zavesi policajt a kontroluje si znacku
pdmlynek
Moderator

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 2:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

besip napsal:

ale pokud jak tady take pisete pozna z znacky auta ze mam expired driver licence tak mne proste zastavi kvuli tomu ne Question

Ano, jestliže to z Tvé značky pozná že máš expired DL, tak má právo Tě zastavit.
besip
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá září 07, 2007 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:
besip napsal:

Ano, jestliže to z Tvé značky pozná že máš expired DL, tak má právo Tě zastavit.

no prave otom se celou dobu bavim a co pak..jak sem rek po 1-2 mne chytne ok ale pak dal nevim
Bernau

Registrace: 24. 02. 2007

PříspěvekZaslal: so září 08, 2007 7:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pdmlynek napsal:

Problém samozřejmě pro člověka který sedí v autě a jí svačinu je, že když se ho policajt zeptá jestli si může prohlédnout jeho auto, tak většina lidí řekne ano.

Pochybuji, ze bucketheaduv strejda dal tomu policajtovi povoleni k cemukoliv kdyz neumel zbleptnout anglicky... Wink

pdmlynek napsal:
Nebo se domníváš že policajt se může courat po ulici, samoobsluze, divadle nebo škole, a zastavovat a vyžadovat od kohokoliv bez jakéhokoliv důvodu doklady?

Pochopitelne ze ne. Oni sitady policajti taky nechteji pridavat zbytecnou praci. A vylozeneho buzeranta, takoveho jaci jsou (byli?) z 90% v cesku, jsem tady jeste nastesti nepotkal.

pdmlynek napsal:
Ale jestliže Tě zastaví, a je to jasné že nemůžeš bez jeho souhlasu se otočit a vykašlat se na něj, tak už je to klasifikováno jako investigatory detention. Aby si prohlédnul doklady, tak k tomu musí mít důvod, musí mít reasonable suspicion.

Ale to si muze zduvodnit napr. tim, ze podle jeho nazoru jsi ridil "pod vlivem" a on te zastavil, protoze se musel presvedcit.
Mne taky jednou zastavili jenom proto, ze jsem jel z barove ctvrti v 10 vecer. Neudelal jsem zady prestupek. Jeho prvni otazka byla, jestli jsem neco pil (samozrejme pote, co si vyzadal doklady) a tak jsem mu rekl, ze jsem mel dve piva po veceri s manzelkou (sedela se mnou v aute). Nechali mne jet.

Kdyz jsem navstevoval DUI classes, tak nam tam rekli, ze k tomu, aby te policajt zastsvil a dal ti "sobriety test" nepotrebuje zadny dukaz. Pouhe podezreni. Taky te muze vzit do basy i kdyz je mnozstvi alkoholu ve tve krvi POD hranici legality. Staci, kdyz rekne, ze jsi (podle jeho nazoru) nebyl zpusobily k jizde.
Bernau

PříspěvekZaslal: so září 08, 2007 8:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

besip napsal:
Bernau napsal:
besip: Nejezdim nacerno. Uz mam zase ridicak v poradku.

tak to se teda mas..bud si teda tady legal a nebo si to nak dokazal

Vzal jsem si americanku. (z lasky)

besip napsal:
ale pokud jak tady take pisete pozna z znacky auta ze mam expired driver licence tak mne proste zastavi kvuli tomu ne

jina by byla kdyby to nepoznal..coz se mi nekdy taky zda podle znamejch co ridili auto a meli za sebou cajta

