|
|
| Autor |
Zpráva |
besip Anonymní
|
Zaslal: st září 05, 2007 8:22 pm Předmět: |
|
|
| Anonymous napsal: | | O tom mezinarodnim ridicaku jsem slysel. Nekdo tak jenom vydelava na zoufalstvi lidi. Protoze ten ridicak nema cislo ktere je zanesene v DMV databazi,tak kdyz ti policajt skontroluje znacku tak mu to vyhodi cislo ridicaku na jaky byla napsana naposled a to je ten propadly, takze jsi si moc nepomohl. |
no podvod to neni to original americak spolecnost ti proste da original americky mezinarodni ridicak..ja ho prvne ani nedelal s umyslem abych mel ridicak ale ..spis nakej dokument jak sem jiz psal abych se mohl prokazovat
tet si nejsem jistej jestli kdyz to prepisu na insurace tak by to platilo i pro tu znacku ale asi ne
to ma docela nervy umim si predstavit ze mne chytnou po 1 a ze to nak ukecam bude soud a dostanu pokutu ale kdyz po 2-3 tak nevim nevim ostatne kdyz budu ridit ja tak mam jen ten mezinarodni a kdyz moje pritelkyne tak bude myt uz za 10 dni propadlej FL driver licence |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 491 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: čt září 06, 2007 5:58 am Předmět: |
|
|
Anonym ma pravdu, tento mezinarodni ridicak je jen preklad tveho US ridicaku a ma se pouzivat jen mimo USA, takze kdyz te na nej na Floride chyti policajt tak nebudes moc ridit. Toto se stalo memu strycovi v roce 2005, a policajt zavolal me abych si prijel pro auto a zaroven policajt volal imigracku, a stryc musel druhy den na INS v Orlandu a dostal soud o 6 mesicu pozdeji.
Takze bacha na to, pokud policajt bude svine a zaroven bude chtit i doklad o tve legalizaci takjsi v prdeli. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
besip Anonymní
|
Zaslal: čt září 06, 2007 7:00 am Předmět: |
|
|
| BUCKETHEAD napsal: | Anonym ma pravdu, tento mezinarodni ridicak je jen preklad tveho US ridicaku a ma se pouzivat jen mimo USA, takze kdyz te na nej na Floride chyti policajt tak nebudes moc ridit. Toto se stalo memu strycovi v roce 2005, a policajt zavolal me abych si prijel pro auto a zaroven policajt volal imigracku, a stryc musel druhy den na INS v Orlandu a dostal soud o 6 mesicu pozdeji.
Takze bacha na to, pokud policajt bude svine a zaroven bude chtit i doklad o tve legalizaci takjsi v prdeli. |
a byla to nahodna kontrola a nebo ho zastavil stim ze ma suspendet??
a jak teda dopad strejda 6 mesicu je teda dost od te doby co se to stalo jinak proste nic neudelam auto k zivotu potrebuju a tohle je maso a spis ze fizl vola emigracu je asi vyjimka |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt září 06, 2007 11:31 am Předmět: |
|
|
| besip napsal: | | BUCKETHEAD napsal: | Anonym ma pravdu, tento mezinarodni ridicak je jen preklad tveho US ridicaku a ma se pouzivat jen mimo USA, takze kdyz te na nej na Floride chyti policajt tak nebudes moc ridit. Toto se stalo memu strycovi v roce 2005, a policajt zavolal me abych si prijel pro auto a zaroven policajt volal imigracku, a stryc musel druhy den na INS v Orlandu a dostal soud o 6 mesicu pozdeji.
a byla to nahodna kontrola a nebo ho zastavil stim ze ma suspendet??
a jak teda dopad strejda 6 mesicu je teda dost od te doby co se to stalo jinak proste nic neudelam auto k zivotu potrebuju a tohle je maso a spis ze fizl vola emigracu je asi vyjimka |
Takze jeste jednou, policajt ti nahodne hodi cislo znacky do jeho kompu a pak jenom cte jestli mas vsechno v poradku anebo je tam neco na co te muze dostat. Napr: propadly nebo suspendovany license, propadla znacka a podobne.
Ohledne toho ze policajti te muzou skontrolovat, tak je to pravda towns, counties zacinaji prijimat novy zakon.
http://www.chicago-cz.com/forum/viewtops-2475-0-0.html |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
BUCKETHEAD
Registrace: 11. 03. 2006 Příspěvky: 491 Bydliště: Orlando, FL
|
Zaslal: čt září 06, 2007 2:00 pm Předmět: |
|
|
Nezastavil ho, sedel v aute na parkovisti u plaze v Na Cocoa Beach, asi 60 mil vychodne od Orlanda.
Stryc sedel v aute a zrovna svacil. Podotykam, ze mel Ohio znacky, mezinarodni DL, neumel anglicky a byl na Floride. Policajtovi to bylo divne a chtel videt pas. Kdyz strejda ukazal pas,s vizem tak videl razitko z roku 2001. Policajt automaticky volal INS do Orlanda, no a rekly mu ,ze stryc pretahl. Takze muj strejda dal cislo na me, abych aspon mu mohu prelozit co a jak. Pak policajt dal cislo na me jeste i INS a INS me volali, co je to za cloveka a jestli ho znam a jestli se za nej zarucim, v tu dobu jsem byl tu nelegalne.