Kdyz jede za tebou policajt ze stejneho statu jako je tvuj tag, muze (ale nemusi) checknout tvuj tag prez svuj computer. Tam najde, na koho je auto registrovano a jestli ma ta dotycna osoba platny dl.
Jestli zjisti, ze nema, mel by te (pokud je to svedomity policajt)
Nevim, jak to je, jestli mas tag z jineho statu ale myslim, ze to si musi overit vysilackou prez dispecing.
A to udela jedine kdyz ma PODEZRENI, ze neco neni v poradku.
Jestlize te zastavi za expired dl, muze (ale nemusi) te vzit do jailu i poprve. Zalezi na policajtovi.
Muze (ale nemusi) si taky vyzadat od tebe doklady o legalnim pobytu a uzami USA.
Nemyslim, ze ma nejakou moznost, jak zjistit mezinarodni dl a vim, ze policajti mezinarodni dl nemaji radi uz z toho duvodu, ze se nemuze zjistit z neho tvuj driver's record a nemyslim, ze je snadne/mozne pro ne takovyto ridicak suspend/revoke.
Ale k tomu snad bude mit neco vic pdmlynek.
Bernau

PříspěvekZaslal: so září 08, 2007 8:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zejmena pdmlynek ale i ostatni:
Je mnoho duvodu, proc te policajt muze zastavit (a zkontrilovat doklady) bez jakehokoliv duvodu/dukazu.
Kdyz si mysli, ze neridis svoje auto (auto je registrovano na John Doe ale vypada to, ze ridi Latisha Lewis)
Kdyz si mysli, ze nemas insurance
Kdyz si mysli, ze ridis pod vlivem (alkoholu, drog)
Kdykoliv mu "neco nehraje"

Slysel jsem o pripadu, kdyz policajt zastavil 50-ti letou zanu za to, ze jela 50mph na ceste kde je speed limit 55mph.
Samozrejme, ze objevil otevrenou plechovku s pivem mezi jejima nohama.
(jinak by se s tim asi nechlubil, ze?) Wink

A mne osobne zastavili v Alabame, protoze jsem jel pomalu. Bylo to ve 4 rano, ja jel z prace, mel jsem problemy s pneumatikou. Prijely tri auta a pes.
Na to vsechno jim stacilo podezreni! Duvod byl - pomala jizda (35-40mph v 50 speed limit).

Jestli obcas sledujete COPS, tak tam take najdete odpoved na spoustu svych otazek.

Jen tak pro zajimavost jsem rekl o nasi diskuzi moji manzelce a ta rekla: "But of course, as soon as you get outonthe public road, you're on the law mercy. They have right to pull you over anytime, because they must protect all the other citizens against unlawful behavior."
Trochu jsem to zkratil, ale jinak to presne vystihuje, co ma bezny american nasroubovano do hlavy.

Naposledy upravil Bernau dne so září 08, 2007 8:58 am, celkově upraveno 1 krát
besip
Anonymní

PříspěvekZaslal: so září 08, 2007 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no to sem pak proste v prdeli a musim cekat az mne zastavi co bude Evil or Very Mad pokud zastavi mne z americkym mezinarodnim..tak pak bude proste celou dobu ridit baba s jejim propadlym fl.driver at si to nak prostridame..jailu se na 1 den nebojim..horsi kdyby mnepak zastavili po 2-3

sakraaaaaa

ostatne barnau..jak to je kdyz ssi vemes americanku za jak dlouho si schopnej dostat SSN a udelat si ridicak

podle mne pokud to stihnes do 3 mesicu coz bylo asopn kdysi{sem se mel zenit} a pak se rozvedes tak ti ty dokumenty uz nikdo neveme ne Rolling Eyes
Bernau

PříspěvekZaslal: so září 08, 2007 9:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

besip napsal:

ostatne barnau..jak to je kdyz ssi vemes americanku za jak dlouho si schopnej dostat SSN a udelat si ridicak

podle mne pokud to stihnes do 3 mesicu coz bylo asopn kdysi{sem se mel zenit} a pak se rozvedes tak ti ty dokumenty uz nikdo neveme ne Rolling Eyes

Do 3 mesicu od podani zadosti ti prijde receipt a s tim si zajdes na DMV a oni ti daji ridicak na 1 rok.
Cekaci doba na pracovni povoleni je momentalne 11 tydnu. S tim zajdes na SS office a tam ti daji SSN. Zelena do 6 mesicu kdyz mas vsechny potrebne doklady.

Zelenou dostanes "podminene" na 2 roky a po dvou letech musis prokazat, ze jsi stale zenaty a ze spolu skutecne zijete a pak ti daji zelenou na (tusim) 10 let, ale to te netlaci, protoze mezitim si zazadas o obcanstvi, ktere bys mel dostat do peti let od podani prvni zadosti.
bouncingczech

Registrace: 20. 07. 2007

PříspěvekZaslal: so září 08, 2007 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vsechno souhlasi, jenom nezapomen ze delky doby jak ten process veme muze byt delsi nebo kratsi, zalezi na tom KDE si zadas. Druha vec je ze zadost o obcanstvi muzes podat po 3 letech od toho dne co ti vydali prvni zelenou kartu, JESTLI jsi porad zenaty s tou samou zenou. Jinak musis pockat 5 let. Taky mne zajima proc tvoje prritelkyne si nemuze zazadat o prodlouzeni ridicaku? Byli nejake podminky v to ridicaku nebo to by normalni ridicak platny na 4 roky (nebo cokoliv to je na Floride)?
besip
Anonymní

PříspěvekZaslal: so září 08, 2007 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bouncingczech napsal:
Vsechno souhlasi, jenom nezapomen ze delky doby jak ten process veme muze byt delsi nebo kratsi, zalezi na tom KDE si zadas. Druha vec je ze zadost o obcanstvi muzes podat po 3 letech od toho dne co ti vydali prvni zelenou kartu, JESTLI jsi porad zenaty s tou samou zenou. Jinak musis pockat 5 let. Taky mne zajima proc tvoje prritelkyne si nemuze zazadat o prodlouzeni ridicaku? Byli nejake podminky v to ridicaku nebo to by normalni ridicak platny na 4 roky (nebo cokoliv to je na Floride)?

no samo moje pritelkyne je ceska jako ja ridicak ji konci tet 13.9 a mela ho tusim na 7 let
a proc si ho tet neprodlouzi..tak to je jasne ne urady po tobe vyzadujou doklady pokud nejsi citizen jako SSN bilou kartu atd
besip
Anonymní

PříspěvekZaslal: so září 08, 2007 1:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BERNAU

no de mne oto jestli by mne pak to SSN zustalo..neverim zadne babe ze sni vydrzim 2 roky a moje by to asi taky nevydrzela a to ani nikoho nevim kdo by to udelal Cool

spis mne slo oto abych moc neplatil ze bych rek nake babe at si mne veme jen na par mesicu {mene i zaplatim a ja si udelal aspon SSN a ridicak

ono stejne porad doufam v amnesty ikdyz vim zemoc lidi ne..tak prece jen stema lidma tu neco driv nebo pozdeji udelaj..protoze pres 20milionu lidi nedonuti jet nikdo domu a tech lidi to bude stejne este vic..a treba to neudelaj pro cechy ale jen mexiky ale i tak good aspon to budu vedet

mne by aspon pomoch ridicak..s babou stejne delame spolu a sami na sebe takze jinak zadnej problem Rolling Eyes

ale ten bude jestli nas chyti mne s mezinarodnim driver licence a babu s expired florida dr licence..ja este ok ale kdyz by meli zavrit tu moji tak se zblazni

jinak ja sem v sarasote a kdyby bylo nejhur este se muzu stahnout na key west kde sem zil 3 roky ale nechce se mi tady mame ok penize zarizenej byt atd Crying or Very sad
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Chicago-cz.com -> Drivers Licenses Časy uváděny v GMT - 6 hodin
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 3 z 5

Chicago-cz.com forum system
USA odkazy | Weblog o USA | Inzerce v USA | Galerie USA | Diskuse o USA

Copyright © chicago-cz.com
Webdesign a Optimalizace by Miro
Webmaster

UFOseek.com - Directory, Community and News. UFO Seek Forum  is a growing community for discussion of UFO-Paranormal, mysterious and unexplained topics.

Slovak Republic Web Directory About Slovak Republic
Czech Republic Web Directory About Czech Republic

Inzerujte Zde! Inzerujte na chicago-cz.com