INS officer rika jestli slibim ze strejda prijde na office do Orlando druhy den, tak ze ho nezavrou.Strejda prisel, a dali mu soud za 6 mesicu. U soudu mu rekla jestli ma trvaly pobyt v USA, a stryc povida ze je tu jako turista uz 4 roky, no a jeho posledni adresa na MEZ.DL byla v Michiganu. Tak ona mu rekla, vite co, jdete si na INS v Detroitu az budete tady legalne. Nashledanou, a bylo to. Stalo se to 2004 v listopadu a strejda odjel 2005 v cervencizpet do CR.
Crazy story ale bylo v pohode. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
besip Anonymní
|
Zaslal: čt září 06, 2007 2:56 pm Předmět: |
|
|
buchead jjj fakt crazy
anonym no tak nevim co driv asi necham jezdit babu s propadlyl FL.licence a az nato pridou at dela blbou co se stalo..no a kdyz nahodou budu ridit ja tak proste smula a uvidime  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
Registrace: 24. 02. 2007 Příspěvky: 192 Bydliště: Florida
|
Zaslal: čt září 06, 2007 5:56 pm Předmět: |
|
|
Na vlastni oci jsem sledoval sheriff's deputy jak hazel do sveho kompu znacku KAZDEHO auta za kterym zrovnav jel.
Bylo to kdyz mne vezl do jailu za driving on suspended/revoked dl. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
besip Anonymní
|
Zaslal: čt září 06, 2007 6:17 pm Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: | Na vlastni oci jsem sledoval sheriff's deputy jak hazel do sveho kompu znacku KAZDEHO auta za kterym zrovnav jel.
Bylo to kdyz mne vezl do jailu za driving on suspended/revoked dl. |
no prave ze to se mi stalo taky ale este sme meli a mame asi tyden ok driver licence..ono suspendet je horsi nez propadlej..co pak stebou bylo??
jinak mne zas rikali znamy a to jezdi uz s propadlym ridicakem take ze je take policajt daval do compu ale nezastavil je tak neim ci si te musi proklepnout este poradneji kvuli propadlemu..a jak ne tak to pak nechapu
ostatne mnoho lidi co tu na forech psalo tak spis rikali ze je policajt zastavoval az po chybe v rizeni a az nato zjistil ze sou s propadlym nebo mezinarodnim driver licence |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1217 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: čt září 06, 2007 7:20 pm Předmět: |
|
|
| besip napsal: |
ostatne mnoho lidi co tu na forech psalo tak spis rikali ze je policajt zastavoval az po chybe v rizeni a az nato zjistil ze sou s propadlym nebo mezinarodnim driver licence |
Je to protože za některé přestupky policajt nemá právo řidiče zastavit. Jestliže nějaký řidič nebo auto vypadá pro policajtu podezřele, tak policajt musí řidiče nechat být, a nebo ho sledovat tak dlouho než policajt najde nějakou chybu za kterou řidiče může zastavit.
Ale jsem si docela jistý že jestliže někdo má propadlý řídičák, tak ho policajt zastavit může. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: čt září 06, 2007 7:41 pm Předmět: |
|
|
| besip napsal: | no prave ze to se mi stalo taky ale este sme meli a mame asi tyden ok driver licence..ono suspendet je horsi nez propadlej..co pak stebou bylo??
|
Nic moc. Prespal jsem v jailu a na druhy den manzelka zaplatila bail.
Taky zajimava zkusnost. Legracni na tom bylo, ze vsichni, co byli se mnou v cele, byli nevinni.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: čt září 06, 2007 8:00 pm Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: | | Je to protože za některé přestupky policajt nemá právo řidiče zastavit. Jestliže nějaký řidič nebo auto vypadá pro policajtu podezřele, tak policajt musí řidiče nechat být, a nebo ho sledovat tak dlouho než policajt najde nějakou chybu za kterou řidiče může zastavit. |
Ale to je prece nesmysl pdmlynku. Kdyz ma nejaky policajt jakekoliv podezreni, muze te zastavit kdy chce. Vyjimkou jsou pripady, kdy si mysli, ze bys mohl byt nebezpecny a v tom pripade te bude sledovat tak dlouho dokud mu neprijde posila a zastavi te pak natotata.
Vim to (jak jinak) zase z prvni ruky, protoze jsme meli o tom skoleni vedene DEA a Sheriff's office a taky jsem po nocich delal vyhazovace v baru a se mnou prez vikend 2 sheriff's deputies a mel jsem mnoho otazek...
Btw, vedeli jste, ze na I95 *13% ze vsech aut je "involved in crime"? (a nemysleli tim dopravni prestupky)
* to cislo si presne nepamatuji ale byl jsem pomerne prekvapen, jak je vysoke
Mozna je to ve state, ve kterem zijes pdmlynku, jinak (o cemz dosti pochybuji) ale tady na Floride se s nikym policajti nemazli. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
besip Anonymní
|
Zaslal: čt září 06, 2007 9:37 pm Předmět: |
|
|
bernau--takze porad jezdis na cerno a zatim te teda este nechytli jo??
jnak jak sem rek pro mne asi bude nejlepsi kdyz budu ridit ja jelikoz mam jen americky mezinarodni rict ze babe je blbe no a kdyz pojede ona tak proste bude asi hrat nato ze nevim ze ma licence out of date |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: čt září 06, 2007 10:50 pm Předmět: |
|
|
| besip: Nejezdim nacerno. Uz mam zase ridicak v poradku. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pdmlynek Moderator
Registrace: 16. 08. 2005 Příspěvky: 1217 Bydliště: Philadelphia area
|
Zaslal: pá září 07, 2007 7:55 am Předmět: |
|
|
| Bernau napsal: | | pdmlynek napsal: | | Je to protože za některé přestupky policajt nemá právo řidiče zastavit. Jestliže nějaký řidič nebo auto vypadá pro policajtu podezřele, tak policajt musí řidiče nechat být, a nebo ho sledovat tak dlouho než policajt najde nějakou chybu za kterou řidiče může zastavit. |
Ale to je prece nesmysl pdmlynku. Kdyz ma nejaky policajt jakekoliv podezreni, muze te zastavit kdy chce. Vyjimkou jsou pripady, kdy si mysli, ze bys mohl byt nebezpecny a v tom pripade te bude sledovat tak dlouho dokud mu neprijde posila a zastavi te pak natotata.
Vim to (jak jinak) zase z prvni ruky, protoze jsme meli o tom skoleni vedene DEA a Sheriff's office a taky jsem po nocich delal vyhazovace v baru a se mnou prez vikend 2 sheriff's deputies a mel jsem mnoho otazek...
|
Problém je, že ono to je o trochu složitější než jsem to popsal, nebo než Ti to napovídali nějací deputies.
Nemáš pravdu že policajt si může zastavit člověka nebo auto ať má jakékoliv podezření. Jsou různé stupně podezření. Nepotřebuje na to mít “probable cause” (PC) což je potřeba na zatčení “arrest” nebo na prohlédnutí auta bez souhlasu řidiče. Ale co policajt potřebuje mít aby mohl řidiče nebo jakéhokoliv člověka zastavit (což se klasifikuje jako “investigatory detention”, čemu policajti často říkají “stop & frisk”) je “reasonable suspicion”. Co je a není “reasonable suspicion” je často těžké popsat (viz. Sokolow), ale musí to být víc než že si policajt domnívá že něco nevypadá správně; musí mít dobrý důvod, musejí být “articulable facts” (Terry). Např. když policajt vidí kluka postávat na ulici v oblasti kde je hodně kriminality a kluk když vidí policajta utíká, tak to je reasonable suspicion. Jestliže ale kluk jen postává po ulici v té oblasti, tak to není reasonable suspicion; podobně samostatné utíkání když vidí policii taky není reasonable suspicion (Wardlow).
Policajt má samozřejmě právo si promluvit s jakýmkoliv člověkem aniž by neměl žádný důvod. Nepotřebuje na to ani reasonable suspision protože to není investigatory detention. Aby to bylo považované na investigatory detention, musí reasonable person v pozici toho člověk se domnívat že nemůže odejít.
| Bernau napsal: |
Mozna je to ve state, ve kterem zijes pdmlynku, jinak (o cemz dosti pochybuji) ale tady na Floride se s nikym policajti nemazli. |
Sice máš pravdu že zákony podle kterých policie operuje jsou stavené státními zákonodárci, a předpisy jak se chovají jsou sestaveny městem nebo okresem, ale tyto předpisy a zákony musí souhlasit s federální Ústavou. Policajti se musí chovat podle 4. Dodatku ať jsou na Floridě, nebo jinde. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Bernau
|
Zaslal: pá září 07, 2007 10:36 am Předmět: |
|
|
| pdmlynek napsal: |
Policajt má samozřejmě právo si promluvit s jakýmkoliv člověkem aniž by neměl žádný důvod. Nepotřebuje na to ani reasonable suspision protože to není investigatory detention. Aby to bylo považované na investigatory detention, musí reasonable person v pozici toho člověk se domnívat že nemůže odejít.
|
To je presne o cem mluvim.
Na to aby te policajt zastavil a proveril te, potrebuje pouhe podezreni. Jakekoliv. Muze te zastavit treba i proto, ze se potis v zime anebo kdyz jis svacu na parkovisti. (pricemz si samozrejme zkontroluje tve doklady) Jako se tady mimochodem nekomu take stalo. Sam vidis, ze v tomhle pripade policajt duvod ke zkontrolovani dokladu bylo pouze to, ze nekdo jedl v aute.
Jak by taky ne? Ceho by se mel obavat? On si svoje podezreni vzycky bez problemu nejak zduvodni.
Kdyz ti chce napr. prosacovat auto, staci mu aby si MYSLEL, ze videl ve tvem popelniku jointa.
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|